Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 531
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 555
Привет! Вмъквам се по терлички.
BrokenLikeAnAngel, какво по-точно те интересува за общежитието?
Снимки имаше на стария сайт на колежа, но вече ги няма.

# 556
Привет! Вмъквам се по терлички.
BrokenLikeAnAngel, какво по-точно те интересува за общежитието?
Снимки имаше на стария сайт на колежа, но вече ги няма.

Това го знам, а някой да ми обясни нещо повече. Какво представляват стаите, баните как са разпределени?...Ето такива неща Simple Smile

# 557
  • София
От общия коридор се влиза в малко коридорче, там има 3 врати: 2 за стаи и 1 за баня. Т.е. на 2 стаи се пада по 1 брой баня+тоалетна. Стаите са с по 2 и 3 легла, 4 не помня дали имаше, но май да. Има легла, бюра, нощни шкафчета и гардероби. Като цяло е добре обзаведено, теракот, парно. Банята е просторна, има тоалетна, душ, който за жалост по никакъв начин не е обособен, мивка, огледало. Хубава дограма. Стените в стаите оранжеви, а в коридорите или поне в подземния етаж едно студено зеленикаво.. И вратите са хубави. Абе поне 3 звезди може да му се дадат.
Питай още ако има Peace

# 558
От общия коридор се влиза в малко коридорче, там има 3 врати: 2 за стаи и 1 за баня. Т.е. на 2 стаи се пада по 1 брой баня+тоалетна. Стаите са с по 2 и 3 легла, 4 не помня дали имаше, но май да. Има легла, бюра, нощни шкафчета и гардероби. Като цяло е добре обзаведено, теракот, парно. Банята е просторна, има тоалетна, душ, който за жалост по никакъв начин не е обособен, мивка, огледало. Хубава дограма. Стените в стаите оранжеви, а в коридорите или поне в подземния етаж едно студено зеленикаво.. И вратите са хубави. Абе поне 3 звезди може да му се дадат.
Питай още ако има Peace

За коридора долу -знам, ходих, но не ме пуснаха да разгледам някоя от стаите, тъй като имаше деца вътре (беше следобед). Но ми беше интересно това за баните и как изглеждат стаите общо взето. Ако някой има нещо да допълни, да пише. Simple Smile Иначе - благодаря много! Simple Smile

# 559
  • София
Баните са синьо-зелени Mr. Green Или май само сини newsm78 Но са хубави.
По мое време имаше проблем с парното, не беше пуснато още, и беше кучи студ. Няколко дни живяхме на 13 градуса ooooh! Но това бяха най-най-първите месеци на общежитието, така че предполагам вече няма такива ужаси Peace

# 560
Баните са синьо-зелени Mr. Green Или май само сини newsm78 Но са хубави.
По мое време имаше проблем с парното, не беше пуснато още, и беше кучи студ. Няколко дни живяхме на 13 градуса ooooh! Но това бяха най-най-първите месеци на общежитието, така че предполагам вече няма такива ужаси Peace

Хах, силно се надявам!  Laughing

# 561
Сега няма проблеми с парното, или поне миналата година нямаше. Обзавеждането в стаите е поизхабено вече /или поне миналата година беше/, но в общи линии става.
Баните са добри. Битовите условия не са най-добрата страна на общежитието. Стаите не предлагат  кой знае какъв лукс, но са удобни.

# 562
Сега няма проблеми с парното, или поне миналата година нямаше. Обзавеждането в стаите е поизхабено вече /или поне миналата година беше/, но в общи линии става.
Баните са добри. Битовите условия не са най-добрата страна на общежитието. Стаите не предлагат  кой знае какъв лукс, но са удобни.

Би ли дефинирал/а "поизхабено" ? Просто искам да знам какво ме очаква.

# 563
Moмичета, а таксата на колко вноски се внася - на 1, 2, много? И кога? Ако е разбита на повече вноски, повече родители могат да си го позволят.
Таксата се внася на 2 равни вноски. Първата преди началото на учебната година, а втората до средата на февруари.
Като за разглеждане на документите за финансова помощ се внася част от сумата.
Това нещо не го разбрах. Нали при разглеждане на молбата за намаляване на таксата още няма да сме записани, как тогава ще внасяме част от таксата.  Има такса за разглеждане ли? И в какъв размер е?

# 564
  • България
 Според мен по-големият проблем на общежитието е храната. Децата просто не я харесват - не знам дали е добра или лоша, може просто готвачът да е нескопосан, но не я ядат. Моята девойка не е злояда, но не я иска, приятелките й също. В сутерена има общи помещения, където е пералнята, компютърна зала, дневна с телевизор, хладилник и микровълнова печка. Проблеми с парното няма, в дорма е локално и винаги е много топло.

# 565
Според мен по-големият проблем на общежитието е храната. Децата просто не я харесват - не знам дали е добра или лоша, може просто готвачът да е нескопосан, но не я ядат. Моята девойка не е злояда, но не я иска, приятелките й също. В сутерена има общи помещения, където е пералнята, компютърна зала, дневна с телевизор, хладилник и микровълнова печка. Проблеми с парното няма, в дорма е локално и винаги е много топло.

В такъв случай какво ядат децата?

# 566
  • София
Мисля, че първоначално от всички се изисква да внесат 30 % от таксата. И после до началото на учебната година останалата част.
Тези които кандидатстват за финансова помощ също внасят таксата. Ако са одобрени и се запишат в зависимост от финансовата помощ или довнасят, или им се връща част от сумата. А ако не се запишат им се връща. Най-добре е при получаване на комплекта документи за записване да попитате за подробности във финансовия отдел. Може да са променили нещо.

# 567
  • България
 Обикновено обядват в стола, но на вечеря хапват нещо навън или сухоежбина. Не, че това ми харесва, но....

# 568
Един за мен интересен въпрос, който не е ясен,независимо от доста подробната информацияна сайта на АК:
Ако на 27 Юни 2011 бъдат поканени 25 деца от резревите да се запишат и до крайният срок 01 Юли 2011 се запишат само 15 от тях, означава ли това, че следва да бъдат поканени следващите 10 резерви или просто тези места остават незаети, тъй като няма предвидени други срокове за подаване документи за намаление на таксата и за записване?

# 569
  • България
Канят следващите резерви докато попълнят бройката. За последните няма намалена такса.

Общи условия

Активация на акаунт