Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 221
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
jozyy До сега не съм чула някой да има проблем, аз също го ползвам това е едно от малкото неща които ми помагат  Peace на малката също  Peace До сега да чукна на дърво благодарение на него тя не е пила АБ от поне 2 г. Не бих спряла да си го ползвам, в повечето случаи се пишат такива неща, защото никой няма да разреши тестването на каквито и да е продукти върху бременни жени  Peace

за зехтина в Англия не препорьчват да се преварява-хубаво е да се избере висококачествен продукт,наистина много малки количества са необходими;
И аз това се чудих, дали не може като си взема качествен и да не го преварявам. Аз все още се чудя дали да е зехтин или бадемово масло. него също го препоръчват че най лесно се приема от кожата. Но имам още време  Peace

# 136
 Hug Да се запиша и отивам да ви чета...

# 137
Това за клеевата тинктура много ме изненадва. Д-р Михайлов ми беше казал, че може да се дава и на деца на 1 годинка, в подходящите дози, разбира се. А наистина много помага. И детето си го приема профилактично , и аз. Проблеми засега като странични ефекти не виждам.

# 138
Момичета, искам да ви питам за две неща:
1.Извинявайте за тъпия въпрос, но сгъваемите кошари нуждаят ли се от матрак и ако да какъв, защото държа да си ползвам горното ниво.
2.По въпроса за арниката.Гледам, че в интернет д-р Михайлов усилено го препоръчва за мамите, независимо дали с нормално раждане или секцио.Аз планирам секцио, но се чудя какво ще каже доки по въпроса, че искам да я пия.Какво е вашето мнение?Някоя от вас ползва ли арника и дали има опасност да повлияе на бебето?

# 139
Момичета , поизгубила съм се малко , но по обясними и здравословни причини  Sad
Утре сме на преглед , ще дойда да докладвам  Blush
Пазете се много , целувки на всички ...

# 140
  • Ямбол
За Арниката само хубави неща съм чувала. Не е вредна. Започва се да се пие, до колкото аз знам, един месец преди термина. Може и да греша.
А аз искам да споделя с вас, че от около две седмици вечер като си легна и започва да ме сърби всичко, крака,ръце, врат...всичко. И сърбежа наподобява все едно те лазят мравки. Ужасно е.
А пък един комшия замина за друга държава глупака и си остави кучето в двора на къщата си и това изродче започва да лае винаги в 11ч вечерта и така до сутринта. прозореца ни е точно до неговата къща и трябв ада ви кажа, че вече не издържам. Мъжа ми иска да го гърми с пушката Laughing. шега, само на приказки е. Мисля вече да подам жалба в общината да дойдат да го приберат в някой приют. Той човека скоро нямало да си дойде, пък и той битов алкохолик. Не се издържа, казвам ви, направо полудявам. а кучето е едно дребно вредно и много лошо и проклето. И как вече два месеца това животно живее на студа. За храната то си я намира, защото излиза през вратата и ходи обикаля през деня.
и представете си като започне кучето да лае, мен ме почват едни сърбежи, към това прибавяме и неудобните пози и изобщо ще гръмна.
Ами това е , оплаках ви се, да ми олекне Simple Smile

# 141
  • София
И аз да се похваля,днес бяхме на преглед и вече бебо е 2500 Grinning,аз направо ей така  Shocked казаха ми че всичко е наред засега,дано да е така живот и здраве докато се роди и докторката ми каза че бебето върви около 10 дена напред Laughing.Иначе много ме боли между краката направо  едвам се движа  Sad

# 142
Миш Много  неприятно с това куче  Rolling Eyes А за Сърбежите и аз ги имам, но не като мравки а просто си ме сърби навсякъде  Crazy но четох че е нормално при бременност и се поуспокоих. Аз нямам пъпки или лишеи, но ако ти имаш е добре да се обърнеш към дерматплог, за да ти даде нещо с което да се мажеш.  Peace

Penmar оправяй се бързо  Peace

hellen_law3 Аз съм ползвала кошара и сега пак такава че ползвам  Peace Не съм купувала специален матрак  Peace а си направихме от дунапрен 5см. облечен в памучен калъф  Peace Ние го купихме защото на малката не и беше удобно само на този който си е. Според мен по дебел не е необходимо, защото то и бебето не тежи  Peace
А да ви кажа, че на 2 месеца бебето не може да падне от кошарата и от равна повърхност също  Mr. Green защото то нито може да се обръща, нито да се надигне  Laughing без чужда помощ.  2-рото ниво може да се ползва докато не започне да се хваща и надига само  Peace за  различните бебета е различно, едни по-рано други по-късно.  Peace зависи от двигателната им активност  Hug

Честито на всички мами дето са били на ЖК и са се срещнали с бебо    bouquet Чакаме новини от всички на които им предстои   bouquet

аз сега в новините видях че в София е отменена т.н. карантина  Mr. Green  да видим дали ще се започне с ЖК-то, че много ми се иска да се видим с бебо, а и трябва да се разбера с новата доки дали ще ме приеме  newsm78 след като старата напусна  ooooh! та да ми мине и това от главата  ooooh!

# 143
здравейте
да се запиша и аз в новата тема Simple Smile

видях, че повечето от вас са подготвили "багажа". аз няма да ви изреждам нещата които съдържа моя списък за родилното, защото в болницата в която ще раждам даже и чаршафите трябва аз да си ги занеса  Rolling Eyes пълен ужас.....иначе съм подготвена  Sunglasses

исках да попитам майките-студентки (видях, че има такива): възползвахте ли се от тази еднократна помощ която се полага? каква е процедурата?ако някой знае моля да сподели

# 144
  • София
Изобщо не виждам как да водя активен живот, като възглавницата така ме влече! Мога да спя по цял ден, стига да имаше кой да ми даде  Rolling Eyes . Добре че синът ми се старае да не се излежавам много, но чак да бъда активна… далеч съм от това. Почнах да правя леки упражнения, но то е по-скоро за замазване на положението, че от седене се схващам.

Аз имам намерение да мия бебето с вода, а 2-3 пъти в седмицата с шампоан или друго, което да е за цялото тяло. Не съм избрала марка, но ще е органичен продукт. Ще мажа с преварен зехтин, защото, Стихийно Бедствие, смятам, че е по-добър продукт от каквато и да било козметика, която е създадена с цел  мазане на бебоците.  Ти смяташ, че си по размириците, но не виждам причина да ги има, защото питаш , а не кастриш  Grinning .

Лъки, не ти знам частния случай за това и не си позволявам да го коментирам . Само питам това ли е целта – ако бебето не ще да спи непробудно по цяла нощ, то да бъде научено.  Защото за мен синдрома „кротко бебе” крие рискове(аз имах такова бебе, но това не беше защото пращеше от енергия и с пълно стомахче, тъкмо обратното). Не мисля, че изказването ми е крайно, нито стряскащо, но може и да изглежда така, когато има хормонален дисбаланс.  
Маринелс, информацията може да изглежда стряскаща, но това зависи от психиката на четящия по-скоро. Иначе са си съвсем логични факти, почти всеки се сблъсква – искаш детето да спи, но то пък  упорито иска да яде. Ти упорито го поиш с вода и то слабо наддава. И ако дам своето предположение защо е слабото наддаване, ти ще сметнеш, че те плаша, тъй ли?
mama_vessy, и аз не мисля, че общественото мнение ще ме накара да се спра с децата, но определено ми е много неприятно това мислене за многодетните майки и си мисля, че ще ме нараняват околните, вместо да ме оставят да си се наслаждавам на майчинството.
Биси, за ритуалите съм съгласна с теб. Мисля, че са от голяма полза.
 За другото –не, далеч не смятам, че е много опасно. Просто смятам, че е по-добре да се водим по детето, а не да му прилагаме тактики, които може и да бъдат нездравословни за него. А СВДС е рядко срещано явление, но е факт, че една от предполагаемите причини е именно непробуден сън. Обаче става въпрос за дълбок сън(бебетата по-често са във фаза на лек сън.  По-трудно и по-рядко преминават в дълбок сън. Спането наблизо до родителите, сученето, цокането на биберон-залъгалка, събуждането за хранене са все причина бебето да увеличи фазата на лек сън и да не се задържа дълго в дълбокия).
 Но информацията далеч не я намирам за стряскаща, а за съвсем обичайна(да не говорим за СВДС, щом ви стряска). Примерно има логични неща, като няма как да изискваш от новородено. Все пак в утробата се е хранило 24 часа без да спира, значи не може после да ги държим без ядене сума часове, защото ние възрастните спим в тези часове. Или то да реве от глад, а да го наливаме с вода, защото… „така трябва”. За това и другите споделят, че ако си гледаме бебетата и ги „слушаме” какво искат няма какво да се вталяваме в размишления и статистики. Просто няма как някой да ни каже какво е правилно, като той е чужд, а ние сме родителите.
vioila, Валари, разбрах, че се преварява за десетина минути на водна баня(слагаш в съд, а този съд в друг съд с вода). И се преварява, за да няма хранителни вещества за бактериите. На мен ми се наложи за първи път и бях изненадана, че не завря  и самия зехтин. Питах дали трябва да е така, нормално било. Аз лично точно снощи преварих, за да го ползвам и за себе си сега. Той веднъж преварен, годността му скача драстично.
За помпите – аз няма да нося в болницата, но ще звънна да ми донесат, ако се наложи. Смятам бебето да е с мен и то да ми е достатъно.

# 145

А аз искам да споделя с вас, че от около две седмици вечер като си легна и започва да ме сърби всичко, крака,ръце, врат...всичко. И сърбежа наподобява все едно те лазят мравки. Ужасно е.

Миш сърбежите са заради това защото кожата ти се разпъва  Wink. гледай да се мажеш да не ти излязят стрии  Wink

# 146
Мами, относно сърбежа от 2 дни ме сърбят зърната на гърдите.  newsm78

# 147
...ухххх, редактирам се за 3ти път Simple Smile
Момичета, да похваля Вис Виталис : взеха ни матрака и ни го смениха за друг, даже ни върнаха 0.70ст от разлика м/у двата  hahaha . Момичето на касата ни се извини, че никой не ни е казал, че тези матраци (с пружинен пакет) са само за дървени кошарки. Взехме кокос и пяна висок 8см. оказа се, че този който върнахме е бил 16 см  Shocked което изключва ползването на второто ниво.

hellen_law3
според мен за преносимите кошарки задължително трябва матрак. Това, с което ги продават е някаква твърда плоскост покрита с 0.5 см дунапрен и отгоре мушама и й викат матрак. Най-добрия вариант за нас беше кокос и пяна. Съдехме и по това какво на нас би ни харесало.  Матрачетата със съдържание на кокос се водят анти алергични.
Иначе са основно 5 вида:
1. кокос - най-тънък и най-твърд
2. пяна 10-12 см висок и много мек http://kasida.bg/matrak-pqnabertoni-101-434.html
3. смесен 5-6 см вискок средна твърдост http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7337&cat=112
4. от тези сгъваемите 5-6 см, но те са най не качествени като съдържание (дунапрен) http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7282&cat=112 .
5. дунапрен 8 см http://kasida.bg/chipolino-matrak-70140-101-439.html
за козметиката :
Против Jonson's. Взех си някакво бебешко олио в началото уж против стиите да се мажа. Получих обриви по целия корем и директно го хвърлих. Беба до това няма да се докосва !!! После моя приятелка ми се смя че съм си купила без да проуча нещата. Каза ми, че и тя е има алергии към техни продукти. Освен това имайте в предвид, че козметиката тук дори и на големи марки не винаги отговаря (за съжаление) на тази в западна Европа и тн. "бели" страни
Твърдо за Weleda.
Имах излязъл лишей на врата преди година. Мазах се с всякакви анти-алергични мазила, от които изчезваше и после като спра да мажа пак си се появяваше. Майка ми ми донесе мостра на подхранващото мляко на Weleda. Измазах я и се махна.
За беба взех си крем за подсичане; душ гел и шампоан 2в1 и подхранващото им мляко. Може би не на всички са по джоба : за трите дадох 68.00 лв. Най-голямото е 200мл. Смятам обаче, че направих добър избор за себе си. Тази козметика отговаря най-много на това което търсех. В началото не бях много информирана и се заглеждах и по Mustela и SabaMed. Препоръчвам на всички преди да направят избора си за козметика да се поинтересуват мааалко повечко. Смятам , че доводи на базата на клипчета в you tube са несериозни (не искам да обидя никого).
Saura, съчувствам и разбирам... стискам палци да завършите на време и всичко да ви е на ред. На нас още не ни се вижда края...

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 21:28 от Magica_de_Spell

# 148
Привет мами. Току що лекарката ми каза, че още няма консултации. Не могат и болнични да издават до края на седмицата сигурно. Утре пак съм на запис на тонове? Вие колко често ходите? На мен ми казаха 1-2 пъти седмично да ходя. Че аз днес влязох в 9 ти Simple Smile и мисля края на другата седмица да извадим бебана Simple Smile Май аз ще съм първата от мартенските както изглежда Simple Smile най- нетърпеливата Simple Smile Искам да я гушкам вече, миналата седмица беше 2800, което зна4и че другата ще е към 3100-3200, тамън голямо бебе ще гушкам Simple Smile
Искам само да ви издам нещо за козметиката= миналата седмица гледах клипчета за къпане на бебето в youtube (което между другото го препоръчвам има инересни) и в над 80% процента от тях къпеха бебетата с  JOHNSON'S! Китайци, американци, испансци, англичани и прочие! Цял свят.И има защо-Фирмата е с 100годишна история и съставките са натурални. Имат и нова серия с 99% натурални съставки, но не съм я виждала в БГ. И пак в тези клипчета купеха бебетата в едно и също корито - Fisher Price Aquarium. По цял свят. И аз се доверих на тези две неща. Защото за мен Бюбхен например, Себамед и Веледа са измислени малко. И не бих им се доверила. Но всеки сам си решава.
Валари и мен ме сърбят и то от доста време. Май е нормално.

# 149
Добър вечер и от мен! Днес сте много активни  Hug И аз, но в къщата. Нещо ме бяха накачили нервите и яхнах метлата, мих банята, подреждах гардероби, мислех си да изляза и на разходка, но като се усетих станало 5 часа, а още не бях яла. Та, хапнах си едно хубаво и вече ме мързеше да правя каквото и да било, даже торбите с боклук останаха пред вратата.
За сърбежите, мен само корема ме сърби от време на време, но предполагам, че е щото кожата се разтяга. Като се намажа с олио ми минава. Аз пък имам друг "проблем" - синдром на неспокойните крака. Започва по това време всяка вечер и до късна нощ не ми дава спокойствие, направо откачам, плюс останалите неудобства на късната бременност. Обаче като усетя някой ритник или юмрук, забравям всичко, само му казвам "Добре, мама няма да се нервира" Grinning
За еднократната помощ за студенти-аз също съм редовно, но минах на индивидуален план, за да ходя на лекции и изпити, когато на мен ми е удобно. Документите се подават е службата за социално подпомагане, след като се роди бебето до 1 година. Нужно е уверение от университета, че си редовен студент и акта за раждане. А пък там на място ти дават някакви бланки да попълваш. Това знам засега.

Общи условия

Активация на акаунт