Любители на котки - тема 47

• 48 206
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
  • на брега на морето
Кокошинка, много съжалявам за папагалчето. smile3518
Вчера като ровех по темите за котешките снимки попаднах на Моста на дъгата. Такъв рев му ударих. А то не било случайно.

# 541
Добро утро на мъркащото царство.Hug Hug Hug
Котьо Тръмп, ще се радвам и моята пухкавелка да е на едно място с всичките писани и писанковици.
Надявам се да има подходящи фотоси за албума.
http://kristinay.snimka.bg/animals/iglika.567886

# 542
Кокошинка, много съжалявам за папагалчето.  Sad
Ако още не си дала просото, ние имаме папагалче.

TINA.K и Алф спи като Мърчо, когато иска да му е по-тъмно или по-тихо:) Напоследък много пуканки яде, трябва да го преименувам Laughing

# 543
  • На небето
Кокошинка, много съжалявам за папагалчето.  Cry

Аз съм възмутена. Трябва да забранят ефтаназията на животни в БГ. Вчера срещнах поредния човек решил да убие животното си без основателна причина. Младо, красиво куче, но било болно и не и се давали пари да го лекува. Затова решила да го убие. Другата пък то било на мъжа и това куче, пък тя не искала да го гледа повече и що пък да не го убие. Що за безчувствени хора. И ми го казват така, все едно казват добър ден.  newsm61

# 544
Благодаря ви момичета за подкрепата.  Hug

Котьо Тръмп аз винаги рева като чета Моста на дъгата. Надявам се и моита кокошинка да е отишла там, не вярвам да е място само за котета. А и той имаше опит с котки все пак. Simple Smile

Мърчо спи много сладко.
Ауу и аз се чудех какво ли е това на последнатаснимка на Макс. Чак такива ужасии не ми се привиждаха
Цитат
Цитат на: Дидитка в Вт., 15 Февр. 2011, 02:14
Все ми се виждаше глава със сплъстена козина и извадено око  Shocked  Embarassed  (мале какво черно подсъзнание имам, ужас).
Ама доста съм се взирала и аз. Помислих, че нещо има метнато на главата му.  hahaha

Estell Това просто не е за коментиране. И аз не мога да си представя как може да има такива хора. А направо косата ми настръхва само като си помисля, че тези същите хора ще възпитават и ще изграждат ценностната система децата си.  #2gunfire

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 11:33 от kokoshinkata

# 545
Кокошинке много съжалявам за папагалчетото ти  Hug

# 546
Съжалявам за птиченцето, сигурна съм, че винаги ще помните хубавите моменти с него.

За пръв път научих за Моста на дъгата от един видеоклип - като го пуснах и видях за какво става дума, сълзите направо се отприщиха! Веднага си помислих за моя Гъзьо, това беше един прекрасен тигров котарак с невероятен характер, с който бяхме заедно четири години и половина. Загубих го преди 7-8 години и все още е рана в сърцето ми. После четох и тук за Моста и пак същото, не мога да се спра. Много трудно понасям загубата на любими същества, а като се има предвид, че преди четири месеца загубих и мъжа си, съвсем трудно става.
Много ми се иска да вярвам, че любимите създания, които съм загубила, ме чакат там и пак ще ги видя един ден...

# 547
serena70 Много съжалявам за загубата ти.  Hug
Вчера случайно или не (не вярвам много в случайността) се бях зачела в една тема Сънувате ли починалите ви близки. И там имаме линк към една книга на Майкъл Нютон - "Духовно развитие", която започнах да чета. Мисля че трябва да се прочете, заедно със "Душатата на  животните".
Ако на някой му е любопитно, аз я чета тук: http://duhovno-razvitie.com/niuton.htm

И за да не е съвсем спам. Днес сутринта преди работа минах през ветеринаря да ми даде нещо с което да третирам брадата на Рижо. Че нали пак се появиха тези ужасни упорити гъби. Горкия пак го очаква стискане на анални жлези.  Confused Те вече му откъснаха "цветенцето" първия път като ги цедиха тея жлези. Доктора се съмнява да не би да е някаква алергия към нещо - я бълхи, от аналните жлези...я нещо друго и това да е като симптом просто. Уж няма бълхи ама то тая козина може ли да се разрови цялата. Ще му слагам довече пак фронтлайн. И към края на седмицата ще го водя.
Все повече се замислям за хомеопатия вече. Не съм запозната, но никога не е късно да науча нещо ново. Особено що се отнася до здравето на когото и да е. Традиционната медицина не е всесилна.

# 548
  • София
Ще му слагам довече пак фронтлайн.

Алергията може да е и от него.  Peace

Ауу и аз се чудех какво ли е това на последнатаснимка на Макс. Чак такива ужасии не ми се привиждаха

Не случайно споменах за  Animal Help Varna и Заедно срещу насилието над животните. Колкото и да са полезни като групи, на моменти ми се иска да се отпиша от тях, защото ми идва в повече насилието, което показват  Sad. Вече навсякъде виждам насилие  Sad.

Серена, съжалявам за загубатата ти!  Hug

П.П. Точно затворих форума и погледнах фейсбук. Посрещна ме поредното съобщение за насилие. Този път Let's Adopt! (Bulgaria) са ми го изпратили като лично съобщение - коте с изгорена муцунка и .... Този път в Благоевград. Не отворих снимките Sad.

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 13:23 от Тaня67

# 549
Тaня67 Не ги отваряй!
Аз потърсих групата преди малко, с намерението да попитам дали имат нужда от клетка за малки птички. Не искам да ми седи в къщи като паметник и да очаквам постоянно да се обади от там Кики.
А не мисля че бих си взела отново папагалче, поне на този етап.
Снимките просто са потресаващи. Аз видях само една, не искам да знам дали има и други.
По-ужасни са от снимките на предното горено котенце, което бяха показали.

А за фронтлайн-а, мисля че от него няма проблеми, защото последно му  е слагано преди повече от 6 месеца, ако не и повече. Но тован е пречи да обърна внимание, как сега ще се повлияе от него.  Hug

# 550
  • София
Кокошинка, много съжалявам за папагалчето.  Cry

Аз съм възмутена. Трябва да забранят ефтаназията на животни в БГ. Вчера срещнах поредния човек решил да убие животното си без основателна причина. Младо, красиво куче, но било болно и не и се давали пари да го лекува. Затова решила да го убие. Другата пък то било на мъжа и това куче, пък тя не искала да го гледа повече и що пък да не го убие. Що за безчувствени хора. И ми го казват така, все едно казват добър ден.  newsm61
A къде се е случило това? Защото в една нормална клиника, при читав доктор не би следвало да може да се направи. Спомням си когато приспивахме овчарката преди 6 месеца (над 12 години с артрит и парализа - накрая само лежеше с прехапан език и дишаше), в клиниката ни разпитваха 1 час за състоянието й (всички изследвания искаха и лекарства, които ползва), преглеждаха я най - обстойно. Иначе казаха, че и малък процент шанс да има за подобрение, няма да я приспят.
Та ми е чудно какви са тия доктори, които ще приспят младо животно, само заради каприза на стопанина.

# 551
Кокошинка, гледах някъде от птича клетка направена уникална саксия за висящо цвете. Ама то пак ще ти стои пред очите клетката ... Sad Аз навремето от аквариума на хамстера сътворих нещо между алпинеум и саксия. Добре се получи.

# 552
  • гр. София
Здравейте момичета,

Обръщам се към вас за съвет. Имам една палава писана на 1 година и 4, 5 месеца. От улицата я прибрахме и затова не знам точната й рожденна дата. Както е видно от подписа ми - очакваме бебе май месец и се чудя дали ще успеем да живеем с котето и бебето заедно. Имайте в пред вид, че живеем на квартира на около 41, 42 квадрата - реално са 2 стаи - спалня и всекидевно-кухня. Писана е свикнала да спи при нас на спалнята, където ще спи и бебока. Кажете според вас какво е най-разумно да направя. Как да отделя бебето и котето ? Има ли някой подобен опит ?

# 553
  • Варна
Серена Hug
Кокошинка ,вярвам,че пиленцето сега пее в рая. Hug
Снимките на изтезаваното коте наистина са потресаващи. Cry.Знам ,че това е реалността... и така с шокова терапия могат да прогледнат много хора.Но тъжното е,че страниците на групи като АХ ги четат обикновено хора ,които много ги боли за животните. Не смея да си помисля ако дъщеря ми влезе днес да чете там.А тя го прави отвреме навреме.Трябва да има 18+ на такива кадри.От друга страна пък прочетох,че от котето са се заинтересували от чужбина(най-вероятно точно заради тежкото му състояние.)
котьо,добре ,че правиш албум и мамите пращат по цели албуми на пухчовците,та да глееееееееедам и да гушкам виртуално:)

# 554
  • София
Здравейте момичета,

Обръщам се към вас за съвет. Имам една палава писана на 1 година и 4, 5 месеца. От улицата я прибрахме и затова не знам точната й рожденна дата. Както е видно от подписа ми - очакваме бебе май месец и се чудя дали ще успеем да живеем с котето и бебето заедно. Имайте в пред вид, че живеем на квартира на около 41, 42 квадрата - реално са 2 стаи - спалня и всекидевно-кухня. Писана е свикнала да спи при нас на спалнята, където ще спи и бебока. Кажете според вас какво е най-разумно да направя. Как да отделя бебето и котето ? Има ли някой подобен опит ?
В същото пространство сме в момента - 4 души и котьо. И той спи или при нас или в леглото на малката. Имаме го от както се е родил баткото. Никога не съм си и помисляла да се разделя с него. Не съм го отделяла дори когато децата бяха малки.

Общи условия

Активация на акаунт