Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 202
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
и аз да се запиша в новата тема Simple Smile
За анкетата:
1. Колко дечица бихте искали да имате? - 3 ще са достатъчни
2. Какво ви е било желанието за първото дете и изпълнило ли се е? - първото исках момиче и е момиче, а сега искам момче, но пак ще е принцеса
3.Избрахте ли количка ? - Почти - или Chicco trio for me или Hauck-Мalibu
4. Бебето при вас ли ще спи или ще бъде в отделна стая? - Засега всички ще сме в една стая
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото/?

- незнам, ще видим като му дойде времето

# 91
  • София
Били, спокойно де, понякога истината звучи по-стряскащо, но не се мре от това  Laughing Може да пробваш със зехтин. На мен поне ми е много приятно, защото обичам да ми мирише на маслини.
Sabrina1, няма да давам никакви пари на някого. Щях, ако ползвах платена услуга. Незаконни пари не давам и страшно ми е неприятно, когато някой практикува това, защото няма начин да не се отрази на масовото схващане за редно и нередно. Заради масовото даване, масово искат Или заради масовото искане, масово дават - зависи. Но аз нямам намерение да се завъртам в тая въртележка. Даване "от благодарност" е твърде относително понятие и твърде далеч от истината в повечето случаи.

# 92
  • Карлово
Относно помощника съм против който и да било да дойде защото много ми се месят  ooooh!
зная че ще ми е трудно но поне каквото си направя никой няма да ме укорява за това, пък и за какво са ми като ги накарам нещо казват че е по добре аз да си го свърша   Tired и какво става трябва да гледам и тях и бебето  Crazy Crazy Crazy
Betta вярно е че по-голямата част от вниманието ще е към бебето но пък ще се старая да компенсирам това когато бебо спи, незнам просто ще мисля на място но няма да го забравям иначе ще стане страшно започва една ревност нали гледам как е с другите пренебрегнати по големи деца имам чувството че мразят братята и сестрите си  Confused

# 93
  • София
Здравейте момичета,
Честита нова темичка:) Дръжте се, да защитим заглавието:)

1. Дай Боже две;
2. Нямахме претенции. Но тъй като първото ще е момче, за второто искаме да е момиче:)
3. Да. Вече капарирахме даже - Mutsy 4rider Light, цвят college ocean.
4. Ще си спи в легълцето в нашата спалня.
5. Ще се опитаме с таткото да се справим.

# 94
  • София
Запис и от мен Grinning
1. Колко дечица бихте искали да имате? - поне 2. За първото се борихме 1 г. и половина и се надявам за 2-то един ден да нямаме пак проблеми Praynig
2. Какво ви е било желанието за първото дете и изпълнило ли се е? - Поради създалите се обстоятелства нямах ама никакви предпочитания, само да е живо и здраво. Тати искаше повече момче, за да продължи рода. Laughing За второ мислим за сестричка.
3.Избрахте ли количка ? - Да, най-новата покупка (от вчера) - Чиполино Ултра. Много ми харесва, че дръжката се превърта в двете посоки + това я взехме на промоция. Grinning
4. Бебето при вас ли ще спи или ще бъде в отделна стая? - В нашата спалня, в неговото си легло.
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото/? - на мойта майка разчитам. Добре, че има много отпуска, може да седи при мен с месеци, стига да се изтърпим. Laughing Тати ще си остане в къщи 2-3 дни да ни се порадва и после трябва да работи, че ако зареже семейния бизнес, няма кой да ни храни.
Козметика за бебето купихме на Мустела. Дано да няма такива вредни съставки, сега ще ида да прочета. Rolling Eyes
За багажа за родилното съм се ръководила от този списък [url][http://moebebe.com/?id=5/url] ,защото е специално за МД, като съм го спазила почти на 100% Peace В допълнение ще си взема I-pod и книга, въпреки че с болки едва ли ще ми е до четене.
Пари "под масата" за по-добро отношение няма да давам на никой. Смятам да си платя на болницата за избор на д-р/екип, както си му е реда, с идеята да ме изражда моят д-р, който ми води консултациите и ми знае случая. Но ако евентуално стане нещо и той каже, че няма да може да ме поеме, няма да плащам на никой! Нали съм здравно осигурена и имам право на безплатни грижи. Peace

# 95
Здравейте, момичета!

Малееее много се стреснах и аз от това, което Skrech e постнала  #Crazy и по този повод ми се ще и аз да добавя един въпрос към анкетата, която се е образувала Wink

Вие с какво ще къпете бебето? С какво ще го мажете след баня? Или на каква марка козметика сте се спряли?

При мен се надявам майка ми да ми помага в началото както и се надявам на помощта на съпруга ми, когато се прибере, живот и здраве Simple Smile

А относно списъка за болницата ето как стоят нещата:
1. документите
2. бельо (еднократни гащи)
3. силно абсорбиращи превръзки и/или лигнин един пакет
4. чехли и джапанки
5. мокри и сухи кърпички + тоалетна хартия
6. чаша, вилица и лъжица
7. голяма и малка кърпа
8. 1,5 л минерална вода + шоколад
9. памепрсите + мокрите кърпи за беба + комплекта за изписване
10. и моите дрехи за изписване
Можеби 9 и 10 ще помоля да ми ги донесат след това  newsm78
[/color]

# 96
skrech, мисля, че ти ме питаше за курса за бъдещи родители към Тина Киркова....Е, аз се бях настроила да ходя тази седмица, но звънях до болницата и ми казаха, че и тази седмица няма да има заради грипната епидемия Sad
Гледам, че вече сте си стегнали багажа....аз сега гледах списъка в сайта на болницата, защото явно в различните болници изискват различни неща....В Тина Киркова изискват освен документите, нощница, чехли и принадлежности, но не пише нищо за бебето - не искат ли памперси поне? newsm78

# 97
Здравейте и от мен  newsm51  !

Бяхме няколко дни без компютър с тоя ремонт  Sad , затова да се отчета ....
В петък ни гледаха/34 гс/  и сме вече 2713 грама. Наддали сме цели 800 грама за един месец ...
Акушерката се смееше , че ако върви така ще стигнем четирите кила  #Crazy  Laughing.

Цитат
Ние сме "под кривата круша" с ремонта и аз от сутрин до вечер летя на метлата.
 Взехме и матрак на Тед с пружинен пакет 120/60. Ето и проблема- матрака е около 10/12 см вискок. Слагаме го на второто ниво и от него до ръба остават 10 см.
Magica_de_Spell , и при нас е същото - поне по три-четири пъти на ден бърсане с парцали  newsm28 и след две седмици ремонт вече съм на предела на силите си ...
За матраците , мисля че има детски и по 6 см височина , но така или иначе след 2-3 месеца пак ще стане опасно и ще трябва да го смъкваш на долното ниво  newsm78.

Козметика за бебето купихме на Мустела. Дано да няма такива вредни съставки, сега ще ида да прочета.

В Мустелата - шампоан има парабени , които трябва да се избягват .
Аз също ползвах няколко месеца  с първото детенце  ooooh! , без да знам , но не бих повторила  Stop .

че съм гнуслива и лепенки непромокаеми за раната от секциото за да мога да се къпя.

Много са полезни тези лепенки - не пропускат , ползвала съм ти няколко пъти . Мисля , че се водят Опсайд лепенки или превръзки . Така можеш да се изкъпеш спокойно , като бял човек  Simple Smile .
И като стана въпрос за секцио , да напомня на тези , на които им предстои за Арниката .
Аз почнах да вземам вече , защото планувахме за началото на март .
Дозата "по др Михайлов" е 5 бр х 1 път дневно , Арника Монтана СН 5 .

Хубав ден, ще се опитам да ви попрочета по-подробно  Heart Eyes !

# 98
Цоп в новата темичка  Hug
Аз все още си имам болно дете в къщи  Sad През нощта пак вдигна температура според доки е развила и ларингит и от днес сме на антибиотик Confused Така се надявах да ни се размине  Confused
Аз трябваше тази седмица да обикалям по магазините да си купя някои неща за болницата и да допълня покупките за бебо, но ще трябва да го отложа докато каката оздравее, че няма кой друг да я гледа.

Иначе вчера прегледах дрешките, които имам от каката - има неща, които ще мога да ползвам, но съм в чуденка дали е удачен вариант сега да ги изпера и изгладя и да ги прибера в найлонов плик или да чакам докато приключим ремонта  Confused Притеснявам се че времето напредва и май няма да успеем да приключим преди да се появи бебо Confused

Някой знае ли дали отмениха епидемията в София? В сряда трябва да съм на консултация, дано не ми я отменят Confused

# 99
  • София

Козметика за бебето купихме на Мустела. Дано да няма такива вредни съставки, сега ще ида да прочета.

В Мустелата - шампоан има парабени , които трябва да се избягват .
Аз също ползвах няколко месеца  с първото детенце  ooooh! , без да знам , но не бих повторила  Stop .

Саура, няма парабени в Мустела. Аз съм взела това http://kokoni.net/shop-by-category/meditsinska-kozmetika/mustela … tyalo-500-ml.html и пише:
МУСТЕЛА дермопочистващ гел за коса и тяло

Туба с помпа 500 мл.

За новородени и бебета

Не съсдържа парабени, фталати, феноксиетанол.

Хипоалергичен.

Дерматологично тестван.

Не съдържа сапун.

jozyy , аз днес се прецаках и отидох за болничния. Д-рката каза, че от утре започват с ЖК и отивам утре сутрин. Peace

# 100
Цитат
Но аз нямам намерение да се завъртам в тая въртележка. Даване "от благодарност" е твърде относително понятие и твърде далеч от истината в повечето случаи.
Не винаги съм съгласна с тезите ти, но тази сякаш аз съм я казала, подкрепям напълно.
Ако имам пари за даване ще дам на частна клиника поне ще си платят данъците.

# 101
Здравейте, момичета  Hug
Честита ни нова тема, да я изпълним само с радости дано  Grinning
Да отговоря и аз на въпросите:

1. Колко дечица бихте искали да имате?  - винаги съм искала две дечица
2. Какво ви е било желанието за първото дете и изпълнило ли се е? - Нямах никакви предпочитения, лично за себе си, просто искам всичко да е наред, но като знаех таткото какви надежди имаше първото ни дете да бъд момче, сякаш и аз започнах да искам повече момче  Laughing
3.Избрахте ли количка - да, не сме я купили още, Чиполино Пуки беше модела, ако не се лъжа
4. Бебето при вас ли ще спи или ще бъде в отделна стая? - В нашата спалня, в неговото си легло.
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото/? - надявам се раждането да протече нормално, без усложнения, и след това аз да се визстаноя бързо, за да мога да разчитам предимно на себе си  Praynig  Praynig  Praynig Просто адски много се изнервям, когато има повече хора около мен, на които да казвам какво и как искам да направят, предпочитам всичко сама да си върша, защото знам, че никой няма да го направи както мен. Но времето ще покаже.
jozyy - искрено ти съчувствам за малката, моята майка вече се възстановява от този гаден вирус, дано й мине по-бързо  Praynig  А по чуденката ти с дрешките, и аз все се питах кога да ги пера, но колкото повече наближава времето, толкова повече ми се струва, че НЯМА ВРЕМЕ  Mr. Green Та съм решила тези дни да ги изпера, изгладя и да ги прибера в скринчето, за да не го мисля толкова. Остава ми от задължителните неща за първо време да купя още козметика и спални комплектчета 2 бр, както и да си допълня комлектчето за изписване  Grinning Все пак на 04.02 влизам в деветия месец и никой не може да каже кога точно ще родя ...
Преди малко звънях на док, да попитам дали да ходя утре на консултаця, но ми каза най-рано другата седмица  Sad Дано нямам никакви оплаквания, че да не ми се налага да я посещавам по-рано  Praynig

# 102
Привет, мами! Hug
Някой питаше за арника. В момента пия по 3 зрънца арника 9 СН, защото ми е в терапията за хемороидите. Иначе като влезна в 9-я ще увелича на 5 зрънца дневно същата потенция.
Betta, притеснявам се, разбира се, за евентуална ревност от страна на баткото, но появата на бебето ще промени живота и ежедневието на всички ни  и ще трябва време да свикнем ние самите с новото човече, какво остава за по-голямото дете. Но нямам черни мисли-баткото е грижовен към нас и състрадателен, така че би следвало и към бебето да е така. Много ще внимавам. Надявам се да е здрав и да си ходи на градинка, защото като си дойде ще мога повече на него да обърна внимание, а не да гледа по цял ден ,че бебето е в ръцете ми.
Сабрина 1, това с даването на парите под масата според мен трябва да си го изясните предварително с доктора. Ако искаш той да дойде по всяко време на денонощието и да се ангажира с теб, е по-добре да говорите по въпроса, а не после да ти поиска някаква сума и да се чудиш дали можеш да му я дадеш. Peace
Бебето ще къпим с шампоан Бюбхен 2 в 1 , а ще мажем с преварен зехтин.

# 103
Аз съм по размириците в темата, въпреки че не целя това.
Но може ли тези които са решили да мажат с маз или зехтин да ми кажат защо го правят, каква е причината?
Моля само искрените причини, а нещо измислено.

# 104
Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата / майка, свеки, таткото / ?
Таткото ще ми е помощник за бебето, а за баткото бабите ще идват да го водят на разходка, поне аз така ги виждам нещата...
Друго – целта е непробудно спане цяла нощ ли? Това е една от основните причини, които се посочват като причина за Синдром на Внезапната Детска Смъртност(освен другите проблеми от сорта на недохранване и психо-емоционални…). Тази тема вече я обсъждахме и то доста разширено, но тогава бях останала с впечатление, че няма човек, който да смята, че е нормално  бебе да спи непробудно по цяла нощ.
skrech, радвам се, че не съм попадала на пост като твоя, когато се роди синът ми......От раждането си синът ми си спеше от 12 до 5 непробудно, приела съм го за нормално и за миг не съм се притеснявала, че нещо не му е наред...Явно според теб е трябвало да го будя ли  Shocked Толкова пъти обсъждахме, че всяко дете си е индивидуално и не спирам да се чудя как все още се правят такива крайни изказвания и заключения...всяка майка с първа бременност би изпаднала в паника, ако й се случи такова дете и е чела подобни изказвания  ooooh!
Иначе дъщеря ми е много положително настроена, почти още от самото начало знае, идвала е с мен на 3Д ехография. От самото начало разбра, че не мога вече да я вдигам и ми се караше, ако я вдигна. Не ми дава да се боядисвам, да пия кола и алкохол, за да не повредим бебето  Simple Smile. Като ми закачи корема, без да иска, се извинява на бебето. Решила е, че ще я чува по-добре, ако си отворя устата и ми казва "Отвори си устата, искам да кажа нещо на бебето" (което си е логично от гледна точка на физиката  Laughing). Даже вече сме му измислили име и му говори на име. Все пак със сигурност няма да се разминем със ревността, ще видим как ще е.  
Betta, толкова мило ми стана като те чета  Hug Дъщеричката ти е истинско съкровище, личи си, че е отглеждана с много любов   bouquet
За матрака и 2 ниво на кошара.... Rolling Eyes ами то всички матраци са дебели поне 10см и горното ниво става плитко, една приятелка ме посъветва да го сложа матрака на 1 ниво, а за горното да постеля 1 одеало или олекотена завивка вместо матрак  newsm78 не съм го мислила, но и не откривам тънък матрак  Crossing Arms ще измисля нещо.
Thomasito, нашата кошара е със сгъваем матрак, дебел е около 5 см, ползвахме горното ниво почти до 9-ти месец. Безкрайно удобство е, защото като свалиш долу детето и вече ти се налага да се навеждаш всеки път, което хич не е приятно.
Как се справяте със седенето в къщи заради грипа? Аз полудявам вече! искам да изляза, да се разходя, направо изтрещях в къщи....Вие ли ви се свят? Аз съм като пияна последните дни! Нямам сила , едвам гледам и само ми причернява! Някой като мен?
Jessika, определено еднообразието ме тормози вече, излизам за по час на разходка с Малчо, когато нямам помощници. На мен не ми се вие свят, а ми се гади, така че и излизането не ме разведрява много...
Да питам откъде може да се купи дунапрен по размери...някоя мама беше споделила, че ми трябва за декоративни възглавници  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт