Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 598
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 450
Нека се включа и аз....4-та резерва съм от момичетата с 37,.. % на теста и 17 на есето. Според мен имам голям шанс да вляза, но все пак да попитам, защото като гледам сте доста по-информирани от мен...Каква е вероятността реално да бъда приета?

Simple Smile)))))))
Вътре си, супер резултат на есето си постигнала, браво!
Белмекенска идеята ти е брилянтна!

Благодаря, налегнало ме е едно притеснение...Направо не знам как ще дочакам 27-28.06, че да разбера със сигурност как стоят нещата Simple Smile

# 451
От известно време следя дискусията с любопитство. Аз самата съм завършила СМГ, а детето ми АК. Работя в областта на висшето образование у нас, но и в чужди университети.
Обучението в АК съответства на представите ми за съвременно качествено средно образование. Без значение на размера на таксата или собствената гениалност на детето ми. Въпреки постиганите резултати винаги съм смятала, че АК си заслужава всеки лев вложен там за образование.
Да, натоварването е голямо, но нима в сериозния бизнес или работната среда предизвикателствата ще са по-малко. Учениците се научават да работят съвестно и самостоятелно, без плагиатство, с изключителното съдействие и подкрепа на преподавателите си. На учениците са зададени критериите за оценка, имат яснота по постижението си. Знаят във всеки момент къде са спрямо съучениците си. В нито един момент на 5 годишното обучение не съм усетила елемент на "отбиване на номера" от страна на АК или преподавателите.
Не искам да говоря конкретно за резултатите на моето дете. Да кажем, че е споменато поименно в този форум като положителен пример в определено отношение. По скоро искам да акцентирам на факта, че АК го дисциплинира да работи самостоятелно и с ентусиазъм. Постига резултати не само в области, в които има очевидна дарба, но и в хуманитарни науки, за които бихте предположили , че би бил по-слаб. Заслугата е колкото негова и на средата, толкова и на преподавателите му.
Къде сме сега? САТ тестовете бяха положени с максимални оценки. Есетата за кандидатстване и всички документи бяха подготвени съвсем самостоятелно. Детето ми има проблем да избере между 4 училища от "айви лигата" на САЩ и водещия британски университет, в който беше прието още през декември.
Винаги ще съм признателна на СМГ, която ми даде образование. Но, ако навремето е имало АК сигурно детето ми щеше да е второ поколение випускник.

# 452
Самоцитирах се, защото никой не ме отрази. Вероятно знаеш темата на есето, нали? ...Аз лично писах в посока.. Колко е трудно да направиш избор и, че съзнателно или не, всеки прави избори и то дененощно. Общо взето това, но по-подробно. Simple Smile Не мога да си спомня всичко честно казано, защото бях под напрежение, но все пак...От есето си съм доволна, но нещо математическия раздел от тестовата част ме спъна. Прекалено малко време за толкова задачи. Simple Smile

А как се справи с частта за разбиране - там, където четеш текст и отговаряш на въпроси? Какви са ти впечатленията от тази част?  Питам те, защото пишеш много добре - ясно и логично и се учудвам дори, че математиката те е затруднила.

# 453
Самоцитирах се, защото никой не ме отрази. Вероятно знаеш темата на есето, нали? ...Аз лично писах в посока.. Колко е трудно да направиш избор и, че съзнателно или не, всеки прави избори и то дененощно. Общо взето това, но по-подробно. Simple Smile Не мога да си спомня всичко честно казано, защото бях под напрежение, но все пак...От есето си съм доволна, но нещо математическия раздел от тестовата част ме спъна. Прекалено малко време за толкова задачи. Simple Smile

А как се справи с частта за разбиране - там, където четеш текст и отговаряш на въпроси? Какви са ти впечатленията от тази част?  Питам те, защото пишеш много добре - ясно и логично и се учудвам дори, че математиката те е затруднила.

Самите задачи от математическия раздел не са трудни, но изискват повече време. Изобщо не съобразих да не ги почвам под ред, а да подбирам, тъй като ми носят еднакъв брой точки, но уви...Каквото-такова! А за въпросния раздел...Там е същото. Лесни са въпросите, там се справих добре. Лошото е, че половината ти време отива в четене на текстовете..Отговорите са лесна работа.

# 454
Kashe, благодаря за отговорите   bouquet И да не забравиш да се похвалиш тук, че си приета! Желая ти успех!  Hug

# 455
Kashe, благодаря за отговорите   bouquet И да не забравиш да се похвалиш тук, че си приета! Желая ти успех!  Hug

За нищо  Wink Четох, че доста деца се отказват от сега, а други кандидатствали само за "спорта"...и искрено се надявам да вляза...4 момичета все ще се откажат. хах  Rolling Eyes Simple Smile И в противния случай съм доволна, имайки в предвид, че не съм стъпвала на уроци.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 20:58 от Kashe

# 456
Kashe, благодаря за отговорите   bouquet И да не забравиш да се похвалиш тук, че си приета! Желая ти успех!  Hug

За нищо  Wink Четох, че доста деца се отказват от сега, а други кандидатствали само за "спорта"...и искрено се надявам да вляза...4 момичета все ще се откажат. хах  Rolling Eyes Simple Smile И в противния случай съм доволна, имайки в предвид, че не съм стъпвала на уроци.
Само така, и моето момиче е в същото положение като теб, но приема нещата спокойно. Пожелавам ти да не се отпускаш и да се представиш отлично на ВО, защото тези дето ще се отказват може и да си сменят мнението в последния момент, не бива да се превръщате в заложници на техните решения.
Хубаво е и вие да имате избор - има и други хубави училища - 91 НЕГ по нищо не отстъпва на АК.

# 457
Ето за тези неизказани причини питам, госпожо.

И какво повече да напиша?
- Детето знае достатъчно английски;
- За момента поне не се целим в следване в САЩ;
- Силен интерес към математиката.

Какво още искате? Сигурно има и още някоя причина, но там нещата вече са прекалено лични и не възнамерявам да си казвам и майчиното мляко тук.

# 458

Само така, и моето момиче е в същото положение като теб, но приема нещата спокойно. Пожелавам ти да не се отпускаш и да се представиш отлично на ВО, защото тези дето ще се отказват може и да си сменят мнението в последния момент, не бива да се превръщате в заложници на техните решения.
Хубаво е и вие да имате избор - има и други хубави училища - 91 НЕГ по нищо не отстъпва на АК.

Държа да е АКС, а и вярвам, че имам повече от големи шансове. Дъщеря ти (надявам се мога да се обръщам на "ти") коя резерва е?

# 459
  • България
Kashe , с този резултат със сигурност си вътре. Успех!

# 460
Добре де защо изобщо са се явили на изпита като не искат да учат там- това някакъв извратен вид суета ли е, що ли?

Ако говорим за деца от СМГ - един вид....Показване пред мама и тати колко можем.

Точно горното показва разликата - "показването" не е пред мама и тати, а доказване пред себе си.

Западнярите използват често думата "challenge", напоследък и у нас почнаха да ги копират и всеки да обяснява как обичал предизвикателствата, без въобще да разбира за какво става въпрос. За децата от СМГ този изпит е challenge, и по-важното - осъзнат такъв с цел да докажат сами на себе си, че могат да се справят и с един нестандартен изпит.

Предполагам, че ще бъда разбрана само от майките на тези деца, но се чувствах длъжна да го напиша.

Пожелавам на всички да влезат в желаното училище (в частност АК, което е прекрасно училище и ако детето вложи достатъчно труд, АК ще му даде изключителни шансове за развитие).

# 461

Държа да е АКС, а и вярвам, че имам повече от големи шансове. Дъщеря ти (надявам се мога да се обръщам на "ти") коя резерва е?
След тебе е, във втората десетка, не мога да ти издам точно кой номер защото ще ме убие ако разбере. Тя реши в средата на февруари, че иска да кандидатства там и също не е ходила на никакви уроци. По принцип се готви за езиковите гимназии и АК беше ей така по между другото. Но ако влезне - няма да се откажем, поне за нищо по-малко от бленуваната от мен 91 НЕГ.

# 462
Само да добавя, че до 20 резерва има шансове. Когато проверявах резултатите, имаше мъж и жена от някаква школа и коментираха, че според статистиката, през последните 10 години
влизат до 20-25 резерва/около номер 100/.
Спокойно, финансовата помощ е мираж, така че не се отчайвайте. Много хора ще се
откажат, а и доста деца ще кандидатстват в ЕГ тата.
Успех на резервите Peace

# 463
Само да обобщим: момичета приети- на първо място  с 83,97%, на последно (71-во) място с 53,14%, първа резерва момичета : 52,99%.
момчета приети- на първо място с 73,34%, на 71-во място с 52,37%

Нека се включа и аз....4-та резерва съм от момичетата с 37,.. % на теста и 17 на есето. Според мен имам голям шанс да вляза, но все пак да попитам, защото като гледам сте доста по-информирани от мен...Каква е вероятността реално да бъда приета?

Kashe, ти си приета, не му мисли, поздравления за успеха  bouquet! Но процентите, които си написала не са съвсем точни...може би си сбъркала един от двата.

# 464
Само да обобщим: момичета приети- на първо място  с 83,97%, на последно (71-во) място с 53,14%, първа резерва момичета : 52,99%.
момчета приети- на първо място с 73,34%, на 71-во място с 52,37%

Kashe, ти си приета, не му мисли, поздравления за успеха  bouquet! Но процентите, които си написала не са съвсем точни...може би си сбъркала един от двата.

Тест: 36.59 %Съчинение: 16 % ...eто с точност. Объркала съм..но ориентировачно толкова. 4та резерва

Общи условия

Активация на акаунт