Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 247
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
maiski  и на мен ми се случва особено вечер,не мога да легна ,да се обърна като парализирана  съм с каката не ми се е случвало,но забелязах ,че когато се преуморя се получава или като нося малката.

# 121
# 122
Момичета,

за козметиката от всички неща на пазара, някак хич и нямам вяра и тези етикети и тестването не знам, като знам, че сме в БГ и всичко е възможно ми се изправя косата.
За зехтина искам да питам, задъльително ли трябва да е преварен, в деня в които се маже ли се преварява, и как става преваряването - трябва ли да кипне, на водна баня ли.

а сега и въпроси за помпите към мамите с опит, от приятелки разбрах, че е нужно в родилния дом, вие как мислите
И второ, аз имам проблеми с ръцете и натоварването на ръцете, много се притеснявам как ще се справям с гушкането на бебо, и затова мисля за помпа да е електрическа да ги щадя малко от натоварване. Имам големи гърди да кажа Simple Smile
Дайте мнение на Avent - 249 лв много пари, на Medela има два варианта едната с по малко екстри около 140 лв, а другата по хубавата около 300 лв почти, за Томи типи нещо ми казаха, че не се справят с големите гърди. Не знам какво да избера, а да дам толкова много пари и да не ми върши работа, или много да ме боли направо ужас. #2gunfire

Дайте съвети.
Благодаря !!!

# 123
  • Карлово
ПС: искам да ви питам дали ще си взимате в отделението контерйнерчета за кърма

не

# 124
За бебешката козметика - дилемата е СебаМед или веледа ( на тези две марки се спрях )  newsm78 ,
ако някоя мама ги е ползвала,нека изкаже мнение  Praynig
Другият ми въпрос е:
С какво е по-подходящо да се маже новороденото:( лосион, мляко за тяло, олио ), естествено и трите - бебешки???

# 125
bsisi не е необходимо да си носиш помпата  Peace за мен тя върши работа само ако се налага да цедиш и така да даваш на бебо. В началото кърмата не е много/ макар че е строго индивидуално/ но е достатъчно това да му даваш да суче. или ако до следващото кърмене много те заболят гърдите, но тогава един топъл душ и леко изцеждане само за облекчение е достатъчно.Но както казваме всеки си решава сам, ако това те успокоява че е при теб  Hug вземи я  Hug Hug

А за спането на децата както писах, много е индивидуално.  Peace Зависи от темперамента. Има много спокойни деца има и такива като нашата кака, дето и до ден днешен си е шило  Mr. Green така че зависи какво на теб ще ти се падне. Аз все съм недоспала, но ако трябваше да избирам, пак си я искам такава  Mr. Green ще ми се и бебо да е такъв, нищо че изглеждам като мазохист  hahaha  Joy

Валари честито на приятелката ти, да и е живо и здраво момиченцето, а тя да се възстанови бързо   bouquet   bouquet   bouquet

linab супер, на мен ми я препоръча една моя позната и на мен ми хареса че се сгъва компактно, идеална за моята кола  Peace

maiski3 и аз се надявам да ми се разминат  Praynig хем беше само за 1  час и пак беше кошмар. До сега не ми се беше случвало  Shocked Аз се сетих че снощи не ядох мандарини и след това се появиха  киселините  newsm78 незнам дали има връзка  newsm78

vioila Пак ще го кажа  не бързай с купуването и  Peace може да се окаже че въобще не ти е нужна. Може да си избереш модела само предварително  Peace
Зехтина се преварява на водна баня,  Peace

# 126
Валари, честито бебче на твоята приятелка! Да й е живо и здраво!  Peace

Момичета, благодаря ви за отговорите за бебешката козметика!  Hug Аз продължавам да се чудя още какво е най-добро  newsm78 можеби ще се разбере от самото бебче?!

А да ви се оплача.....нещо почна да ме мъчи една мисъл.....за да си подсиля имунитета след като бях болна, продължих да си взимам сутрин и вечер по 15-20 капки от клеевата тинктура и сега се замислям дали е било разумно от моя страна  newsm78  Tired Някой може ли да изкаже мнение по този въпрос?

# 127
Я кажете по-подробно за този зехтин, че сега ме хвана страх пък да ползвам козметика.
Как точно става процедурата? Трябва ли да кипва, да се вари или как точно?
За същия ден ли трябва да стане преваряването или може веднъж да се превари и да се ползва до изчерпване?

# 128
С какво е по-подходящо да се маже новороденото:( лосион, мляко за тяло, олио ), естествено и трите - бебешки???
Олиото се препоръчва в по-студените месеци, както и при по-суха кожа.

Bub555 На опаковката на клеевата тинктура пише, че не се препоръчва при бременност и кърмене, предполагам защото е алкохолен разтвор. Най-добре се посъветвай с доки.

# 129

Bub555 На опаковката на клеевата тинктура пише, че не се препоръчва при бременност и кърмене, предполагам защото е алкохолен разтвор. Най-добре се посъветвай с доки.

А? Аз съм ползвала много пъти.Никъде не пише, че не се препоръчва. То всъщност няма опаковка, дават само едно шишенце, а на него не пише такива неща.

# 130
И аз не виждам да пише, че не се препоръчва  newsm78

# 131
Bub555
Цитат
А да ви се оплача.....нещо почна да ме мъчи една мисъл.....за да си подсиля имунитета след като бях болна, продължих да си взимам сутрин и вечер по 15-20 капки от клеевата тинктура и сега се замислям дали е било разумно от моя страна     Някой може ли да изкаже мнение по този въпрос?
Аз го давам на малката всяка сутрин  Peace няма от какво да се притесняваш, това е природен продукт без странични действия. Единственото което може да ти се случи е да   не се разболееш . Малката въпреки че е сополива, за сега да чукам на дърво е добре  Peace  Да не говорим че и аз го ползвам също  Peace
Пазете се мами че явно грипа много тежко ни се отразява, както сме бременни, моя позната го изкара на легло 5 дни. Добре че е още в 5-тия месец и има време да оздравее напълно. Че като знам как ме влачи кашлицата като се разболях, не ми се мисли, как ще съм с операция и кашляща  Shocked

Моят опит със зехтина  Mr. Green майка ми го превари  на водна баня, нямам спомен дали кипва  newsm78 но беше около 5-10мин.  И се ползва докато свърши. Аз го бях сипала в едно малко бурканче, не е необходимо да се преварява голямо количество. Ползва се по малко  Peace половин малко  бурканче от най малките. като свърши повтаряш прочедурата  Peace

# 132
mama_vessy, благодаря ти за инфото!   bouquet
Поуспокоих се....аз се притесних, заради този етанол, който се съдържа Sad и понеже го взимам превантивно, за да не се разболея от дооста време и сега изведнъж се замислих.....А пък в нета нещо не успях да намеря като коментари за по-продължително взимане при бремнност и реших вас да ви питам Wink
Все се вкарвам в някакви игри и мисли
Sad

# 133
Аз имам вкъщи ето такава:

На опаковката пише: Продуктът не се препоръчва при деца до 3 години, бременни и кърмещи жени и т.н  Thinking

# 134
за зехтина в Англия не препорьчват да се преварява-хубаво е да се избере висококачествен продукт,наистина много малки количества са необходими;

разликата между лосион и крем е вьв водното сьдьржание-при по-суха кожа се препорьчва крем(повече омазняващи сьставки и по-малко вода)

Общи условия

Активация на акаунт