Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 153
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Момичета помогнете ми в избора на количка нямам идея коя марка е добра като визия ми харесват ABC DESIGN  но външния вид не е най важен като цена ме устройва HAUCK MALIBU  имате ли впечатления от тази количка   newsm12 тъй като съм готова със всичко друго реших утре да отпадне и тази задача и да чакаме бебчо спокойно плс помогнете ми   bouquet

# 301
  • Ямбол
Аз искам да питам мамите на които бебоците са им се обърнали с главичката надолу. Къде усещате движенията на бебето и ритниците.
На 17.01 бях на лекар пак си беше седалищно моята малка бебка кръстосала краката и днес адски много усещах удари в слабините. Много ми се иска да се обърне за да си родя нормално.
Понякога усещам ритничета в страни на корема. Но не мога да преценя положението на бебето при тези движения. Та ако може вие да ми кажете вашите как ги усещате за да сравня

# 302
Момичета помогнете ми в избора на количка нямам идея коя марка е добра като визия ми харесват ABC DESIGN  но външния вид не е най важен като цена ме устройва HAUCK MALIBU  имате ли впечатления от тази количка   newsm12 тъй като съм готова със всичко друго реших утре да отпадне и тази задача и да чакаме бебчо спокойно плс помогнете ми   bouquet
Добре дошла в клубаааа  Laughing Може би 4 месеца избирам и не мога да реша, тъй като във всеки магазин ми казват нещо различно. Бях се спряла на Чики Трио Ливинг - всеки казва, че Чико не е добра марка за колички и тъкмо се отказах и една мацка в Бейби Мола ми вика: Дааа, другите им колички не стават, но тази е много добър вариант, тъй като се прави в Италия, не като останалите им в Китай и т.н. Казвам ти го като пример за много варианти, така че първо набележи критерии - дали да е 3в1, 2в1,триколка, е една или две дръжки, да има или да няма обръщане на седалката и таван на парите, ако искаш пиши на лични мога да ти дам някои предложения, а другия спец по колички е г-жа Стихийно бедствие  Hug

котенце 1 на мен понеже ми е трудно да преценя дрежите мисля да използвам принципа бебето да е зимата + една дреха от мойте, а лятото - 1. Въпреки че ако има как сега ще изляза с вълна върху мен, тъй като умирам от студ навън, а ако се задържи такова до март не знам какво ще обличаме на изписването. Другите мами ще дадат ли съвет по въпроса?

# 303
  • Ямбол
marinels то май всички сме боси в тази област или поне тези на които ни е за първи път. Но според мен за изписването нещата са лесни, от болницата в колата и в къщи, ама послеее. ...То ще си показва детенцето. Аз съм на принципа като твоя +1 и -1. Ще ти разкажа един случай на моя позната. Отивам на гости у тях около 40 дни на бебето. Влизам в спалнята им и не мога да си поема въздух от горещина. Климатика им беше включен на 25 градуса, те бяха по потници вътре, носовете им вече запушени, а бебето милото като го облекли в едни гашеризончета, с бодита с чорапи....уплаших се. Викам им хора ще уморите детето бе. Издържах точно 10 мин вътре. Ей това не е нормално. А като го къпели вдигали градусите  #Crazy. Максимум 22 градуса през деня и 20 градуса вечер при спане, така съм чела, чувала и смятам е логично че е нормално. Но всеки си шета на акъла. Аз не искам да изнежвам детето, дори съм решила да не използвам климатик известно време в стаята където ще сме. А един конвектор докато се налага.

# 304
Момичета, бях на преглед. Според док малката принцеса ще е по-голяма от баткото  Simple Smile В момента била към 2700 кг. Запазихме дата за секциото, която бяхме харесали, освен ако малката принцеса не си избере някоя по-ранна  Crossing ArmsОказа се обаче, че док вече израждал освен в Торакс и в Селена и ми предостави право на избор къде искам.
Ена4, Госпожа Стихийно бедствие, видях в предните теми, че сте обсъждали цената за Селена, но в сайта им не мога да я открия, дали е актуална  newsm78 Ако може един линк къде да я видя  Praynig И още нещо да питам...ако знаете - къде са бебчетата - при майките или ги носят само за кърмене, кога ги дават след секцио...ако са при майките  newsm78

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 22:42 от Лъки

# 305
Гледах в сайта им,но цени не видях...знам,че нормалното раждане е 880лв,а секциото 1260лв...ао става въпрос за тези цени де  Embarassed

# 306
  • Бургас
Миш, моето е главично според акушерката - рита ме вдясното в ребрата, понякога настрани на корема, както пишеш т и. Също го усещам много и около пъпа. Дано ти се обърне бебчето  Praynig
И аз искам да закалявам малкия мъж и съм против прекалено топлото вкъщи  Naughty

# 307
  • Пловдив
Миш, и нашето е главично с гръбчето отдясно. Горе вдясно под ребрата е сложило дупето и седи твърдо и издуто, без да шава много. Ритниците са горе вляво. Най-ниското, където го усещам, е на височината на пъпа отстрани. В долната част на корема нищо. Явно усещам стъпалата. Може би около пъпа да са и юмручета някой път  newsm78

# 308
Добре дошла в клубаааа  Laughing
И аз още членувам в него  ooooh!
marinels, да не кажеш, че наливам масло в огъня, но знаеш ли че момента има 10 % отстъпка от цената на Чики Трио Ливинг в Бейби Мола?

Миш, нашето бебе е главично и най-много усещам как ми се дупи в горната част на корема. Ритничета усещам по-рядко и нежно. Понякога доста рязко ме пробожда ниско долу към някой от яйчниците, но не знам дали това е от бебето.

# 309
marinels, да не кажеш, че наливам масло в огъня, но знаеш ли че момента има 10 % отстъпка от цената на Чики Трио Ливинг в Бейби Мола?
Шшшшш-т, тихо че това е повече от масло  Laughing знам, в неделя бях там и пак умувах три часа и пак нищо  Laughing Laughing

# 310
Значи може и да сме се разминали някъде между количките, защото и ние бяхме там в неделя  Laughing

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 21:45 от Mur

# 311
И аз усещам ммоят бебчо много странно, така че ми е трудно да определя позицията му. От начало беше седалищно, сега вече е главично. От дясната страна от време на време ми се издува корема все едно се появява дупе или гръбче. Понякога чувствам ритничета едновременно и от ляво и от дясно на корема. Друг път пък все едно се е изпънало и чувствам опъване и тежест от ребрата до тазовата кост. И те са душички, местят се, както им е удобно.

# 312
  • София
Момичета помогнете ми в избора на количка нямам идея коя марка е добра като визия ми харесват ABC DESIGN  но външния вид не е най важен като цена ме устройва HAUCK MALIBU  имате ли впечатления от тази количка   newsm12 тъй като съм готова със всичко друго реших утре да отпадне и тази задача и да чакаме бебчо спокойно плс помогнете ми   bouquet
kiarka,
Препоръчвам Mutsy. Ако се спреш на тях, мога да те насоча и към магазин, където ще те обслужат добре.

# 313
redreny2000 благодаря ти ще разгледам моделите на тази марка и ако има нещо ще питам  Hug че  и финансите са ограничени  Mr. Green

# 314
  • София
Привет от мен!

Като се замисля и на мен ми отнема 2-3 часа да ви изчета ако не съм влизала 2 дни. За повече да не говорим  Joy

На новата мама Ivelina9292 добре дошла!    bouquet Една приятелка ми препоръча много хубав прах за пране за бебета купен от Гърция - Продерм (Proderm). Как са цените на бебешките стоки там? Има ли сайтове, от които може да се поръча с доставка за България? Ако знаеш, ще ти бъда благодарна да споделиш  Simple Smile

Как точно се правят упражнения за перинеума? Просто стягаш мускулатурата ли? И колко често? Ако някои ги прави, моля да ми обясни. Blush

Че защо да е вредна арниката?

Упражненията са известни като упражнения на Кегел за тонус на мускулите на тазовото дъно.

http://www.bg-fen.com/index.php?topic=17436.0

http://kosioganchev.wordpress.com/2009/09/23/%D1%83%D0%BF%D1%80% … 0%B3%D0%B5%D0%BB/

Кой казва, че арниката е вредна????

Здравейте коремчета! Как сте днес? Ние вчера се разходихме до Пирот и купихме още един куп бебешки нещица...

Може ли въпросче... Защо до Пирот? Извини ме, ако е нетактично, но и там ли има готини неща за бебчета ... ?

Мур, ти ли ми писа за потенциите арника, че загубих поста... Може би наистина дозата трябва да е по-висока ако е 30 СН, но лекарят ми каза по 5 зрънца да пия ... Не разбрах само дали 2х5 или само 1х5  newsm78

Днес говорих с педиатърката /и моя лична лекарка/ и тя без да се замисли каза, че ни взима. Много съм щастлива.

За позата на бебчето - нашето отдавна е обърнато надолу с главата и не знам дали винаги е било така, но на ЖК винаги е в тази поза ... Сигурно знае кога ще ходя и се обръща  Joy
И примен горната част на корема ми е твърда /може би е дупенце, усещам ритници и от дясно и от ляво. Най-ниско съм го усещала над срамната кост... Понякога ме рита доста силничко и ме боли, но какво да се прави  Mr. Green

Виждала ли е някоя от вас в бебе-магазините "Зайчетата" на МАМ? Препоръчаха ги на лекциите за хигиена на бебето. С тях се "избърсват" устенцата на бебчо след кърмене... Аз не съм ги виждала как изглеждат и дали изобщо могат да свършат работа...

Лека и бременна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт