Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 613
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 480
Ние конкретно сме си решили отпреди, че не желаем АК и причината не е в парите... Просто сме решили, че искаме нещо друго и вярваме, че така не само няма да се похабим, ами ще се развием по-добре.
Сега е моментът да се освободите от "фобията" наречена АК. Попитайте г-жа Kummer относно "похабяването" на детето и по време на следването му в АК.

Попитайте също и дали успехите му се дължат  на подготовката която  детето е получило САМО в предното у-ще, защото вие представяхте АК като обикновен консуматор на ГОТОВИ уч.кадри т.е. донорите за успехите на  АК са плод на подготовката получена в други у-ща.  Създава се сугестивно мнение че всичките си знания тези деца са получили САМО в такива училища.

И тъй като постоянно говорехте за училищна подготовка, съзнателно премълчавайки ролята на другите фактори (родители, ивън училищна подготовка и пр), попитайте г-жа Kummer достатъчна ли е такава класическа училищна подготовка за постигането на големи успехи ?

Имате уникалният случай да намерите отговор на въпросите които ви терзаят.

# 481
Имате уникалният случай да намерите отговор на въпросите които ви терзаят.
Шансът наистина е уникален. И аз с нетърпение oчаквам лекцията на г-жа Kummer !

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 12:16 от Фран Джонсън

# 482
Само на мен ли постовете на Kummer ми звучат като рекламна брошура?

А иначе на всички успели ЧЕСТИТО  bouquet
Късмет на всички резерви baby_neutral

Що постове, така звучащи, съм чела, и то за други училища.
Честно казано точно тези ми звучат по- малко рекламно.
Интересен за мен би бил отговор на питането на DIO , например, както и други споделени неща.

# 483
След 15 монографии, 6 учебника и над 300 статии да се изявявам като автор на рекламни брошури е комплимент.

Ако детето ми избере академична кариера ще е 4 поколение професор в семейството- нещо, с което могат да се похвалят не повече от 10-на български фамилии.

Аз наистина разбирам от образование, била съм 4 години ректор и т.н. Когато започвах тази кариера ме питаха защо се старая да уча чуждите деца, ако те един ден станат началници на моите. Е, честно казано повече се страхувам, ако началници им станат недоучени.
А иначе "световната конспирация" ни дебни от всеки ъгъл...

Като се замисля нямам причина дори да участвам тук, освен че детето ми беше споменато и то от хора, които нямат представа кои сме и какъв е животът ни. Опитах се, доколкото е възможно да споделя нашите (на семейството) виждания.
Нямам възможност да отговоря на всички възможни въпроси- има "текучество" на преподаватели в АК, но това не е непременно лошо. Когато в университета имате преподавател, който е различен всяка година по всеки предмет това не ви притеснява. Учениците се срещат с високообразовани представители на различни школи и виждания.  
Пречка ли е "по-ниската диплома". Моето дете има отлична диплома и нямам този проблем. Но  моето впечатление е, че резултатите от самите изпити (например САТ) тежат повече, но нещо на което в САЩ обръщат огромно внимание са еxtra curricula activities, доказателствата, че бъдещият студент е и гражданин. Че има разностранни интереси. Във Великобритания просто и естествено го извикаха на интервю 4 дни за тяхна сметка. В три от дните е имал събеседване с 6 професори. Не са го питали за дипломата.
И накрая, преди да Ви оставя за да отида на предпразнични лекции (защото и ние си изкарваме парите по трудния начин- с работа) един анекдот:
Британски джентълмен искал да стане член на елитен клуб. Отишъл в клуба, но му казали: "Господине, тук приемаме само членове с поне три висши образования." Човекът си тръгнал и се върнал след 20 години с три дипломи. "О, господине, не сте ни разбрали- имахме предвид Вашата диплома, на баща Ви и на дядо Ви."

# 484
Kummer, наистина много се радвам, че се включихте!    bouquet Аз също се досещам кое е вашето дете, защото неведнъж съм го давал за пример на моето дете - без да Ви познавам наистина. Радвам се, че имаме такъва пример и Ви благодаря отново!
Знаете в България трудно се признава успехът на някого, но щом детето Ви е постигнало това - всички с възхита да говорят за него (дори днес на мат. състезание си говорихме с една майка за него), значи наистина сте постигнали много.

# 485
Честито и от мен на приетите!
Чета от много време темата, сега- с още по-голям интерес, тъй като синът ми е приет в АК с 60 % (59,88 %), и ще трябва да решим къде да го запишем, а имаме големи колебания. За "статистиката" да кажа, че и той учи в СМГ в момента. Самият формат на изпита в АК беше предизвикателство за него (а и за нас) и искаше да си "премери" възможностите, без някаква специална подготовка.

# 486
Ние за момента сме решили да уча в АК поне 8. клас, а при евентуален финансов проблем да ме преместят от АК в друго училище. Boriana, синът Ви на кое място е? Защото аз съм с близък процент. И искам да разбера къде-горе долу се намират 60% при момчетата.

# 487
Kummer ако Вие наистина сте личност-родител на дете възпитаник на колежа приемете моите извинения.
Странно беше, че се включихте в точно този момент,с което предизвикахте и моите съмнения.
Въпреки  съмненията ми обаче четох постовете с доста голям интерес ,защото те описаха и моите виждания .
Желая успех на Вас и детето Ви.

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 18:06 от asya asya

# 488
Kummer ако Вие наистина сте личност-родител на дете възпитаник на колежа приемете моите извинения.
Странно беше, че се включихте в точно този момент,с което предизвикахте и моите съмнения.
Въпреки  съмненията ми обаче четох постовете с доста голям интерес ,защото те описаха и моите виждания .

Ех , това българско съмнение Mr. Green

Синът на госпожата се казва КУБРАТ и както се изказват за него повечето възпитаници на АК фразата е "Куби е нечовек" !!! детето не е имало по малко от 100% и не е имало олипмиада на която се е явил без да се е класирал на 1 во място ЕВАЛА   bouquet , нека не си мислите обаче,че  само АК е за похвала не   Naughty  ДНК -то също има значение  Sunglasses

# 489
...Пречка ли е "по-ниската диплома". Моето дете има отлична диплома и нямам този проблем. ....
Благодаря за споделеното, възхищавам се на вашия стил и съм любител на английския хумор.  Grinning
Даже си коригирам леко мнението за академичната общественост в България. Явно все пак проблясъци не липсват.   bouquet
Все пак, всички сме наясно, че повечето деца не са толкова блестящи и ще минат по утвърдените процедури за кандидатстване, които често не отчитат личността, а само документално доказаните постижения.
Затова се надявам, че дискусията ще продължи, явно има и други колебаещи се. Повече информация и споделен личен опит ще е от полза за всички ни.

# 490

Ех , това българско съмнение Mr. Green

Синът на госпожата се казва КУБРАТ и както се изказват за него повечето възпитаници на АК фразата е "Куби е нечовек" !!! детето не е имало по малко от 100% и не е имало олипмиада на която се е явил без да се е класирал на 1 во място ЕВАЛА   bouquet , нека не си мислите обаче,че  само АК е за похвала не   Naughty  ДНК -то също има значение  Sunglasses

Така е...АКС приема ученици с необходимия потенциал и просто им помага да достигнат въпросното ниво на знания. Така, че не е въпрос просто на училище...Едно дете или има въпросния потенциал, или не. Simple Smile Дори и това да е въпрос на ДНК. Simple Smile

# 491
Честито и от мен на приетите!
Чета от много време темата, сега- с още по-голям интерес, тъй като синът ми е приет в АК с 60 % (59,88 %), и ще трябва да решим къде да го запишем, а имаме големи колебания. За "статистиката" да кажа, че и той учи в СМГ в момента. Самият формат на изпита в АК беше предизвикателство за него (а и за нас) и искаше да си "премери" възможностите, без някаква специална подготовка.
И моята дъщеря е така, с резултат 66,4 % от СМГ, без подготовка за този формат на изпитите. В последната седмица преди изпита написа пет есета и реши пет теста, които намерихме тук, във форума. Много се гордеем с нея, особено със сравнително високия резултат на есето, но тя брои постижението си като резервен вариант. С баща и сме в големи колебания. Таксата е много висока за нас, но ако бяхме убедени, че си струва,  бихме направили всичко, за да учи детето в колежа.  Изнесеното във форума  и това, което чувам от познати, се люшка между "осанна" и "разпни го". Учещите и училите там хвалят училището, което е естествено. Неуспелите да учат там съответно изтъкват отрицателни страни. Притеснява ме и намаляващата конкуренция при приема, защото и качеството на "входящия материал" е важно. Истината вероятно е по средата, а и за всяко дете преценката е индивидуална. Това обаче не ни улеснява. Дано всяко дете направи за себе си правилния избор!

# 492
♥♥♥ ~ Вики ~ ♥♥♥ , синът ми е на 38-мо място от приетите.

# 493
Има няколоко въпроса, които ме вънуват и ще съм благодарен на разяснение от компетентните, каквито виждам, че има тук:
- Всички ли неприети деца са резерва?
- Колко е най-ниският бал, с който са приети деца миналата година?
- Колко е най-ниският резултат за момчета от изпита тази година?
Оставам с впечатление, че повечето се "пробват", без да са се готвили "специално" и т.н., пък имат висок резултат и сега се "чудят", ама не са сигурни или дори "не искат" да учат там. Синът ми се готви "специално" и има силно желание да учи там, което според мен е много по-важно от резултата на изпита. За съжаление резултатът му е доста нисък - все пак се надявам повечето "пробващите се" да се откажат, а те конкурентите тази година ен бяха хич много.

# 494
  • София
Всички неприети деца се водят резерви.
Най-ниският бал от миналата година няма значение за вас. По-скоро до коя резерва са приели.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=323980.1125
виж пост 1128 и на сл. стр. 1143 - има инф. за приетите резерви. За съжаление последния е само за момичетата, но дава някаква ориентация.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт