Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 6

• 79 002
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • В тъмната гора.
тук 4 серия е с много по-добро качество...

http://www.youtube.com/watch?v=i9hbeN6Ne6c

# 76
В момента действието на филма се развива през 1521г.

т.е. Султан Сюлейман трябва да е на 26 или 27 години.
А унгарския крал Лайош на 11-12 някъде  Mr. Green

1516 -1526г. - управление на ЛайошІІ.Той е роден по-рано, но за съжаление не пише кога. newsm78

1 July 1506 http://en.wikipedia.org/wiki/Louis_II_of_Hungary_and_Bohemia ?????

# 77
Така става като не давам източници.
Малко факти в моя защита

Крал Лайош е роден на 1.07.1506г. загива в битката при Мохач
ЛИНК

За Ибрахим
Джамията е открита през 1616 година, но строежа е започнат през 1530г.
Средствата за построяването са дадени от ПАРГАЛЪ ИБРАХИМ ПАША-последното изречение (Главният Везир на Султан Сюлейман)

# 78
Благодарение на линковете, дадени от Стерео видях, че Ибрахим е наречен Паргали Ибрахим, още и Френк Ибрахим! Нещо френско ли има тук? newsm78
Тинчето, като се нахрани, да идва и да помага.... Flutter

# 79
Според редчина, Frenk означава европеец.
Сигурна така са му викали защото майка му е от венеция.

# 80
Извинявай, какво означава редчина? А и той грък ли беше или италианец?

# 81
Тинче, тук си, виждам те!
Помагааааааййййй!  Hug Hug Hug Hug

# 82
  • София
Тук съм. Серията беше, разбира се, прекрасна. Heart Eyes Heart Eyes Всичко ми настръхна, когато видях как любимката ми Хатидже праща кърпичката си на любимеца ми Ибрахим чрез Гюлшем. И как той я миришеше и с настървение говореше на Гюлшем да предаде на Хатидже, че ще я пази в сърцето си и ще мисли за нея! Flutter И после как само с очи й каза толкова много неща, а тя не знаеше дали да се усмихне от това, че му споделя чувствата си и той й откликва, или от това, че той отива на война и може би никога повече да не го види. Sad Heart Eyes Heart Eyes

Иначе Ибрахим е албанец - роден е в Парга, което пък сега е гръцка територия. Оттам идва прозвището му Паргалъ. Иначе е наричан "Френк", което означава "европеец", заради изтънчените си маниери и повишената му любов към изкуствата (виждаме, цигулката). Wink

# 83
  • В тъмната гора.

Какво става с преводите, да няма някакъв проблем? Бих ви помогнала, но има неща, които не разбирам, например някои неща от "диван-събранията" /така им викам аз/ ме затрудняват много, иначе в обикновените разговори нямам затруднения. Все пак счетох, че вместо да се съобразявате с мен по-доре да не участвам в екипа.

# 84
Тинче, без тебе за никъде не сме!!!!!!!!!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 85
  • София
Тинче, без тебе за никъде не сме!!!!!!!!!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Агугугу! Hug Hug Hug

# 86
ТИНЧЕ newsm51  love001

# 87
Тинче, това French, използвано по отношение на Ибрахим (защото бил изтънчен), означава ли, че още в 16 век, Франция е била стереотип за стил, красота и финес?

# 88
  • София
Перегринче, Франция е в разцвета си през 17ти век, но още през 16ти дава заявка за една от най-сериозните и водещите сили, във всяко отношение. Втората половина на управлението на Сюлейман е времето на управлението на Анри Четвърти във Франция. Той е хугенот и доста спомага за развитието на изкуствата във Франция - особено на изобразителното изкуство, като прокарва влиянието на италианския Ренесанс по френските земи.
Що се отнася до музиката, френският е бил винаги нейният главен език, докато латинският е така нареченият "език на масите" - той е за общуване. През 16ти век започва разпространението на известните ни френски шансони. Wink

# 89
Тинче, съкровииииище!!!!!! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт