Американски колеж - тема 2 (втора)

• 168 768
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Ако не усмирите страстите, ще я заключа.

# 137
Обсъждахте, че тази година кандидатите за АК са около 200.

Тази цифра не ми изглежда реална, защото още в първите дни записах дъщеря ми за изпита и нейният номер е над 300 (като нямам представа дали номерацията е отделна за момчета и момичета и освен това не знам как се кодира номера - дали е пореден или не).

# 138
  • Там, където ме обичат
Доколкото знам, не ги делят на момчета и момичета при номерата. Щом вие сте над 300, и ако това не е бил последния ден, може да се предположи, че цифрата ще стигне 500.

# 139
  • София
Въпреки че випускът, който в момента е 9 клас, е първият приет по новата система с високите такси, по мнение на повечето учители на 9 клас засега това е един от най-силните випуски, които са имали. Тази преценка се основава на среден успех на випуска, не на някакви субективни усещания. Така че родителите, които се притесняват от падането на нивото, могат да се успокоят. А на тези, които тепърва ще трябва да вземат решение дали да изберат АК за детето си, бих казала следното: преценете дали детето ще бъде готово с желание да поеме това огромно натоварване и безкомпромисни изисквания и критерии в трудната възраст на юношеството.

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 23:12 от Доматче

# 140
  • София
Привет и от мен! На моето Диване, понастоящем в СМГ, му предстои догодина кандидатстване и затова темата много ме вълнува. И като ви четох, ми се прииска да споделя, че нивото на преподавателите наистина няма как да ни е критерий, за голямо общо съжаление. Със сигурност навсякъде има много добри професионалисти, но в последните години те се превръщат във все по-голяма рядкост (поради всеизвестни причини за тотално съсипаната ни образователна система) и това,  че знаем за тези и тези добри учители в еди кое си училище, не ни гарантира, че детето ни ще случи на тях. Толкова много се разочаровах от простотиите, които ръководство и някои учители в СМГ "творят", че тотално се обезверих Sad И зат'ва си мисля, че сравнение по отношение на учителски състав е напълно безмислено  Peace

# 141
Толкова много се разочаровах от простотиите, които ръководство и някои учители в СМГ "творят", че тотално се обезверих Sad И зат'ва си мисля, че сравнение по отношение на учителски състав е напълно безмислено  Peace

Мисля, че темата не е само за АК, но (както вече си пролича) доста повече и за АК и алтернативите му. И понеже ние сме си избрали СМГ като предпочитана алтернатива, бих била любопитна да споделиш за простотиите в СМГ. Това няма да е спам, защото може да наклони обратно везните към АК. Тук най- често като алтернатива на АК се споменават 91НЕГ и СМГ, та ще е баш по темата.

# 142
  • София
Дали си запозната със скандала по приема след 4-ти клас миналото лято? Някъде из форума има тема, от която ясно се разбира колко нескопосано се опитват да вкарат сред класиралите се "свои" деца и последващата реакция на директорката също беше, поне за мен, унизителна за всички, свързани с гимназията. За да не спамя, ако искаш, ще пиша на лични с условието, че моите впечатления са от учителите на долния курс 5-7 клас, но като основна отклика с АК ще подчертая, че втора година родителската среща за цялата уч.година е само една  Shocked с безумния довод, че всички учители си имали часове за консултация, та ако се интересувам от някой, да ходя тогава, като тези часове в общия случай са абсолютно несъвместими с работното ми време, а и като как да си издействам поне десет дни да отсъствам по 2-3 часа, че да се видя с всички даскали - пълна простотия. Както и че в началото на учебната година обявиха, че децата имат в събота задължителен час физическо (единствен час в събота), щот нямало как да го сместят в програмата през седмицата, но пък видите ли, нямало да се пишат отсъствия, ако децата не го посещават. Абсолютна демагогия, за която не намерих смислено обяснение за пред детето.  #Cussing out

# 143
Дали си запозната със скандала по приема след 4-ти клас миналото лято? Някъде из форума има тема, от която ясно се разбира колко нескопосано се опитват да вкарат сред класиралите се "свои" деца и последващата реакция на директорката също беше, поне за мен, унизителна за всички, свързани с гимназията. За да не спамя, ако искаш, ще пиша на лични с условието, че моите впечатления са от учителите на долния курс 5-7 клас, но като основна отклика с АК ще подчертая, че втора година родителската среща за цялата уч.година е само една  Shocked с безумния довод, че всички учители си имали часове за консултация, та ако се интересувам от някой, да ходя тогава, като тези часове в общия случай са абсолютно несъвместими с работното ми време, а и като как да си издействам поне десет дни да отсъствам по 2-3 часа, че да се видя с всички даскали - пълна простотия. Както и че в началото на учебната година обявиха, че децата имат в събота задължителен час физическо (единствен час в събота), щот нямало как да го сместят в програмата през седмицата, но пък видите ли, нямало да се пишат отсъствия, ако децата не го посещават. Абсолютна демагогия, за която не намерих смислено обяснение за пред детето.  #Cussing out
Благодаря за инфото, но това не е фатално за мен. Скандалът остана недоказан (и неизчистен), а родителските срещи наистина са само формалност, на която работа не се върши. Оставам на позиция Grinning

# 144
  • Там, където ме обичат
Дами, моля ви да не навлизаме в теми, които се обсъждат от други съфорумки, в други теми.
По темата - разбрах, че ще има среща на РУА. Аз досега не съм ходила на тези срещи, може ли някой да сподели впечатления?

# 145
  • София
чакай малко, де - нали не се предполага да знаем всички теми във форума, които се обсъждат?  Thinking
Мен ме интересува всичко, свързано с колежа и считам сравнението с различни преимущества или недостатъци на алтернативните училища за неотменна част от този интерес. Контактът с родителите в едно училище, поне за мен, е от съществено значение. Както и че като даваш пример от друго, всъщност споделяш мнение и за колежа или за очакванията си за него.
Не е ли полезността на този форум именно в споделянето на различни и всеобхватни мнения?

# 146
Не съм съгласна, че има умни и бедни хора. Ако човек е умен, няма как да е беден, няма такава категория хора. Има умни, но мързеливи, бедни и хитри, но умните намират начини да не останат бедни.
Доматче, не мислите ли, че е възможно нивото на някои преподаватели да е доста ниско и затова им се струва,че випускът е много умен.
Вече 100 пъти ви писах: Учениците сме светлиини години по-интелигентни и разумни и каквото още  се сетите от 80% от учителите. Само помислете, ние учим всичко на техния роден език, освен това и втори западен език, а те преподават на родния си диалект.

За кандидатите: и 200 да са реално записалите се, на 28.02 ще започнат да записват от номер
520 например и пак ще ги докарат до 550-560.  Peace
А за РУА, това трябва да се посети задължително.
А за преписвнето: има скайп-зубърите пишат домашни и ни ги изпращат. В един випуск обикновено има 5-6 типа домашни, кото са написани, а после размножени от нас.
Формули, задачи, думи и т.н. се пишат по масите, по панталоните, ръцете, подметките и
където може да си помислите.

# 147
Не съм съгласна, че има умни и бедни хора. Ако човек е умен, няма как да е беден, няма такава категория хора.
...........................
Доматче, не мислите ли, че е възможно нивото на някои преподаватели да е доста ниско и затова им се струва,че випускът е много умен.
Вече 100 пъти ви писах: Учениците сме светлиини години по-интелигентни и разумни и каквото още  се сетите от 80% от учителите.
............................

А за преписвнето: има скайп-зубърите пишат домашни и ни ги изпращат. В един випуск обикновено има 5-6 типа домашни, кото са написани, а после размножени от нас.
Формули, задачи, думи и т.н. се пишат по масите, по панталоните, ръцете, подметките и
където може да си помислите.

1. Умен не е едно и също с предприемчив, практичен, бизнес-ориентиран. В по-нормалните страни е прието за "мозък" да се плаща добре и там умните хора рядко са бедни, дори да нямат чувство за бизнес, но дори и там се случва. У нас обаче всякакви хора, решили да се развиват в непродаваеми направления, не само не забогатяват, но и едва свързват двата края. Доста велики учени от историята също са били бедни.

2. Не съм Доматче, но мисля, че ти си заразена от типичното за възрастта ти високомерие. Не мислиш ли, че и учителите са били ученици (и следователно много интелигентни) и едва ли са оглупели от възрастта Twisted Evil

3. За преписването го вярвам. Няма средство, което може да спре интелигентните ученици да преписват. Най-малкото не си струва усилията, а и учителите също нямат интерес да заловят и изключат половината випуск. Негласно споразумение е да се следи преписването да не е нагло и дебелашко. А има и друг момент - докато направиш един добър пищов си научаваш урока и не ти се налага да преписваш Mr. Green

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 23:19 от Черна станция

# 148
3. За преписването го вярвам. Няма средство, което може да спре интелигентните ученици да преписват. Най-малкото не си струва усилията, а и учителите също нямат интерес да заловят и изключат половината випуск. Негласно споразумение е да се следи преписването да не е нагло и дебелашко. А има и друг момент - докато направиш един добър пищов си научаваш урока и не ти се налага да преписваш  

Най-накрая си дойдохме на думата:
Затваряме си очите, иначе как ще се правим на недостижими и неповторими.
Нали има правилник и в него са записани "престъпленията и наказанията".
Защо не се прилага? - за да не останем бе ученици.
Защо има наркоманчета? - по същата причина.

Уважавам учителите, но само българите. Между тях има много добри преподаватели,
но "авантюристите" могат спокойно да си пасат кравите, без да си вдигат самочувствието
чрез нас. Затова не си заслужава да се плаща толкова много. И знаете ли на какъв принцип
избират да дойдат тук? По азбучен ред. Просто сме в началото на азбуката, а и сме все пак в
Европа.

# 149
quote author=veika link=topic=559545.msg17957672#msg17957672 date=1298822499]
За кандидатите: и 200 да са реално записалите се, на 28.02 ще започнат да записват от номер
520 например и пак ще ги докарат до 550-560.  Peace
[/quote]

Това откъде го знаеш?

За преписването - наказанието изключване е последно в списъка. Доказано преписалите получават нула на съответния тест. Ако имаш нула на срочния тест, това е 20 процента от оценката. Даже и да само имаш по 100 процента на домашни, участие, презентация, крайната ти оценка за срока с нула на срочния тест не може да е над 80 процента. Това доста охлажда ентусиазма за второ преписване. Друго налагано наказание, за което знам и което е от последните години - писаха на университета, в който бе приет един дванадесетокласник - приемът му беше отказан. Това също охлажда ентусиазма за преписване.
Има и още нещо - българите-учители са по-склонни да допуснат преписване и да си затворят очите. Американците - не, това не е в културата им. Понякога наистина е драстично, спомням си на един мой изпит не разрешаваха да си държиш даже носна кърпичка на чина. Американката си носеше руло тоалетна хартия и ако искаш да се издухаш, вдигаш ръка, тя носи тоалетната хартия и ти къса лично парче.

Вейка, да твърдиш че в бедните семейства не се раждат умни деца, е арогантно. Да твърдиш, че си по-умна от 80 процента от учителите си, завършили поне бакалавърска степен, също е арогантно. Университетът, в който си приета, не е български, нали? Защо си го избрала, ако в чужбина хората очевидно не получават добро образование и масово затъпяват? Защо не кандидатстваш и не останеш в България, където образованието според теб е по-добро? Това не е риторичен въпрос, интересно ми е да прочета отговора.

Общи условия

Активация на акаунт