Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 769
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 225
Включването ти ме заинтригува.

А на какво, според теб, се дължи този нисък негов успех в АК? По- високи изисквания ли има от страна на учителите или е нещо друго?
Уроците по всички тез предмети при преподаватели от училището ли бяха?
Ще се връща ли следващата година пак там?
Това какво точно означава: "Оказа се, че АК не е чуждоезиково училище, а това в което сме сега  е с интензивно изучаване на английски и испански език."?

Като равносметка ти какво смяташ- какво спечели голямото ти дете от АК?

# 226
Ниският успех е резултат от това, че никога не сме били "влюбени" в математиката.
От там  физиката и химията, но се справяше някак си, а и ние никога не сме му се карали
за оценки, колкото изкара, толкова.  Ходехме всяка събота на уроци по математика, но не при
точните хора. Колкото повече ходехме, по-зле ставаше. В 10 клас боледува доста и не успяваше да предаде навреме домашни и т.н. и отиде на пробейшън.  За 11 клас ви писах.
Няма високи изисквания от преподавателите, а просто наложена система по отношение на навременно предаване на проекти, домашни, което изяжда високите оценки при пропуск.
Няма да забравя никога, че в 10 клас по спорт го накараха да напише есе по тенис със 700
думи в него, за да получи 6. Laughing
В момента сме в училище, в което има 16 часа английски език на седмица и 4 часа испански.
Води се с интензивно изучаване на чужди езици, а АК е със статут на реална гимназия с хуманитарен, математически и т.н. профил, но не и чуждоезиков, което наложи явяването му на
приравнителни изпити. По-конкретно могат да ви отговорят какъв е статута в столичния инспекторат по образование, но ние се преместихме по изклщючение, със специално разрешение.
Дори през ум не ми минава такова нещо за връщане, а мисля че не е и възможно. Синът ми се
успокои, има само 6, ходи с желание на училище и се кефи на физиката и химията, с които се бори
неуспешно 2 години и половина .
От АК научи английски на много високо ниво, което беше и нашето желание, за да може да кандидатства и да учи в чужбина, сега се подготвя за САТ и Тойфел и има достатъчно време за
всичко.

# 227
Естествено, че не ходим на уроци в АК, но ходим  при преподаватели от АК на
частни уроци в извън учебно време.
Кандидатите тази година са около 350, повечето момчета.
Тази бройка сигурна ли е,т.е. от някой вътрешен човек ли си разбрала? Обикновено колко деца приемат и съотношението момичета:момчета - 50:50 ли е ? Звучи адски хубаво за да е истина, направо и аз се обнадеждих...Мразя се за което.

# 228
  • Там, където ме обичат
Ako не се лъжа преди две години съотношението момичета:момчета беше около 55:45 или 60:40, нещо такова. Дано Sofia-Vсе сключи, тя сигурно помни.

# 229
  • София
Приемат поравно момчета и момичета - по 72.
Миналата година мисля, че 2 момчета се бореха за 1 място, а при момичетата беше 3 към 1.

# 230
# 231
  • Там, където ме обичат
Явно не съм прочела добре, приема на момчета и момичета е 71+71, а по-горният ми пост беше за съотношението кандидатстващи момчета и момичета.

# 232
  • София
Извинявайте ама някои постове започнаха да ме дразнят.
Без абсолютно никаква подготовка освен няколко теста за отношения (хляб към нож е като: а)б)в)г)) бях между първите 50 приети, на половин такса. Момичето, което беше първа приета (за последна година за първата и първия беше безплатно) също не беше посетила нито един допълнителен урок.
Тестовете са специфични. Доста различни са от тези, с които се кандидатства в други училища. Някои хора се затрудняват с такъв тип тестове и за тях допълнителната подготовка се препоръчва. На някои пък се отдават повече точно този тип. Има разпространени стари входни тестове на колежа и ако с тях детето няма затруднения не виждам смисъл от каквото и да е друго.

Тези, които гледат "по-така" на хора с пробейшъни, са единици. Най-често групичка от 5-6 човека. Лично аз обичах да отсъствам и да закъснявам сутрин и съм минала през такива. Никой никога не ме е гледал различно. А на приятели с пробейшъни само сме помагали с домашни и друго каквото можем. Тези, които гледаха "по-така" на хора с пробейшъни, бяха една група от 10тина души и никога не ми се е налагало да контактувам с тях.

Наречете ме идеалист, но аз наистина вярвам, че като цяло повечето хора в АК са малко различни. Другаде такава сплотеност не съм виждала и предполагам че трудностите и ученето по нощите са това, което ги прави такива. Това най-много ценя от годините, прекарани там.

# 233
Здравейте момичета!
Ще ми се да ви попитам дали имате преки впечатления за отношенията между учениците в АК? Питам ви защото дъщеря ми, която е в 8 клас в АК почти всеки ден си идва разстроена от училище. След дълго разпитване разбрах, че има групичка от 3-4 момчета, които ежедневно буквално се гаврят със съученичките си. Реплики от рода "Защо не вземеш да умреш" и всякакви подобни там са ежедневие. Ужасно съм и възмутена, и притеснена, и безсилна (дъщеря ми категорично отказва да говоря по този въпрос с учителите). Ужасно е - още повече, че именно добрата атмосфера в АК беше една от причините да го предпочетем пред СМГ. Дали не сбъркахме?  Confused Cry
Чували ли сте за подобни случаи в АК? И изобщо как смятате, че е редно да се постъпи? Защо ли и другите родители на тормозените момичета също не подават оплакване  Confused

# 234
О нееее , следя редовно темата за АК и до сега тук съм чела мнения предимно от този род:

Наречете ме идеалист, но аз наистина вярвам, че като цяло повечето хора в АК са малко различни. Другаде такава сплотеност не съм виждала и предполагам че трудностите и ученето по нощите са това, което ги прави такива. Това най-много ценя от годините, прекарани там.

Факт е обаче, че от няколко години насам нещата в АК загрубяват.
Успешно спрявяне с проблема. Peace

# 235
Цитат на: jolanta67 link=topic=[/quote
Тази бройка сигурна ли е,т.е. от някой вътрешен човек ли си разбрала? Обикновено колко деца приемат и съотношението момичета:момчета - 50:50 ли е ? Звучи адски хубаво за да е истина, направо и аз се обнадеждих...Мразя се за което.

В колежа приема е винаги 71момчета 71 момичета
Наборите от миналата и тази година 96;97 са с най голям шанс Тези години БГ имаше отрицателен прираст на население мисля че общо за страната тогава родени бяха към 65-67000деца ! Което автоматично пък им дава по голям шанс при кандидатстване повече бройки по малка конкуренция по голям шанс за разлика примерно от набор 2005 и нагоре около 140000 деца

# 236
  • София
Факт е обаче, че от няколко години насам нещата в АК загрубяват.
Успешно спрявяне с проблема. Peace
Тук може да си права Peace

# 237
  • България
 О нееее не съм се сблъсквала с подобен проблем, но на твое място веднага бих разговаряла с декана. Убедена съм, че ще има ефект и то положителен.

# 238
- започнахме уроците по математика още през юни 2010, правим между
0 и 3 грешки на тест, дали сме хиляди пари..
А за частните уроци мога само да ви кажа, че през 2007, когато се подготвяше големият ми
син нивото беше много високо и децата бяха силно мотивирани, докато сега е различно.
Jolanta67,бихте ли публикували примерни тестове,по които се е готвил големият ви син през 2007 и тестове,по които се готви малкият?Така ще помогнете на много бъдещи кандидат колежани!!

# 239
  • Там, където ме обичат
O неее, Sofia, както винаги е права.  PeaceИ аз съм на мнение, че проблема трябва да се сподели с декана. Смятам, че ще ви е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт