Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 698
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Колкото до резервите......от миналата година наше познато дете се записа в края на месец август-до тогава явно е имало класирания. Лично на мен това не ми говори за елит, не знам.

Хм, това не звучи добре. Аз погледнах старата тема и към 25-ти юли е приключило записването. Да се надяваме да е единичен случай, а не побългаряване на нещата.

# 391
  • Там, където ме обичат
Както писах преди време, човек да не вземе да каже нещо хубаво за АК. Веднага се появяват двама трима, които започват да размишляват на глас и да споделят мнения от сорта: Да, добри резултати има в АК, но това са само няколко деца... или добро е училището, но дали е най-доброто...
Винаги има и може да се види лошото, ама хайде да гледаме и хубавите страни на медала.

По питането за националното оценяване, ние бяхме сред участвалите в първи етап. Предполагам, че е имало и други, защото тогава тече разглеждането на документите за финансова помощ.

# 392
Здравейте, имам въпроси относно целогодишните курсове по английски език в АК за по-малките ученици и ще се радвам, ако някой сподели лични впечатления! Интересува ме колко часа са заети децата в съботите, колко са големи групите, разбира се и цената. Предполагам, че групирането е въз основа на нивото на владеене на езика. Благодаря предарително!

# 393
Здравейте, имам въпроси относно целогодишните курсове по английски език в АК за по-малките ученици и ще се радвам, ако някой сподели лични впечатления! Интересува ме колко часа са заети децата в съботите, колко са големи групите, разбира се и цената. Предполагам, че групирането е въз основа на нивото на владеене на езика. Благодаря предарително!
Здравейте,
дъщеря ми ходи втора година в съботния курс по английски език, но тя е в най-високата група. Там учат от 10 ч до 13,10 ч. с една почивка от около 20 минути към 11,30 ч. Имат доста големи домашни, които тя пише по малко всеки ден. Сега, за пролетната ваканция имат да четат книга - около 80 стр. като са поставени и допълнителни задачи, но за тях трябва да погледна какви са точно. Книгите са съобразени с нивото на всяко дете-  т.е. различни са, независимо че децата са в една група. Тя е много доволна и учи с голямо желание. Като сравнявам с предишното обучение - 4 години - има разлика в преподаването и съответно в резултатите. Правят тестове за всеки урок от учебника. Много прецизно е определянето на нивото  - във всеки един момент знаеш къде ти е мястото. Точния брой деца мисля, че не са повече от 10 и като отсъстват по един двама - стават по-малко. Прави ми впечатление като чакам да свършат, че тази година децата като цяло в събота в колежа са по-малко от миналата. За таксата - мисля, че беше около 800 лв, но не си спомням 790 или 810 беше - вероятно по-ниската е била за първата ни година там и после са я повишили с малко.
Ще се радвам ако съм отговорила на въпросите Ви. Ако има още -  с удоволствие ще пиша още.
Имам впечатление и за лятното училище, но за него - някой друг път.
Успех

# 394
Moshi, благодаря за отговора!

# 395
и мен ме интересува ,благодаря на Moshi

# 396
  • Там, където ме обичат
Утре се очаква да обявят резултатите от изпита за Колежа. Стискам палци на всички деца! И щстливците а се похвалят.

# 397
Здравейте! Интересувам се от лятното училище за деца в Американския колеж.
Ще се радвам да получа информация от посещавалите го през миналата или предходната година.

# 398
Здравейте! Интересувам се от лятното училище за деца в Американския колеж.
Ще се радвам да получа информация от посещавалите го през миналата или предходната година.
Привет, мога да кажа, че моето дете беше доволно от лятното училище - въобще не се сещаше да се обади през целия ден, което става обикновено когато й е скучно или има проблем. Английския е 4 часа, математиката - 2 и спорт - още 2 ч. Учителите по английски бяха трима, като единия беше чужденец. Обучението е с книги за съответното ниво, като поне една всеки трябваше да мине за месеца, а ако я свърши - получава друга. Имаха и домашни - гледаха сериал по избор в къщи и после трябваше да напишат малък преразказ по същество, който обсъждаха на следващия ден. Учеха и по математика, но чрез игри в градината. Един ден леко се беше контузило едно дете и това беше по математика  Simple Smile Спорта ми се струва, че беше по желание - но ние не бяхме от много желаещите - има тенис и май нещо от колективните игри. Правеха отбори и всеки ден мястото на всеки се променяше според резултатите -първия е лидер на групата  Вярно доста бяха паричките (1100 лв.), но това е с обяда и закуска в 16 ч. и в края на месеца се оказа, че допълнително за ежедневни още много не сме харчили. Въобще беше много ефективно прекарване на месец юли. Още от сега иска и за това лято.

# 399
  • София
[Привет, мога да кажа, че моето дете беше доволно от лятното училище - въобще не се сещаше да се обади през целия ден, което става обикновено когато й е скучно или има проблем. Английския е 4 часа, математиката - 2 и спорт - още 2 ч. Учителите по английски бяха трима, като единия беше чужденец. Обучението е с книги за съответното ниво, като поне една всеки трябваше да мине за месеца, а ако я свърши - получава друга. Имаха и домашни - гледаха сериал по избор в къщи и после трябваше да напишат малък преразказ по същество, който обсъждаха на следващия ден. Учеха и по математика, но чрез игри в градината. Един ден леко се беше контузило едно дете и това беше по математика  Simple Smile Спорта ми се струва, че беше по желание - но ние не бяхме от много желаещите - има тенис и май нещо от колективните игри. Правеха отбори и всеки ден мястото на всеки се променяше според резултатите -първия е лидер на групата  Вярно доста бяха паричките (1100 лв.), но това е с обяда и закуска в 16 ч. и в края на месеца се оказа, че допълнително за ежедневни още много не сме харчили. Въобще беше много ефективно прекарване на месец юли. Още от сега иска и за това лято.

Много интересно звучи. Само часовете от 9.30 до 16.30 не са никак удобни за работещи родители. Sad
Знаети ли дали има ли организиран транспорт? Може ли детето да се оставя преди 9.30 ч.? Задължително ли е през целия м. юли да се запише детето или може на седмици?

# 400
  • София
Нали дне сизлизаха резултатите, кой ще се похвали?   bouquet

# 401
Да, днес вече има резултати от изпита. Дъщеря ми е приета и понеже няма да се записва да учи в АК, ще освободи място за някоя резерва.

# 402
Много интересно звучи. Само часовете от 9.30 до 16.30 не са никак удобни за работещи родители. Sad
Знаети ли дали има ли организиран транспорт? Може ли детето да се оставя преди 9.30 ч.? Задължително ли е през целия м. юли да се запише детето или може на седмици?

Е, моето мнение не е толкова възторжено, но съм го написала по-напред доста подробно. Ако те интересува, потърси малко. Явно има голяма разлика между различните нива.

Иначе няма никакъв проблем да си оставиш детето и в седем часа, ако искаш. Лятото е топло, вътре е безопасно, децата могат или да си играят в градината, или да влязат вътре в стаите. Моята си пишеше домашните сутрин, защото я оставяхме към 8.00.
Може да я запишеш и за 3 седмици примерно, ако първата или последната сте на море. Може да може и за 2 седмици, ама няма смисъл.  

# 403
Нали дне сизлизаха резултатите, кой ще се похвали?   bouquet
Може би който успее да се чупи от работа за да иде дотам и да прочете на стената благата вест.
На сайта има  неизменните  в такъв момент технически проблеми, телефоните за връзка са на гласова поща. Американски, американски, колко да е американски пустия му колеж? Laughing

# 404
Да, днес вече има резултати от изпита. Дъщеря ми е приета и понеже няма да се записва да учи в АК, ще освободи място за някоя резерва.
Колко благородно!

Общи условия

Активация на акаунт