НАПРАВИ СИ САМ ОТ НИЩО НЕЩО

• 346 338
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Добре де, какво бъркам с тия пусти коашници от вестник... Cry
Днеска цял ден четох из нета, гледах картинки - правя всичко по картинката, но резултата е много далеч от истината - получават ми се едни неравни, тук там по-рехави редове...и вече 3 опита така. Някой занимава ли се по-сериозно с тая дейност?

А опита ли този начин? Аз само този, дето се увиват на тръбички съм пробвала, наистина е трудно, но имах задоволителен резултат. Но ми се струва, че това сега дето ти го предлагам по-добре ще се получи, макар да е по-пипкаво.

# 601
RAL77, Sash благодаря ви много!  Hug

Ще продължа да опитвам докато не стане!  Grinning

# 602
RAL77, благодаря ти, от показания от теб сайт най-после направих прекрасна здрава кошничка - много съм доволна. Поне най-после схванах цаката!  Laughing Hug

Сега пък ще си правя щори за хола - спряла съм се на ей този вариант.
Ето и ТУК пак го има описан.

Иначе намерих още 2 подобни идеи - тук и тук

Ще ходя днес за плат и ще пиша като имам резултат Simple Smile

# 603
Невероятни са идеите за щорите!
Аз отдавна искам да сложа такива в детската и винаги ме е спирала цената им - така мога и сама да си ги направя. Има обаче един проблем - как се закрепя тая история на ПВЦ дограма?

# 604
Ние сме с дървена дограма и при нас ще е лесно, виж при ПВЦ-то ще е малко гадно, щото все пак не струва малко праи тая дограма. Ще трябва да я надупчиш. Но според мен каквито и щори да се сложат пак ще трябва дупчене.
Според мен би било добре да влезеш в някой магазин за щори и просто да разпиташ ако си купиш от тях как ще ги закрепят на дограмата - току виж са дали идея Simple Smile

Друго вариант е да се сложат на стената над прозореца или примерно да се залепи със силикон върху дограмата.

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 14:54 от Jia_m

# 605
А с някакъв вид лепило няма ли да стане? Да се  залепи горния край...  Иначе това с копчетата много ми хареса като идея. Ще се възползвам за спалнята след ремонта. Благодаря!

# 606
  • в.преслав
Освен с монтажно лепило,но как ще ги сваляш да ги переш?Друг вариант е с велкро-едната част зашиваш на плата,а другата залепяш на дограмата,хем така можеш по всяко време да ги смъкваш и да ги переш.   Mr. Green

# 607
  • София
Има си неща дето се монтират от горе на дограмата и на тях са щорите-питайте някъде,където правят

# 608
  • София-в сърцата на моите деца
Освен с монтажно лепило,но как ще ги сваляш да ги переш?Друг вариант е с велкро-едната част зашиваш на плата,а другата залепяш на дограмата,хем така можеш по всяко време да ги смъкваш и да ги переш.   Mr. Green
В магазините за пердета продават едни ПВС  пръчици, които се слагат на едни пластмасови държачи, които се лепят за дограмата!Аз си купих такива -струват по 1-1,50лв. за половин перде, но можете да си ги поставите на каквато височина искате и да фиксирате, каквато ширина искате! Дано ме разбрахте? newsm78

# 609
Аз не разбрах, а ме интересува. От малък град съм и често се налага подробно да обяснявам какво искам и какво търся. И преди да са ми забранили да чета бг-мама искам да знам какво точно да търся.
Съвсем скоро трябва да измисля и направя щори за спалнята, че ще напече.
Ако е възможно да снимаш и да покажеш! Моля!

# 610
Взехме плата днес - купих плат, който се казва black out и има 80% затъмнение. Ако до събота не родя ще шия щори тогава.  Laughing

Иначе и аз съм решила именно с велкро да ги закача за летвичката, че да може лесно да се свалят за пране, а ще се навиват с панделки. Но пък идеята за тия ПВЦ държачи ми хареса, та може да поразпитам за тях. Иначе на края на плата от долната страна също мисля да сложа една тънка пръчка от дърво или желязо, която да тежи и изпъва плата.

А днес направих идеята с хартиената лампа и формите за мъфини, но съм налепила само бели формички, че не намерих по-малък размер шарени. Но мисля да изрежа от цветна тишу хартия кръгчета и да ги налепя тук - там. Предполагам, че ще стане готино. Утре като я завърша ще снимам.  Simple Smile

# 611
  • София
Dididi-има малки пластмасови пръчки(корнизи),които се застопоряват някъде по средата на прозореца и по принцип са за кухненски перденца(долу,които седят).Някои от тях се разтягат както пръчките за пердета за душ-с разпъване до желаната дължина,а някои се закрепват.
По повод това,което е над дограмата(може и на крилото на прозореца-това е едно квадратно нещо,с вид плъзгачи и на него има дупки да се закрепят металните щори-няма как да го обясня,трябва да го видиш -обикновенно идва със щорите поръчка,но някъде продават резервни.
Въпроса е колко ще тежат тези щори-ако е по-плътен плата и са двулицеви си трябва по-сериозно зкрепяне.Ако не успееш на дограмата(или не искаш),може да обмислиш вариант като корниз на тавана.

# 612
Няма как, ще ви следя, страхотни идеи!

# 613
  #Crazy  :взехте ми акъла,чудесни сте.Оставам с вас

# 614
  • София
Влизам в темата да ви се похваля с новото си произведение от тази техника за плетене на кошници:

Ето друг изглед и приложение на кутията:

,

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 17:38 от Sash

Общи условия

Активация на акаунт