Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 224
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
 Saura .БРАВО СУПЕР НАДАВАТЕ.Аз сега ще ходя на преглед и после ще ви кажа как надаваме.

# 106
Друго – целта е непробудно спане цяла нощ ли? Това е една от основните причини, които се посочват като причина за Синдром на Внезапната Детска Смъртност(освен другите проблеми от сорта на недохранване и психо-емоционални…). Тази тема вече я обсъждахме и то доста разширено, но тогава бях останала с впечатление, че няма човек, който да смята, че е нормално  бебе да спи непробудно по цяла нощ.
Цитат
skrech, радвам се, че не съм попадала на пост като твоя, когато се роди синът ми......От раждането си синът ми си спеше от 12 до 5 непробудно, приела съм го за нормално и за миг не съм се притеснявала, че нещо не му е наред...Явно според теб е трябвало да го будя ли  Shocked Толкова пъти обсъждахме, че всяко дете си е индивидуално и не спирам да се чудя как все още се правят такива крайни изказвания и заключения...всяка майка с първа бременност би изпаднала в паника, ако й се случи такова дете и е чела подобни изказвания  ooooh!
skrech, Точно това имах предвид когато писах че не винаги съм съгласна с тезите ти.
Лъки newsm10

# 107
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте, надявам се да се чувствате всички добре  Grinning

mama_Vessy нали тази количка си бяхте харесали

http://www.mothercare.com/Chicco-LiteWay-Stroller-Glamour/dp/B00 … 5031&mcb=core

видях, че си питала в другата тема за безплатна доставка, ако искаш може да се комбинираме и може да използваме и 10% отстъпка,

пиши ми на лични  Simple Smile

# 108
Привет за днес от мен  Hug
От сутринта бях на лекции и веднъж да излеза и сега се прибирам с болки в гърлото, омръзна ми вече, никога не съм пила толкова хапчета през живота си, колкото сега докато съм бременна. Аз по принцип пътите, в които съм се разболявала ги броя на пръстите на едната си ръка, а през тази бременност не знам какво става с мен - само някой да кихне срещу мен и съм готова.  Cry

За мазането - в никакъв случай няма да ползвам мас, зехтин, олио и всякаква такава гадост, първо че .ми е адски неприятно усещането от допира с тия продукти и второ, че не мога да се съглася, че колкото и химия да има в продуктите, ако си купиш медицинска козметика няма да е по-добре съобразено отколкото мазнотии като горе изброените.

За непробудното спане - добре, че освен че ми е първо дете на мен имам много познати с деца, за да знам че това че не се буди нощем не значи че....
Това е една от основните причини, които се посочват като причина за Синдром на Внезапната Детска Смъртност(освен другите проблеми от сорта на недохранване и психо-емоционални…). .
Не знам моето как ще е, но дори и брат ми преди 12 год когато беше бебе не се е будил нощем, а няма тези проблеми. Така че Скреч искам да те помоля да внимаваш със стряскащите изказвания, тъй като някои тук ще ни е за първи път да сме майки и човек може да психяса от подобни мисли.  Peace

Томасито, виждала съм някъде матрак 6см, но сега не се сещам в кой точно сайт, ще се разровя,но на виж и това - 8см си мисля, че пак няма да стане високо, ако държиш да е матрак де, иначе и одеялото е решение. http://family-bg.com/prX_778.htm

# 109

petinka , Става въпрос за шампоан .
Виждала съм парабени на съдържанието върху нашето  шише.
Най вероятно беше този продукт : http://apteka.framar.bg/30001114/%D0%BC%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5% … 200-%D0%BC%D0%BB-
Ето и съдържание  на друг техен продукт  :
На дермо-почистващия гел на Мустела в съдържанието пише:
sodim methylparaben
methylparaben
butylparaben
ethylparaben
propylparaben

от тук  : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476927.0

jozyy , бързо оздравяване  на малката  bouquet !
Аз няма да бързам да пера още , защото имам чуство че този прах се разнася навсякъде , колкото и да чистя . Ние имаме И къртене за ел и ВИК инсталации и е " Чудо " Sick

natali05225 , успех и на вас  Hug! После да докладваш  Wink .

И мен ме вълнуваше до кога е отмяната на ЖК . Ако някой знае нещо , да сподели .

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 13:17 от Saura

# 110
Здравейте сладурки  Peace

Лелеееее снощи имах киселини  Sick това било  мнооогооо гадно #Crazy и беше само 1 час не знам как издържате  Shocked искрено ви съчувствам  Praynig дано да минават по бързо.

Цитат
Skrech
1.   Искам няколко деца(от 2-3 до много). Принципно ми се ще да имам повечко, но ме спира мирогледа на околните. Все едно, че от ниска сексулана култура си имам 4-5-7 дечица… От друга страна защо пък трябва това да ме спира. Така, че след всяко дтете ще мислим за друго и дали искаме. За сега на път е 2ро.
Защо робуваш на подобни норми  newsm78 аз не плащам данък обществено мнение  Naughty не ми пока дали някой ще бъде съгласен с мен или не. Важното е какво е моето усещане  Peace Никой няма да дойде и да ти помогне ако имаш проблем, за това и не ме интересува мнението на другите.  Peace
А за написаното за хубавите детски продукти да това и аз съм го чела, за съжаление е така  ooooh!
За непробудното спане моята кукла непрекъснато се събуждаше и аз си мислех че нещо не и е наред  Crazy в началото, но тя си беше така до 4г.  Shocked После след много четене разбрах че си е до темперамент на детето.  Peace

Илиана количката втора употреба, ако ти харесва и отговаря на изискванията, не виждам защо да не си я вземеш  Peace само трябва хубаво да я изпереш и това е  Peace Peace

Сабрина1 за парите на лекаря, не съм за това даване под масата. Говори си със него но без да му предлагаш каквото и да било. И виж какво ще ти каже  Peace така ще можеш да си прецениш сама  Hug

Били за маслата за мазане, аз много трудно понасям всякакви мазила и се обривам или ме сърби ужасно, като краста съм  Rolling Eyes и се мажа с бадемово масло, само то ми понася и аз също нямам стрии  Peace

Г-жа стихийно бедствие аз също ще мажа или със преварен зехтин или със бадемово масло.  Peace Малката се обриваше от другите разни козметики и това ми беше единственото спасение. До сега от тях не се е обринала.  Peace

За консултацията днес слушах но нищо не казаха по новините или аз поне не съм разбрала  newsm78 Само разбрах че се отменя грипната ваканция при учениците  newsm78 . И доки не знаеше и каза да следя новините  Whistling

Мистела писах ти на лични  Peace

# 111
Г-жа стихийно бедствие аз също ще мажа или със преварен зехтин или със бадемово масло.  Peace Малката се обриваше от другите разни козметики и това ми беше единственото спасение. До сега от тях не се е обринала.  Peace
Все едно аз съм го писала. И ние пробвахме първо с бебешка козметика и пламна бебо целият, та със зехтина проблеми съм нямала. И моето , и на мама Веси детенцето са с атопичен дерматит, явно естествените продукти добре им понасят.
А за спането по цяла вечер направо ви завиждама ,мами, които имате такива поспаливи деца. Моето е почти на 4 и се буди по 10 пъти поне-върти се, бълнува, става, вода иска, гушка се в мен, търси ме, рита и се отвива постоянно и можете да си представите аз колко пълноценно спя.

# 112
Леле мами,
2 дни да не влизам и какво става тука  Party То не е писане, писане, че чак няма изчитане.
Не съм родила още  Joy да знаете, ако някой пусне случайно съобщение. И дано си останем вътре до секциото, че да няма изненади.

Да отговоря на анкетата:

1. Колко дечица бихте искали да имате?  - Аз съм само дете и винаги съм искала голямо семейство, с животни, с много деца. Така, че 3 дечица ме устройват, стига да има финанси. Ако не и 2 стигат.
2. Какво ви е било желанието за първото дете и изпълнило ли се е? - За мен нямаше значение какво ще е детето, нали го чакахме година и половина. Таткото обаче много искаше момче и май ще му се сбъдне мечтата.
3.Избрахте ли количка - Да, от племенника ще ползваме Joy
4. Бебето при вас ли ще спи или ще бъде в отделна стая? -  Естествено , че при нас. Не робувам на някакви идеи, че детето трябва да е самостоятелно от малко. Когато каже, че не иска да спи при нас ще му направим стая.
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото/?- Ще се редуват баби, прабаби  Thinking пък ще видим дали няма да ги изгоня всичките, че в такива моменти обичам сама да се справям и да не ми се пречка никой.

За мазилата- всяко дете е различно. Аз в началото ще ползвам олио на Джонсън(такова имаше в аптеката на първо време). После ще видим.

За консултацията- днес по новините казаха, че до 2 дни някъде ще се отмени грипната епидемия в София Област и Благоевград.
Утре ще се обадя на гинка да я питам кога да ида, че 1 месец не сме виждали бебко. А и да си взема документите.

Днес ме събудиха с много хубава новина - една приятелка от София родила момиченце Виктория - 4.100   Heart Eyes Жива и здрава да е малката кукла! Много се вълнувам.

ПС: искам да ви питам дали ще си взимате в отделението контерйнерчета за кърма, че то ясно, че помпа трябва да се носи. Но като се изпомпат гърдите къде ще се съхранява кърмата?
Извинете за тъпия въпрос.

# 113
  • Лондон
Лъки, като имаш собствен бизнес никой не ти 'дава' отпуск  Wink... а и какво са 15 дена.

За количката има много варианти. Ето тук са показани http://philandteds.com/productsus/pushus/explorerus

# 114
за броя на децата-това отново е един от предразсьдьците в БГ;в повечето развити дьржави средностатистическото семейство има 3 деца;

друг интересен вьпрос е разликата между децата-в БГ е най-често 3-4 и повече години;тук колкото деца ще имат ги раждат едно след друго,когато Ема се роди синьт ми беше на 5 години и тук всички ми се чудеха,че тькмо е отраснал и се занимавам отново с бебешки работи;сега пьк всички в БГ недоумяват как ще гледам 2 бебета и един батко-абе шантава работа;

за помоща след като бебето се роди-майка ми ще дойде за 3 седмици,основно да помага с Ема и баткото,а и да стои с тях докато сьпругьт ми е с нас в болницата;тук акушерките по принцип не се занимават с бебето-откакто се роди е с майката,а единственият човек който може да стои с тях от 9 сутринта до 9 вечерта е бащата;дано този пьт нямам проблеми,но предния пьт имах усложнения и сьпругьт ми беше почти денонощно в болницата,за да гледа малката;други хора могат да идват само за свиждане;

за мазането с мас-знам,че е доказано,че даже алергизира;

зехтина обаче се препорьчва като пьрви избор в началото,особено при деца склонни кьм алергии;Ема е сьщо с АД-от раждането кожата и беше много суха и пьрвият месец само зехтин помагаше;като е по-голямо детето не е практично;да не говорим,че ако не можеш да си позволиш скьпа козметика е по-добьр от по-нискокачествените продукти на пазара;това,че козметиката е медицинска не гарантира,че ще се понесе добре-зависи от сьстоянието на детето...

# 115
  • София
Здравейте и от мен.
Да допълня анкетата Mr. Green
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото/?-имам 2 баби и двете са пенсионерки, тоест не ги гони спешно работа, НО Naughty не искам нито една от двете да ми се разхожда от ляво на дясно и да ми дава "свежи идеи", напълно ми е достатъчен таткото за една седмица докато се адаптираме, а той може всичко дори  и да сготви.Ще се лиша определено от услугите на бабите, ако имам нужда сестра ми би свършила отлична работа. Wink
Мама Веси, киселините найстина са ужасни, дано да се разминеш с тях и да са били за малко Peace
За козметиката, аз бях писала,че съм взела съвсем малко неща-кремче и шампоанче на Бюбхен, а за мазане само преварен заехтин.
Валари, поздравления за твоята приятелка, голяма беба се е родила.Честито  bouquet
Момичета, аз от няколко дни ми се схваща целият гръб за момент чак не мога да помръдна като паралезирана съм.След това се оправя и след известно време пак.
 SadСлучвало ли се е на някоя от вас?

# 116
    Здравейте!
На въпросите :
     1 Винаги съм искала 3 деца ,но таткото се дърпаше ,сега и той се замисля за трето , но ще изчакаме поне 4-5 години .
     2 Исках първото да е момиченце и така и стана ,а второто да е момче за сега така изглежда ,че е .
      3 Количка купихме преди месец ето тази:http://www.mothercare.com/Silver-Cross-Complete-Pushchair-System/dp/B0044XVOOA/sr=1-8/qid=1296475448/ref=sr_1_8/276-8097368-7077318?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44352031&mcb=core
      4 Първите месеци бебето ще спи при нас http://www.mothercare.com/My-First-Adventure-Moses-Basket/dp/B00 … 1031&mcb=core , апосле ще ги преместим с каката в нейната стая , по -нататък всеки ще си има стая .
       5 Майка ми ще дойде да ми помага поне за месец. И аз ще мажа със зехтин , с каката имах ужасно преживяване с тези бебешки козметики (и сега е така ) и тук ме посъветваха да ползвам само зехтин за новородено.
       Мама Веси аз ползвам същата количка ,която си си харесала( даже имам 2 едната е в България , а другата е тук) и много съм доволна от тях.

# 117
  • София
Привет момичета,

ПС: искам да ви питам дали ще си взимате в отделението контерйнерчета за кърма, че то ясно, че помпа трябва да се носи. Но като се изпомпат гърдите къде ще се съхранява кърмата?
Извинете за тъпия въпрос.

Валари, първо, честито за бебчето:) Да е живо и здраво:) И бързо възстановяване на майката  bouquet

За помпата, аз мисля да я взема или да ми я донесат после, ако има нужда. Но ще използвам само един съд за цеденето, тъй като в болницата няма да има как да стерилизирам и да съхранявам.
Да ви се оплача и мен ме хвана някаква кашлица. Уж съм си вкъщи, а ме хващат някакви гадости.
Освен това днес ще ходя на преглед при очен лекар за окончателно становище дали ще раждам сецкио. Ще ми слагат някакви капки и после няма да мога да виждам добре. Даже ме предупредиха да не си правя планове и за следващия ден - гадост - ама няма как.

За ЖК и аз се надявам да я отменят тази епидемия, че така ми се иска да видя бебо:)

# 118
Skrech единственото,което искам да кажа,че исках да споделя някакъв ритуал за по-спокоен сън,нищо друго Peaceсъжалявам ако не съм се изразила правилно и не съм разбрана Peace
Но твоя пост ме обърка и затова искам майките с деца да споделят как спят техните деца,наистина ли е фатално(дори смърт) ако детето спи при майка си и не се буди често,че нещо почвам да се тревожа?
За козметиката искам само да помоля всички майки да гледате  много добре срока на годност,защото аз в който и козметичен магазин да съм влизала съм виждала по щандовете изтекла козметика.А тъй като в аптеката строго следя сроковете и знам колко е важно,далеч не всички внимават.Не на всички опаковки е написано ясно срока-на Нивеа понякога е само цифрен код,а и на Виши е код понякога Peace
За помоща аз искам само таткото-дано да може да вземе 15 дни от работата си,ако ли не майка ми е а втора линия,а свекито на трета(ама тя от Русия )чак трябва да идва и така.
Аз ще ви изпратя после каква козметика съм купила.
А и защо е необходимо да си носим помпа за кърма в родилното,ако всичко е нормално,налага ли се или е просто за всеки случай?

# 119
  • София
Сега след тази информация за бебешката козметика и аз се замислих и започнах да ровя. Ние се спряхме на Weleda - на пръв поглед ми се струва, че няма вредни съставки, дано наистина да е така. Дано и кожичката на бебо я приеме:)

Общи условия

Активация на акаунт