Американски колеж - тема 2 (втора)

• 168 626
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 675
  • Там, където ме обичат
Знае ли някой кога излизат незаетите места  след първо класиране? Не мога да открия на сайта им никакви срокове за записване, плащане и т.н. - само по телефона ли се получава такава информация? Четох в старите теми как е било миналото лято, но за тази година никъде нищо не откривам.
Не си спомням със сигурност, но предполагам след като започне първото записване за езиковите гимназии.

# 676
  • България
 Мисля, че имаше линк от резултатите. След като влезеш с името и паролата за да провериш резултатите, има линка за графика за записване. Той е обвързан със записването за гимназиите. Незаетите места след първото класиране се обявяват и на сайта на колежа, освен това се обаждат по телефон, мейл и т.н. Накратко - не можеш да го пропуснеш, те също имат ангажимент да се свържат с кандидатите.

# 677
  • Там, където ме обичат
Мисля, че имаше линк от резултатите. След като влезеш с името и паролата за да провериш резултатите, има линка за графика за записване. Той е обвързан със записването за гимназиите. Незаетите места след първото класиране се обявяват и на сайта на колежа, освен това се обаждат по телефон, мейл и т.н. Накратко - не можеш да го пропуснеш, те също имат ангажимент да се свържат с кандидатите.
SofiaV, по-изчерпателен и точен никой друг не може да бъде. Hug

# 678
  • София
Миналата година не се обаждаха по телефона. На сайта на колежа публикуваха информация за свободните места и деца с резултат от  ... до ..... могат да си подадат документите за кандидатстване. Първата дата за резервите съвпадаше с първия ден на записване в училищата.

# 679
  • София
Ами ние мислим да се пробваме за АК приема след 9 клас.
Дали има и други мераклии тук?
Ще се радвам да обменим информация.

bistrab, какво имаш предвид с развалянето на успеха? Виж, за това не се бях замислила...   Thinking
Сподели, моля те!

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 21:48 от Sandalka

# 680
Имам предвид, че в АК е доста трудно да се изкара 6 и то по всичко.
Шестицата в обикновено училище е равна на нещо около 4 в АК.
Племенницата ми завърши миналата година и не си измислям.
А и ролята на догонващи нивото на учили вече 2 години там ще ви довърши.
Но, щом искате да опитате...

# 681
Въпросът ми е към приетите в АК. Тази година, при записване в АК, изчаква ли се класирането в езиковите гимназии, за да се запишеш в АК окончателно или се записваш и /в случай, че избереш друго училище след класирането/ се отписваш?

# 682
  • София
bistrab, накара ме сериозно да се двоумя  newsm78
Благодаря ти за коментара, всякакви гледни точки са ми полезни! Наистина,медалът си има две страни...
Ужким искам да преместя щерката на по-добро ниво на обучение (във 2АЕГ сме), пък да не й направя мечешка услуга  Thinking
Ще го мисля и претеглям здраво тези дни.

# 683
Срок за записване на приетите - 24 юни, обявяване на свободните места след първото записване - 27 юни, после има още една отсявка, но не помня срока.

# 684
  • гр. София
Здравейте, мами!!! С голям интерес проследих темата за АКС. Аз съм майка на ученичка, завършила колежа - випуск 2009 г. и мога да заявя, че това е най-доброто училище за Вашите деца. Ако детето е прието, направете всичко възможно то да учи там - няма да съжалявате, защото АКС не е просто частно американско училище - то е нещо повече от това! Това е училище, което не само обучава децата, а и ги изгражда като личности. Създава им такава атмосфера, че колкото и да са натоварени с домашни, проекти, тестове......те страшно много искат да са част от средата, създадена в Колежа и учат ли учат........за да поддържат високото ниво!!! Simple Smile Моята дъщеря до 7 клас учеше в провинцията. След като посетих една от родителските срещи за кандидатстване, реших, че това е училището, в което искам да учи дъщеря ни!! За да я амбицирам, я доведох в Колежа да го разгледа и да усети атмосферата! След това поканих две от най -добрите учителки по математика и български език в града, за да ги запозная със изискванията за изпита (които много старателно си бях записала на родителската среща) и започна подготовката (точно три месеца до изпита през месец март) Темата за есето бше по картина - "куп учебници и един детски крак, който ги рита!" Дъщеря ми беше озаглавила своето есе "Не на училището" (о, ужас - след изпита изтръпнах! - но тя ме успокоява "Спокойно, бе мамче - тезата ми е противоположна на заглавието и аз я защитих добре!!!" И така ...... След 5 години - незабравими и изпълнени с много учене и безсънни нощи....... вече е студентка втора година в Англия. (беше приета в 4  британски университета) Това е от мен!! Simple Smile Ако имате още въпроси - питайте!

# 685
Карайчева, а стипендия успя ли да си извоюва за тези 4 британски университета?

# 686
Г-жа Карайчева, радвам се за Вашата дъщеря, но не разбирам защо постове като Вашия се
появяват точно преди да излязат одобрените за финансова помощ, на толкова ли много хора са отказали, че се налага родители на бивши ученици да правят реклама newsm78.

# 687
Присъединявам се към поздравленията за дъщерята на г-жа Крайчева и моля да даде по-точна информация в кои университети и каква специалност е прието момичето? А на въпроса за стипендиите ще поясня, че дават много по-лесно, отколкото си представяме. Приятелка на сина ми има стипендии, помагащи й както за общежитието, така и около обучението. Нищо кой знае какво като сума, но все пак - помощ. Дипломата й от Бг е към 5.60. Учи в Уелс.
П.П. Неприятно впечатление прави наистина когато някой се регистрира само за да се включи с определен пост в някоя тема и по най-категоричен начин да твърди, че това, което той обяснява е единствено правилното. Обикновено хората търсят разумни доводи и подобни изказвания отблъскват. Не са заяждане спрямо нови потребители репликите и въпросите към поста му.

# 688
.. направете всичко възможно то да учи там - няма да съжалявате, защото АКС не е просто частно американско училище - то е нещо повече от това! Това е училище, което не само обучава децата, а и ги изгражда като личности. Създава им такава атмосфера, че колкото и да са натоварени с домашни, проекти, тестове......те страшно много искат да са част от средата, създадена в Колежа и учат ли учат...........След 5 години - незабравими ...... вече е студентка втора година в Англия. (беше приета в 4  британски университета)
(загрижено) Бре, само да не си счупят главите от учене.
Г-жа,  вие по хубаво от рекламна брошура сте го написали.   bouquet  И аз за да подсиля магията на вашите думи за образованието в АК, на този полет на духа и мисълта отправен към мамите, давам и визуална представа на идилията начената от вас.  Mr. Green

Който учи (в АК разбира се), той ще сполучи.  Уелкъм ин АК !     superuu

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 18:03 от plamenhk

# 689
Това да бъде приета в 4 университета не е някакво чудо невиждано.
Отличен успех , олични резултати на тойфел или друг международно признат изпит,добри препоръки и достатъчно финансови средства отвеждат в добри университети не само възпитаниците на АК.
Нека хората не остават с впечатлението ,че  децата които учат в ПМГ и ЕГ или някакво друго частно училище им е  някаква недостижима мечта обучение във Великобритания.

Тази снимка откъде я изкопа Пламене? Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт