Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 173
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
И от мен едно въпросче: Каква потенция ще вземете арника 5CH или 9CH?
Относно арниката - Моят лекар ми каза, че потенция 5 СН е малка. Препоръча ми да взема 30 СН
СН - означава потенция или разреждане. Колкто е по-голяма цифрата, толкова е по-голямо разреждането на активната съставка. Според всеизвеестният д-р Михаклов преди раждане трябва да се вземе Арника 5 СН, ако няма - може и 9 СН. Пият се 2х3 зрънца на ден, като се започва един месец преди термина. Ако се ползва 30 СН, вероятно дозата трябва да е по-голяма.

hick, всички имаме такива моменти и трудно се справяме с тях. Разсейване от натрапчивите мисли и стискане на зъби помагат донякъде  Whistling. Аз лично гледам да има по-малко невинни жертви около мен, че ми е жал за тях  Embarassed

ЛъкиPeace

# 271
Здравейте коремчета! Как сте днес? Ние вчера се разходихме до Пирот и купихме още един куп бебешки нещица....много съм въодушевена вече, но да ви кажа....мислех, че ще зараждам по едно време Simple Smile Явно съм отвикнала да обикалям, да пътувам, да седя на крак....в магазина така започна да ме пробожда отдолу, че имах чувството, че ще се подаде нещо Shocked А да не говоря колко пъти карах да ми спират да ходя до тоалетна.... и така, вече съвсем имам чувството, че момента наближава Simple Smile
Днес се измъчих докато ви изчета, но успях. Видях, че сте обсъждали и козметиката доста. Аз съм купувала досега Чико, Бочко и Baby Time. Ще видим кое ще ни понася Simple Smile, но както повечето от вас казаха, ние сме толкова много тук, че е нормално да има един куп мнения, което е много хубаво!
Знаете ли, днес за първи път влязох в другите теми и се шашнах колко преждевременно родени бебчета има....ама ние държиме печено Simple Smile Някой знае ли дали всичко е нормално с тези бебчета?
Оххххх, момичета, цял шоколад изядох наведнъж  Embarassed, но пък ми беше мнооооого вкусно Wink

# 272
  • София
Здравейте момичета,
Не мога да ви изчета. Много сте активни:)
Днес се обадих в центъра, където хода на ЖК и си записах час за неделя - нямам търпение да видя бебчо - не съм го виждала 2 седмици, но имам чувството, че е повече (до неделя ще станат 3).
Да ви се оплача хванала ме е страшна кашлица - така ме е яд, уж почти само вкъщи стоя, а и с болни не съм се срещала, а пак се разболях. Като тази зима, така преди никога не съм се разболявала. Уж пия витамини, ям плодове, ама...Опитвам се да се лекувам с някакви неща, но днес май ще отида до личната да ме види, че да не стане нещо по-сериозно. Въпреки че и там ме е страх да ходя - те поликлиниките са рояк от бацили...
Относно името. Ние уж сме избрали, но аз имам колебания, защото няма как да му викаме нагалено на бебо. И стигнахме до извода, че ако трябваше да избираме женско име, щеше да ни е доста по-лесно. Женските имена са доста по-хубави и благозвучни. А може да мислим така, защото сега трябва да избираме мъжко. За мен името е нещо много важно и затова някакси все имам колебания и не мога да взема решение. Даже се чудехме дали да не отидем на нумеролог - ама май няма да е, защото не знаем къде да отидем, а просто ей така да изберем някой шарлатанин по интернет, няма да е. Страшна работа сме с тия бебеци Laughing

# 273
  • където и да е,само да не съм сама
Изчетох ви на един дъх....
Отне ми ок. 2,5 часа и направо ми изтекоха очите.
Темите, които обсъждате стават всепо-горещи и актуални.
За раждането-аз отново съм в Тина Киркова.
Има списък с необходими неща за там, който е доста семпъл.
Ако някой иска мога да ги напиша, иначе го видях до вратата на кабинета, където правят ФМ.
леко бременеене на всички и стискайте още:)

# 274
Грипната епидемия още не е отменена, затова на jozyy още не са й дали документа за хоспитализация. Очаква се тези дни до края на седмицата да се отмени.
Лекарите може да ни измерват, да ни следят тоновете, да ни гледат на ехограф, но не могат да се вкарват прегледи по ЖК и затова не може да се издадат каквито и да било документи.
Обменната карта и ЛАК-а нямат нищо общо, за да ти ги дадат няма нужда да вкарват преглед в програмата.

Име съм измислила още отдавна. Имах колебания, но реших, че това е най-хубавото име за мен.

# 275
Здравейте мами  Hug

Лъки нормално е в началото да се дърпа и да плаче  Peace Но ако си измислите хубав ритуал или вече си имате и продължавате да си го практикувате, по лесно ще мине и всички ще сте по спокойни. Успех  Praynig

Хич  Mr. Green споко не си единствена в отбора  hahaha всички сме така особено когато наближава края и все повече ни тежи.

ОООффф като казах тежи, коремчето ми расте с небивали темпове  Joy все едно съм нагълтала огрооомна топка   hahaha и ходя с една поклащаща се походка точно като пате  hahaha За болките мисля че е нормално и аз ги имам макар и то от доста време.  Peace още малко остана  Praynig  

На априлките честито им бебе, дано всичко да е наред, че много му е рано още.  Praynig Praynig Praynig

jozyy дано да е така, аз нещо не мога да се свържа с кабинета да питам  newsm78

А за имената таткото още се тутка и той не знае какво иска  Mr. Green и  му казах че накрая аз  ще го запиша както реша  hahaha  Joy

Цитат
Почувствах се сякаш иска да ме опее жива  
И аз много се смях  hahaha

Мами, някоя от вас ползвала ли е ПУЛМЕКС БЕБЕ че една позната много ми го хвали  newsm78

За киселините аз установих че ако не ям след вечеря мандарини или портокали и след това имам кисели   newsm78 не знам каква е логиката но при мен върши работа  Peace

P.P.  Току що се свързах с регистратурата и ми казаха че поне до края на седмицата няма да има ЖК   Thinking  а аз от другата седмица вече влизам в 9-тия  hahaha и аз повече от месец няма да съм си виждала бебо, но какво да се прави, важното е да сме добре  Peace

# 276

Оххххх, момичета, цял шоколад изядох наведнъж  Embarassed, но пък ми беше мнооооого вкусно Wink
Блазе ти, и аз искам да се нахвърля така, ама се ограничавам до 2-3 парченца. Innocent
Лъки, мерси за подкрепата. Засега съм на осцилококцинум и фитолор и помага. А за Стеримара за нослето на детето го ползвам от бебе, но по-скоро за почистване, хрема не лекува. Поне на него не му минава. Чакай, че аз му давах до вчера Марсианци. Не са ли добри? Пак ли вредни съставки има? Ужас, не знам вече какво да купувам. А така добре му се отразяват. Наистина му засилиха имунитета. newsm78

# 277
mama_vessy, ти си лесна с киселините значи. Щом си открила лек, хапвай си мандаринки след вечеря  Laughing
Миналата седмица акушерката като ме видя как се движа и ми вика "Ей, как плавно се движиш". И аз се клатушкам като теб, бавно, плавно Whistling
За името - ние сме го решили отдавна, даже по-често си му говоря по име. Само дето и при нас като при redreny2000, няма галено име и още мислим как ще му викаме на глезанчо  newsm78

Обменната карта и ЛАК-а нямат нищо общо, за да ти ги дадат няма нужда да вкарват преглед в програмата.
Така е. Аз и болничен не виждам какъв е проблема да издат, пък да отиде таткото да го вземе. Само с изследванията и прегледите е друг въпроса.

# 278
Валари Доки ми въведе данните за ЖК в системата, а направлението за хоспитализация не ми го дадоха, защото ми е още рано - още съм в 8ми месец, а направлението е с валидност 30дни. Епидемията в София е отменена и ограниченията също Казаха го по БТВ новините снощи (мисля че беше в емисията в 19,00) Ето тук също потвърждават:
http://health.bg/13930/otpadat-ogranicheniiata-zaradi-gripa-v-sofiia
mama_vessy Няма причина да ти отказват консултация. Най-добре се свържи директно с лекаря си, защото и на мен от регистратурата ми бяха казали, че няма ЖК, а като звъннах на доки ми каза, че ограничението е отпаднало. Аз съм ползвала пулмекс бебе за дъщеря ми. Облекчава кашлицата, доволна съм.

Редакция: Ето инфо и от сайта на БТВ http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/story/170649134-Chetiri_ob … ta_epidemiya.html

# 279
mama_vessy днес говорих с мойта докторка ,вече приемат на консултация, аз ще съм в петък . Hug

# 280
  • София
Здравейте  bouquet

Цитат
Мами, някоя от вас ползвала ли е ПУЛМЕКС БЕБЕ че една позната много ми го хвали
Мама Веси, аз съм го ползвала с малкия, това е едно кремче за мазане при простуда и инфекций на горните дихателни пътища .
Не е лошо и найстина облекчава, има го същия вариант и за възрастни-Пулмекс Peace

# 281
А за Стеримара за нослето на детето го ползвам от бебе, но по-скоро за почистване, хрема не лекува...Чакай, че аз му давах до вчера Марсианци. Не са ли добри? Пак ли вредни съставки има? Ужас, не знам вече какво да купувам.
ena4, наистина Стеримарът почиства нослето, така не се задържат вътре бацили и не се разпространяват. Затова док ми е казал да пръскам редовно. За лечение на хремата помагал инхалаторът, затова поръчах, дано да е така...А за марсианците четох, че имали вътре аспартам, а ето и какво представлява  ooooh!
Лъки нормално е в началото да се дърпа и да плаче  Peace Но ако си измислите хубав ритуал или вече си имате и продължавате да си го практикувате, по лесно ще мине и всички ще сте по спокойни. Успех  Praynig
Мами, някоя от вас ползвала ли е ПУЛМЕКС БЕБЕ че една позната много ми го хвали  newsm78
mama_vessy, имаме си ритуали и нямахме никакви проблеми досега. Днес наобяд си заспа без проблем...дано да е все така  Praynig
Аз съм ползвала Пулмекс, много е подходящ за загряване на бебето при простудни заболявания, но не се препоръчва за деца под 1 година  Peace Хм, сега потърсих листовката - пише над 6 месеца  newsm78 Единственото, което не му харесвам, че има много силна миризма, мен специално ме дразни. Ползвам и едно кремче с етерични масла Хусталгил Балсам, което има същото действие
Относно името. Ние уж сме избрали, но аз имам колебания, защото няма как да му викаме нагалено на бебо...Даже се чудехме дали да не отидем на нумеролог
redreny2000, ако детето няма да е кръстено на някой конкретно, може всеки от нас да ти каже по 1-2 имена, които харесва и да си избереш Hug Синът ми е кръстен Денислав, името си го бяхме избрали още преди да забременея с него  Laughing Иначе за нумеролога мога да ти изчисля по една книга на Линда Гудман "Звездните знаци" какво число ще се падне и да ти кажа значението му. Аз още се чудя да изчисля ли за името, което сме харесали, защото твърдо сме се спряли на него, да не взема да се разколебая  Joy Днес следобед ще ходим да определим датата за секциото, за нея поне погледнах кои дати ми харесват, ако имам право на избор  Peace

# 282
Да, сега разбрах, че в Благоевград утре ще отменят грипната епидемия. Сигурно в София е от днес. Може би новината е още прясна , затова не са разбрали още всички лекари.

# 283
Здравейте милички,
поизчетох ви и видях,че спорите най-усилено за козметиката....
В крайна сметка при всеки е различно...всяко бебе си има различна кожа,при всеки е индивидуално...На мен ми е първо бебче и нямам опит с бебешка козметика,но лично за моята писана мога да кажа,че с Джонсънс ойл никога няма да я намажа...нито пък ще използвам друг продукт на рая марка...не защото някой ми е казал,че не е доволен ,а защото аз лично не съм доволна...Използвах олиото за себе си...мазах се за хидратиране и овлажняване на кожата преди около 2-3 месеца...е на моята кожа подейства отрицателно....започна да ми се бели кожата и да ме сърби....на беба може да не и подейства така,ама аз съм решила да не рискувам...Не съм решила каква марка ще използвам,но съм решила да не я мажа с никакво бебешко олио,а само с такова мляко...може би като отида в аптеката,ще се посъветвам с фармацефта и тогава ще реша каква марка точно ще бъде....Тъй,че при всеки е индивидуално...за едни едно е добро,за други-друго:) но пък сме тук,за да обменяме опит,да изказваме личното си мнение

За допълване на инфото на 1-ва страница,ако може да добавите... ще раждам в "Дева Мария" - Бургас  В края на седмицата,след като ми мине последната консултациая тук,като ми вземе секрет  и след като си взема документите от моя доктор,заминавам за Бс,където ми предстои преглед и среща с доктора,който ще ми прави секциото...може би и дата ще настрочим... Момичета,незнам как е при вас,ама аз колкото повече наближава времето,толкова повече ме е страх и сънувам някакви кофти сънища..

# 284
  • София
Относно името. Ние уж сме избрали, но аз имам колебания, защото няма как да му викаме нагалено на бебо...Даже се чудехме дали да не отидем на нумеролог
redreny2000, ако детето няма да е кръстено на някой конкретно, може всеки от нас да ти каже по 1-2 имена, които харесва и да си избереш Hug Синът ми е кръстен Денислав, името си го бяхме избрали още преди да забременея с него  Laughing Иначе за нумеролога мога да ти изчисля по една книга на Линда Гудман "Звездните знаци" какво число ще се падне и да ти кажа значението му. Аз още се чудя да изчисля ли за името, което сме харесали, защото твърдо сме се спряли на него, да не взема да се разколебая  Joy Днес следобед ще ходим да определим датата за секциото, за нея поне погледнах кои дати ми харесват, ако имам право на избор  Peace

Лъки, и аз имам една книга и изчислявам - засега нашето число е 7. Но знам също така, че е важна и датата. Като разбера евентуалните дати за секцио (ако имам избор) ще падне едно смятане Laughing
Но си и говорихме да отидем при някой специалист нумеролог - нали все пак това е съдбата на детето. Знам, че името е много важно!!!

Общи условия

Активация на акаунт