Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 131
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, да се отчета и аз, че днес бяхме на прег;ед.Очаквах да няма ЖК и да ме върнат, но се оказа, че в нашия малък град уж нямало толкова много болни и си правеха прегледите.При това в отделението Crazy
Ние сме вече над 2 кг., макар че си мислех, че за 33 г.седмица май трябва да сме малко повече, а уж беше едричък момъка.Карай, здраве да е.Важното е, че той е добре.Разположен е главично, гръбчето е отляво на мама, а ръчичките отдясно.Крачетата му ритат точно в черния ми дроб.Голям футболист се извъди ей Simple Smile Слушахме и тоновете, които са ОК.
Доки утре ще ми пуска болничния за 45 дни преди раждане.Освен това утре ще дам и стерилна урина за изследване, че нещо ме боли от страната на бъбрека, да видим какво е.
Иначе говорихме за секциото, питах гои за арниката.Той каза, че било излишно.Сега се чудя какво да правя.Аз мисля да съм секцио, но четох в нета, че мам със секцио се възстановявали мн бързо.Моля, ако има мама, която мисли да взема арника и да ражда секцио, нека се обади какво е нейното мнение  Praynig
Това е засега, продължавам да следя темата.

# 376
  • Бургас
Майски, честита годишнина и мноого любов ви пожелавам   bouquet
Аз съм в чуденка има ли отношение дължината на цикъла с определяне на термина. В смисъл, че аз съм с 25 дневен цикъл и един калкулатор преди малко ме определи за 13,03,11 г. , а при 28 дневен съм за 17-ти. Все пак малко жени имат точно 28 дневен цикъл.  newsm78

# 377
Лелелее, изписали сте 5-6 страници за един ден, браво пу пу
Първо да не пропусна да честитя на майски годишнината - пожелавам ви о6те 5 пъти по толкова години да се обичате и децата да ви слушат.  bouquet  Hug

Добре дошли на новите мами  Hug аз направих групата и одобрявам всеки пуснал рикуест, единствено вчера имах един гаф с една мама - без за искам го игнор-нах, но после я добавих, така че пускайте и като влизам добавям  Hug

Аз днес давах пак стерилна урина след лечение, дано този път е наред. След което направихме една дълга разходка с милото, няколко пъти се хлъзвах на леда, но не съм падала. Обаче се появиха болки ниско долу- първо бяха леки, после се засилваха, но само като вървя, обаче аз инат не спирам да вървя,накрая и кръста ме заболя, та сега съм в леглото и пак имам болки в кръста. Дано всичко е ОК, утре съм на ЖК да си получа болничния и документите и да ми направят

Майски, честита годишнина и мноого любов ви пожелавам   bouquet
Аз съм в чуденка има ли отношение дължината на цикъла с определяне на термина. В смисъл, че аз съм с 25 дневен цикъл и един калкулатор преди малко ме определи за 13,03,11 г. , а при 28 дневен съм за 17-ти. Все пак малко жени имат точно 28 дневен цикъл.  newsm78
Писали сме заедно  Hug има значение, но не за 2,3 дни, а както е при мен около 14дни разлика, аз затова съм с неуточнен термин, тъй като в началото имах дати от 15ти март до 30 март, което си е голяма разлика. А дали 6те е 13ти или 17ти няма значение. Най-точно е ако знаеш датата на зачеването +266дни.
Айде аз продължавам да ви дочитам, че стигнах на половината...

# 378
Майски честита годишнина, пожелавам ти още дълги години съвместен и хармоничен живот!!!Добре дошли на новите мами Hug  bouquet
Аз днес получих големите си заявки от Вис Виталис и vsi4kozadeca.com.Столчето за кола,което си поръчах от всичко за деца пишеше на сайта че е от 0-18 килограма http://vsi4kozadeca.com/za-razhodka/stolcheta-za-kola/stol-za-ko … -mosaic-blue.html,а пък като дойде днес се оказа,че на него пише 9-18 килограма,аз сега им написах е-мейл да ми обяснят как мислят да го ползвам от 0 килограма,някоя от вас има ли представа за това столче?
Иначе съм много доволна от всички покупки.Днес поръчах и въпросната си количка- Navington Caravel Atlantic  с кош за новородено Genua,към нея поръчах и рамка(за фиксиране на коша на едно място),която се надявам в края на февруари и началото на март да ми доставят заедно с всичките й аксесоари.Казаха ми че с доживотна гаранция.И си поръчах ръчната помпа на Авент без бисфенол,както и стерилизатор на Авент и шишета и биберончета,но всичко е за всеки случай,искам да кърмя на поискване и да се съобразявам изцяло с това,което си иска детето,никакви режими няма да му прилагам,то милото ще ме води.Дори няма да си взимам за родилния дом нищо от този арсенал на Авент,искам детето да ми е единствения помощник и аз за него.Но взех помпата основно ако например искам да го оставя на някоя баба и да се изцедя предварително за да има милото храна ако не сме заедно,но дано да не се налага,че искам все да си е до мен.
За името баща му го реши още в началото,няма на никой да е кръстено.Има връзка с руско-българската история,не е и случайно.

# 379
До сега четох ето тази статия, някоя от вас чела ли я е ?

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=893

catwalk термина е само относителен и ориентировъчен, така че не се втренчвайте толкова в него  Peace

hellen_law3 не се притеснявай за теглото на бебо, има 15% отклонение при изчисляването  Peace това го бях чела някъде  Peace

Били стана ми смешно как и е заприличала на андрея   Mr. Green

marinels стискам палци утре всичко да е наред  Praynig

bsisi това много прилича на нашия стол  newsm78 а има ли допълнителни възглавнички ? Те са за малко бебе  Peace отделно на това има една червена 'ръчка' отпред и отдолу, която като се издърпа и столчето става в легнало положение. Точно както е и столчето само за новородено  Peace

# 380
  • София
Момичета, много ви благодаря за пожеланията.Да ви се връща и на вас-всичко най-добро    bouquet

За размерите по ехограф, те са някакъв ориентир, но не са категорични.Важното е всичко да е наред с бебоците.

catwalkТермина се изчислява по прм, но  и той е някакъв ориентир, защото не се знае кога със сигурност си забременяла. WinkМоже да се изчисли и  така.ПРМ 5юни прибавя се 7 и се получава 12,(това е датата на термина) и от месеца 6(юни) се вади 3 ) и се получава 3(март) 12 март.

Честитити покупки на пазарувалите за бебоците Grinning

# 381
Здравейте и от мен! И днес доста сте си "поговорили" Simple Smile, но все пак успях да ви изчета.
Първо да не забравя да честитя годишнината на Майски - да сте живи, здрави, много да се обичате и подкрепяте.... и да се радвате на здрави и засмени дечица!

Anduli, питаше ме защо сме ходили до Пирот...да, там има много хубави бебешки неща, сръбско производство са си и аз съм им голям фен, затова ходихме.

Миш, и моето бебче е с главата надолу, но да ти кажа, тя наистина е неудържима, не престава да се движи и я усещам навсякъде - очертава й се дупенцето отгоре, към ребрата, а отсрани се виждат крачета или лакти, не знам, но са доста острички:)

Сега да ви разкажа - днес ходих за първи път за запис на тоновете, всичко е наред! Обаче първо докторката, която следеше тоновете се осъмни, че съм с много тесен ханш и както каза тя, по мен няма друго, "само бебе", т.е. корем...и че според нея няма как да раждам нормално..... после се срещнах за първи път и с докторката, при която ме насочиха да раждам и тя само като ме видя, каза, че съм за операция....И така, не че имах претенции как да раждам, защото според мен и при двата случая има плюсове и минуси, но все пак бебчето си е с главичката надолу от шестия/ седмия месец.... и се бях понастроила да е така. А сега се стреснах, но не заради самата операция, а по-скоро за това, че ще трябва и дата да избирам, а то май няма много време Sad

Ох, хайде да не ви досаждам повече с моите емоции Simple Smile Hug

О, последно.... добре дошли на новите мамчета, групата ни растееее Praynig

# 382
Здравейте милички:) Идвам да се отчета..
Днес бяхме на консултация и преглед...взеха ми секрет и останах много очарована,защото въобще не ми бъркаха както си го представях аз с тия "клещи" да ме отварят,а с нещо наподобяващо клечки за уши попи секретче и готово:)бях мнооого щастлива,щото си представях,че ще имам и среща с магарето,а то нямаше нужда Mr. Green Mr. Green Mr. Green
След това отидохме с беба при доктора:) пораснала е малката ми маймунка и вече е 2,500 кг:)
Аз тука няколко дена се чудих защо така ми е твърдо на над пъпа....викам си да нямам постоянно някакви контракции,а тя момата е седалищно разположена и доки каза,че това твърдото дето толкова ме притиска и е главичката..направо имам чувството,че ще ми се пръсне стомаха(и смешно да звучи,само там ми е такова голямо напрежението) аз все си мислих,че това горе твърдото и е гръбчето или дупето....и че ниско долу усещам да шават рачичките,ама явно ниско долу си усещам ритничетата..Опита се доки да направи една фотосесия,ама то  на татко си прилича и не дава да го снимат...успя 1-2 що-годе хубави снимки да направи и ми стана мнооого миличко като и видях устничките и носленцето(то е като моето:))))) голяма ми е бузана

Относно ИМЕНАТА,ние с нашия тати вече сме си намислили отдавна име...имаме си и резервен вариант,ако случаааайно няма изненада и беба всъщност е бебо,ама доктора днес ми обясни,че нямало как да стане щом бил 100% сигурен...

Майски - много много семейно щастие ви желая и вечна любов.Весело изкарване на празника и НАЗДРАВЕ за ваше здраве:)

# 383
  • Пловдив
Има, да. При 25 дневен цикъл по всяка вероятност овулацията ти е била не на 14-ия ден, а малко по-рано - на 11-12-ти. Съответно и датата на термина трябва да е 2-3 дни по-рано. За 2-3 дни не е кой знае какъв проблем, но има жени с 35-40 дневен цикъл. Съответно тогава овулацията им е била доста по-късно от 14 дни след ПРМ, бебчето е по-малко. Ако му определят термин по ПРМ, като дойде терминът и не се роди, има опасност да решат, че е преносено и да бързат да го извадят. А на него просто да му е рано.
И още нещо се замислих. Ако някоя жена е с късна овулация и й определят грешен термин по-ранен от истинския и отделно се наложи да планират секцио 1-2 седмици преди предполагаемия термин, то тогава бебчето ще е извадено цял месец по-рано  Rolling Eyes
Мен на прегледите на частно ме питат не само за ПРМ, а и колко ми е дълъг цикълът  Peace
Иначе Майски е права, това е стандартният начин, по който го изчисляват и записват в документите.

# 384
Искам да попитам дали някоя мама не е виждала в магазините кошара на Дисни - синята с мики маус. Дисни са на Бертони. В складовете казаха, че не се внася от миналата година и единствено мога да намеря такава ако е останала в някой магазин. Confused

# 385
iliqna_ тази ли имаш предвид  newsm78
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5683&cat=106

veset0 Чудесни новини!

оофффф искам вече и аз да си видя бебо ...  ooooh! почва да ме хваща нервата  Whistling

Commelina това е така, но не е задължително ОВ. да ти е била на 14 ден  Peace може да е по рано може да е по късно  Rolling Eyes което е най неблагоприятно за тези които са секцио  Crazy Аз съм от тези дето цикъла им е 27-28 дни, като по часовник  Mr. Green Ама май не ми е на 14 дни   Crazy

sirma по важното е бебо да е добре, знам че е неприятно. Но всяко нещо минава  Hug

"Фейсбук" ни води до депресия от завист, твърдят учени http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3588131  Mr. Green

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 22:39 от mama_vessy

# 386
Майски, Честита Ви годишнина. Желая ви да се обичате винаги и да се радвате на деца и внуци  Grinning
Добре дошли на новите мами. Hug
Лилинчо, много се смях със свещенника, и тук ги има бе. Ама идват само ако ги пожелаеш (само как прозвуча). Ти къде живееш в САЩ? Прощавай, ако си споделяла.
За готвенето - за мен по-голяма драма е да измисля какво ще готвя, а не да го наготвя. Ако питам мъжа ми - отговорът е един - кюфтета. Той само това може да яде  Grinning Днес ще правя свински пържоли с печени картофи и шопска салата. Това реших. Утре - тъй като ще имаме много гости (подозирам към 40 човека), ще правим пица в пещта на двора. Да го засадим това лозе, че хич не обичам да не съм подготвена.
Иначе - аз съм на преглед другия четвъртък. То за какво ли ходя де  Grinning Така и така си говорим само, аз виждам, че съм добре.
Приключвам с последните приготовления, вчера купих 2 столчета за кола за по-голямото ни дете, а бебето ще се вози в столчетата на Александър. Иначе трябва да купувам сега 2 за бебето и после още 4, като се наложи да сменя тези, до 18 кг.
Момичета, пак да си кажа - какви са тези доктори в България бе? Как така те преценяват, че си с тесен ханш и разни такива? Тук, освен ако няма някаква очевадна предпоставка за секцио - някакво сериозно заболяване и т.н., единствено тогава се ПЛАНУВА секцио. Иначе - ако наистина в процеса на раждане се наложи, винаги са готови. Секциото е сериозна коремна операция.
Хайде, лека нощ ви желая.

# 387
iliqna тази ли http://www.eshop-bg.eu/product.php?ProductID=208

Майски,честито желая ти още много семейно щастие  bouquet

# 388
Момичета, искате ли малко да се расеем и да си спретнеем едно меню например. всяка да си каже някоя рецепта или какво ще готви тази вечер. Чудя се и се мая вече какво да сготвя. Нещо бързо ми се иска да е и вкусно:)))
Аз сега много по малко готвя че не ми се стои права да меся, беля, режа.
Така че днес беше салата с китайско зеле и картофи със свинско на фурна.
За името баща му го реши още в началото,няма на никой да е кръстено.Има връзка с руско-българската история,не е и случайно.
Ще следя с интерес.  bouquet

# 389
  • София
 *sirma* , без някога да съм се изправяла пред този проблем, ще споделя какво съм чела, чула по въпроса. Тесен таз предпоставка за секцио било доста нашумял мит. Ето една статия по въпроса: http://www.rodilnitza.com/blog/pregnancy/golyamo-bebe-znachi-try … ete-tazi-statiya/

А какво ли стана с нетърпеливата мартенка, която много искаше да види бебето в началото на девети месец? Да се надяваме, че все пак лекаря е проявил малко здрав разум.

Общи условия

Активация на акаунт