Лято в Албена 2011 (тема 1)

• 47 062
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
  • В светлината на слънцето
Плажът е чист, бих казала доста чист като се има предвид масата народ, която се изсипва в курорта. Принципно всеки хотел или група хотели си имат собствена плажна ивица с чадъри, а между тези ивици има доста свободни зони, в които човек може да ходи без проблем и така да си спести навалицата в чадърните зони. От личен опит и с двата вида зони мога да кажа, че и на двете места е чисто. Но пък и ние никога не сме били в чадърна зона, обслужваща повече от един хотел. Мисълта ми, че там, където има повече хотели в една такава зона и съответно повече хора, може и да е маааалко по-мръсно от другите места. Но всяка вечер чистят яко пясъчната част. Peace
Момичета, чудя се защо резервирате две стаи, свързани с врата в "Добротица". newsm78 Същото, та дори и по-голямо удобство ще имате в апартамент. А цената е същата, дори може би лееко по-ниска, отколкото на две стаи. Та проверете и апартаментите там. Те са винаги с добра гледка. Давам го като идея само. Peace

# 661
В апартаментите има ли по два санитарни възела? Аз, доколкото съм гледала такива в различни хотели в Албена такъв не видях.
За Орхидея и Магнолия ми казаха, че всяка от стаите си имала свой санитарен възел, ние затова предпочетохме свързаните стаи.
Освен това за апартамент цената е различна, по- висока е, за ол инклузива имаше предвидено допълнително заплащане, поне това, което аз съм гледала за комплекса.
Аз по принцип се интересувам винаги, когато ходя на почивка, от възможността за самостоятелни две спални, т.к. не се тъпчем по четирима в стая никога.

http://www.visit.bg/sommer/photel.php?hotid=518
Единична стая- 102.00 лв., две единични- 204 лв. с ол инклузива.

Апартамент- 170.00лв. с доплащане за един възрастен от 45.00 лв. на ден, т.е. 90.00 лв. за двамата. За дете също има доплащане в апартамента при ол инклузив.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 11:17 от Judy

# 662
  • В.Търново
Плажът е чист, бих казала доста чист като се има предвид масата народ, която се изсипва в курорта. Принципно всеки хотел или група хотели си имат собствена плажна ивица с чадъри, а между тези ивици има доста свободни зони, в които човек може да ходи без проблем и така да си спести навалицата в чадърните зони. От личен опит и с двата вида зони мога да кажа, че и на двете места е чисто. Но пък и ние никога не сме били в чадърна зона, обслужваща повече от един хотел. Мисълта ми, че там, където има повече хотели в една такава зона и съответно повече хора, може и да е маааалко по-мръсно от другите места. Но всяка вечер чистят яко пясъчната част. Peace
Момичета, чудя се защо резервирате две стаи, свързани с врата в "Добротица". newsm78 Същото, та дори и по-голямо удобство ще имате в апартамент. А цената е същата, дори може би лееко по-ниска, отколкото на две стаи. Та проверете и апартаментите там. Те са винаги с добра гледка. Давам го като идея само. Peace
Може да е същата цена за апартамент,но когато се наеме апартамент се води само нощувка и закуска и се доплаща за Ол инклузив и цената скача доста!За Добротица става въпрос....

# 663
Точно това щях да пиша и аз, че цената не е за ол, ако сложим и доплащането....наближава 2000 лв.

# 664
  • Пловдив
Дами, има ли в Албена АИ, където да сервират обяд на ресторантите на плажа? или много искам?

# 665
Не съм проверявала подробно как стоят нещата в апартаментите в "Добротица", дадох го само като идея. Говоря повече по спомени от по-миналото лято. Тогава се чудехме дали стая или апартамент да наемем в "Славуна", който е доста по-скъп от "Добротица" по принцип. Накрая заради малкия, който беше твърде малък се отказахме от апартамент - просто нямаше смисъл. Помня, че не беше кой знае каква страшна сумата за апартамента след като се изчисли на база ОИ. Това преизчисляване трябва да го поискате от хотела или където резервирате - обикновено правят разни отстъпки. Така че пробвайте и този вариант. Но направете официално запитване точно колко ще ви излезе, а не само да гадаете колко би могло да е.  Пак казвам - давам го само като идея. Peace

# 666
Има,но в ултра ол инклузив-за тази година ще бъдат хотелите Ралица и Ралица-супериор,Вита парк и мисля,че и Ком.Може да се храните на обяд на плажа на бар"Хавана"

# 667
  • Пловдив
Биби, 234 на ден??? 117 на човек??? Поправете ме ако греша, ама доста ми се вижда, Орлов миналата година беше около 75 лв мисля.
говорим за фамилна стая т.е две стаи , свързани с врата.  двойна ще е по-малко със сигурност. в нона и боряна ми казаха 80 и 82 лв на човек пак от 02,07

Днес ми предложиха Лагуна Маре за 210лв две стаи с врата. Стабилно се вкиснах от цената. Няма да ида в Албена пък.... Добротица бил зает цееееелия.

# 668
За сега се вмъквам тихо на пръсти да чета...

# 669
Не съм проверявала подробно как стоят нещата в апартаментите в "Добротица", дадох го само като идея. Говоря повече по спомени от по-миналото лято. Тогава се чудехме дали стая или апартамент да наемем в "Славуна", който е доста по-скъп от "Добротица" по принцип. Накрая заради малкия, който беше твърде малък се отказахме от апартамент - просто нямаше смисъл. Помня, че не беше кой знае каква страшна сумата за апартамента след като се изчисли на база ОИ. Това преизчисляване трябва да го поискате от хотела или където резервирате - обикновено правят разни отстъпки. Така че пробвайте и този вариант. Но направете официално запитване точно колко ще ви излезе, а не само да гадаете колко би могло да е.  Пак казвам - давам го само като идея. Peace
Аз пиша, именно защото съм питала.
В случая няма смисъл, излиза доста по- скъпо, а апартаментът не ми предлага нещо повече от двете самостоятелни стаи. Нямаше разлики между обявените в сайта им условия и това, което ми казаха по телефона и когато ходих на място в офиса да капарирам.
За да съм коректна- говорих със служители в Албена и със служителка от местното бюро преди 3 седмици. Тръгнахме с идеята точно за апартамент, почиваме винаги така, откакто имаме деца, но ме "разкандардисаха" по горните причини.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 13:18 от Judy

# 670
  • под течащия покрив
   Много рано започнаха да свършват местата по хотелите Sad

# 671
  • Пловдив
Заети са през бг туроператори, ако минеш през чужди може да не са.

# 672
Judy, може. Peace Аз говоря за 2009 г. все пак. Тогава в "Сланува" разликата беше мизерна. Сега може и да е по-различно.

# 673
  • София
Дами, има ли в Албена АИ, където да сервират обяд на ресторантите на плажа? или много искам?

Има, но това са хотелите от парковата зона, т.е които са по далече от плажа и съответно предлагат това като опция Ultra all inclusive- Ралица, Ралица Супериор, Вита парк и Ком.
От тези хотели,  фамилни стаи свързани с врата има във всички май без Ком. Но с малки деца е по-добре да си в хотелите на плажа и няма нужда да се храните в друг ресторант просто си се прибирате в хотела.Опция с две свързани стаи и на плажа и за по-нормална цена е Оазис, Елица. Не съм била за да дам коментар.Ние също ще резервираме свързани , но в Компас. Гледам,че Оазис ед.стая в най-активния сезон( средата на юли) е около 88 лв, т.е около 176 лв на ден за двете стаи.

# 674
Заети са през бг туроператори, ако минеш през чужди може да не са.

Точно, тук се намират още места  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт