Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 192
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
За козметиката - Педиатърката на дъщеря ми препоръчваше всекидневна баня само с вода и 1-2 пъти седмично с бебешки сапун. В началото ще ползвам сапун и крем против подсичане на Бочко и олио за мазане (най-вероятно на Бюбхен, бях доволна от него с дъщеря ми). От олиото на Джонсън имам лоши спомени, но пък имат един бебешки шампоан 2в1, който е хубав. Имам в къщи олиото и гела с помпа от тази серия, но предполагам ще ги използвам малко по-натам  http://bobini-bg.com/bobini_baby-0-12monts.html Ползвала съм детските им продукти за дъщеря ми (даже в момента я къпя с шампоана Принцеса) и съм много доволна.

Току що се обадих в МЦ където ми следят бременността да попитам за ЖК и ми казаха, че е отменена заради грипа, но да отида да си взема болничния, който официално започва от днес.
В тази връзка да попитам, 45дневния болничен преди раждането наведнъж ли се плаща от НОИ или първо ще ми преведат сумата за февруари, а на следващия месец за дните през март newsm78

Сутринта отидох до магазина и като се върнах заварих дъщеря ми да си строи кула от лекарствата дето ги пие ooooh! Не е истина колко химия погълна детенце за една седмица ooooh!

Миналата седмица за сефте направих поръчка от сайт(на което по принцип хич не съм привърженик) и сега чакам с нетърпение да си получа нещата. Засега поръчах само някои неща за мен, таткото и каката, ако остана доволна живот и здраве при следващата поръчка ще поръчам и за бебо (не че и сега не исках, ама таткото ме спря  Crossing Arms)

Ние с ремонта сме до под кривата круша. И все повече изоставаме, защото нашия тати прави всичко сам след работа, а сега с безсънните нощи покрай боледуването на щерката няма сили да пипне нищо. Дано успеем поне с хола до появата на бебо, а трапезарията може да почака Confused

# 166
Записвам се и аз в новата тема
Цяла сутрин не мога да ви изчета - толкова много сте написали за два дни

За лексикона:
1. Винаги съм искала да имам две деца и живот и здраве скоро ще се сбъдне и това  Laughing
2. Исках да имам момиче и момче, но живи и здрави да са ми ще бъда мъжка майка
3. Избрах и купих количка - Quinny Buzz 4  http://bebe-heureux.acheter-averti.fr/wp-content/uploads/2010/07/quinnyBuzz.jpg
4. Бебчето ще спи при нас в спалнята. Още не съм купила кошарата, но съм се спряла на тази http://kasida.bg/leglotransform70165-cheresha-bertoni-261-3593.html
5. При първото ми дете майка ми беше две седмици в къщи да помага, но сега ми се иска да съм сама. Мъжът ми и синът ми ще помагат

За бебешката козметика - Купила съм на Мустела
По съвети на приятелки с бебчета за първо време съм купила Mustela - Hydrabebe лосион за тяло http://apteka.framar.bg/30001117/%D0%BC%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5% … D0%B8%D0%BE%D0%BD
МУСТЕЛА-Dermo-Nettoyant  http://apteka.framar.bg/30001111/%D0%BC%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5% … D0%B5%D0%BD%D0%B8
Витаминен защитен крем http://apteka.framar.bg/30001115/%D0%BC%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5% … -50-%D0%BC%D0%BB-

Багажа за болницата още не съм го приготвила, но вчера си купих една нощница
Тези дни ще го нахвърлям - хавлия за тяло и лице, две нощници, чехли и джапанки, тоалетни принадлежности и книга

# 167
  katilias -много багаж ми се струва това.Колко дена държат при вас родилките?
lilincho, тук държат при нормално раждане 5 дни. И тук дават всичко в болницата - дрешки, пелени, шапки, еднократни/многократни пелени за бебето, помпи, но аз искам моето си дете да си носи неговите си дрешки. Иначе нямам проблеми за пелените и одеалцата, но дрешките .... Пък и аз съм от тези хора, дето обичат да се чувстват вкъщи навсякъде, не - отишла съм там за малко и съм на полеви условия.
Bugaboo са много хубави колички, тук са особенно популярни в градски условия. Но в горите, където аз живея .... Доникъде няма да и издържат колелцата.
Ние ремонти нямаме да правим, че къщата ни е на по-малко от 2 години, но в събота ще садим лозе. Това ни е мечта - моя и на мъжа ми, да си имаме грозде и да си правим винце - домашно и тежко... Та в събота е деня Х, комшиите ще дойдат да ни помогнат, 150 лози. И след това мога да раждам  Grinning
За къпането - моят син сме го къпали всяка вечер (в началото пропускахме понякога, от мързел), но само с вода. Започнах да ползвам препарт някъде като беше на 1.5 месеца. И пак по съвсем малко веднъж или два пъти седмично. Ползвах Мустела - това, което е и за коса и тяло. Първата опаковка я свършихме преди около 2 месеца. Синът ми обаче никога не е повръщал, тогава вероятно щях да го къпя малко по-начесто с препарат някакъв.

# 168
  • Ямбол
katilias ти направо ме уби с този багаж. Вие на екскурзия ли отивате? Банският не разбрах защо е? малко ми идва пресилено. Дано не ми с еобидиш, не го казвам с лоша умисъл.  Wink
Tasha аз купих абсолютно същите продукти  Laughing. Дано ги ползваме със здраве.
А това с къпането вече много ме обърква, всеки казва различно. Според мен всеки да си го прави както прецени на момента и според бебето. Едно време мен са ме къпали всеки ден със сапунче, като в някои дни със тетра, в други са слагали малко сол и е й такива всякакви девитини. Жива и здрава съм, не ми е навредило с нищо този метод на майка ми. Така, че момичета кой както си прецени - това е мое мнение де.
И понякога ми се струва, че прекалено се вманиачаваме.

# 169
  • до моите любими хора
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото/? - надявам се таткото да може да си вземе тези полагащи се 15 дни, най-вече да обръща внимание на баткото, защото в началото ме притеснява да не се чувства пренебрегнат. А пък не може като се роди бебето да не го спра от градина за малко, защото ще се чувства още по-зле.
За козметиката, аз купих същата като Tasha на Mustela, но без крема за подсичане. Една позната ми похвали най-много судокрем и за начало мисля да взема него. Пък ще видим дали ще се чувства добре, ако се наложи ще я сменям.
Багажа още ни ми е готов, но тези дни смятам да започна малко по малко да купувам нещата.
Момичета, вчера бях на консултация при доктора на частно, който има много хубав ехограф(чисто нов е 4Д). Всичко е наред, но изкара бебето 2370кг, а 10 дни по-рано този по ЗК ми каза че е 2500 кг. Знаех си че не трябва да му вярвам тогава, с този допотопен ехограф  #2gunfire. Преди си мислих, че вървим по-едри, но сега се оказва че за да стане 3300 кг трябва да изкарам, чак до термина. Нали казват, че сега слагат по 200гр на седмица, а аз съм 35 сед. Бях чувала, че вторите деца са по-едри, но явно не е така. Баткото го родих 1 ден след термин и беше 3430 кг. Важното е другото да е наред. Иначе, каза че имам достатъчно околоплодни води и плацентата не е започнала да старее, така че според него няма да е по-рано от 15-20 февруари. Пък божа работа. Дано, защото аз искам да изкарам поне до началото на март, за да може да порасне повече малката госпожица.
Jessika и аз не разбрах, защо бързаш да вадете бебето. До колкото знам секциото плановото се прави около 10 дни, най-много 2 седмици преди термин. Защо си решила още в началото на 9 месец Shocked???

# 170
Здравейте мили момичета Simple Smile аз малко се поизгубих от форумчето , но ви чета редовно ... захванали сме се и ние с основен ремонт и просто няма да ви обяснявам за какъв гърч иде реч, къртене, пряхуляци ... ужас, но си заслужава. Да ви се оплача моя мъж в целия този хаус му влезна стужка в окото и сега три дни е превързан и го боли и не вижда .. много ми е жално като го гледам  Cry Относно болките в костите и аз ги имам долу в дясно най вече и слиза към крака , не е приятно , но се издържа . Да ви кажа моята бебка е много подвижна така силно ме рита че като ми удари един шут и подскачам на моменти , то направо си боли ... много игрива.
Да ви се похваля говорих с доктора и  имам вече дата опредлена за секциото една седмица преди термина, доки искаше по рано понеже се съмнява че бебка може да реши да тръгне по бързо , но нямало свободна дата , и само ми повтаря ако тръгне по - рано ми звъниш, и аз само акто го чуя това и  Shocked
момичета може ли някой да ми препоръча педиатър в района на овча купел
Е това е за сега от мен оплаках ви се , похвалих ви се , но нали за това сме тук да си споделяме болките и радостите  Grinning лек ден ви желая   bouquet

# 171
Здравейте мамчета! Чета ви от самото начало и най-накрая се записвам и аз в темичката, надявам се да простите късното включване  Simple Smile
Иначе за статистиката това ми е първа бременност, очакваме момиченце, терминът ми е на 8ми март Simple Smile, планирам да родя в Майчин дом Варна.
Усмихнат ден на всички   bouquet

# 172
  • Пловдив
Привет  Hug
на мен още ми сложно писането, но поне да се запиша в новата тема  Simple Smile

Багажа още ни ми е готов, но тези дни смятам да започна малко по малко да купувам нещата.
radostani , може ли да напишеш какво смяташ да носиш в болницата, че и аз още нищо не съм взела  Simple Smile

# 173
Привет от мен  newsm51 !

Да кажа първо , че съм съгласна с мнението на tuncho за ранното секцио .
На последния преглед казах на моята доки , че щом сме минали 2500 се чуствам доста по-спокойна .
Тя обаче ме приземи набързо , защото това че сме вървели като килограми напред ,  не означавало , че плода е зрял морфологически  Naughty.
Така че да си натискаме Д.....та и да си чакаме термина  Stop   Grinning .

За козметиката - аз също съм разочарована от Джонсън и съм категорична , че няма да го ползвам .
Мисля банята да е всекидневна ,  използването на сапун също .
Това го казвам специално за дупето , което аз миех със сапун след всяко сменяне на памперса .
Говоря за ...цветно пълен   Blush.
След това мазане с цинков крем .

Magica_de_Spell , добре че сте успяли да смените матрака .
Това е вярно за кокоса - водят се много подходящи за деца защото са естествени продукти .
Продавали сме страшно много такива преди време . Малко по-бързо се деформират от другите видове , но пък и децата бързо растат . Със здраве да си го ползвате  Hug !

Ние с ремонта сме до под кривата круша. И все повече изоставаме, защото нашия тати прави всичко сам след работа...Дано успеем поне с хола до появата на бебо, а трапезарията може да почака Confused
jozyy , по-спокойно я карай !Важно е децата да са здрави ! Дано успеете с ремонта  Hug !
И при нас нашия тати монтира .Преди дни , когато беше голямото къртене и всичко беше във бетон , каза че му идвало да се самоизгони като майстор  Mr. Green.
Видях , че Котенце 1 се е включила и се чудех къде се изгуби ?  Hug

Мацки , двоумя се дали да не си поръчам сутиен за кърмене .
Харесала съм ето такъв , но черен :
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1038                   
Някой ползвал ли е ? А и не знам как ще го уцеля , така че да ми е удобен после .  newsm78
Предишния път си бях с друг вид , но сега май  не ми се дават толкова пари ...

# 174
Добро утро,искам да питам мамите,ако има такива с висок диоптър като мен(5.0)коментирали ли са с лекарите си дали това е проблем за нормално раждане и има ли риск от отлепване на ретината и кога се налага секцио,че така и не намерих отговор,а с моят лекар ще се видим другата седмица.И тези от вас,които са решили да раждат в Шейново,както съм решила и аз спряли ли са се на конкретен лекар или ще раждат без избор на екип? Хубав и усмихнат ден!   bouquet

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 11:03 от migeio78

# 175
Добро утро,искам да питам мамите,ако има такива с висок диоптър като мен(4.Sunglassesкоментирали ли са с лекарите си дали това е проблем за нормално раждане и има ли риск от отлепване на ретината и кога се налага секцио,че така и не намерих отговор,а с моят лекар ще се видим другата седмица.
Аз нямам висок диоптър,но пък имам операция на дясното око! На мен още на второто посещение при доки по ЖК, ми дадоха направление за очен лекар,който да ме прегледа и да даде заключение мога или немога да раждам нормално!!!  Naughty
Затова поискай си направление за преглед от специалист и отивай на очен лекар - той най-добре ще ти каже!

# 176
Здравейте! Hug
Честито на тези, които днес влезат в 9-я. newsm53 Обратното броене започва. Simple Smile
Аз днес съм на консултация и ще видим нашата бебка пак ли много е наддала. Ако прилича на мен-сигурно, защото аз съм +15 вече. smile3515 А имам още 5 седмици, ако си изчака термина.
Jozzy, дано се оправи вече детенцето ти. И моето пие непрекъснато нещо-знае имената на повечето лекарства, които приема профилактично или са хомеопатия. Много е тъжно. Почти непрекъснато сме с капки за нос, че не можем да се изчистим от бактерии в носа и малкото се чуди как днес не съм му слагала newsm78 Толкова е свикнал все нещо да му давам. Добре, че ми е търпеливко, милото, и всичко разрешава. Heart Eyes
Приятен и спокоен ден, после ще се отчета. Hug

# 177
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте и от мен,

надявам се да сте се наспали хубаво, ние утре сме на преглед, трябва да ми пуснат последните изследвания и да си взема болничния  Grinning

Останаха още някои покупки (дреболийки) и утре ще попълним списъка  Simple Smile

Може ли някоя мама която ще ражда в Майчин дом София,  да сподели при кой лекар.   bouquet

Красив ден от мен   bouquet

# 178
                                                  Здравейте, мами!
radostani, мерките за килограми от ехографските прегледи са ориентировачни, и не могат да бъдат точни, както и тези 200 гр., за които пишеш, че бебо наддава за 1 седмица, са осреднена стойност. Всяка бременност и бебче се развиват по индивидуален начин. Най- важно е всичко да е наред с мама и бебе. А дали ще е 3500, или 3000 гр. детенце немисля, че е от такова значение. Колкото до това дали прегледа е правен на 2д, 3д е въпрос на техника, но най- важно е умението на лекаря Peace
migeio78, аз също съм с диоптър "-1.5", и изследването което ми правиха още в началото на бременността беше за състоянието на очните дъна и др. офталмологични неща. Необходимо е да си вземеш направление за очен лекар от ЖК,, или просто да отидеш на платен преглед.
 Относно раждането- аз също съм се ориентирала към Шейново, при доктор Иван Диков. Но все още не сме говорили конкретно за самото раждане и заплащане.
 Аз имам едно въпросче към мамите, които са раждали или смятат да раждат в Окръжна болница- сега Света Анна, уговорката с конкретен лекар обвързана ли е и с допълнително заплащане, което е извън регламентираното. Благодаря предварително. Може да ми отговорите и на лични Wink
Хубав и усмихнат ден!

# 179
ahoney -благодаря за пожеланията  bouquet
ahoney welcome
Saura -аз на първо време планувам да си взема потник за кърмене,понеже нито знам колко точно ще ми нарастнат гърдите при слизането на кърмата,нито пък мога да преценя кой точно модел ще ми е удобен.
за козметиката-мисля да си взема на Веледа едно компектче от 5-6 нещица,от тези малките размери за пътуване.Първо да видя дали ще понася на кожичката на бебо,пък после ще поръчвам нормални опаковки(ако въобще използвам нещо)Планувам поне в началото да се къпе бебето само с вода.
radostani -колкото и да е нов и модерен ехографа имай на предвид,че всичко е относително.Разлика от 200-300 грама е нищо,нито пък е показател колко точно ще се роди бебето.Ина мен ми казаха.че вървяло едро и ми даде термин с 10 дена по-напред от първоначалния,но аз си имам едно на ум Peace
katilias -ясно Peace 5те дни са ключа към палатката Laughing
За количката-моя мъж беше влюбен в твоята марка количка(само повтаряше колко яка возия имала),но аз го навих за другата заради коша за новородено(сега се оказва,че бебетата май хич не ги долюбват и едвали ще се ползва дълго време),пък и размера е малко големичък за моята кола.Чак ти завидях съвсем благородно като каза за гората и винцето Laughing Омръзнаха ми тези апартаменчета,бетони,липса на зеленина,дървета.От сега съм се затръшкала,че няма къде да го разхождам това дете и ако искам парк трябва да се грабна с колата и да карам поне10-15 мин. CrazyМола и нашия комплекс тук не са алтернатива Naughty...и ми се допи винце Blush

Общи условия

Активация на акаунт