Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 482
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Миналата година крайният срок беше 15 юли. На 25-ти юни обявиха първите незаети места. Поканени имаха 3-4 дни за записване. После се поканваха следващите да се запишат в рамките на 2-3 дни. Така до 15 се запълниха местата.
При момичетата бяха 6 местата. А при момчетата, мисля 4. Общо 10.

# 571
Миналата година крайният срок беше 15 юли. На 25-ти юни обявиха първите незаети места. Поканени имаха 3-4 дни за записване. После се поканваха следващите да се запишат в рамките на 2-3 дни. Така до 15 се запълниха местата.
При момичетата бяха 6 местата. А при момчетата, мисля 4. Общо 10.

На мен ми казаха, че миналата година при момичатата се е стигнало до 13 резерва.  Rolling Eyes

# 572
Благодаря за отговора. Т.е. в моя пример за последните 10 няма шанс за намалена такса - нали така?

# 573
А пък аз разбрах, че миналата година се е стигнало до 25 резерва, а тази година се очаква тази бройка да бъде надскочена т.е. АК гони програма максимум - максимално високи цени до степен отпадане неплатежоспособните и при която са на ръба да останат с непопълнени бройки.

# 574
А таксата подлежи ли на увеличение по време на ученето или е фиксирана за целия период?

# 575
А таксата подлежи ли на увеличение по време на ученето или е фиксирана за целия период?

Увеличава се. Тоест...Влизаш плащайки една такса, а през годините вероятността тя да се увеличи е голяма. Дори бих казала - огромна. Simple Smile

# 576
  • София
Мисля, че стигнаха до 20-та резерва.
Доколкото знам таксата е фиксирана за всеки випуск.

# 577
Мисля, че стигнаха до 20-та резерва.
Доколкото знам таксата е фиксирана за всеки випуск.

Не е.

# 578
  • България

Всяка година се увеличава със 100 евро.

# 579
Zdraveite i ot men.Imam informacia ot parva raka,che prieti rezervi za minalata godina sa bili:27 momicheta i 25 momcheta,kato vsichki te imat pravo do edin da kandidatstvat za stipendia:)))

# 580
Iiskam da popitam i az neshto,ako niakoia mama ima info.Nie sme v rezervite-momche i chakame s netarpenie da doide juli,zashtoto ni kazaha,che imame goliam shans.Niakoi znae li kolko momcheta sa kandidatstvali ot СМГ i НПМГ,zashtoto mi spodeliha,che goliama broika ot tiah se iavyvat na izpita za "sport",priemat gi,no povecheto ne se zapisvat,ta da znam kolko takiva "sportista"ima i kak ni varviat shansovete za priem prez juli. Blagodaria Vi predvaritelno:)))

# 581
Нова, задавай си свободно въпросите. Нормални са. И напълно естествени, когато ви предстои избор на училище.

Проблемът в тази тема не е, че да се пишат минуси на АК е табу, напротив, идеята е всички да имаме реалистична представа. Проблемът на темата е в това, че хората, които не са привърженици на АК, всъщност нямат ОБЕКТИВНИ причини за това. И в този смисъл, споделеното от тях, не е ценна информация на практика за никого. Те нямат никакви преки впечатления от колежа.

Иначе АК със сигурност има и минуси. Или поне има такива особености, които биха се приели за минуси от някои родители. Не мисля, че някой би възразил обсъждането И на тези страни на АК.
Проблемът на тези тема е, че влизате в лични полемики и се изяснявате до дупка кой крив кой прав. Ако всеки си пише мнението и толкова, без непрекъснати дуплики, триплики, опити за залитане към "отчетна" и лирични отклонения на тема "образованието у нас и по света" щеше да е наполовина дълга и много по-полезна на нови потребители.

# 582
  • с/у ОколоМръсТното
Намаляването на таксата осезаемо ли е? Порядъкът от 2 цифри ли е, от 3 ли е или от 4 (ако не ми е много смело предположението?

# 583
  • България
 Знам за случаи от 5% до 65%.
Трите пълни стипендии са отделно. Те са за целия срок на обучение.

# 584
Знам за случаи от 5% до 65%.
Трите пълни стипендии са отделно. Те са за целия срок на обучение.
А колко приблизително доход трябва да имаш, за да има шанс за финансова помощ?
Предварително благодаря

Общи условия

Активация на акаунт