Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 242
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • България моята родина
Здравейте мами и от мен от скоро съм в сайта,но чета доста често обсъжданите от вас теми.Пиша ви за първи път,но не съм писала до сега защото живея в Гърция аз също ще раждам март месец и ще имам момченце.Пожелавам на всички леко раждане и здрави и усмихнати слънчица.   bouquet

http://bg-mamma.com/ticker/57613

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 15:51 от Ivelina9292

# 286
  • София
За имената вижте и тук: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b15/kabala/index.php.

Не му ли се обяснява на някой за арниката, за какво се взима, дайте линк, моля  Praynig.

Нашите тонове са наред, бебето се въртя много, едвам ги измерихме  Simple Smile. Другата седмица ще ми взимат кръв и урина за последно и после ще си взема обменната карта и другите документи.

Днес се сдобихме с кошче-люлка, музикална играчка за кошчето и ваничка, та се чувствам вече по-спокойна с покупките.

# 287
Betta, за арниката - най-просто казано намалява болката при раждане и подпомага възстановяването след това. Тук можеш да прочетеш повече: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=2034

veset0, ама ти кръстосваш цяла България от запад на изток  Sunglasses

# 288
Хей момичета, вижте на какво попаднах - калкулатор за изчисление на майчинството : http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

Дано да е в полза на някой! На мен ми свърши работа!

# 289
.На мен ми е първо бебче и нямам опит с бебешка козметика,но лично за моята писана мога да кажа,че с Джонсънс ойл никога няма да я намажа...нито пък ще използвам друг продукт на рая марка...не защото някой ми е казал,че не е доволен ,а защото аз лично не съм доволна...Използвах олиото за себе си...мазах се за хидратиране и овлажняване на кожата преди около 2-3 месеца...е на моята кожа подейства отрицателно....започна да ми се бели кожата и да ме сърби....на беба може да не и подейства така,ама аз съм решила да не рискувам..

Да, различно е при всеки.
Аз например като прочетох за този Джонсън и като съм взела преди време от него реших да не го хвърлям и взех да го ползвам. Вчера се намазах с него и се почувствах много добре. Попива супер и нали се оплаквах от сърбежи по гърдите- е , вече ги нямам.

Е, заради мнения тук , реших и аз да не рискувам да го ползвам на бебо поне в началото. Ще започна с преварен зехтин. Звучи ми най-натурално.

# 290
[veset0, ама ти кръстосваш цяла България от запад на изток  Sunglasses
Simple Smile)...Как от запад на изток...От изток си отивам на изток:) Аз съм от Любимец,той е в югоизточна Бг...е не е особенно близо до Бургас - 180 км.,ама там ще си остана при сестра ми и ще си чакам там:)Тука нямам доверие на докторите(колкото и смешно да звучи) Там,където планирах да раждам,един кувиоз няма(недай си боже да се налага нещо подобно) и транспортират бебетата...Пловдив ми е по-близо 120 км,ама мен ме е страх да не взема да раждам преди датата за секцио,пък и никой не познавам там...Сестра ми 2 деца има и на нейното мнение за докторите там където ще раждам мога да се доверя напълно....та затова малко ще се попътува..заа собствено спокойствие... Шегуват се тука с мене нашите,че немога да се отлепя от сестра ми:) Е искам си при кака и това е  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 291
[veset0, ама ти кръстосваш цяла България от запад на изток  Sunglasses
Simple Smile)...Как от запад на изток...От изток си отивам на изток:) Аз съм от Любимец,той е в югоизточна Бг...
Знам, че си от Любимец, но нали доскоро беше на очни в София  Grinning Миналата пролет обикаляхме източни Родопи, минахме и през Любимец. Много хубав край  Heart Eyes

# 292
Здравейте момичета!!!  Hug
Днес си взех 45-дневния болничен. Прегледаха ме, премериха кръвното, теглото, обиколката на корема и сестрата каза, че бебето е много голямо, но не пожела да каже колко...  Rolling Eyes Докторката не пожела да ме види на ехограф, защото нямало да се види нищо... То и техния ехограф е от Балканската война, ама айде... Не сме се виждале с бебчо от...  newsm78 и аз не знам от кога. След около седмица ще се видя с акушерката и се надявам тя да ме погледна, за да го види колко е голямо...
Сега да попитам мамите, които вече са раждали: Какво точно им обличат на бебетата при изписването? Доколкото знам им слагат ританки, камизолка /или само боди/, отгоре какво?  newsm78 И като го облекат детето, после при повиването с какво го повиват? Аз съм приготвила едно одеало, но нещо ми споменават, че се слагала и някаква пелена под одеалото!?! Направо вече не знам...
Не съм си приготвила багажа, но днес си взех от еднократните гащи за родилки. Под колоните на Ботев има един магазин за бременни и там има всякакви размери по 5,50лв за 5 чифта.  Дано съм била полезна!!!  Hug Ще чакам да ми кажете какво да приготвя за изписването!!!  Hug

# 293
А тези еднокатни гащи за родилки може ли да се намерят магазините за бельо?

# 294
Котенце 1, мисля, че говорихме скоро по темата, но да кажа ,че всеки сам си решава с какво и колко да навлече детето. Аз ще му сложа боди с дълъг ръкав, блузка и ританки памучни , шапка и одеалце. Това е . Ама някои купуват ватирани дрехи, дори космонавтчета за изписването, зависи твоята нагласа каква е . Peace

# 295
  • София
Здравейте момичета!!!  Hug
Днес си взех 45-дневния болничен. Прегледаха ме, премериха кръвното, теглото, обиколката на корема и сестрата каза, че бебето е много голямо, но не пожела да каже колко...  Rolling Eyes Докторката не пожела да ме види на ехограф, защото нямало да се види нищо... То и техния ехограф е от Балканската война, ама айде... Не сме се виждале с бебчо от...  newsm78 и аз не знам от кога. След около седмица ще се видя с акушерката и се надявам тя да ме погледна, за да го види колко е голямо...

Е, много интересно как разбраха, че е много голямо бебето, като не са го гледали на ехограф и не са измерили нищо?! Не се хващайте на такива брътвежи на неграмотни акушерки и безотговорни лекари #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Ама че безобразие!

# 296
  • София
А тези еднокатни гащи за родилки може ли да се намерят магазините за бельо?

Еднократните гащи може да намериш сигурно и при вас  в Хипото, така също и в бебешките магазини много ги зареждат , там също може да погледнеш Peace

# 297
  • Бургас
Валари , тези гащи по-скоро ги има по аптеките. В обикновените магазини за бельо едва ли. Вероятно в тези за бъдещи майки има.

котенце 1 , аз мисля да си нося 2 бархетни пелени и две от тензух за болницата. И аз разбрах ,че там ги обличат с техни дрешки, но не знам какви - камизолка и ританки вероятно, отгоре гащеризонче предполагам... За изписването вече ти си решаваш какво щ е му облечеш на бебо. И не се притеснявай за това, което са ти казали - не може само по мерене на корема да ти установят, че бебето е много голямо.
Ivelina9292 , добре дошла.   bouquet

И аз не знам как съм издържала толкова  време без да видя бебчо... Може би поради това, че го усещам всеки ден и се чувствам добре. А и на мен времето от както съм бременна толкова бързо ми минава, че... Днес си мислех ,че аз още свиквам с мисълта, че съм бременна, а то вече ще раждам  Grinning Предполагам, че след 3-4 месеца всичко това ще ми е като сън... Не знам защо, но наистина времето лети за мен...

# 298
Здравейте мамчета! 2-3 часа ми отне да ви изчета.....браво  Hug
Валари, такива еднократни гащи има в бебешките магазини. Имаш ли инфо за док. Доковска, днес една позната ми я препоръча.
Уговорих се с д-р Велев да ме прегледа следващия вторник или сряда в болницата, така че повече ще мога да кажа тогава.А вие, Буб и Мигеио като се видите с него в понеделник, може да споделите.
За подаръците незнам как ще постъпя, защото незнам кой ще иска да дойде да ни види, изключвам бабите и кумата. Аз приятелки нямам много, така че, честно казано, няма да ми бъде приятно да започнат да ми се обаждат някакви хора, които не съм виждала от сума време и сега да започнат да ми се превземат, че са много заинтересовани. Може да ви звучи малко грубичко и дивашко, но съм си такава. Аз лично не мога да се превземам и не обичам и другите да се държат така с мен.
И аз да ви се оплача, днес като се събудих и се сетих, че след по-малко от 10 дни влизам в 9-тия, за първи път усетих паника. Беше за много кратко, но ми се случи. Не ме е страх от болката от раждането, а по-скоро дали ще се справим. Сигурно е нормално за първо детенце, но беше нещо ново за мен.
Извинете за лирическото отклонение  Confused

# 299
Валари, четох някъде, че ги има гащите в Хипо. Така че провери там. При нас наблизо няма Хипо и затова бях тръгнала към един магазин на бул Ботев 2, който е за бебешки работи. В нета четох, че там ги има...  Peace
Нямам никаква идея как преценяват дори, че нямало смисъл да го гледат, защото при предишния преглед щом бил надолу с главата, значи и сега е така. Вече било голямо бебето и не можело да се обърне например седалищно, така че да не се притеснявам..
Аз бебчо го усещам всеки ден и то почти през цялото време, даже и нощем не спи...  #Crazy Моя мъж каза, че снощи дори го сритало бебето...  Joy Но иначе ритниците са страхотни, направо имам чувството, че играе кан кан вътре, то са танци, то са чудеса и боли в повечето случаи...

Мойта мила майка днес малко ме изнерви... Трябвало да облека камизолка, памучни ританки, после върху това от тези хавлиените комплекти, после да сложа жилетката, която съм приготвила, после пелена и накрая одеало... Това бебе на северния полюс ли ще го изписват, не знам... И не мога да я оборя, че това са сто ката дрехи...  Shocked И това е... Скъса ми нервите, меко казано. Но нали тя няма да присъства на обличането... Аз ще си го облека както си знам...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт