Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 140
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Ето ги "зайчетата" - поне са актуални тази година  Wink

http://detski-igrachki.com/product_info.php?cPath=32_142&products_id=1138

Какво мислите?

# 316
  • където и да е,само да не съм сама
И при мен бебо се е обърнал и го усещам горе под диафрагмата с яки ритници и дупене,а долу в слабините като потреперване.
Миналата седмицакато бях при док ми каза, че и седалищно ако искам мога да родя нормално.
Незнам това дали е защото няма да ми е за 1-ви път или поп ринцип.
Днес говорих случайно седна позната и каза, че тя 1-я път е родила нормално седалищно бебе и позата там на магарето била по-различна и самото раждане май по-сложно.
Мисля обаче че има още време за упражненията за обръщане на бебето,които бяха коментирани май предната тема...

# 317
  • София
redreny2000 благодаря ти ще разгледам моделите на тази марка и ако има нещо ще питам  Hug че  и финансите са ограничени  Mr. Green
kiarka,
да това е едно от нещата, с които трябва да се съобрази избора. Ако решиш, пиши, ще ми бъде приятно да помогна Hug

# 318
Момичета, с риск да стана досадна, че писах преди няколко дни, но mama_Vesy ме по съветва да не бързам с покупката, но дайте мнение и за марката.
И въпроси за помпите към мамите с опит, от приятелки разбрах, че е нужно в родилния дом, вие как мислите
И второ, аз имам проблеми с ръцете и натоварването на ръцете, много се притеснявам как ще се справям с гушкането на бебо, и затова мисля за помпа да е електрическа да ги щадя малко от натоварване. Имам големи гърди да кажа Smile
Дайте мнение на Avent - 249 лв много пари, на Medela има два варианта едната с по малко екстри около 140 лв, а другата по хубавата около 300 лв почти, за Томи типи нещо ми казаха, че не се справят с големите гърди. Не знам какво да избера, а да дам толкова много пари и да не ми върши работа, или много да ме боли направо ужас. #2gunfire

Дайте съвети.
Благодаря !!!

# 319
за помпите-по-скьпата на Медела(Медела Суинг) аз лично не я препорьчвам,особено ако имаш по-чувствителни зьрна-много ме болеше и я продадох;на Авент накрайникьт е силиконов(на Медела са пластмасови)-много по-добре обхваща гьрдата и не боли-аз бих ти препорьчала да си купиш рьчна на Авент(от чужбина,в момента в Англия са намалени на 15 паунда в доста магазини),и ако има нужда после да купуваш електрическа-никой не може да каже колко ще кьрмиш,дали няма да се справяш без помпа или да я ползваш от време на време (което няма да натоварва рьцете)и сьщо даже ако я ползваш постоянно колко време ще отнема цеденето. С пьрвото ми дете изцеждах 6 месеца(не е сукал вьобще),но имах повече кьрма и ставаше бьрзо(освен това при различни жени струята е различна)-с рьчна на Авент; с второто беше мька-много помпи смених и пробвах,накрая се вьрнах пак на Авент,но така или иначе ми отнемаше 3 пьти повече време да изцедя сьщото количество и едва успях да кьрмя 3 месеца;

# 320
ООхххх днес 2 пъти ни спира тока  ooooh!

За консултациите, решила съм утре да ходя пък да видим. Новие мерси  Hug

За ритниците ние уж сме се настанили главично но ритници и юмруци усещам навсякъде  Mr. Green върти ли се какво не знам, но и болки получавам чак и целия корем ми играе  Crazy

За количките много зависи, какви точно са изискванията: 1. цена, 2. размери/ ако имаш малка кола и трябва да я побираш в багажника/, 3. Килограми /Сама ли ще излизаш на разходки или ще имаш помощник/ 4. Често  ли пътувате/т.е. дали ще ви трябва столче за кола, има в комплект с количка/ 4. Дали да бъде с кош за новородено или с бейбипорт.   Сигурно има и още, но това на първо четене се сещам  Peace

Честито на всички които са си видели бебоците  Peace

Честити покупки да си ги ползвате със удоволствие  Hug

Добре дошла на новата мама  Hug и леки оставащи седмици

Още нещо щях да пиша...ама  newsm78 откакто сме си в къщи повечето нещо много бързо пишем и не мога да ви насмогна   Joy но пък е супер  Hug

# 321
Миш, ние сме седалищно. Усещам бебето понякога долу ниско (като ритници), понякога се издува в дясно подребрие, понякога в ляво подребрие  Mr. Green... абе странна работа. Намества се милото.

Колкото до изписването- аз съм избрала боди с къс ръкав, камизолка, ританки и отгоре гащеризонче. Ще го завия с одеалце и това е.

# 322
  • София
Има ли други, които да не знаят пола на детето? Аз освен това не знам и размерите му. Лекаря отказва да ми каже. Всичко било наред. То това ми е достатъчно де. Пък и  миналата бременност уж всичко беше в норми до 2 седмици преди раждането, а се роди малко бебе и то със симптоми за преносено.

Име не само, е не съм избрала, нои  нямам представа на къде да се ориентирам. Пуснах за задажка на форумски дружки да ми предлагат и от техните предложения си избрах няколко имена, но кое от тези няколко да е  Rolling Eyes

Масажи и упражнения опитвам да правя, но масажа за перинеума нещо май не го правя като хората, защото ме боли и без да прилагам сила, а упражненията са само за заблуда на противника, защото не съм изобщо редовна(мързелива съм и това ми е проблема)

Валари, в аптеки и санитарни магазини ги има гащите за родилки.
котенце 1, и ти няма да си  Simple Smile . От персонала го обличат за изписването. А майка ти не е някаква рядкост. Много хора смятат, че бебетата живеят в паралелна вселена, където е много, много студено. И те си ходят по къс ръкав вкъщи, а бебето ври в собствено сос под сума катове дрехи, пелени и дебели одеяла.
Миш, когато бебето ми е отляво, усещам ритниците основно отдясно и в горната част на корема,, както и около пъпа, но по-рядко. Когато е отдясно –усещам отляво и пак високо горе в корема. Има значение къде ти е и плацентата. Там също няма как да усещаш ритници. Моята не я знам къде е. То и ритниците вече не са ритници де. Само щръква по някой крайник.
 А бебетата се обръщат до последно. Даже не са единични случаите(ако си имаш свестен лекар де), когато секциото се изчаква до започване на нормално раждане, за да е сигурно, че няма да се обърне в последния момент и да се роди. Наскоро четох за обръщане на бебе. Искаш ли инфо?
Anduli, мисля, че е излишна покупка, но може да влезе в употреба при зъбоник евентуално, ако носи облекчение. Иначе за какво ще му се бърше устата на бебето след кърмене?

# 323
  • София
Mur, благодаря за отговора за арниката  Hug, утре отивам да купувам.

hichkova, нещо не ми се вижда верен този календар, специално за болничния не ми го сметна вярно.

И аз усещам ммоят бебчо много странно, така че ми е трудно да определя позицията му. От начало беше седалищно, сега вече е главично. От дясната страна от време на време ми се издува корема все едно се появява дупе или гръбче. Понякога чувствам ритничета едновременно и от ляво и от дясно на корема.

И ние сме така, изобщо не мога да си представя как едновременно ме рита и от двете страни  Simple Smile.

Да се похваля с покупките от днес: ваничка, люлка и музикална играчка. Много съм доволна Simple Smile.

Утре ще се видя с още един лекар и надявам се ще съм избрала педиатър за бебето.

Остава да ми да мина и през "синдрома на гнезденето", при който се надявам да почистя къщата и сме готови за излитане Simple Smile.

# 324
Моето Бебче също е седалищно. Рита обикновено в дясно или в ляво на корема, най-често едновременно отдясно и отляво Simple Smile Ако има мами, които вече са раждали и детенцата им са били седалищно ще съм им много благодарна да споделят своя опит. Не съм фен на секциото, но ако Беба не се завърти не знам дали ще се престраша да родя нормално newsm78.
Усмихнат ден от мен  Grinning

# 325
  • София
И моя бебок е със седалищно предлежание, но.....мисля че има още време, за да се обърне. От това, което четох, при доста мами е било така. Няма място за безпокойство.

# 326
Добро утро, мами!
Да се включа и аз Wink
vioila, моята препоръка за помпа е Medela Mini Elektrik. Цената и е около 140 лв. в Бг магазините, но през разни сайтове може да се поръча и на по- изгодна Peace Аз съм много доволна от работата й, и се надявам и сега да я ползвам. Мога да посоча това, което на мен ми допада.
1. Ергономичен дизайн.
2. Накрайника( фунията, която приляга към гърдата) е много удобен и приляга добре, както на малки, така и на големи гърди. Лесен е за почистване и стерилизация (няма маркучета и други дребни и неудобни елементи).
3. Помпата може да работи и на батерии, което я прави идеална за цедене навсякъде, без да е необходима ел. мрежа.
4. Компактни размери
5. Имитира сукането на бебе
6. Регулира се силата на вакума, което спомага и предотвратява всякаква болка и дискомфорт.
7. Произведена е в Швейцария и е сертифицирана за качество

А колкото до това, дали ще се наложи да се ползва помпа в родилното, от сега не може да се каже. Но по- добре е да е под ръка. Не заема много място, но е много полезна, когато я има. На мен ми беше много полезна, защото гърдите ми бяха постоянно препълнени, дори и след кърмене и беше задължително да изцедя кърма. Може да звучи странно, но за денонощие в родилното още изцеждах повече от 1.5 литра.
 А след, като имаш някакъв проблем с ръката и болка, не е добър избор механичната. Ползвах и такава на Авент, но много бързо се отказах.
  Betta, честити покупки! Със здраве да ги ползвате. Ние имаме същата ваничка на Кам и съм много доволна.
 Честито и на другите мами с нови придобивки!
skrech, колкото до размерите на бебо и на мен доки не се ангажира да ми даде точни мерки и теглилки Wink Достатъчно ми е да потвърди, че всичко е о.к. с нас и това е. Със синът ми казваха, че е едро бебе, по седмици избързваше с 3 поне, а родих 10 дни след термина, което за мен си е о.к. Само за успокоение и на другите мами, които се впечатляват от казаните им грамчета за теглото на бебо, ще кажа че до преди самото раждане всички лекари го замерваха( на различни ехографи) еднакво- над 5 килограма, а Александър се роди 4.600.гр.
 За масажа на перинеума( по съвет на доки) искам да кажа, че НеЕ трябва да има болка! Peace

# 327
Добро утро!
Изчетох ви,ама бях по заета да гледам екшън на вън с тази буря и сняг Party  Входната врата на блока беше блокирана със сняг около 1.70 Crazy Поствах снимки във FB. http://www.facebook.com/profile.php?id=100001486736332#!/photo.php?fbid=143883265671230&set=a.143883209004569.28262.100001486736332&pid=261671&id=100001486736332
skrech -ние не знаем пола все още,и мислим така да си остане де.Баба ми много се ядосва от факта hahaha - не можела да разбере какъв е смисъла.
За име-и ние сме до кривата круша.Баба ми е Иванка,а баща ми Иван-определено ще го кръстя на тях.Въпроса е,че имам поне 5 имена за момиченце и нищо за момченце.Само Йоан е вариант за сега,ама таткото още се куми.Ами така ще е като имам хиляда и сто претенции.
Масажи и упражнения -хем знам,че трябва ,хем ме мързииии.Може би защото знам,че док ще ме клъцне така или иначе.Миналата седмица видяхме бебо на 3Д-то не са бузи,то не е чудо-чак гуша имаше милото ooooh! То нека си има,ама да му мисли майка му как ще излиза тази глава.
Някой ми каза,че щом ми тежи и опъва като легна на страни,значи било едро бебето.Не ми се вярва-по това време както и да застанеш все си тежи.
Миш-аз усещам ритничета най-често около 3-4 пръста над пъпа и на същото ниво в ляво или дясно.Вярно е,че понякога шава и от двете страни едновременно,но е трудно да се каже кое точно е юмруче,лакът и кое е петичка.Главата я усещам понякога точно зад срамната кост.Като си върти главичката и докосва пикочния ми мехур-става мнооого весело Crazy -искри ми излизат.Много мами казват,че усещат ритници в ребрата-при мен няма такова нещо,поне за сега.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 09:53 от lilincho

# 328
Момичета добро утро,

искам да споделя  следното с Вас - влизам аз в сайта на Шейновор мисля там да раждам. Бях видяла новите цени за избор на екип, но сега какво да забележа по надолу в цените

7. Обезболяване на раждане    300.00

5. Предоперативна консултация с анестезиолог    50.00[/b]

6. Предоперативна консултация с неонатолог    50.00

и още нещо

4. Консултация за преценка на риска и прогноза на раждането
   90.00
- каквото и да значи това

много интересно. Преди това и анестезията беше включена в цената и като измислят и още нещо, за което не се сещам ще си докараме същата сума.

Няма що егати намалението  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 09:43 от vioila

# 329
  • София
забравих да питам, на кой да пиша да ме добави във фейсбукската група, пуснах вчера рикуест. И за албумчето парола, моля  Hug

Общи условия

Активация на акаунт