Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 778
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 210
Винаги има единици, които се справят блестящо, без каквато и да е подготовка. Но те са изключението, а не правилото. Подготовката, разбира се, не е гаранция, но смятам, че е необходима. Бързината и точността също се тренират, дори и да си надарен с тях по природа.

# 211
Отдавна следя темата, до сега не се включвах, но синът ми ще кандидатства сега-
на 20.03 и съм доста обезпокоена от факта, че колкото приближава изпита,
толкова повече учителите при които ходим ми обясняват, че сме изостанали с материала.
За да уточня - започнахме уроците по математика още през юни 2010, правим между
0 и 3 грешки на тест, дали сме хиляди пари. По всичко бяхме много добри, бяха много доволни,
до момента, в който големият ми син/който учеше в 11 клас в АК до януари/, не
се отказа от колежа, не са го изгонили, преместихме го в друго училище.
От тогава, малкият ми син стана неблагонадежден, а това чувство ми го вменяват с всеки изминал ден.
Ще изчакам да мине изпитът, но съм 100 % убедена, че няма да го приемат, макар
тези, чийто частни уроци посещаваме да ни убеждават, че едното няма връзка с другото.
Всичко е много субективно, но лошото е, че синът ми не е тъп и сам забелязва промяната в
отношението на учителите, като знанията му не са се влошили, а напротив.
А за частните уроци мога само да ви кажа, че през 2007, когато се подготвяше големият ми
син нивото беше много високо и децата бяха силно мотивирани, докато сега е различно.

# 212
...синът ми ще кандидатства сега-
на 20.03 и съм доста обезпокоена от факта, че колкото приближава изпита,
толкова повече учителите при които ходим ми обясняват, че сме изостанали с материала.
...
Вероятно сте им симпатични и искат да ви виждат по- често.  Sunglasses

# 213
Шегата не помага много. Това, което пише Jolanta67 е обезпокоително.

# 214
Без подготовка влизат само децата от СМГ, в класа на големият ми син нямаше случайно влезли.
Тогава всички посещаваха уроци, школи и т.н. Имаше голяма конкуренция, имаше ниска,
и висока такса и това беше стимул да се подготвят усилено. За съжаление сега всичко е
въпрос на финансови възможности на родителите, а в нашият случай на автобиография.
Бързината и точността са важни за изпита, но за ученето по-нататък е важно детето ви да е
мотивирано и последователно. Никой не иска бързина след това, а добра организация.
И от първи клас да ходите на уроци, ако не са при точните хора, няма смисъл, може да се разчита само на късмет.

# 215
Напротив, не съм им симпатична, но съм платежоспособна Laughing

# 216
Темата за школите, които подготвят за АК ми е любима. Laughing
Дано се включат и други платежоспособни.

Някой знае ли кога АК публикуват бройката с кандидатстващи в колежа?
По мои спомени преди изпита. Или греша?

# 217
Някой знае ли кога АК публикуват бройката с кандидатстващи в колежа?
По мои спомени преди изпита. Или греша?

Аз им се обадих и питах. Казаха ми "Ще публикуваме, но не по-рано от понеделник". Каквото и да значи това.

Цитат
По всичко бяхме много добри, бяха много доволни,
до момента, в който големият ми син/който учеше в 11 клас в АК до януари/, не се отказа от колежа, не са го изгонили, преместихме го в друго училище. От тогава, малкият ми син стана неблагонадежден, а това чувство ми го вменяват с всеки изминал ден.

Нещо не схванах. Нали не ходите на уроци в АК? Тогава как учителите от школата знаят, че детето ти е напуснало? И какво ги грее, че големият е напуснал? Ти нали си плащаш на тях. Много странно newsm78

# 218
Напротив, не съм им симпатична, но съм платежоспособна Laughing

Това съвсем обективно печели симпатиите им. Гаранция!  Peace

# 219
Естествено, че не ходим на уроци в АК, но ходим  при преподаватели от АК на
частни уроци в извън учебно време.
Кандидатите тази година са около 350, повечето момчета.

# 220

Бях почти убедена в този отговор. Този път съм сериозна, чак не мога да се позная.
А какво ви накара да отпишете голямото дете в средата на годината, ХІ клас? Освен ако не е нещо, което не желаете да споделите...

# 221

Не им ли е забранено? Това ако не е конфликт на интереси, не знам кое ще бъде... newsm78

350 кандидата, повечето момчета - това е голям майтап, особено ако кандидатства момиче Twisted Evil

# 222
Почти всеки втори ще приемат, така ли? newsm78
Че то в държавните детски градини по-голяма ще да е конкуренцията.
(шега)

ПП. Заниженият интерес довел ли е до някакви промени в заплащането - нови стипендии или нещо подобно с цел привличане на повече кандидати?

# 223
Почти всеки втори ще приемат, така ли? newsm78
Че то в държавните детски градини по-голяма ще да е конкуренцията.
(шега)

А който се осмели да спомене за спадане на нивото беше овалян в катран и перушина, а? Mr. Green

# 224
Изобщо не е тайна. Успехът му в 10 клас беше нисък, беше на пробейшън в 11 клас,
счупихме се от уроци по математика, физика, химия  през лятото, започна годината с желание и много добри оценки, но по физика му написаха 2 за първата четвърт, заради
закъсняло домашно, което е 0 и той сам пожела да се махне от АК, за да си повиши успеха.
Учеше нощем и ние започнахме да се трвожим и за здравето му, защото ставаше много рано, за да учи и после отиваше на училище и така от началото на годината.
В АК, ако си бил на пробейшен те гледат малко "по-специално".
За щастие един ден взел решение и си върнал учебниците и казал, че повече не иска да учи там.
До сега не било имало такъв случай, някой сам да се откаже без да го гонят и то преди файналите.
Подадохме молба да го освободят и го записахме на друго място - с разрешение на министъра
на просветата. Shocked Не се шегувам. Държахме приравнителни изпити по английски език за 9 и 10 клас и по испански, защото има разминаване в броя часове. Оказа се, че АК не е чуждоезиково училище, а това в което сме сега  е с интензивно изучаване на английски и испански език.
Безсмислено беше да плащаме хиляди пари, за да вземе диплома под 5. Сега нямаме дори 5, дори
по физика. Ще се явяваме на повишителни, за да поправим успеха. По-странно е, че голяма част
от материала, който учи сега в новото  училище го е учил в 9 клас в АК.
Сега може би разбирате защо няма да приемат малкият ми син.
Още по-страшното е, че той знае всичко това, но се подготвя от юни и иска да кандидатства.

Общи условия

Активация на акаунт