Истанбул 3

• 147 431
  • 724
  •   1
Отговори
# 15
  • No Line On The Horizon
Лошото е, че вкусът му беше като за 25 ст.

# 16
Е, стига деее! Сега и кафемашината ли да си понасям? Нямало кафе, гадно било, пък и скъпо...

# 17
E  ,  в хотела би трябвало да има  шварц кафе...

# 18
  • София
E  ,  в хотела би трябвало да има  шварц кафе...

Хаха! За 2 седмици в Турция само на 2 места имаше кафе на закуска. Вярно, че хотелите бях от икономичните, но поне кафе си мислех, че е нормално да има  Mr. Green. Явно гърците са прави да наричат кафето гръцко, а не турско  Wink.

# 19
В хотела има шварц и нес, първия път като попитахме за турско, ни изгледаха с нескрито учудване, да не кажа граничещо с презрение  Laughing
Ох, а как се издъних с чая втория път (понеже кафе не пия вече) - гледам, на шведската маса кана с чай, ама много силен. Пълня си една чаша, изпивам си я зорлем, като през цялото време мърморя как може да правят толкова силен, та чак отровен чай. И по някое време мъжът ми се сети, че в Русия приготвяли чаен концентрат, който се разреждал с гореща вода. Явно и тук беше такъв случая, но късно - изпих си една чаша концентрат и цял ден се тресох и подскачах  Crazy Като ходи човек културно неподготвен, така е  Laughing

# 20
Хаха Дона разсмя ме как си се тресла цял ден от чая. Надявам се да успеем да минем и през фестивала на кафето.

# 21
Aми не знам , ние сменихме два хотела и в двата имаше на закуска кани с шварц кафе.
Мислех , че е нормално и дори не ми направи впечатление.
В заведения не сме пила кафе.

# 22
  • София
Да се запиша и аз. Благодаря за темата!   bouquet

Някой питаше за доплащането за 20ти май - казаха ми, че редовната цена е 244лв. и ако искаме да пътуваме тогава, трябва да доплатим 44лв., което е ОК според мен. Ние май на този вариант се спряхме. Хем ще имаме повече време да разгледаме без да препускаме. Simple Smile

# 23
  • София
Това с кафето много ме учудва или може би аз не разбрах правилно. По заведенията не предлагат кафе, или ако да е много скъпо?
Аз съм била 2003 в Истанбул и нямам спомен да ми е направило впечатление, че няма кафе.
То от тогава си спомням ясно малко неща , освен усещането, че беше много хубаво.

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 17:57 от Биоли

# 24
  • Beyond the Frontiers
Влизам за да се образовам  Embarassed и за да планирам следващото си пътуване. Истанбул е най-актуалната ми муза.

# 25
Това с кафето много ме учудва или може би аз не разбрах правилно. По заведенията не предлагат кафе, или ако да е много скъпо?
Може би не навсякъде е скъпо, но там, където спират автобусите в азиатската част за снимки и почивка (ох, излезе ми от главата... не Чамлъджа, другото...  newsm78) беше 6 лири, мисля (не знам fros дали за същото кафе говори). Ние пък се набутахме в някакво кафене до Йеребатан, но имахме тоалетен зор, та не сме подбирали много-много  Simple Smile

# 26
  • Казанлък of all places
Истината е,че еспресо се намира основно в международните вериги -Старбъкс,Глория джинс,Дуня кафе(последното е турска верига). По кафенетата се предлага основно разтворимо и турско има, но трябва да си го поискате нарочно. Цената на еспресото в Старбъкс е 2.75 лири(не питай старило,питай патило:) ) ; 5 лири са ни вземали май само на туристически места, в Бейолу пихме турско за 3-4 лири.

# 27
Dona предполагам говориш за  Йеди Тепе  ? Май там водят масово българските туристи.

# 28
Здравейте. Най-накрая и аз доживях да планирам екскурзия да Истанбул. Възможната дата за нас е 6 май. Искам да попитам каква е разликата между хотелите две и три звезди? В офертата има обявена по-ниска цена за неназован хотел три звезди и малко по-висока за дежурните тризвездни. Ако някой иска ето тук може да види офертата http://karacitours-bg.com/bg/offer.php?offer=85707 Но не мога да преценя дали има смисъл да се набутваме за по-скъпите оферти, ако качеството ще е приблизително еднакво? Гледам, че почти всички дати са до края на март. Някой да има представа кога ще се публикуват офертите за пролетта?

Благодаря на всички за информацията, която давате, и за прекрасното настроение, което създавате с разказите и снимките си   bouquet

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 20:44 от slastna

# 29
Dona предполагам говориш за  Йеди Тепе  ? Май там водят масово българските туристи.

Това беше, да.

Общи условия

Активация на акаунт