Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 197
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
mama_vessy не ни искат кърпи или други неща. Доктора каза да си взема някаква по-интересна книга, че в отделението дават разни неща за четене, но били скучни Simple Smile Иначе като ходихме на отворените врати ни казаха да си носим помпа за кърма.

Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата / майка, свеки, таткото / ? - Да, първо ще дойде майка ми, а след това свекървата, така че няма да съм сама доста време Simple Smile

# 76
За помощниците - Първия път свеки дойде след като ни изпизаха за 2 седмици. След това мама. Сега май пак ще е така. Хубаво е, че нашите са наблизо, на 30км, докато свекитата са на 300км от нас. Таткото едва ли ще се задържи толкова време вкъщи с неговата работа Whistling

Списъка за болницата ще го получа на 9-ти февруари, когато сме на преглед Peace

И от мен едно въпросче: Каква потенция ще вземете арника 5CH или 9CH?

# 77
Здравейте и от мен Simple Smile Новата ни темичка е супер   Hug

За анкетата :
1. Колко дечица бихте искали да имате? - искам 2,но ако са повече няма проблем Simple Smile
2. Какво ви е било желанието за първото дете и изпълнило ли се е? - Исках момиченце,а таткото момченце Simple Smile Но сега момченце пък после момиченце Simple Smile Всъщност нама значение да са ни живи и здрави   Hug
3.Избрахте ли количка ? Още като разбрах ,че ще си имаме момченце и си я купихме :
 Chicco Trio Enjoy Evolution

4. Бебето при вас ли ще спи или ще бъде в отделна стая? - При нас в кошарката Simple Smile
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото/?
Ами   newsm78  май само с таткото за сега поне така мисля ,но незнам  може би и майка ми ще идва да ни помага Simple Smile
Лека вечер от мен    bouquet

# 78
За помощниците: предпочитам мъжът ми да е до мен възможно най-дълго време, но работата му е отговорна и няма заместник, така че едва ли повече от 5 дни някой ще го пусне. no
Иначе майка ми си беше взела първият път няколко седмици, но сега няма да може, защото отпуски могат да вземат само, когато завеждащата отделение си я вземе, а не когато тя си иска.Но ми е обещала да си вземе болничен 1 седмица. Свеки хич не я искам, вече съм "гърмян заек", така че ще се справя и сама. Peace
Какво щях да пиша? smile3538

# 79
  • София
Забравила съм да се запиша и ви изпуснах края. Лексикона:
1.   Искам няколко деца(от 2-3 до много). Принципно ми се ще да имам повечко, но ме спира мирогледа на околните. Все едно, че от ниска сексулана култура си имам 4-5-7 дечица… От друга страна защо пък трябва това да ме спира. Така, че след всяко дтете ще мислим за друго и дали искаме. За сега на път е 2ро.
2.   Не съм имала и нямам претенции за пола. Бих се радвала първото да беше момиче единствено, защото свекър ми и синът му искаха моче, а аз се дразня. Как така ще искат определен пол, сякаш не е достатъчно достойно бебето, ако се роди друг пол.
3.   Количка взех, но не и помня модела.
4.   Ще спи при нас.
5.   За помощник ще си имам таткото(ще ходи на работа, но той е на ненормиран работен ден и понякога има много свободно време за нас). Може би ще помоля и майка ми да поостане да ми чисти, готви. То с бебе, без бебе, все ми е добре, като дойде да ми измие прозорците(това ми е много неприятно занимание). Няма да ми е никак зле, защото тя ме познава много добре и не знам как успява, но успява да помага, без да се бърка в отглеждането на детето.

За спането на децата в отделно легълце вчера четох,че за да спи непробудно през ноща е добре да има ритуал-първо да се изкъпе,после масаж,после хранене или песничка,или четене,но без активна игра и трябва да се слага в леглото сънливо,но все още будно-това ще му помогне да се научи да се самоуспокоява и ще може да заспива само ако се събуди през ноща.След време ще разбера действа ли Peace
Мисля, че първото няма нищо общо с второто(демек това дали спи в отделно легълце или стая не е причина да има или няма ритуали. Където и да го сложиш, все може да ги има или няма)
 Друго – целта е непробудно спане цяла нощ ли? Това е една от основните причини, които се посочват като причина за Синдром на Внезапната Детска Смъртност(освен другите проблеми от сорта на недохранване и психо-емоционални…). Тази тема вече я обсъждахме и то доста разширено, но тогава бях останала с впечатление, че няма човек, който да смята, че е нормално  бебе да спи непробудно по цяла нощ.

Вижте докато миткосвах из форума какво намерих(коментарите в цитата НЕ са мои):
Цитат

Неконвенционално за къпането на бебето

наръчник на италианските родители:

„СТАНДАРТНИТЕ“ ПРОДУКТИ

Достатъчно е да имаме минимални познания по химия, за да установим, че голяма част продуктите в супермаркета или аптеката, съдържат опасни и вредни съставки. Пример: минералното олио, течният парафин и вазелин се съдържат в почти всички конвенционални продукти за бебета и деца. Производни са на петрола, замърсяват, не са биоразградими, наскоро са включени от Европейската директива в списъка на канцерогените от клас II. Едно много известно бебешко олио  ( става дума за Джонсън) , рекламирано от години за “грижата за бебето”, на практика е съставено почти изцяло от течен парафин. Прочетете етикета на задната част на шишенцето и ще ги видите със собствените си очи. При изучаването на съставките на най-продаваните продукти за бебета и деца се оказва, че често специалните продукти за “грижа за новороденото” са по-лоши дори от тези за възрастни.

КЪПАНЕТО НА БЕБЕТО

Противно на всичко, на което ни учат рекламите, бебето няма нужда да бъде къпано със специални измиващи продукти. Не е нужно да сме лекари или специалисти, за да стигнем сами до заключението, че колкото по-малко е детето, толкова повече трябва да внимаваме да не влиза в контакт с някой от толкова многото синтетични продукти, присъстващи в ежедневието ни. Още повече, че парфюмните композиции, съдържащи се в почти всички продукти за къпане го дезориентират и дразнят. Няма да издам никаква тайна, ако просто повторя твърдението на педиатрите,  че новородените се ориентират в заобикалящия ги свят и намират комфорт и сигурност точно чрез миризмата на мама, татко, на братчето, сестричето, дома, тоест естественото. Всякакъв тип парфюми, даже тези, съдържащи се в перилните препарати и омекотители, дразнят бебето, понякога дори много силно. Кърменето може да се превърне в трудност, ако контактът с гърдата е възпрепятстван от непознати миризми.

Най-простото решение за къпането на детето е да се приготви ваничка, в която е разтворена 1 чаена лъжичка натурално царевично или оризово нишесте. Нишестето деликатно измива кожата на бебето и реинтегрира минералните соли, отделени от кожата във водата за къпането. Това е най-обикновен продукт, на много ниска цена. Ако детето страда от дерматит, е добре да се използва само царевично нишесте. Същото важи и за възрастни с този проблем.
Ако косичката на бебето е малко, този прост продукт е напълно достатъчен за да я поддържаме чиста, необходимо е да я измием деликатно с подходяща гъба, потопена във водата с нишесте във ваничката. Ако бебето има много коса, може да се използва бебешки натурален шампоан, като внимавате да е в много малко количество и го разтворете във вода преди да го положите върху косата на бебето (не го съхранявате предварително разреден, има вероятност да се развали!). Колкото и да звучи странно в общия тон на веселите реклами и прекрасния дизайн на марковите стандартни продукти за бебета, не ги използвайте. Никой от тези продукти не издържа “изпита” за съдържание на безвредни съставки. Другият вариант е да се избере бебешки сапун без аромат, който съдържа безвредни компоненти, като го натъркате на дланта си след това масажирате леко косичката на бебето, след което внимателно я измийте. Вариантът със сапуна е както по-икономичен, така и по-щадящ за околната среда. Което означава по-малко опаковки (шишенца) за шампоани и душгелове, по-малък обем транспортирани стоки, по-малко въглероден двуокис отделен в атмосферата като резултат от транспорта на стоки.
Дали е необходимо да използваме безопасни продукти, но предназначени точно за бебета и деца? Да, кожата на бебетата и децата е по-деликатна от тази на възрастните, затова някои продукти, дори органични или натурални, които са добри и безвредни за възрастните могат да са агресивни за най-малките.

МАЗАНЕ НА БЕБЕТО СЛЕД КЪПАНЕ

След къпането можем да масажираме бебето с подходящо олио, забележете, можем, не пиша трябва. Целта е да хидратираме нежната бебешка кожа. Ефикасно е простото чисто бадемово масло, добре е да е био. Тъй  като е много икономично и не би трябвало да съдържа консерванти, то бързо се разваля. ( аз съм забелязала бадемовото масло, което купувам трябва да се използва да 1 месец след отварянето му- което значи, че няма консерванти каквито има във всяка бебешка козметика) Затова купувайте малки разфасовки и съхранявайте в хладилника, отлейте от него и дръжте подръка на стайна температура в едно съвсем малко шишенце за незабавна употреба. Слънчогледовото олио от био произход също е добър вариант, по-леко е и няма мирис. Като алтернатива на пазара има сертифицирани безвредни бебешки масла.
Много родители имат предразсъдъци по отношение използването на прости домашни продукти и предпочитат продуктите от супермаркета. Необходимо е да споменем минералните олиа, които за съжаление се съдържат в изобилие в продуктите за деца и възрастни.

PETROLATUM, PARAFFINUM LIQUIDUM, MINERAL OIL

Рaraffinum liquidum  (течният парафин) реално не е производен на петрола, по-скоро е негова “фракция”, практически е … хм .. петрол. И се съдържа в много продукти, най-вече на марката Johnson&Johnson. Сещате се за тяхното бебешко олио, нали? Законовата вратичка е следната: течният парафин се смята за канцерогенен поради това, че е замърсен (с други химикали), но ако производителят твърди, че неговият течен парафин е чист, то може да го влага в козметиката. Защо го прави? Защото е евтин и не се разваля. В продуктите ролята му е на кондиционер, разтворител, емолиент.
Тъй като е логично, че няма как да добави влага в кожата, единственото хидратиращо свойство, което би могъл да има е да ограничи изпаряването на водата от повърхността на кожата, парафинът “хидратира”, образувайки бариера между епидермиса и въздуха. Тази бариера обаче е неестествена, съставена е от молекули, различни от тези на хидролипидния слой на кожата (сместа от мазнини и вода върху епидермиса, което представлява натуралната хидратация). Дишането на кожата е затруднено, микробите върху епидермиса се оказват в “капан” под парафина, и причиняват раздразнения, особено върху по-чувствителните кожи. Някои бебета страдат от истински “петролен дерматит”.
Ето ги съставките (INCI) на популярното бебешко олио на Johnson: paraffinum liquidum (течен парафин като основна съставка), isopropyl palmitate (втори емолиент за желаната гъстота), parfum PPT1397 (синтетичен парфюм). Разчитане на INCI: изброяването на съставките започва с тези с най-голямо количество, съдържащи се в продукта.

# 80
Добър вечер момичета Hug

За анкетата :
1. Колко дечица бихте искали да имате? - Искам 3...
2. Какво ви е било желанието за първото дете и изпълнило ли се е? - Исках момиченце,но беше момче.Сега и момата ни е на път Simple SmileSimple Smile
3.Избрахте ли количка ?Ще си ползваме тази от баткото!
4. Бебето при вас ли ще спи или ще бъде в отделна стая? -За начало при нас в стаята в неговота си кошарка.
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото..-
като родя майка  ми ще си вземе отпуска 2 седмици!

# 81
като започнахте с въпросите за колички-аз все още не съм решила каква ще е - искам да ви питам какво е мнението ви за колички втора употреба дали ще ми свърши работа?
относно спането - бебето ще спи в нашета стая на отделно легло.
за списъка за родилно - аз все още не съм подготвена, но мисля тази седмица да изпълня всичко

# 82
Да отговоря и аз: Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото... - таткото ще си вземе тези 15 дни (ако го пуснат шефовете разбира се) и това ще ми е помощта - нито майка ми, нито свекърва ми могат да си зарежат работата и да дойдат, но аз не им се сърдя, тъй като виждам, че причините наистина са им основателни (едната има опасност да я махнат, ако отсъства, а другата има собствен бизнес и без нея не може). Единствено моята баба се беше нагласила да дойде, но аз много рано я отрязах, независимо, че е на 63години разликата в поколенията много се усеща и въпреки че три дни в седмицата ще съм плътно на лекции, таткото тези три дни няма да е на работа, тъй като работи по график и се разбират с колегите кой кога. Категорична съм, че не искам да прекъсвам обучението си и то редовно, но да видим до къде ще го докарам.
За списъка за родилното знам че превръзки (лигнин) дават от там, нощница също, за бебето не искат нищо, така че мисля да подготвя жилетка някаква, тоалетни принадлежности, лаптопа, зарядно за тел., нещо за четене и задължително преди изписването ще накарам таткото да ми донесе преса за коса и някакви гримове, за да приличам на човек на снимките  Laughing Тия последните са само при положение,че тогава все още ми пука за това, т.е. нямам проблеми с бъбрека на бебка.

# 83
Здравейте момичета  Hug
Ние сме "под кривата круша" с ремонта и аз от сутрин до вечер летя на метлата. Купихме вече съвсем всичко (след фалшивата тревога, че си имаме бебе в темата  hahaha ), но се прецакахме с матрака !!! За това ви пиша...купихме преносима кошара (за спане и игра) на две нива. Взехме и матрак на Тед с пружинен пакет 120/60. Ето и проблема- матрака е около 10/12 см вискок. Слагаме го на второто ниво и от него до ръба остават 10 см. Адски високо е и бебето може да си падне след втория месец (поне според мен). Никой във Вис Виталис не ни каза, че тези матраци са за дървена кошара или преносима, но на едно ниво  #Cussing out . Така второто ниво е не използваемо, а аз много държах на него. Утре мъжа ми ще ходи да пробва да го върне (добре че пазя касовата бележка). Ако някоя мама от София иска продаваме го : само е изваден от плика, който пазим. Има 5 години гаранция, розов е с Мини Маус. Взехме го за 65.00лв. Ще го дам и за 55 само да го махнем. Така и така ще взимаме друг.

За анкетата :
1. Колко дечица бихте искали да имате? - Искам 2... май  Joy
2. Какво ви е било желанието за първото дете и изпълнило ли се е? - Исках момченце, половинката нямаше претенции. Някоя мама беше питала защо : ами винаги като съм си мислила за своето дете и съм си представяла момче. Някак си естествено ми се стуваше  hahaha .Сега като се оказа момиче, няма да я връщаме  Laughing, но  Mr. Green сме решили да опитваме до момче... или докато издържим финансово.
3.Избрахте ли количка ?- Да, първо това купихме. Graco Mirage .
4. Бебето при вас ли ще спи или ще бъде в отделна стая? - За начало при нас в стаята в нейната кошарка. После да се надяваме си има и своя стая.
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото..- Таткото ще помага, до където му издържат силите. Живеем при моите родители в момента и искам не искам ще получавам помощ от майка ми.

# 84
Лелеееее skrech, ти направо ме  #2gunfire с този цитат. Аз от 2-3 месеца се мажа с такова олио (Johnson baby с лавандула). Пробвах със специалната козметика за бременни, но все нещо не ми харесваше(не съм ползвала само кремовете от 50лв, просто не можех да си позволя). Опитах и с мас, но ми мирише, а е прясна и чиста,ама.....Та реших да ползвам това олио, защото мирише приятно и мога да си правя антицелулитен масаж след баня. Добре че все пак разбрах за тези вещества, поне бебо да не мажа с тях. Иначе засега помага против стриите, нямам въпреки, че съм +20 кила  Embarassed
Нещата за болницата не съм ги приготвила още, но имам списък.
А за помощта от бабите.....мислим таткото да си вземе полагащите му се 15 дни и, че ще се справим, но майките само се подсмихнаха и казаха, че са в бойна готовност да взимат отпуски. А таткото май нещо напоследък издава четата. След като гледахме няколко клипчета за къпане и кърмене, каза че го е много страх как ще го държи това малко човече, дали няма да го нараним и др. такива Heart Eyes Глупчо, много е сладко да видиш голям мъж да се шашка така
Лека нощ и спокойни сънища

# 85
  • София
Да се запиша и аз в новата тема, мерси, че сте ме включили на първа страница  Hug. Гледам, че момиченцата и момченцата са се изравнили - по 55  Simple Smile.

На въпросите:
1. Гледам, че голяма част от майките искат по 3. И на мен ми се иска, а и дъщеря ми казва, че иска и сестричка, но надали ще успеем, да раждам на 40+ май няма да стане.
2. За първото дете бяхме убедени, че ще е момиче още от самото начало. И сега бях настроена за момиче, в нашето семейство не е имало скоро бебета момчета, но (за радост на свеки) се вижда като момче.
3. Колички имам две - една 3 в 1 Нео Нато и една лятна - Пег Перего Ариа. Дано това бебе иска да се вози в количка, Яна се научи да се вози в количка чак на 8-9 месеца, а заспа в количка за първи път на 11 месеца, толкова ги мразеше тези неща. Колко съм е влачила с кенгуруто, само така спеше навън Rolling Eyes. Ако и това бебе е така, по-добре за слинг да се огледам  Grinning.
4. Реших да купим такава някаква люлка за начало и да се изнесем с бебето в хола. Яна с баща й ще останат в спалнята, а по някое време ще й купим голямо легло и ще дадем кошарата й на бебето. Тя и тази люлка не знам колко ще я ползваме, обикновено на първото събуждане за цокане взимах Яна при мен и пак заспивах.
Не се безпокойте, че ще смачкате бебето, аз се бях научила да спя, без да помръдна  Wink.
5. За помощник няма да ме огрее, предишния път отидохме на гости на село на наште и останахме там 3-4 месеца, но беше лято. Сега няма да стане, ще се справяме сами с мъжа ми  Confused.

skrech, много полезна информация, подсещаш ме за неща, които бях позабравила. Ще гледам да огранича козметиките, мисля да пробвам и многократни пелени впоследствие (не в самото начало).

Багаж не съм събирала, какво толкова да им събирам на едни джапанки и ТХ, някои неща си ги ползвам - не мога да си сложа зарядното още сега, нито пък документите съм си взела от лекаря.

Аз да питам майките, които вече имат детенце над 3-4 години, не сте ли притеснени, че няма да можете да обръщате внимание на голямото, като се роди бебето? На мен направо ми е мъчно, като си помисля. Иначе дъщеря ми е много положително настроена, почти още от самото начало знае, идвала е с мен на 3Д ехография. От самото начало разбра, че не мога вече да я вдигам и ми се караше, ако я вдигна. Не ми дава да се боядисвам, да пия кола и алкохол, за да не повредим бебето  Simple Smile. Като ми закачи корема, без да иска, се извинява на бебето. Решила е, че ще я чува по-добре, ако си отворя устата и ми казва "Отвори си устата, искам да кажа нещо на бебето" (което си е логично от гледна точка на физиката  Laughing). Даже вече сме му измислили име и му говори на име. Все пак със сигурност няма да се разминем със ревността, ще видим как ще е. 

# 86
За броя на децата...аз какво искам те колко ще са Божа работа! Живи и здрави да са само!

За болницата багажа предния път го бях разделила на 2 сега отново така-за постъпването чехли, нощница, тоалетни пренадлежности, превръзки. Втората част после ще ми я донесат-лаптоп, фотоапарат, помпа за кърма и каквото се сетя в последствие може би дори анцунг, че ми беше некомфортно да се мотам по  пижама цял ден  Confused

За количка имам от баткото  чико 3 в 1 и лятна CAM , доскоро ги използвах с баткото сега уж са прибрани изпрани, но след разгъването ако не стават за употреба ще взема нова.
Бебето ще спи при нас в кошара плана е такъв, но времето ще покаже дали няма да спим 4ма на спалнята.  Mr. Green Баткото си има стая и спи там, но почти 90 % от вечерите идва и се набутва между нас .

За помощник....надявам се таткото да се прибере за раждането, той ще помага. Иначе майка ми ще дойде докато съм в болницата, че дребното и татко му незнам как ще се оправят докато ме няма...те ще се оправят де, но все пак няма да са се виждали няколко месеца и ще им трябва време да свикнат 1 с друг. Та помощник ще ми трябва за по-голямото дете.  Blush

За матрака и 2 ниво на кошара.... Rolling Eyes ами то всички матраци са дебели поне 10см и горното ниво става плитко, една приятелка ме посъветва да го сложа матрака на 1 ниво, а за горното да постеля 1 одеало или олекотена завивка вместо матрак  newsm78 не съм го мислила, но и не откривам тънък матрак  Crossing Arms ще измисля нещо.

# 87
И аз да се запиша в новата тема.

# 88
И за анкетата.
1. Колко дечица бихте искали да имате?
-Винаги съм мечтала за 2 деца.Момиче и момче.
2. Какво ви е било желанието за първото дете и изпълнило ли се е?
-Да,желанието ми се изпълни исках момче и първото ми дете е момче.
3.Избрахте ли количка ?
-Да на купихме на Кангаро.
4. Бебето при вас ли ще спи или ще бъде в отделна стая?
-Бебето ще спи в нашата стая.
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото/?
-Нашия помощник ще бъде таткото и майка ми.

# 89
Момичета, искам и аз да попитам нещо, свързано с раждането?  Искам да събера информация какво ме очаква, смисъл такъв  каква сума пари трябва да се приготвя за доктора, все пак тук всички сме от различни градове. Аз лично още не съм разговаряла с моя доктор за самото раждане и за това колко пари ще ми иска, дано само не остана прекалено шокирана от цената, защото съм наистина доволна от него- от самото начало той ми следи бременността и не искам да се оставям в самия ден в ръцете на друг. Ще се радвам да споделите дали смятате и вие да се разбирате с наблюдаващите лекари, дали ще плащате допълнително и каква сума. ХУБАВ И СЛЪНЧЕВ ДЕН НА ВСИЧКИ МАМИТА !!! Grinning Grinning Grinning Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт