Американски колеж - тема 2 (втора)

• 168 281
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 290
Привет, и понеже ме гложди едно съмнение - да попитам: може ли да са допуснали до приемния изпит дете с по-нисък успех от 5,00? Или и те са хора.......

# 1 291
  • Там, където ме обичат
Миналата година искаха да организират, но не се събраха достатъчно желаещи ученици. Според обяснението на моето дете е - отиват в ресторант официално облечени, хапват и танцуват. подобно е на абитуриентските балове.
Aз пък за първи път чувам newsm78. Явно моето дете не си пада по такива мероприятия и понеже за него не е интересно, дори не ми е споменал. На мама сладура. Laughing

# 1 292
  • Кори Селести
Тъй като темата започва да придобива лек отчетен характер, като че ли ще е добре да се раздели.
Една в Общ отчетен "За бебето и детето", където да се дискутират ежедневни радости или проблеми, а тази тук да бъде с информация относно кандидатстването, изпитите и други подобни въпроси.

Надявам се това да спре разсейващите полемики тук.

Има ли някой, който би искал да се заеме с оформянето на отчетна тема или да я пусна аз?
Ще изчакам до довечера за мненията ви.

# 1 293
Има ли някой, който би искал да се заеме с оформянето на отчетна тема или да я пусна аз?
Ще изчакам до довечера за мненията ви.
Аз няма да се заема с пускането на нова тема в отчетния, но много ще се радвам, ако някой се заеме с това.
Като родител, който не е фен на АК, ще се радвам да чета как се развива колежа в бъдеще. Пък, знае ли човек, може да си променя мнението.

# 1 294
  • София
За година е 2 мес. са изписани 87 стр. И ако изключим дискусиите за и против АК, смятам, че темата не е от най-активните. Ако я преместите има опасност съвсем да замре. Не винаги въпросите се поставят в темата. Аз съм писала и cъм задавала въпроси на потребители, чиито деца учат в АК и съм ги открила в темата. Също така и на мен са ми писали.  В тази тема може да се види към кой да се обърнеш.
А ако се раздели голяма част от родителите може да спрат да пишат и може  безкрайно разводнена с разни дискусии и лични спорове.
Съжалявам за възражението, но това е моето мнение Peace

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 22:32 от zuri

# 1 295
Ако я преместите има опасност съвсем да замре.
Въпросът не е да се премести, а да се раздели на две теми, понеже в този подфорум отчетни такива, освен тези по класове не са позволени. А тази тема доста често се превръща в отчетна и си "плаче" за разчистване от модератор.
Подозренията ми обаче са, че по-скоро такава тема в Отчетния няма да има особена активност.
Решението все пак е на редовно списващите родители тук, чиито деца учат в колежа, или на модератор.
Аз съм предимно читател. Laughing

# 1 296
  • София
Според мен е супер относително кой коментар е за отчетна и кой - информационен, при положение, че до голяма степен мнението, което си изградих за Колежа е повлияно именно от коментарите за ежедневните радости или проблеми там. Дали се спазват графици, часове, наясно ли са родителите с това какво се случва в училището, какво се случва между децата, какви извънкласни дейности започват и какво е отношението на дете от Колежа към тях - ами че в това се съдържа супер много информация за всеки, който се интересува дали Колежа е за неговото дете.

Ако някой заинтересован от СМГ влезе в едноименната тема в отчетни (ако се договеди да търси там изобщо...) при все, че нищим банализми като състоянието на сайта и за кой клас има утре родителска среща, може да добие много ясна представа каква е организацията в училището и с какво се справя или не ръководството. Така че не е вярно, че коментарите, определяни като отчетни, не са и информационни.  Peace

# 1 297
Като родител на дете от колежа предпочитам да намирам информация за нещата, които ме интересуват и са свързани с това училище, на едно място. Не зная за другите, но времето ми за безумно ровичкане в интернет е доста ограничено.

# 1 298
Привет, и понеже ме гложди едно съмнение - да попитам: може ли да са допуснали до приемния изпит дете с по-нисък успех от 5,00? Или и те са хора.......

Едва ли. При регистрацията за изпита се представя копие от ученическия бележник с оценките за първия срок, а оригиналът се сравнява с копието.

# 1 299

Едва ли. При регистрацията за изпита се представя копие от ученическия бележник с оценките за първия срок, а оригиналът се сравнява с копието.

А ако има нещо, което съм научила за времето, в което дъщеря ми е ученичка в АК, то е, че правилата там се спазват стриктно. Няма нищо такова като "и те са хора", няма уважителни причини, няма изключения. Понякога дори е дразнещо, струва ти се нелогично, но... това е положението. Процедурите са ясно разписани. И правилникът е доста обемен, но обхваща почти всичко, за което се сетиш. Да си го прочел навреме! Simple Smile 

# 1 300
Здравейте!
Имате ли информация какъв е срокът за регистрация,касаещ кандидатствуващите  след 8 и 9 клас?

# 1 301
  • Там, където ме обичат
Здравейте!
Имате ли информация какъв е срокът за регистрация,касаещ кандидатствуващите  след 8 и 9 клас?
Май срокът мина  newsm78

# 1 302
  • Там, където ме обичат
Като родител на дете от колежа предпочитам да намирам информация за нещата, които ме интересуват и са свързани с това училище, на едно място. Не зная за другите, но времето ми за безумно ровичкане в интернет е доста ограничено.
+1. На същото мнение съм, макар и на няколко пъти да призовавам списващите към разбиране и по-малко емоции. Нека темата да остане цяла. Praynig

# 1 303
Здравейте!

Защо не се обадите на дамата, която упоменават на сайта като лице за контакти и допълнителна информация за кандидатстването след 8. и 9. клас?
http://www.acs.bg/Home/Admissions/Bulgarian_Students_Admission_a … ades_8_and_9.aspx
От това, което изчетох там, ми се струва, че регистрацията става онлайн и може да се извършва до последно преди изпита на 5 май. Успех!

# 1 304
Здравейте Simple Smile

ако някой има опит с езиковите програми  - Пролетно и лятно училище, моля да сподели Simple Smile
Моята дъщеря е на 12години и не мога да преценя да ли си заслужава Simple Smile тя проявява интерес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт