СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 32 080
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Здравейте. Да питам и аз- знаете ли как стои въпроса с родените през януари 2009г. Дали ще могат да кандидатстват за ДГ? Мотае ми се някакъв спомен, че миналата година позволиха на родените януари 2008г., ама изобщо не съм сигурна. newsm78

# 721
Ако не се лъжа им позволиха, но чак на 2-ро класиране  newsm78

# 722
  • София
Не, през 2009 им позволиха на януарчетата 2007 да си изберат набора и да участват във всички класирания с избрания набор.
През 2010 на януарчетата 2008 им дадоха право да кандидатстват с набор 2007 чак на текущите класирания от септември нататък.
За тази година още нищо не съм чела/чула.

# 723
  • София
Най-вероятно и тази година ще разрешат на деца родени януари 2009г да кандидатстват с предния набор. Все още няма информация за това. Ако разрешат ще е след началото на класиранията през септември месец.

# 724
  • София
Благодаря, момичета!   bouquet

# 725
Момичета, защо системата е заключена за актуализация и пише, че класирането вече било извършено? Има се предвид за 2010-2011г ли?

И въпрос номер 2. Така и не чаткам докога трябва да се кандидатства на място за дете със СОП? Пише преди общото класиране, тоест? Нито намирам какви документи се искат, нито нищо. Много ми е объркано. newsm78

# 726
За информация: Днес видях на сайта на Агенцията за обществени поръчки, че процедурата за нова Информационна система за детските градини е ПРЕКРАТЕНА.

Зам. кмет Ангеличин, обаче, в писмо от миналата седмица ми отговаря порформа да си гледаме работата и нещата ПРОДЪЛЖАВАТ както са си го наумили.

Аз нещо съм в потрес от разминаването на инфото. В допълнение към "обхватния" отговор, който получихме, се оказва че и инфото в него не е вярно. Това е СО все пак. И зам. кмет все пак. Как може да не е информиран за нещо съществено в неговия ресор? #Crazy

# 727
някой знае ли на 28,02 утре в олко ще отвори системата или ще трябва да дебнем пред компютрите?

# 728
някой знае ли на 28,02 утре в олко ще отвори системата или ще трябва да дебнем пред компютрите?

Не знам, но какво те притеснява? Свободните места можеш и март месец да ги прегледаш, а за време на кандидатура - щом е до първото класиране, датата и часът нямат значение. Всички кандидатури към първото класиране се приравняват към една и съща дата.

# 729
четох, четох, не видях коментари за въпрос като моя: Синът ми сега е 3,5м (!!!), роден е ноември 2010г. Искам да тръгне на ясла (в ОДЗ) пролетта на 2012г, когато ще е около 1,5год. Нито в градината можаха да ми отговорят, нито някъде успях да прочета кога трябва да кандидатствам?! Оставам с впечатлението, че ако го направя сега (утре, 28.02) и, евентуално го приемат, ще трябва да го запиша и да го пускам, което, разбирате, е невъзможно....
Имам и друг въпрос: аз съм регистрирана в с-мата с големия си син, който ходи на градина. Сега не ми стана мнг ясно нова регистрация ли да правя за малкия, или трябва да ползвам старата и да добавям към нея данните му  newsm78

благодаря предварително за отговорите и помощта

# 730
  • София
четох, четох, не видях коментари за въпрос като моя: Синът ми сега е 3,5м (!!!), роден е ноември 2010г. Искам да тръгне на ясла (в ОДЗ) пролетта на 2012г, когато ще е около 1,5год. Нито в градината можаха да ми отговорят, нито някъде успях да прочета кога трябва да кандидатствам?! Оставам с впечатлението, че ако го направя сега (утре, 28.02) и, евентуално го приемат, ще трябва да го запиша и да го пускам, което, разбирате, е невъзможно....
Имам и друг въпрос: аз съм регистрирана в с-мата с големия си син, който ходи на градина. Сега не ми стана мнг ясно нова регистрация ли да правя за малкия, или трябва да ползвам старата и да добавям към нея данните му  newsm78

благодаря предварително за отговорите и помощта
Ако искаш да тръгне през пролетта на следващата година ще трябва да се случат две чудеса едновременно - да обявят по никое време на учебната година свободни места за вашия набор в избраното ОДЗ и второто чудо е да приемат точно твоето дете.  Grinning
Сега сериозно - ако кандидаствате сега, за първото голямо класиране през април и го приемат - да, ще тябва да го пуснеш септември/октомври макс.
Вариант е също сега да кандидатствате за да си запазите ранната дата и ако не ви приемат да разчитате на текущите класирания през учебната година - от септември нататък класиранията стават текущи, но места почти не се обявяват, пък за най-малкия набор съвсем не се обявяват.

Към профила на големия ти син добави малкия, няма нужда от нов профил.  Peace

# 731
мише,кандидатстването сега е за учебна 2011-2012г.Това, означава,че ако приемат детенцето ти сега ( и ако го запишеш)трябва да тръгне от септември (октомври, ноември..2011,както се разберете с директорката)АКО кандидатстваш за следващата учебна година - тогава детенце ще е е на почти 2г..Имаш опция евентуално, ако не е прието сега детенцето, то да участва и в класиранията през годината (т.нар- текущи класирания), но..няма никаква гаранция, че ще се освободи място в яслена група точно в градината в която ти искаш точно през май 2012г..Единствения начин да тръгне детенце точно на 1г и 6м е, ако кандидатстваш в чиста ясла и..изрично кажеш точно какво искаш...(и..то..ако директорката е склонна..)В този случай,вероятно трябва да подаваш молба вече..)
Моя съвет е, да кандидатстваш сега.И в системата и в чиста ясла..И без това шанса за ясленчета не е голям..Ако пък приемат детенцето ти..имаш опция да договориш с директорката дали да тръгне веднага (на 9м) или..като стане поне на годинка..Ако пък не го приемат..така или иначе минаваш на вариант изчакване..Ако ти е междувременно прието детенце в чиста ясла-можеш да го пуснеш там..и да се върнеш на работа. Ако не е....чакаш следващата  учебна година..
Ох..многословно го обясних..Дано ме разбра..
..
За кандидатстването в ИСОДГ..- трябва да добавиш към профила на голямото дете и малкото..То..реално профила не е на детето, а на родителя,който го управлява..УСПЕХ, каквото и да решиш

Ника, Hug писали сме едновременно..

# 732
Щурчо, Ника, благодаря  Hug Още нещо - ако го приемат сега, за да тръгне октомври, например, кога трябва да обявя в НОИ, че той е на градина - тогава, нали> Да не се окаже, че отсега трябва да го обявя...

и, друго: с две думи, децата родени последното тримесечие на набора си, нямат шаносве за 1ва яслена група....

# 733
  • СОФИЯ
Щурчо, Ника, благодаря  Hug Още нещо - ако го приемат сега, за да тръгне октомври, например, кога трябва да обявя в НОИ, че той е на градина - тогава, нали> Да не се окаже, че отсега трябва да го обявя...

и, друго: с две думи, децата родени последното тримесечие на набора си, нямат шаносве за 1ва яслена група....

НОИ уведомяваш към момента на реално посещение.

# 734
изивнявам се, пак съм аз Wink

бях питала в сайта на ИСОДГ за регистрацията и вижте отговора им:

Уважаеми господин/госпожо,

На 27.02.2011г. получихме запитване със следното съдържание:
Здарвейте, имам въпрос: Вторият ми син е роден ноември 2010 и доколкото разбирам, трябва да кандидатствам сега, за да бъде приет в ОДЗ.Виждам, че има опция ако вече сте регистриран потребител.. Кандидатствала съм с първия си син, имам регистрация в с-мата - това означава ли, че трябва да я ползвам нея, а не да правя нова такава?! Благодаря предварително за отговора ви

Нашият отговор:
Моля, направете нова регистрация в системата само на малкото дете, след което ни изпратете данните на голямото, за да го добавим в семейния Ви профил.

Общи условия

Активация на акаунт