Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 173
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • Плевен
Аз пак изостанах тотално затова се включвам в движение.
Чета ,че коментирате темата за подаръците.Никой нищо не ме пита всички казват,че като се роди бебето щом има пари е лесно.На мама имам доверие,но на друг не.Ако ме питат направо ще си казвам аз и за сватбата така на направих и не съжалявам.Имах повече подаръци ,но имах всичко нужно.На сестра ми направо си й казах какво искам.
Аз нещо хремясвам и се лекувам с разни дивотии.
Вече съм по майчинство.Сега на 15 .02 съм на ЖК ,доки да каже кога ще ме резне,но...............лек и финт и ще се измъкна в последната секунда от него.Таи на 1.03 ще ме прибере с багажчето на Плевен дотогава пас пред доки да не ми говори врели некипели.

# 256
Привет,

Току що се връщам от ЖК. Взех си 45дневния болничен и обменната карта. Направлението за болницата доки каза, че ще ми даде на следващата ЖК след 2 седмици. Иначе каза, че вече трябва да ходя всяка седмица за тоновете на бебето. Този път изобщо не ме гледа на ехографа, само аз май не знам колко ми е голямо бебето Crossing Arms Чудя се дали има смисъл да ида някъде на частно, само за да измерят бебето и да ми кажат горе-долу колко тежи Confused
Сега ми е малко притеснено, защото ми взе секрет за микробиология и каза, че нещо не и харесва цвета Confused Резултата ще е готов чак другата седмица във вторник, дано няма нищо Confused

За подаръците: Най-близките ми вече ме питат от какво имам нужда и съм доста заруднена какво да им отговоря, защото от каката имам основните неща, а и покрай мен в момента има доста бебенца, от които ще ми прехвърлят дрешки и други неща. Варианта, който е предложила Catwalk ми се струва доста удачен, защото можеш да използваш ваучера за каквото имаш нужда. Другия вариант е пелени и мокри кърпички - те никога няма да са излишни, а са си разход  Wink

За преброяването: Аз не мога да вляза в сайта - по-точно влизам в сайта, но ми зарежда анкетната карта до половината и след това забива Thinking

# 257
  • Бургас
О, jozyy и аз не знам колко е бебето  Rolling Eyes От 11,11,10 г. не съм го виждала на ехограф  Sad Нали  и лекарката ми беше в отпуска... За щастие се върна и сега чакам д а отменят грипната в Бургас и право на преглед.

# 258
  • Плевен
И аз не знам колко е голям бебо.На мен не ми дадоха обменна карта с болничния.Тя всъщност какво представлява.Доки дето ми води ЖК е шеф на АГ и може би затова не ми е дадена,в смисъл,че според него ще раждам при тях и затова не е необходимо.

# 259
cvete_78 Обменната карта е един лист, в който са записани всички данни от ЖК и резултатите от изследванията - нещо като история на проследяването на бременността. Както и обща информация за родилката - ПРМ, термин, заболявания, коя поред е бременността, предишни раждания и т.н

# 260
Момичета, априлките си имат още едно бебе! Да им е живо и здраво! Но ние няма да си изневеряваме на заглавието, нали? Поне докато си изпишем темичката.  Praynig А след това е позволено само на мамите с термин първите дни от март, другите ще чакаме, поне да влезем в 9-я месец.

# 261
Добро Утро на всички !   bouquet

Първо да кажа , че виждам само ползи в така наречените "спорове". Или по-скоро дискусии ...
Нормално е да сме с различни мнения и ако беше обратното , едва ли тук щяха да се подвизават повече от десет души .  Grinning
На мен лично форума ми е полезен точно с многото информация .
Ако исках само еднопосочно да исказвам мнение и отсреща да са съгласни с него , щях да си споделям с мъжо докато вечер си  играе покер ...
Тогава той така или иначе само ми кима  bowuu .

А иначе по темата за козметиката .

petinka , Става въпрос за шампоан .
Виждала съм парабени на съдържанието върху нашето  шише.
Най вероятно беше този продукт : http://apteka.framar.bg/30001114/%D0%BC%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5% … 200-%D0%BC%D0%BB-
Ето и съдържание  на друг техен продукт  :
На дермо-почистващия гел на Мустела в съдържанието пише:
sodim methylparaben
methylparaben
butylparaben
ethylparaben
propylparaben

от тук  : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476927.0

Сори, ама малко ще поспоря за козметиката на Мустела, защото вчера препрочетох поне още 5 ПЪТИ съдържанието на опаковката на нашия дермо-почистващ гел и каква ли не инфо в нета и не открих такива съставки!!! Crossing Arms Пише Paraben free, което означава, че няма! И нека да не остават майките, които са се спряли на тази козметика, с погревно впечатление Naughty Защото информацията, която си извадила, е от няк'ва форумка, дето не е и дала обяснение от къде я е взела! И как тя го е видяла това в съдържанието, а в мойто съдържание не го пише?

Вероятно е взела написаното от купеното от нея самата шише , както впрочем се случи и при мен .
 Достатъчно е да се чукне в Гугъл "Мустела " и парабени , за да се види , че не става въпрос за единични заблудени потребители . Има достатъчно техни  клиенти  , които също са го употребили в неекологичния му и явно вреден за децата  вид . Включително и в чужди сайтове ...
Друг е въпросът , че най-вероятно въпросния производител ВЕЧЕ е с нова подобрена формула , която ако се вярва на етикетите , е без изброените съставки .
И ако съм права , спорът е дали крокодилът е по-зелен или по-дълъг ...
Тоест - със сигурност са използвали тези съставки , а сега вероятно са ги премахнали .

Аз като прецакана вече , още повече че експеримента беше на гърба на детенце  #Cussing out ,  а и ползвах поне 3-4 техни продукта  ... ще си позволя да не им се доверя никога повече !
Мерси ,това не е моята козметика  Stop
Докато порових , за да потърся точното съдържание на етикета , се сблъсках и с още едни съставки , които съдържат Мустела - Sodium Lauryl Sulfate – SLS .
От тук  : http://forum.svatbata.bg/index.php?topic=9111.120
За тях не знаех и не смея да твърдя имат ли ги сега или не ... Вие си преценете .

# 262
  • до моите любими хора
Commelina дават в болницата нощница, даже като отидеш за самото раждане май трябваше задължително да я тяхна, за да е стерилна. После обаче ако искаш да се смениш по - често, трябва да си търсиш някоя любезна сестра или санитарка да ти даде. Аз носих една миналия път и сега ще си взема същата, то тя е ползвана само там. Мислих дали да не купя още една, но май се разколебавам. Това е в случай, че искаш да се смениш а попаднеш на някоя дръпната и ти каже, че в момента нямат чисти. Иначе има нужда, щото все може да се изцапаш. Бельо купих вчера и аз нямам такова. Взех едни по-дълбоки бикини памучни не с ликра, за да не спарват. Ще купя и еднократните гащи и дано да се оправя. Памперси вчера си купих голяма опаковка на памперс белите, моя приятелка ме посъветва че били по-хубави. Не видях смисъл да взема малка и после  пак голяма опаковка. То нали детето ще е при мен, ще отворя пакета и ще взема с мен сигурно 20 бр и после ако свършат мъжа ще носи още. Така или иначе като се приберем в къщи пак ще ни трябват.
За подаръците предния път ми подариха много неща като правих пити в къщи. Не знам, но до сега не съм ходила нито чула, някой да се събира с хора предварително и да подаряват подаръци поне в BG. И аз не знам, този път какво ще искам ако ме питат, защото си има много неща от баткото. Когато е първо дете от всичко имаш нужда, но после не виждам смисъл от едни и същи неща да се чудя къде да ги складирам. Ако ме питат този път сигурно и аз бих предпочела пари или ваучер от магазин. За баткото получих така 2 активни гимнастики, от които едната още ми стои в опаковката чисто нова.
catwalk чудя се как си издържала да не видиш бебо от 11.11.2010 много време ми се струва. Аз тъй като от началото не си харесвам много доктора по ЗК, започнах да си ходя всеки месец и на частно и така ми е по-спокойно. То ако разчитах по ЗК почети нищо не ми правят. Вчера за първи път ми мериха тонове и кръвно. И сега каза, че всяка седмица ще ходя за тонове. Не знам още не са ми дали никакви документи за раждане, дано да не се направи на луд и да си мисли, че ще раждам при него и няма нужда да ми ги дава. Ако не ми ги даде до средата на февруари ще си ги поискам и може и да престане да ме вика всяка седмица, като разбере че няма да раждам при него.
marys благодаря за информацията за киселините, но не знам дали ще мога да пия прясно мляко не го долюбвам много. Пък може и да пробвам ако наистина действа Peace Благодаря, че напомни и за фотоапарата. Аз после се сетих, но си помислих че и да го забравя ще направя някоя друга снимка с телефона, докато ми го донесат. Wink

# 263
Привет,

Току що се връщам от ЖК. Взех си 45дневния болничен и обменната карта. Направлението за болницата доки каза, че ще ми даде на следващата ЖК след 2 седмици.

jozyy , това значи ли , че официално е прамахната забраната за ЖК ?

За подаръците , аз също ще помоля най-близките , за другите ще ми е неудобно , да ги дадат в кеш , защото имаме много неща от баткото .
Реално ще ми трябват само няколко музикални играчки , че старите са изпочупени  и малко по-плътни връхни дрешки но вече за 2-ри месец, когато ще почнем да излизаме .

За сутиените - не бях се сещала за потниче , но аз понеже в началото полвах сутиен и през нощта , мисля да си взема пак специален за кърмене .
Понеже вчера се загледах в закопчаването на този българския съм на път да се откажа .
Ужасно трудно ми се струва ...  newsm78.
При Триумфа става с едно щтракване .

Mamma vessy , Честита ви количка   bouquet !

Почувствах се сякаш иска да ме опее жива bishop  hahaha

hahaha ... Разсмя ме с това !
lilincho , katilias винаги ми става малко тъжно като чета или гледам по някоя от Реалити каналите  за условията в болниците в белите страни !

Спомням си в един от постовете на katilias , как са я питали за разните манипулации по време на раждане ... Това тук няма как да се случи . Поне не в общинските болници  ooooh!.
Благородно ви завиждам   bouquet !

# 264
Привет и от мен  Hug

Лъки, ще свикне детенце, все пак за него това е голяма промяна. По-добре, че сега го настройвате, че после с бебето ще е по-сложно.

Почувствах се сякаш иска да ме опее жива bishop  hahaha
ooooh!

Ех искрено ти завиждам за условията.....Има още много да учим.....  Crazy
Ние бързо ще се научим, ама персонала в родните ни болници, едва ли  Close

Иначе каза, че вече трябва да ходя всяка седмица за тоновете на бебето. Този път изобщо не ме гледа на ехографа, само аз май не знам колко ми е голямо бебето Crossing Arms Чудя се дали има смисъл да ида някъде на частно, само за да измерят бебето и да ми кажат горе-долу колко тежи Confused
Има смисъл само за твое успокоение, иначе не. Аз откакто ходя за запис на тоновете от средатанна януари, също не гледаме бебето на ехограф.

Друг е въпросът , че най-вероятно въпросния производител ВЕЧЕ е с нова подобрена формула , която ако се вярва на етикетите , е без изброените съставки .
Колкото може да се вярва на етикетите на Мустела, толкова може да се вярва и на всички останали компании, включително и произвеждащите органична козметика. Така че колкото по-малко мазила за бебето, толкова по-добре според мен!

# 265
Момичета, не мога да се събера в кожата си, ужасно съм нервна на моменти  Sad, добре че съм си в къщи и около мен няма хора, че да ги тровя с нервните си изблици. Вие имате ли такива състояния? Как се справяте с тях??? На мен единственото, което ми помага са разходките, но в това студено време не са особено препоръчителни  Sad

# 266
  • Плевен
Да аз имам там картон с всички тези неща.Просто трябва да си го поискам.

# 267
saura да, премахната е забраната. Вчера и по БТВ новините казаха, че отпадат забраните и ограниченията свързани с грипа (поне за София, за другите градове не знам).

hick Споко момиче, напълно нормално е да имаш такива моменти. Послушай хубава музика, направи си чаша горещ шоколад и мисли за срещата с малкото човече. На мен понякога ми минава по-бързо като се нарева  Crazy(помагам си с някой хубав сантиментален филм, като Месец любов например)

Момичета направихте ли своя окончателен избор за име на бебето. Аз съм в голяма чуденка, търся си име, което да започва с РА или в краен случай с Р , ама нищо не мога да си харесам от именниците.

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 11:46 от jozyy

# 268
Hicк, едва ли на някой не му се е случвало да пореве без причина или да навика някого , без да има защо. Спокойно, нормално е за нашето състояние, дано близките да не се засягат много. Hug
Лъки, съчувствам ти за малчо. На мен ще ми е много трудно да предприема такава стъпка, но ти бъди смела и дано бързичко да свикне детето. Hug
Как точно се правят упражнения за перинеума? Просто стягаш мускулатурата ли? И колко често? Ако някои ги прави, моля да ми обясни. Blush
Че защо да е вредна арниката? Хомеопатията никога не ме е притеснявала, пия  от много време, детето си лекувам с нея, все пак не си самоназначавам нищо, но вече съм навътре и понякога даже не ходя и на лекар, ако симптомите ми са познати. Wink
И мен едно гърло се опитва да ме заболи, дано се размина само с това. Cry

# 269
marys, Mur, ena4, благодаря ви за подкрепата Hug Изкарахме първата нощ благополучно. След като се оплаках Малчо не се събуди до сутринта въобще  newsm44 Иначе като отвори очи и веднага си слезе от леглото и се запъти ухилен както си беше в чувала към играчките - много беше сладък  Heart Eyes
ena4, аз си правя всеки ден един изцеден лимон с мед и топла вода, освен че е полезно е и много приятно питие  Peace Оправяй се бързо  Hug Скоро за гърло си бях взела и едни бонбони с ектракт от градински чай, но сега не мога да ги открия, вместо това открих продукти с аспартам, между които и детските витамини Марсианците...добре че не съм взимала на Малчо  ooooh!
Hicк, аз съм забелязала, че много често тези настроения се дължат на подсъзнателните ни мисли. Проведи си един "разговор" със себе си, за да разбереш притеснена ли си, еднообразно ли ти е, време ли не ти стига за нещо и т.н. и се замисли, че каквото и да те изнервя по-важно от бебчо няма в този момент, а твоето настроение се предава и на него  Hug Така че релаксирай с хубав филм, музика, кафе с приятелка, ако ще направи си нещо, което обичаш - топло мляко, някоя тортичка...и бебето ще е доволно, и ти също  Peace

Общи условия

Активация на акаунт