Истанбул 3

• 147 277
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
Освен по- приятно, ще се избягват и задръстванията. Там е една малка, крайбосфорна улица, а такъв трафик се движи и в двете посоки... Не знам кое време да ви пепоръчам - ние на отиване улучихме без задръстване и стигнахме много бързо, но на връщане автобуса едва- едва се влачеше - е беше събота надвечер и имаше мач на Бешикташ, а автобуса минава покрай стадиона им, така че не беше обичаен случай.

Да допълня, че спирката, на която ще трябва да слезете се казва Емиргян Emirgan, и е след втория босфорски мост (може би четвърта се падаше, след моста).
Там можете и да побродите по крайбосфорни алеи - почти пусти, с пейки и минаващи продавачи на симит и чай. Дето се твърдеше, че тези алеи, които дават по турските филми, ги нямало в действителност... Е, има ги, там е едно от тези места - романтични и красиви.  Simple Smile

# 331
  • София
Чудесно! Точно спокойствие търсим  Laughing. Както се колебаех, вече съм почти сигурна, че ще отидем  Grinning. Още веднъж благодаря за информацията!  Hug

# 332
Здравейте моми4ета Hug
влизам в хубавата ви тема да ви питам  знае ли някой дали има туристи4ески фирми които да  организирват екскурзии за Истамбул за пове4е от три дена,да е All Inclusive и ако може автобуса да тръгва от Стара Загора.
Май са ми много изискванията,но ще пътувам с един много палав  мал4уган и искам вси4ко предварително да е уговорено и удобно Embarassed
Благодаря ви предварително  bouquet

# 333
Здравейте моми4ета Hug
влизам в хубавата ви тема да ви питам  знае ли някой дали има туристи4ески фирми които да  организирват екскурзии за Истамбул за пове4е от три дена,да е All Inclusive и ако може автобуса да тръгва от Стара Загора.
Май са ми много изискванията,но ще пътувам с един много палав  мал4уган и искам вси4ко предварително да е уговорено и удобно Embarassed
Благодаря ви предварително  bouquet

http://www.2mko.com/excurzia_443-15-%7C19%7C.html

Мисля , че и при Караджъ Турс съм виждала петдневна програма.

Дали обаче минават през Стара Загора не знам.
Провери на сайтовете им.

Оказа се че минават . Ето :

http://www.karacitours-bg.com/bg/offer.php?offer=84105

Обаче пак са само три нощувки.

# 334
Благодаря ти малката  bouquet
погледнах,само,4е тия които минават през Стара Загора са само по 3 дена,а на мен ми се искаше да останем поне за 4-5 дена,да разгледаме на спокойствие а не да препускаме като коне Mr. Green,Истамбул е прекрасен град и си иска своето време за да опознаеш поне малка 4аст от прелестите му Simple Smile

# 335
  • Varna
Таня,
Като тръгваме преди обяд за Емиргян и даже за по далече от Емиргян, нямаме проблеми. Но внимавайте на връщане. Да сте се качили на трамвая до 15 часа....щото след това със автобусите е мамата си трака. И това опитах, хем съм старо куче по улиците Станбулски. Ама то като се унесеш по онази крайбрежна улица, по ония красоти и.....айдаааа дошло 15 часа #Crazy

# 336
  • София
Благодаря, Делта! Ще го имам предвид.  Grinning

# 337
  • Русе
Здравейте, пътешественички!
Ето ме и мен с резервация за Истанбул. Ще бъдем с Караджъ турс от 14.04 за 2 нощувки.
Попрочетох темата, ще ви следя и ако възникнат въпроси се надявам да ме упътите.  Blush
А, ето един: Преди 2-3 странички една съфорумка беше питала за магазини за детски дрешки. Ще ми се в свободното време да се поразходим с цел шопинг. Как са магазините там?

# 338
Ние около 18ч. се качихме на автобуса от Емиргян и просто попътувахме по- дългичко  Simple Smile  Мисълта ми е, че дори да се улиса човек, няма да остане неприбран. Верно, че около и след 19ч. качването на трамвая от Еминьоню се превръща в приключение, наподобяващо трагичната дискотека Индиго..., но от там човек може и пеша да се прибере, в краен случай. Ние все пак се справихме.

За магазини не пиша, защото не съм много запозната с шопинга там, но и ми се струва като упътване към игла в купа сено. Само моловете са стотици в Истанбул, камо ли други магазини. В Нишанташъ, май, имаше улица за детски магазини? Ако не греша, БЗ така беше писала. Но в Нишанташъ са и марковите магазини от най- тежката артилерия, така че не знам тия детски магазини от какъв тип са. Не, за магазини препоръки не мога да дам. Може би Мол Джевахир, до който се стига с метрото от Таксим или има директни автобуси от Еминьоню - ако някой реши да ходи в Джевахир да пише, да дам конкретни номера на транспорт и напътствия - ако сам не ги знае.

# 339
От вчера разсъждавам по въпроса с лалетата-ами щом са милиони, все пак логично е да има и в центъра и въобще навсякъде  newsm78
   Сигурно е коментирано, обаче може ли някой да припомни какво е добре да се види, ако човек тръгне от Таксим до моста Галата?

# 340
Това е субективно, но за мен: "Инджи" - ретро сладкарницата с профитероли, въпросната катедрала, трамвая на Истиклял (може и с возене), уличните музиканти, разни готини магазини пак по Истиклял, Цветния пасаж,  приятни места за ядене и пиене в малките улички, музея Пера и Тунела. Сигурно има и още, но старият ми уморен мозък толкова роди.

# 341
Ей този Цветен пасаж например къде се намира горе-долу?
   Да питам за Чичек пасажи ли?  Mr. Green

# 342
Според мен няма нужда да питаш, ще го видиш. Пада се - като вървиш от таксим към кулата Галата, от дясната страна.

# 343
Аз отдясно видях нещо като рибен пазар-там опитах и миди.
   Хапка, кажи точно какво представлява този цветен пасаж-къщи ли са, цветя ли са  newsm78

# 344
Ми, цветя! Няма такова нещо. Цветният пасаж е един безистен със заведения, пълни с туристи. Но е красиво. Абе има китки, не екато без хич,но не е като пазар за цветя в Амстирдам  Laughing Красиво е и толкова. Но е в списъка на туристическите атракции в района и си струва да го видиш поне. Много близо е до рибния пазар, просто не си обърнала внимание.

Общи условия

Активация на акаунт