Дължат ми пари!Как да си ги взема?

• 15 695
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Мда явно сплашване няма да става  WinkПарите са платени кеш, а не от сметка. Иначе и аз си мислех за извлечения, но незнам дали е достатъчно  Confused

# 16
.....Иначе и аз си мислех за извлечения, но незнам дали е достатъчно  Confused

Определено е индикация за вид облигационни отношения, които ще доказвате със свидетелски показания.

# 17
За сведение ГПК член 164; алинея1; точка 3

# 18
Давам пари на заем само суми, които мога да прежаля и на хора, на които с радост бих помогнала.
А колкото до теб, вашите отношения са по-скоро делови(даваш пари за да ти купят кола) - трябвало е да се застраховаш с необходимите за това документи, ако трябва и адвокат.

# 19
Абе кви бележки кви алинеи, кви пет лева... Хората са казали отдавна - намери балька и го пре@би! Друг път да внимавате.

# 20
             Хората лесно вземат пари , но трудно ги връщат .
    Дай пари на заем с ръцете си , ходи после да ги вземаш с краката си / ако изобщо си ги
    вземеш /. Доста обеци си сложих и аз на ухото от даване на пари  в заем .
    Вече съм решила на никого никакви заеми , ако ще да изляза и най- черната .
    Така човек поне си спестява излишните главоболия , и запазва отношенията си със хората . Peace

# 21
Голяма грешка е, че сте дали парите предварително и на чисто доверие.
Ако можете да издирите длъжника накарайте го да отидете при нотариус и там да подпишете документ с който се задължава в определен срок да ви върне парите.
Ако не ги върне до определения срок имате право да го осъдите. Simple Smile
Успех!

# 22
Нотариус не е необходим!

# 23
По принцип да, но аз, бих избрала да е пред нотариус. Simple Smile

# 24
Няма проблем Peace, просто в случая нотариалната заверка не е условие за валидност. Юристите ще ме разберат Wink!

# 25
Тъй, тъй, и аз прежалих една сума, която на фона на вашите е смешна, но пък ми послужи за обица.

Който търси пари - в банката. Толкоз от мене, знам, че звучи ужасно, но.... Tired

Да не говорим, че в единия случай постфактум се оказах и яко заблудена...

# 26
един приятел , който преди доста време ,още когато тук беше неудобно да откажеш заем , ако имаш пари , та тогава той живееше  в Израел и ми каза , че там ако  някой почне да си отваря устата да иска пари , другият моментално сменя темата и изобщо не се стига до разговор за заем ...

по темата - единствено , ако го намерите  и го натиснете силно по някакъв начин , но ти щом питаш тук , не сте такива хора явно ...дано си ги вземете ...

# 27
Абе едно време имаше едни борчета, които срещу 20-25% връщаха парите. Аз тогава житках такси.
Като влезеха в москвича, на четиримата раменете ни се притискаха във вратите.
Веднъж неволно видях за какво става дума - напикал се бизнесмен, "забравил" да върне 7000 марки.
Пръстите му заковани със скоби за бюрото и фурнира накълцан покрай тях със сатър.

# 28
Още има подобни...как да го кажа "услуги". Хонорара е 50% от "сумата, която изработват от длъжника". За теб остават другите 50%. (говоря за морето и инфото ми е от 2 години)

# 29
  • София
Да, той просто е изхарчил предварително печалбата си....Сега нищо не ви остава освен да чакате!

Общи условия

Активация на акаунт