Исторически романи

• 90 562
  • 471
  •   1
Отговори
# 240
Аз Другата Болейн я прочетох в интернет. Сега ще започвам Другата кралица и нея я има в моята библиотека, но  ще си дам повече време за почивка, че отскоро съм само на такава тематика и много ще ми се натрупа, а го има и моментът, в който мога да се отегча.  Simple Smile  
Решила съм и да си ги купя по-нататък, особено Другата Болейн задължително, че искам да си я имам. Много ме впечатли тази книга. Направо започнах да се интересувам още повече от Ан Болейн-каква  жена е била само!

# 241
  • София
"Архипелаг ГУЛаг" на Солженицин - брутално изследване на системата на лагерите в Сталинска Русия, включително с впечатления от първа ръка. Не знам дали нещо би могло да бие подобна книга, очаквам някой ден да видя подобно издание и за Китай.

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 19:37 от Zanda Ksurik

# 242
  • София
"Архипелаг ГУЛаг" на Солженицин - брутално изследване на системата на лагерите в Сталинска Русия, включително с впечатления от първа ръка. Не знам дали нещо би могло да бие подобна книга, очаквам някой ден да видя подобно издание и за Китай.

+1 глас за книгата. Препоръчвам и "Един ден на Иван Денисович" от същия автор.
Написани са много увлекателно, не сух документализъм.

# 243
О, може да я бие Simple Smile Архипелагът ГУЛаг е наистина потресваваща,  но "Колимски разкази" на Шаламов е дори по-ужасяваща. Шаламов подобно на Солженицин е прекарал много години в лагерите и свидетелства от първа ръка.

И пак на тема ГУЛаг - Евгения Гинсбург "Труден маршрут" - биография на авторката, прекарала 20 години в лагерите.

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 15:52 от Анонимен

# 244
Благодаря за препоръката - свалих си "Колимски разкази" /изданието от 2010г., в последствие видях, че има и от 1994г. издание в Читанка - дали пък по-старото да не чета...   Rolling Eyes Преводът е на един и същ преводач - Александър Талаков , в по-новото се е включила и Татяна Ваксберг  Rolling Eyes /

"Архипелаг ГУЛАГ" и "Един ден на Иван Денисович" съм ги чела преди години и бях потресена  Shocked

# 245
Не мога да кажа нищо за преводите на Шаламов - чела съм ги на руски от тук: http://shalamov.ru/

# 246
Не издържах и днес си поръчах от booktraffic.bg

# 247
  • София
denim123, и аз  ooooh!  Mr. Green!

# 248

Днес, поръчвайки я, точно за теб се сетих, тъй като точно ти си истинския виновник да разбера за тази книжка  Hug   bouquet

# 249
  • София
Дано останем доволни, denim123 Hug. Много се зарадвах, когато я видях в сайта на бууктрафик. Те имат раздел с предстоящи заглавия. В него книгата стоя известно време с намаление от 10 или 15%. Влизам днес - бааам, цели 25% + безплатна доставка за София.
Надявам се да приемете ми мнението като споделено впечатление, а не отявлена реклама, но сайтът наистина предлага добро обслужване и добри цени  Peace.

Иначе последното, което прочетох по темата, беше "Помпей" на Робърт Харис. Сякаш другите му две книги, в които се разказваше за Цицерон, ми харесаха повече, но и тази не беше лоша.

# 250
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Благодаря за препоръката - свалих си "Колимски разкази"
Благодарности и от мен  bouquet- започнах ги и съм разтърсена.

# 251
  • София
Благодаря за информацията за бооктрафик  bouquet И аз си поръчах "Изабела", също и на Анри Троая "Иван Грозни" и "Петър Велики". Чела съм "Петър l" на Толстой и много ми хареса.

# 252
Благодаря за препоръката - свалих си "Колимски разкази"
Благодарности и от мен  bouquet- започнах ги и съм разтърсена.

Няма защо, момичета - за мен е удоволствие!

Между другото, не знам дали сте запознати с биографията на Солженицин, но той е оцелял след диагноза "рак" и дори има роман "Раковой корпус" -  "Раково отделение", мисля, е преведено на български. И след това Солженицин започва да вярва, че е оцелял неслучайно, а за да разкаже, да не се забрави.

Има и много хубави  разкази - "Матренин двор"-"Двора на Матрьона"  например.

# 253
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз не съм почитател на Солженицин (сигурно ще прозвучи кощунствено, но смятам, че славата му се дължи основно на политическите му активности, като писател за мен не е толкова впечатляващ). "Колимски разкази" например прочетох настръхнала, а "Архипелагът" ме отегчаваше и на места дразнеше. "Един ден на Иван Денисович" също не ме разтърси.

# 254
  • София
Вени, страхотна поръчка  Heart Eyes
Ще чакаме отзиви!  Hug
И аз го обичам Буктрафика  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт