Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 134
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
# 391
*sirma* , без някога да съм се изправяла пред този проблем, ще споделя какво съм чела, чула по въпроса. Тесен таз предпоставка за секцио било доста нашумял мит. Ето една статия по въпроса: http://www.rodilnitza.com/blog/pregnancy/golyamo-bebe-znachi-try … ete-tazi-statiya/
ще си позволя да не се съглася, тъй като имам нагледен пример пред себе си как на моя приятелка и казаха, че бебето е 4,500 и няма как да го изроди естествено, но тя милата държеше да ражда нормално, за да усети какво е да си майка. Е, познайте - завърши с големи мъки за нея и за бебето, форцепс и хиляди шевове, 2 месеца ходеше като пате и сядаше по уникален начин. Всичко е въпрос да имаш доверие на лекаря и да знаеш, че преценката му е правилна. Аз съм тотално против секциото, когато е неоправдано, но ми се наложи да свикна и аз с тази идея за раждане, тъй като имам медицински предпоставки.

# 392
Въпрос към момичетата с такава люлка.

Днес реших да и меря матрака да видя какви чаршафчета да и шия, да ви кажа малко ме притесни този дунапрен който го водят за матрак.
Не твърдя че съм права, по скоро търся отговор така ли да оставя бебето да спи, какво да правя newsm78
Споделете моля какво ще ползвате.

# 393
  • София
Ние онзи ден купихме подобна люлка, но матрак поръчахме да ни направят, мисля, че кокосов беше. Очакваме утре да е готов, като го вземем, мога да кажа подробности.

# 394
Добро ви утро!
Аз днес съм при доФтора Grinning ,ама май няма да има нищо интересно.Вече искам да идва време за мерене на тоновете,а те започват в 36 та седмица.Другата визита ще да е.
katilias В Чикаго съм

# 395
Добро утро маминки ...
Виждам , че нашумяват темите за кг и за тонове на бебченцата ни.  Hug
За отчет ние сме вече 2500 гр , а за тоновете съм малко пообъркана, защото аз от както ходя на консултация ми следят тоновеPeace Очудвам  се защо на вас , чак сега??? Или това си е лекарска практика . И не само това  Flutter
Всеки път като отида - все едно отивам за първи път, всичко се мери и измерва на ново . Лекарят ми не е на практиката , че всичко върви "по план" , т.е. че бебето трябва да е толкова, аз трябва да тежа толкова, матката трябва да е толкова, околоплодните води и т.н.
И в този ред на мисли , да попитам следят ли ви плацентата , околоплодните води ,  и пъпната връв ???  За мен този въпрос беше много важен , за да няма изненади.  Crossing Arms Naughty
 ЛЕК ДЕН НА ВСИЧКИ МАМИ

# 396
  • София
Добро утро   bouquet

Благодаря на всички ви за милите поздрави  Heart Eyes

Мъжо вчера се прибра по-късно,че беше в командировка до Ямбол, но милият беше успял да ми купи огромен букет рози(обожавам ги), та годишнината мина набързо, но беше много приятно. Hug

Цитат
Днес реших да и меря матрака да видя какви чаршафчета да и шия, да ви кажа малко ме притесни този дунапрен който го водят за матрак.
Не твърдя че съм права, по скоро търся отговор така ли да оставя бебето да спи, какво да правя
Споделете моля какво ще ползвате.

Г-жа Стихийно бедствие, можеш да си поръчаш матраче във всеки един удобен за теб магазин по твой размери.Иначе предлагат стандарт 60 на 120 и 70 на 140. Единствено трябва да се съобразиш колко е висок и колко ти остава като разстояние до края на люлката , за да се избегне проблем какъвто имаше  с неиното матраче Magica_de_Spell.
 Иначе дунапрененият според мен, е силно казано матрак(приличат ми на гъба за миене на чиний) и отделно си мисля,че е развъдник на бактерий и се задържа много прах. В магазините се предлагат  различни матраци-кокос, кокос и пяна, също така на Магнифлекс и Пиер Карден са доста добри Peace

За овулацията, тя найстина е относителна, защото всичко се ръководи от една жлеза в мозъка.(мисля,че хипофизата беше newsm78)Дори и мами които са със  редовна менструация(28дни) не може да се каже,че тя е настъпила точно на 14 ден.Един месец може по-рано да настъпи, друг по-късно, а понякога се случава и два пъти в месеца да има овулация. Колкото и да е странно дори по време на менструация може да се забременее, защото самият полов акт може да предизвика отделянето на яйцеклетка(настъпване на овулация)С две думи няма ден в който със сигурност да не може да се  забременее затова овулацията е и толкова относително понятие, а оттам и изчисляването на термина е просто ориентир.

Penmar , и при мен като при теб  докторката мери всичко всеки месец и сърчицето слуша с апарата, но записа на тоновете в деветия месец е по-различен.Слага се един специален колан с устройство на който  измерват тоновете на бебето в продължение на 20-30 мин. в зависимост от това дали бебето спи, по-активно ли е , също така се проследява дали няма контракций по време на записа.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 09:26 от maiski3

# 397
Добро утро и от мен  Hug

Браво на всички послушни и порастнали бебчета  Heart Eyes

Penmar, на мен от 6-я месец ми правят доплер тест, при който се отчитат сърдечните тонове, кръвния поток през пъпната връв и плацентата, проследява се състоянието на околоплодните води. От 8-я месец правим запис на тоновете, което както е написла maiski3, се прави с друг апарат и записа продължава 20 мин. Според теорията, в 8-я месец записа се прави на всеки 2 седмици, а в 9-я - всяка седмица, но всеки лекар има различна практика.

# 398
Добро утро!  Hug

Сега гледах ценоразписа на Шейново - имат услуга Индивидуален акушерски пост - някой знае ли какво включва това newsm78

Mama vessy Аз пелени най-вероятно ще купувам от Метро или Кауфланд. В тази връзка някой знае ли дали Молфикс се продават в Кауфланд?
Catwalk Commelina ти е обяснила подробно за термина. Аз имам малко притеснения по този въпрос, защото моята овулация беше на 23ти ден и съответно термина ми спрямо датата на зачеване излиза 20-21 март. Според датата на ПРМ, обаче термина е 14ти март. Разликата е 1 седмица и много се надявам бебо да не закъснява, защото ако се забави след 14ти ще ме водят сигурно преносила, а то ще има още седмица. Също и обратния вариант, ако тръгне да излиза преди 20ти февруари (да не дава Господ), няма да съм още в 9ти месец, но според ПРМ ще съм в 9месец Confused Много  глупава тази система. В общия случай би трябвало да се водят по нея, но когато си знаеш датата на зачеване, би трябвало това да е отправната точка.

Sirma А тези лекари как ти прецениха размера на таза? Защото без снимка, от която да се видят вътрешните размери няма как да се определи дали си с тесен таз. При първата ми бременност бебето беше седалищно разположено (което само по себе си не е показание за секцио), но след снимката се видя, че няма как да родя нормално и ми назначиха секцио.

Ох, мами вие поне сте обсъждали някакви имена. Аз единствено съм заявила на милото, че държа първата буквичка да е на баща ми, но конкретни имена не сме коментирали. Като стане въпрос за имената все нещо се случва, я звънне телефон, я малката нещо ни прекъсне и така и не сме говорили.

За тоновете: До момента не са ми правили запис на тоновете. Само ми ги слушат за няколко секунди Rolling Eyes Може би при следващите консултации...

# 399
  • Пловдив
Добро утро, мартенки  Hug
И на мен запис  на тоновете не ми е правен. Питах миналия месец, но лекарката каза, че  е много рано и не вижда нищо притеснително, което да го налага.  Освен на следващия преглед пак да питам. Мисля си, че в 8 месец чак всяка седмица не е нужно, ако няма проблем.

Като казахте за раждане в началото на 9 месец, се зачудих. Ако бебето тръгне в 36-37 седмица например, как процедират? Ще го оставят ли да се роди, или е още рано и ще се опитат да го задържат? От кой момент се счита напълно готово и безопасно за раждане?

ПП: Това за тесните тазове и на мен ми е малко съмнително. Особено, щом са го казали само от 1 поглед, без да направят снимка, или да премерят нещо. Катилиас го е казала  Peace
И аз съм слушала страшни истории за разпорени и разчекнати родилки вследствие на тесен таз, но ми се струва, че при раждането и докторите са им "помогнали", като са им хакнали някоя системка и са форсирали нещата. Вместо да оставят да се случат естествено нещата.

Имам и обратния пример на този на Маринелс. Една позната, родом от Враца е, е към 175 см висока и доста слабичка. Та специалистите във Враца упорито я убеждаваха, че е много тясна и трябва да я резнат. Отиде момичето при друг лекар в София и си роди нормално и леко за 2 часа. Още повече, че бебето беше към 3 кг, не някакво огромно, а ония във Враца я видели, че е слаба и край - секцио  ooooh!

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 10:35 от Commelina

# 400
  • Плевен
Всичко е въпрос да имаш доверие на лекаря и да знаеш, че преценката му е правилна. Аз съм тотално против секциото, когато е неоправдано, но ми се наложи да свикна и аз с тази идея за раждане, тъй като имам медицински предпоставки.
Само ,че при всеки лекар е много условно,Маринелс.За лекаря няма неоправдано секцио.

# 401
  • София
Бебето след 36 седмица се води доносено, така че ако няма проблем си се ражда нормално.

А относно записите - на мен ми правиха един в началото на 8-мия месец. Доколкото знам тогава се започват, а в деветия се правят по един на две седмици. Непосредствено преди раждането се правят всяка седмица. Peace

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 11:04 от Stacked

# 402
Добро утро и от мен! Виждам, че това, което написах за таза ви е направило впечатление, на мен също ми беше интересно, затова и ви попитах. Иначе наистина не съм напълняла, само корем стърчи, ханша още на вид като ме погледне който и да е лекар, изказва съмнение за нормално раждане. И аз съм чела, че това не е предпоставка, но в действителност и аз имам няколко познати, които ги убеждаваха, че няма проблем да родят нормално въпреки тесните си ханшове.... и в последствие претърпяха какви ли не усложнения Sad Ще ви дам пример: моя приятелка роди не голямо бебе (2,500), но с такива разкъсвания, че се наложи след самото раждане да й сложат пълна упойка, за да я шият, след което тя не можеше да седне нормално от болки, кърмеше изправена или легнала на една страна....после се оказа, че не са й извадили цялата плацента, кръвта започнала да й се трови, отиде при лекаря, извадиха остатъците, но пък я презашиха (едва ли не я направиха пак девствена) и се наложи да премине през още една хирургическа намеса.....Извинете ме, от къде тръгнах, докъде стигнах.... Embarassed
Мисълта ми  беше, че никога няма гаранция, а при мен, след като ми мериха обиколки, кости и т.н. по техни си начини, установиха, че дори и малко бебе е под въпрос дали ще може да излезе без рискове, а да не говорим за бебе над 3 кг. И така, ще видим какво ще стане на следващата консултация Simple Smile

# 403
  • София
Цитат
Като казахте за раждане в началото на 9 месец, се зачудих. Ако бебето тръгне в 36-37 седмица например, как процедират? Ще го оставят ли да се роди, или е още рано и ще се опитат да го задържат? От кой момент се счита напълно готово и безопасно за раждане?

Commelina , всичко е много относително, по-принцип правят всичко възможно бебето да се доноси до края.Колкото по-близко е до термин толкова по-добре.Всичко зависи дали е започнало раждането, дали има изтичане на околоплодни води, на колко често са контракцийте, колко см. е разкритието.Действа се според ситуацията.Все пак бебето в деветия месец е напълно подготвено да се справи и всичко да завърши ок.За напълно доносено бебе се смята, всяко бебе което е родено от 38 седмица нататък(така го смятат лекарите).При мен и двамата ми сина са родени в началото на деветия месец.Баткото е роден 21 дни преди термин-2.900кг, а малкият 23 дни пак по-рано-3.200кг.Напълно нормално, не са имали дихателни проблеми при раждането, слагане в ковьоз или пък да им се подава кислород.Все пак раждането е в деветия месец, което има значение, дори и в 36, 37 седмица.Важното е всичко да е наред и всичко да завърши добре.Не го мисли, всичко ще се подреди. Peace

# 404
Аз доколкото знам, за безопасно раждане се смята от 38 г.с., но зависи и от килограмите на бебето. Не знам какво се прави ако раждането тръгне 36-37 г.с., може би зависи от случая.

Непосредствено преди раждането се правят всяка седмица. Peace
По-скоро през ден, дори всеки ден, пак според случая. Една седмица е твърде дълъг период в края на 9-я месец и нещата са доста динамични.

Упс, с maiski3  сме писали едновременно, но тя все пак говори и от опит!
maiski3, ти сега пък ме изненада с подранили момчета. Според статистиката, те не бързат много, много да излизат  Thinking

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 11:14 от Mur

Общи условия

Активация на акаунт