пердета-8

• 211 424
  • 887
  •   1
Отговори
# 615
 Laughing Странна работа - аз по-лесно плъзгане не съм виждала пък...За кой профил говориш, че е груб?

# 616
Да попитам,как си избрахте перделък?Като гледам тук какъв избор има,и въобще не мога да си представя с различните перделъци как ще стои пердето.Моето е тънко,на вертикални линии.Притеснява ме наборът да не изкриви линиите и да се получи грозно.
Иначе най-много ми харесва този вариант:

но нашия корниз е от обикновените пластмасови,а не метален.

Така и така съм почнала с въпросите-трябва ми изпитана шивачка в района на центъра на София.Можете ли да ми препоръчате някоя?

# 617
Уших си пердетата за дневната, нямах възможност за тънко и завеса, затова търсех нещо средно като плътност. Открих много евтин магазин във Варна на Баба тонка. Моето перде там беше 10 лв/м, а на Бенковска същото 14 лв. и 16 лв, ама съвсем същото. Отгоре на всичко и шият безплатно. За сравнение пак на Бенковска е между 2,50 и 3.00лв. на метър перде. Моята поръчка стана за 1 ден. Ако някой се интересува, може да пише ЛС, да обясня къде точно.
На мен ми обясни , че се откога търся , а са едни скъпотииии  bouquet

# 618
Ето ги и въпросните ми бъдещи пердета:

Не ги харесвам особено,но загубих при гласуването.Какъв трябва да е наборът за да не се нарушат всичките тези линии?На шивачки не се доверявам особено,затова се допитвам първо до вас Simple Smile.

# 619
Съвсем лек. Аз дори почти бих ги опънала, но ти няма да имаш завеси, затова просто направи слабо набора, какъв е корниза - тръбен ли? Колко плат в повече си взела?

От по-джиджавите, можеш този да вземеш, като лично аз бих прищипала тъмните ивици, за да може светлите да се открояват повече...

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 11:59 от viliko

# 620
Корнизът не е тръбен,а от стандартните пластмасови,еднорелсов.Още не съм купила пердетата,но мислех да взема х2,защото си спомням от тази тема,че по толкова се взема за тънки пердета.

# 621
Корнизът не е тръбен,а от стандартните пластмасови,еднорелсов.Още не съм купила пердетата,но мислех да взема х2,защото си спомням от тази тема,че по толкова се взема за тънки пердета.

Първо избери тогава набора, тоест перделъка - по него ще разбереш колко плат се иска в повече, в съотношение са примерно 1:2 или 1:3 и т.н. Обаче при едрите раета -  трябва да вземеш широк перделък, където набора се повтаря през големи интервали, например виж тук - първият е с доста по-широки набори

# 622
viliko,много ти благодаря за помощта  bouquet!
Първият от джижавите модели ми хареса Simple Smile.Ще обиколя галантериите да потърся подобен и най-вероятно ще се ориентирам към набор 1:1,5,съгласна съм,че на такова перде няма да му отива да е много набрано.

# 623
Ако ти е удобно - отиди на Екзарха в шивашките, претъпкано е с перделъци на нормални цени.

# 624
Момичета, в много теми рових и съвсем се обърках. Предстои ни евентуален ремонт на детската стая и съм в страшна чуденка за това каква дограма-основно цвета и щори или пердета newsm78 Детето не иска перде, но ако аз съм убедена мога да склоня и него Mr. Green
Стаята не я знам точно какво изложение е, но лятото е ад-т.е. определено трябва добро затъмнение- не може само с тънко перденце. Евентуално външна щора, ама ако е кафява предполагам ще избелее бързо и ще стане грозно. Римски щори-чета, че се перат спокойно в пералнята-така ли е, но пак остава проблема с това, че избелявали много бързо newsm78
Приемам всякакви предложения-основното при избора е лесната поддръжка, че сега сме с алуминиеви вътрешни щори и е кошмар почистването #Cussing out

# 625
Ето ги и въпросните ми бъдещи пердета:

Не ги харесвам особено,но загубих при гласуването.Какъв трябва да е наборът за да не се нарушат всичките тези линии?На шивачки не се доверявам особено,затова се допитвам първо до вас Simple Smile.

Някъде из първите теми имаше участничка Ксения,която даваше доста интересни съвети.Един от тях беше да не се ползва перделък,а да са "плисира" пердето и зашие на някаква ивица.Чудесно би седяло перде на раета плисирано.

# 626
  • Germany
Някъде из първите теми имаше участничка Ксения,която даваше доста интересни съвети.Един от тях беше да не се ползва перделък,а да са "плисира" пердето и зашие на някаква ивица.Чудесно би седяло перде на раета плисирано.
Има перделъци, които играят същата роля. Разбира се, може да се направи и на ръка, въпросното плисиране, като всяко плисе се фиксира, но излиза по-скъпо като работа. Отзад се зашива обикновен ширит, който не се набира, а се използват местата за закачане на кукичките.
Ако се спрете на вариант ширит с набор, най-подходящ за райето е равномерен, защото следва посоката на райето и не изкривява шарката.

# 627
При зашитите на плисе пердета остава проблема, когато те се прибират - горе е станало обикновено прекалено твърдо от прегъването и шева, така щото като ги подръпнеш - става грозотия. Но всеки си решава де  Peace

# 628
При зашитите на плисе пердета остава проблема, когато те се прибират - горе е станало обикновено прекалено твърдо от прегъването и шева, така щото като ги подръпнеш - става грозотия. Но всеки си решава де  Peace
Не е точно така,ако се направят както трябва.Пердето се плисира,зашива се ширит,за да се фиксират плисетата и да се закачат кукички,но на около4-5 см. от горния край на пердето.Т.е. над ширита е само материята на пердето,разбира се прегъната на две.И стои добре.Преправих едно старо перде по този начин-за експеримент как ще стои.Добре е.По-различно от стандартните набори.И човек трябва да прецени дали и колко често ще дърпа/събира/ пердетата в края на прозореца.

# 629
Да де, всички знаем какво е плисе и как се зашива  Laughing
Само че в случая назад - ако се направи плисето, да оставим твърдината, за нея си казах опасенията, с плисе - ще се скрият или белите - значи остава кафявия цвят - ужасно тъмно - или ще се скрие кафявото, от което се губи ефекта на раето. Лично мнение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт