СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 32 091
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Защо не направят някакъв централизиран регистър, откъдето да могат да взимат цялата информация - осигуровки, данъци и т.н., а само принуждават хората да се разправят с бюрократи и да се скъсват от обикаляне по различни институции, за да вземат някаква справка.

Иначе не виждам нищо лошо в това нововъведение.
Идеята е великолепна, но за да се реализира трябват много пари и някой деен човек да го свърши. А както знаем никой не се натиска да свърши работата, а всеки гледа някоя лична облага да издере  Simple Smile
За другото съм съгласна, не са лоши идеите.

въобще не трябват пари а координция между учрежденията НАП, НОИ...Община..статистика, регистри - каквото си поискаш. Интернет вече е достъпен за всички тях.
Ама това няма да стане скоро защото администрацията трябва да реши за себе си, че отговорността е нейна, а сега отговорността е на хората - глобички, корупция.. туй, онуй  Whistling

# 661
Ехее, за два часа се изписаха две страници по темата! Simple Smile И аз да се включа по коментарите - ние с мъжа ми живеем в София от 10 г., имаме си жилище, плащаме си данъците тук. Какво значение има, че не съм родена в София, та да не може детето ми да има право наравно с другите да кандидатства за ясла?
По отношение на статията - ами не съм съгласна таксата за яслите и градините да се определя спрямо заплатата - това значи, че хората, които не се осигуряват на пълните си заплати, ще плащат по-малка такса, а реално може да живеят с повече средства от нас на месец! Но например ми харесва идеята да се даде възможност на родителите да участват във финансирането - например за ремонт, храна или друг вид поддръжка. Но нямам  предвид финансиране за нов телевизор, за да оставят децата сами да гледат там филмчета, а персонала да си обменя клюки!
Тук при нас има една градина, за която казват, че винаги има места...Ама да - като е с изпочупени прозорци, не е правен ремонт откакто е построена и се ползват сигурно само част от помещенията там.. Та и за това става дума - да се направи така, че тези сгради да се пуснат в употреба, ако ще да е с опция за участие на родителите. Аз съм съгласна да дам пари за ремонт на такова място, за да има възможност за детето ми да ходи на ясла.

# 662
Записвам се да следя темата  Simple Smile

# 663
за първи път се записваме за ясла към набор 2009.въпросът ми е за Обяваване на свободните места за набори 2008, 2009 и 2010 за учебната 2011/2012 год.кога става това обявяване в 00,00 часа на 28.02.2011г.и след това обявявене ние ли набираме наново данните и се борим за място или системата прави това автоматично?ако някой знае да пише Flutter

# 664
По иф от РГ с едната от двете жалби до КЗД са оспорени всички критерии като дискриминационни. КЗД обаче са възприели като дискриминационни САМО К2 и К5. СОС и СО ще жалят за тези два. Жалбоподателят има право да оспори произнасянето на КЗД по останалите. Интересно дали ще се възползва от тази възможност.
А, това не го знаех. В сайта на ВАС има три жалби от Столичен общински съвет и Кмета на СО срещу решения на КЗД. Още са без движение. Жалба от М. Александрова, която е подала жалбата през комисията, не видях.
По въпроса за оспорените критерии. Ако ВАС потвърди решението на КЗД, тези критерии не трябва да се прилагат. Но ако СОС не си ги отмени сам, пак ще трябва да се сезира съда. До влизане в сила на решението на ВАС критериите се прилагат, освен ако не разпоредено друго от Комисията или от съда. Крайният резултат, така или иначе, ще е ясен едва след класирането.

# 665
леле  колко писано , аз цял ден на работа.

имам предложение как да решим въпроса кардинално.

1-во избираме някой от форума да се кандидатира за кмет на софия  Grinning
2-ро няма да е трудно да го изберем  Hug
3-решава проблемите на деца и родители  Naughty

4-то ако не може да оправи проблема поне ще се сърдим сами на себе си  Joy

мисля фандъкова да я запозная с този пост

# 666
  • София
Чак до тук ли стигнахте?! Толкова грозни и малоумни изказвания в тази тема отдавна не бях чела.
Явно беднотията и недоимъкът се отразяват негативно на някои от списващите и ги озлобяват допълнително.
Надали провинциалистите са ви виновни. Не е зле да потърсите вината по-наблизо, в себе си например (или за разнообразие - в управляващите). Но донякъде ви и разбирам - с това "космополитно" мислене и селски манталитет сте си точно за тук, а не за цивилизовани държави и големи градове.

Няма ли модератор тук за разкара всички идиотски постове или аз да го привикам.

Аз съм от провинцията и се гордея с това - че съм успяла да дойда, да получа образование, работа тук, да си купя жилище и т.н., да живея тук... И се гордея не за друго, а защото баба ми-софиянка преди 60 години е изселена по политически причини. Но сега, когато действа "пазарната икономика", всеки има право да е там, където се реализира. И не се чувствам по-ниско от хора, които са спазвали идеологическите антикапиталистически правила и са имали заветното "софийско жителство"... и които вместо "местна" пишат "месна" (Сън в лятна нощ, това означава не че си от София, а че си от месо...)

Някой ще каже ли все пак последно 6 или 9 месеца в яслата са необходими за заветната точка?

# 667
Pinki_81  -  последно  9 месеца това са решили 

# 668
предполагам е излишно да питам, но надеждата умира последна  Mr. Green - имате ли представа този документ за здравните осигуровки дали може да бъде просто разпечатаната от сайта на НАП справка или трябва да се ходи задължително до НАП да издадат подобен?  newsm78

# 669
  • СОФИЯ
Нещо темата съвсем върви към увличане

В сайта на ВАС има три жалби от Столичен общински съвет и Кмета на СО срещу решения на КЗД. Още са без движение. Жалба от М. Александрова, която е подала жалбата през комисията, не видях. не е това, ако греша дай линк или копи
По въпроса за оспорените критерии. Ако ВАС потвърди решението на КЗД, тези критерии не трябва да се прилагат. Но ако СОС не си ги отмени сам,явно няма да ги отмени, по всичко личи, че не са се възползвали от правото на отзив пак ще трябва да се сезира съда. До влизане в сила на решението на ВАС критериите се прилагат, освен ако не разпоредено друго от Комисията или от съда. Крайният резултат, така или иначе, ще е ясен едва след класирането.Има наложени ПАМ, в началото и аз се заблудих. ИСКРЕНО се надявам добре да са мотивирали спиране

Pinki_81  -  последно  9 месеца това са решили 

Пипко, това от къде го измъкна?

И МОЛЯ Спрете с тая София и пр. щото е направо смешно - ако има нЕкой счети тъдява моля да ми сметне задълженията към СО за тази година преди да са ми изпратили "белуеЖките" (коренячка дет се вика, ама и с реституция по морето. Иначе с крайно леви убеждения.)

# 670
  • СОФИЯ
Някой ще каже ли все пак последно 6 или 9 месеца в яслата са необходими за заветната точка?
тук http://sofiacouncil.bg/index.php?page=sessions&id=247 , когато качат решенията от последното "зАседание"

Последната иф е от тук http://kg.sofia.bg/lists/protocols/p33.pdf

Г-жа Минчева-срока 9 месеца отпадна на комисия,остава 6 месеца.

# 671
  • София
мама САННЯ, пиши в Майчинството счетоводно - 38 или в някоя от темите в Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", Елфита ще отговори.

Да пиша на директорката на ОДЗ 42 ако може да се включи в темата?

# 672
Днес в сутрешния блок на БНТ имаше блок за ДГ. Аз и Минчева в студио, включване на госпожа от КЗД по тел. и пряко включване от 2 ОДЗ и въпроси към директорката и родители.

Ми според директорката на 2 ОДЗ е много по-организирано всичко със системата. Въобще - суперлативи. Обаче все пак е приела само 20 деца в яслената група през ИСДГ, останалите 30 - с ХЗ. А иначе прием на тъмно няма.

На излизане от студиото Минчева ми каза че са я проверили (директорката). Всичко си било наред. Нямало основание за дисциплинарно наказание. Обидно било за директорите такова отношение. Много бързах и не можах да я изчакам да се доизясним, но съм сигурна че ще имаме и други възможности.

Много обидчиви директори, а родителите трябва да стоят на опашка и да не се обиждат. Нищо че никой не ги информира защо, как и от кого са прередени. На мен ако някой на когото съм работодател, се постарае да ми срине авторитета по подобен начин, не дисциплинарно наказание, а директно уволнение ще последва.

# 673
Здравейте на всички, имам един въпрос, който може и да ви се стори неадекватен, но по К5 все още ли важи само за набор 2007? Мартин е роден през 2008, но директорката на яслата днес ми каза, че само аз имам проблем с това, а на всички други деца им излиза, че си посещават ясла. Много ще съм ви благодарна, ако някой ми помогне.

# 674
Днес в сутрешния блок на БНТ имаше блок за ДГ. Аз и Минчева в студио, включване на госпожа от КЗД по тел. и пряко включване от 2 ОДЗ и въпроси към директорката и родители.

Ми според директорката на 2 ОДЗ е много по-организирано всичко със системата. Въобще - суперлативи. Обаче все пак е приела само 20 деца в яслената група през ИСДГ, останалите 30 - с ХЗ. А иначе прием на тъмно няма.

На излизане от студиото Минчева ми каза че са я проверили (директорката). Всичко си било наред. Нямало основание за дисциплинарно наказание. Обидно било за директорите такова отношение. Много бързах и не можах да я изчакам да се доизясним, но съм сигурна че ще имаме и други възможности.

Много обидчиви директори, а родителите трябва да стоят на опашка и да не се обиждат. Нищо че никой не ги информира защо, как и от кого са прередени. На мен ако някой на когото съм работодател, се постарае да ми срине авторитета по подобен начин, не дисциплинарно наказание, а директно уволнение ще последва.

http://bnt.bg/bg/news/view/47737/stolichnijat_obshtinski_syvet_p … _v_detski_gradini

Добре беше Ели. Аз лично не бих ги щадила толкова и бих била по-рязка.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 09:46 от kikimora1

Общи условия

Активация на акаунт