Американски колеж - тема 2 (втора)

• 168 629
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 660
Въпрос към родителите на приети деца, които ще кандидатстват за намаление на годишната такса. Има ли вече подали комплекта документи и дали биха споделили опита си? Ние все още се борим с данъчната служба и се надявам до края на седмицата да успеем, но ще бъда благодарна за полезна информация.
Например, в данъчното ме убеждават, че не могат да удостоверят, че нямам подадена данъчна декларация за 2010, каквото удостоверение изискват от АК...

# 661
  • Там, където ме обичат
Всичко, което изискват от АК, може да се намери. Поне при нас беше така. Успех!

# 662
Снощи се зарових в сайта на АК и попаднах на интересни новинки. Синтезирах ги в блога си, защото там следя информации за частното образование.

Едната е тази, която всъщност вълнува всички родители, чиито деца са се насочили към АК:

Къде ще учат възпитаниците на Американския колеж?
http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/06/blog-post_6093.html
Поздравления на децата!

Другата е за прием след 9 клас. 

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 16:08 от Danybon

# 663
Например, в данъчното ме убеждават, че не могат да удостоверят, че нямам подадена данъчна декларация за 2010, каквото удостоверение изискват от АК...

да се смееш ли, да плачеш ли

# 664
Това за приема в 9 клас е невероятно. Не знам откъде ще се намерят доброволци, които
да изпратят децата си в АК след 9 клас, за да им "скапят" успеха точно в последните 2 години.
А за 5 пък да не говорим. Явно някой си е повярвал много от далите това предложение.
Погледнах и университетите, в които ще учат децата. Във всички се влиза само с резултати
от Йелтс, Тойфел и Кембридж/без САЩ/ и са достъпни за всеки, който е учил в езикова гимназия
с малки изключения.
Ще следя с интерес приема след 9 клас Rolling Eyes

# 665
  • София
Danybon, на предишната страна съм постнала линка относно приема след 9. клас /директно от сайта на АК - струва ми се,  че така е редно/.

# 666
Danybon, на предишната страна съм постнала линка относно приема след 9. клас /директно от сайта на АК - струва ми се,  че така е редно/.

Извинявай! Наистина не съм видяла.

bistrab, на мен също ми е много интересен този прием след 9 клас. Аз имам по-различна гледна точка, но съм с по-малки деца и може би - затова.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 16:12 от Danybon

# 667
  • София
Не ме разбра!
Не държа на някакво първенство или авторство, но предпочитам да се постват директни линкове, а не чрез препратки към личния блог.

# 668
Не ме разбра!
Не държа на някакво първенство или авторство, но предпочитам да се постват директни линкове, а не чрез препратки към личния блог.

Това е твоята позиция. Уважавам я! Не е задължително да влизаш, където съм си изказала позицията. Ясно споменах, че е блог и повече от ясно се виждат източниците.

Лично на мен ми е интересен този прием и този тест. Не съм го разгледала още теста, но ми привлече вниманието. А самото ново предложение за прием след 9 клас ми се струва като знак, че може да има приеми и за други класове. Или въобще някаква промяна.

# 669
  • София
Има ли някой одобрен за финансова помощ? Може и на ЛС...
Живо ме интересува този въпрос, тъй като няма да съм в състояние да издържам 2 ученички в колежа от догодина, а малката много иска да учи там  Tired

# 670
Това ОКОНЧАТЕЛЕН списък ли е или временен?  Обикновено много добрите ги приемат в няколко университета а кандидата си избира един от тях.
Приетият ученик в Принстон спокойно може да е бил приет и в още няколко елитни училища и този списък да отразява точно тази ситуация. Ако е един човек - един университет е друга работа.
Виждам приети в 3 ЕЛИТНИ университета и няколко човека приети в много добри щатски и английски вуза. Браво !

Добре е тези резултати да се сравнят със Гимназия Златарски:
http://zlatarskischool.org/bg/university-acceptance/

Интересното е че там НЯМА приети в САЩ където се изискват изпити (SAT). Народът масово се е насочил към Великобритания - прием без изпити. Изключение е може би London School of Economics.

# 671
Това ОКОНЧАТЕЛЕН списък ли е или временен?  Обикновено много добрите ги приемат в няколко университета а кандидата си избира един от тях.
Приетият ученик в Принстон спокойно може да е бил приет и в още няколко елитни училища и този списък да отразява точно тази ситуация. Ако е един човек - един университет е друга работа.
Виждам приети в 3 ЕЛИТНИ университета и няколко човека приети в много добри щатски и английски вуза. Браво !

Добре е тези резултати да се сравнят със Гимназия Златарски:
http://zlatarskischool.org/bg/university-acceptance/

Интересното е че там НЯМА приети в САЩ където се изискват изпити (SAT). Народът масово се е насочил към Великобритания - прием без изпити. Изключение е може би London School of Economics.

Благодаря за анализа ти. За мен беше много полезно. Ползвах официалното прессъобщение като източник на информация и не съм прозвънявала за допълнителни данни, макар че доста години съм отразявала темата образование и бих могла да ползвам и други източници. За блог - това ми беше достатъчно като инфо.
На въпроса ти - мисля, че това е окончателният списък за 99 от 114 зрелостници (цитирам данни от прессъобщението), които са направили своя избор. Ето още конкретиката: получени са 440 положителни отговора при подадени 793 пакета в 231 университета/колежи.
От разговорите ми с ученици от АК и с родители съдя, че наистина британските у-ти са по-желани. Посочват обикновено и по-близката дестинация. Прави ми впечатление, че са много привлекателни и шотландски университети, заради липсата на такса за обучение.

# 672
Знае ли някой кога излизат незаетите места  след първо класиране? Не мога да открия на сайта им никакви срокове за записване, плащане и т.н. - само по телефона ли се получава такава информация? Четох в старите теми как е било миналото лято, но за тази година никъде нищо не откривам.

# 673
  • София
Без изпита през март не можем да кандидатстваме, нали?

# 674
Без изпита през март не можем да кандидатстваме, нали?
Ако питаш за приема след 7 клас -  не.

Общи условия

Активация на акаунт