Истанбул 3

• 147 388
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
  • Казанлък of all places
Аз мога да кажа за митниците и за цигарите :
1. Митниците - практиката с извадените чанти и строени до багажа пътници продължава. Могат да проверят само 3-ма ( като в нашия случай) , могат да отворят и куфарите на целия автобус ( като на съседния автобус). Минаването на границата с автобус отнема едно час- час и половина в зависимост от разположението на звездите .Simple Smile
2. Цигари - като random smoker  мога да кажа за Марлборото - цената му в БГ в момента е 5.40 лв, а в Турция - 7 лири . Никой не прави проблем за 3-4 кутии , пренесени през границата. В безмитния стек "Марлборо" е 22 Евро, но не съм сигурна как точно стои въпроса с разрешеното количество. Мисля, че продължава да е 3 кутии на човек, но не смея да го твърдя със сигурност.  Аз купих два пакета тютюн за цигари  и 1 кутия пурети и не беше проблемно количество. Пакет "Голдън Вирджиния" 40 гр. в безмитния е 7 лева срещу 10 лева на БГ пазар.

Говорим за Капитан Андреево и Капъкуле, необходимо пояснение.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 10:13 от angelina.bgk

# 391
Да, уточня за пътуващите от Варна, Бургас, Шумен и т.н., които минават през Малко Търново - няма такова нещо като строени в редица с багажа. Седите си в автобуса и митничаря хвърля бегъл поглед на багажното, с фенерче в ръка. Може да извадят 1 куфар, да го видят, може и да не извадят. Границата се минава за 30мин, ако не сте на опашка за автобуси. Случвало ми се е да няма никакви коли и автобус и наистина за 30мин минахме. Ако пътувате четвъртък вечер, за уикенда - ще има опашка и ще минете за един час, ако няма нещо непредвидено.

На връщане автобуса пристига около 1-2 часа през нощта във Варна. Транспорт до Шумен, по това време, сигурно няма никакъв  Thinking

# 392
Пина, аз имам друг спомен от Малко Търново. Нас не ни тарашиха, обаче съседната кола направо я разфасоваха  ooooh!-това от българска страна естествено.
   Дано с автобусите да са по-благосклонни  Simple Smile
   Лятото беше  позволено само по 2 кутии цигари на човек /поне така ни казаха/ Никой не посмя да рискува да вземе повече.

# 393
Не съм минавала с кола, а с автобус  Thinking  От българска страна, пък, изобщо не са ни проверявали  Thinking 

# 394
нас и на отиване и на връщане въобще не ни погледнаха. но пък автобуса преди нас го бяха разтоварили целия + основно ровене  Confused , а стюардесата спомена нещо за две кутии и една бутилка алкохол, май. ама аз не слушах , защото не ме интересуваше.

# 395
В Султанхамед. На улица "Пиер Лоти". Тя е една или две пресечки зад улица "Бинбир Дерек " ( за малко да напиша "гедже" Simple Smile ) , успоредна е.

А можеш ли да кажеш точно къде по улицата се намира ресторантчето за да не се лутаме:

# 396
  • София
На петте кьошета с Peykhane  Grinning. И на снимката се вижда колко е тясно кьошето Grinning.

А Анджи да отиде следващия път да си прибере комисионната от рекламата  hahaha.

# 397
  • Казанлък of all places
Чакай, чакай ,че с пейнт-а си играя Simple Smile
Наиграх се , червеното кръгче:

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 12:27 от angelina.bgk

# 398
  • Казанлък of all places

А Анджи да отиде следващия път да си прибере комисионната от рекламата  hahaha.
Ти остави, ами последния път като ходихме, такъв флирт дръпна едно от сервитьорчетата в стремежа си да ни угоди! Аз и колегата, аз руса и закръгленка, колегата -висок, плешив и с очила. Ние сме били чудна двойка, казва младежът. Едни същи Брат Пит и Анджелина Джоли.  Mr. Green Ей, не се спря цял час да ми обяснява колко като Анджелина съм, накрая като извадих и паспорта да му покажа рожденото си име и само дето не хвръкна!  Mr. Green

# 399
  • София
 Joy Joy Joy

# 400
Искал е бакшиш, гада ниеден  Mr. Green

# 401
  • София
Хора, трябва да пътувам в неделя- ако резервирам самолет - Пегасус няма полет в сряда, когато искам да се върна, а чак в четврътък. Дали ще се оправя сама с колата в Истанбул , трябва да стигна до ето този хотел
http://www.booking.com/hotel/tr/gezi-bosphorus-istanbul.html?aid … dc1435f505dd25X20

# 402

На връщане автобуса пристига около 1-2 часа през нощта във Варна. Транспорт до Шумен, по това време, сигурно няма никакъв  Thinking
Благодаря!
Транспорт наистина няма, последния автобус е в 12 вечерта, следващия вариант е влак в 4:20 ч.
Явно ще си подремем на ЖП гарата  smile3524

# 403
  • Казанлък of all places
Хора, трябва да пътувам в неделя- ако резервирам самолет - Пегасус няма полет в сряда, когато искам да се върна, а чак в четврътък. Дали ще се оправя сама с колата в Истанбул , трябва да стигна до ето този хотел
http://www.booking.com/hotel/tr/gezi-bosphorus-istanbul.html?aid … dc1435f505dd25X20

GPS имаш ли? Хотелът иначе е на много лесно и логистично комуникативно място, даже и само по табели можеш да се ориентираш до там.Няма някакви особени отклонения или детелини.

# 404

Благодаря!
Транспорт наистина няма, последния автобус е в 12 вечерта, следващия вариант е влак в 4:20 ч.
Явно ще си подремем на ЖП гарата  smile3524

Така или иначе, ако се случи нещо да ви задържат на границата, може и навреме за влака да пристигнете. Но, обичайно самите агенции си поставят 2 часа за цел, но се случва и по- бързо да стане.

Общи условия

Активация на акаунт