Истанбул 3

• 147 250
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
  • No Line On The Horizon
И аз за това място говоря.

# 31
Цоп тук и да се върна да ви почета.
Та ,лалетат кога цъфтят и май много ли е топло.Как е времето през март ?  bouquet

# 32
# 33
  • Варна
Не знам колко е топло през май, но първото ми ходене беше около петнадесети май. Такъв студ беше. Бях облякла всичките си дрехи една върху друга и нямаше стопляне.

Тъй като Истанбул е край море,  там есените са много по-топли отколкото пролетите. Както казва мъжът ми трябва си време да се стопли големия гьол.

За мен Истанбул е чудесна есенна дестинация и пролетна - само по изключение.

# 34
Не знам колко е топло през май, но първото ми ходене беше около петнадесети май. Такъв студ беше. Бях облякла всичките си дрехи една върху друга и нямаше стопляне.

Тъй като Истанбул е край море,  там есените са много по-топли отколкото пролетите. Както казва мъжът ми трябва си време да се стопли големия гьол.

За мен Истанбул е чудесна есенна дестинация и пролетна - само по изключение.

Естествено, че зависи от конкретната година, но в Истанбул пролетта идва по-рано отколкото тук. Моите лични спомени са:
-април началото - около 10-12, когато е фестивала на лалетата - превъзходно време и гледки;
-май - около 24 - люляците по Босфора бяха нацъфтяли - неуловимо в други периоди;
-юни - жега, ама то вече може и залято да мине.
Като цяло за Истанбул - колкото повече, толкова повече, дори и през пролетта Simple Smile

# 35
На онова местенце в Азиатската част, от което се вижда Европейски Истанбул и мостовете над Босфора предлагаха кафе, което беше както го разбираме в Бг турско кафе, но беше рядко. Аз в Бг чай не пия, а в Истанбул пих само чай, по много и не се тресох. В хотела на закуска пробвах кафето, беше гадно наистина. Еспресо не видях никъде, където ходихме, но и специално в кафене не сме сядали да опитаме. Хареса ми, че сервират чай в малки чашки, стресирам се от голяма чаша чай тук сигурно за това не пия  Joy

# 36
Ох, като чета за това кафе, ще напълня май куфара с Нескафе 3в1, че мъжа ми без кофеин не може  Twisted Evil! Ние планираме началото на юни една разходка дотам, дано не ни мине котка път!

# 37
Аз отсъствах няколко дни, та затова чак сега искам да благодаря на всички, които са надникнали в блога и са прочели моя пост за турската кухня и за хубавите думи. Гледам, че има и доста коментари от форума. Дано да бъда полезна за тези, които планират пътувания...
Преди малко хапнахме в любимият ни турски ресторант Неджо на магистралата, та пак си припомних тамошните вкусотии- салати, кебапи, десерти,кайвенце...
Слънчев уикенд ви желая, и вкусен!

# 38
  • София
Аз пих няколко пъти много приятно капучино в някаква турска фурна-сладкарница-кафе за 2-3 лири  Grinning

# 39
  • София
Pina неземенима, си Благодая за усилията!
Някой да е ходил на въпросния кафян фестивал?
Още нещо- търся луксозен апартамент около хотел The Grand Hyatt или gezi Hotel Boshorus?

# 40
Да ви хвърлям по едно око и аз Wink Pina, благодарности за темата  bouquet

# 41
Да споделя, че и аз пих чаен концентрат  Laughing  силничко е. Втория път се усетих, че иска разреждане и го разредих 1:1 и пак е отрова. Щото на Ортакьой пих силен чай, поръчан от Кака BZ на чист турски език, със специални уточнения и това, дето ни го сервираха беше като планински ручей, в сравнение с отровата, която си налях на блок масата  Laughing 

# 42
  • София
Много съм разочарована.  Cry Нали писах по-рано за офертата на Бутик травел за 20-ти май. Оказа се, че ако искаме да отидем тогава трябва да си доплатим по 144лв. на човек, а не по 44 както аз мислех. Т.е. за празници и специални дати трябва да си платиш пълната цена и не използваш никакво намаление. Грешката може би е в мен, тъй като се подведох от други ваучери, които съм купувала през такива сайтове... Simple Smile
Явно няма да ходим точно тогава - ще е преди или след това... Извинявайте, ако съм подвела и вас.   bouquet За мен това е голяма простотия, но те си знаят....

# 43
За средата на март, нищо не казвате Simple Smile Мислех, че ще е поне 20 градуса, ама явно ще е студ.

# 44
  • Казанлък of all places
Що да е студ? Не е студ. Време, много подобно на българската пролет, с повечеко дъждове и с по-височки от тукашните температури. Не е като да се чувстваш като сюнгер , пронизван от влага.

Общи условия

Активация на акаунт