Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 098
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Честито на мама Zina! Да расте здрав и щастлив малкия Димитър!!!

Момичета, дойде и нашия ред.....
Видях, че термина на Zina е 1.03. Значи тъкмо е влязла в 9-я месец.

# 451
  • София
Еха, каква вест. Разплаках се... Hug
Да е жив и здрав малкият сладур Димитър, само радост да носи на мама и тате.
На мама бързо възстановяване, а на татко скорошно изтрезняване   bouquet

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 21:01 от maiski3

# 452
Охххх, още се вълнувавам. Тя каза, че било насрочено за след 2 седмици, но бебо не изтраял до тогава.   Hug  Hug  Hug

noive много се радвам че всичко е наред  Hug

lia01 много неприятно, защо не отидеш при друг  newsm78

hellen_law3 и според мен е от хемероиди.  Peace Ярко ли беше петното?

# 453
Ехааа, че страхотна новина и аз се разплаках от вълнение Grinning
Zina,  да ви е жив и здрав малкия мъж и много да ви радва Hug Много гуш и за двама ви Hug

# 454
Честито на мама Zina и на съпруга й.Да им е жив и здрав малкия юнак!А бебенцето нормални ли е родено, защото доколкото разбрах май е било планирано за секцио?
Mamma Vessy, да, петънцето беше светлочервено.На мен също не ми изглежда като вагинална кръв, но знам ли.Иначе бебо в момента здравата ме рита Simple Smile, милото ми то.Надявам се да не е наистина нищо сериозно.Вярно, че последните 10 дни не съм се спряла, но май ще спирам вече да хойкам насам-натам.Само почивка и това е.

# 455
  • София
Ехааа! Най-нетърпеливото бебе! Да им  е  жив и здрав Димитър!

Аз също съм болна. Лекувам се с каквото знам и каквото ми е предписала лекарката. Повръща ми се от чаеве и плодове вече, но мъжа ми ме вкарва в някакви филми тука и само ме стряска.

marinels, такива неща се случват и с жени с „огромни”тазове, също и с много малки бебенца. Разкъсванията, която приятелката ти е имала какво общо имат с таза?
Penmar, следят ми изброените от теб. Нали това е целта на посещението ни при доктора.
Лъки, без да отварям темата за съвместен сън, само ще коментирам това:” Не разбирам защо насила трябва да приуча детето си да ми стои до полата, че после да се чудя как да го правя самостоятелно. Предпочитам да се лиша от здравия си сън ако трябва и за 1 година, но детето си приема за нормално да е отделно и да получава грижи, когато ги поиска. А не да изживява в последствие като порасне стрес от това, че го отделям. Аз поне не познавам родители, които са спали съвместно с децата си и те сами да са се отказали от това...в повечето случаи е голям проблем отделянето в по-голяма възраст” . Та – детето не се приучва да ти стои до полата. То си го може това, защото не познава друго  Wink . Говорим за бебе, не за дете. Не виждам защо привързаното родителство да прави децата „несамостоятелни” след като личния ми пример ми показва друго. Пък и уважаваните специалисти в областта твърдят обратното – детето става самостоятелно, когато е задоволена нуждата им от привързаност. Защо бебето трябва да изживява стрес, когато го отделяш? Нима всяка новост в живота му ще бъде стрес за него? По-скоро зависи от подхода, не от новостите. Пък и личното ми мнение е, че не е необходимо да правиш нещо, за да направиш отрочето самостоятелен човек. Само трябва да не му се пречи на процеса, то само ще си извърви пътя. И накрая – запознай се с мен  Mr. Green . Моето дете чисто самО една вечер ми каза :”Мамо, искам да спя в това(неговото) легло.” Това ме изненада и мен , не знаех, че е чак толкова лесно, но е факт(а вероятно бих подложила под съмнение, ако друг ми го каже). Познавам деца, които спят с родителите си(до 12-13-15 годишни) и , о! Изненада! Нито едно от тях НЕ е спало с тях като бебе. И е било приучвано на самостоятелност от новорождението си, но един ден вече порасналото дете започва да се държи така, сякаш не му е преподаван урок по самостоятелност. И отново повтарям ,че не говоря конкретно за съвместния сън, а за ученето на новородено бебе да бъде самостоятелно.
veset0, предвид факта, че в БГ болници се ражда по гръб с високо вирнати крака, наистина седалищното раждане може да бъде много опасно. Това се оказва крайно неподходяща поза изобщо за раждане, а камо ли пък при седалищно.

# 456
Да и е жив и здрав малкия Димитър с много радост и любов да  дарява мама Zina и таткото ,Ох много се развълнувах,почна сe и при нас,малко остана

# 457
mistela  ерси за отговора.И аз раждах там  януари 2010 нормалното беше 650, а секциото 750. Питах Цвете_78,защото тя скоро ходи там на преглед та сигурно се е информирала и за цените.Май са се вдигнали и сега е за нормално 750лв.
И аз прочетох,че вече имате бебе във форума.честито ! Да е жив и здрав Димитър много да радва мама и тате!
 Момичета отлично знам как се чувствате-настройте се положително и мислете,че ще се справите(раждането не може да се опише с думи-при всеки е различно.Ще се справите-слушайте какво ви казва екипът и всичко ще е наред.И от опит като дишате по време на контракция болката не се усеща.Не е толкова страшно-успокойте се  и съвсем скоро ще гушкате своите пухкави бебенца.Успех!Стискам Ви палци!

# 458
  • София
Честит син Димитър на мама zina_! Жив,здрав и много късмет!

# 459
Честито на мама ZINA и сие и малкия ДИМИТЪР! Да са живи и здрави!   bouquet Браво на момчето колко е пораснало още в началото на 9-ти месец, голям мъж  Simple Smile
hellen_law3, най-вероятно е от хемороиди, пък и 2 км вървене пеш не ми се струва кой знае какво разстояние, аз минавам доста повече само за една разходка с Малчо  Peace
Адриана_, vikiimm, за грип и простудни заболявания много помагат хомеопатичните инфлуцид и тонзилотрен, оправяйте се бързо  Peace
ena4, само да сме здрави тогава, аз ще ти напомня за Бебешкото кафене Peace
skrech, всеки си има мнение, не оспорвам твоето. Просто се чудя защо когато детето е спокойно и се чувства добре трябва да ми е в ръцете, в леглото и т.н. През останалото време, когато изпитва някакъв дискомфорт или желание за контакт естествено, че ще откликна на нуждите му. Малчо в началото, когато е показвал, че има нужда от нас, спеше върху  или в нас, не просто в леглото ни, когато имаше колики сме го носили с месеци на ръце. Но винаги, когато е бил спокоен, си е спял в собственото легло, това имах предвид, че не смятам за нужно в такива моменти да го уча да е до мен - когато всичко си му е ок и видимо няма нужда от присъствието, грижите или ласките ми.  Peace

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 21:35 от Лъки

# 460
Честито бебче на мама Зина. Да е жив и здрав и много много радост да ви носи.

# 461
Честито на мама Зина и от мен.Живи и здрави   bouquet

Много се развълнувах като сега видях хубавата новина!
ЗАпочна се и при нас  bouquet Hug Hug Hug

# 462
  • гр.София
 Simple Smile

ЧЕСТИТО НИ БЕБЧЕ!
МНОГО УСМИВКИ И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАЙЧЕТО МУ!!!
  bouquet

# 463
hellen_law3 значи не е влагалищно, а и както казваш след това вече не се е появило, няма от какво да се притесняваш. Хемероидите са неприятни, и  особено по време на бременност се обострят, заради по трудното ходене до тоалетна  Hug

Казах на мъжа ми, а той А ти още не си си приготвила багажа  Joy май се сепна че то времето си лети  hahaha

# 464
Здравейте мили мами Simple Smile
Аз също съм определена с термин за 05.03 и много ми харесва вашият форум и реших да се включа и аз към вас Simple Smile разбира се ако съм добре дошла Simple Smile
Чам за сега момченце но да видим дали ще е така Simple Smile Малко късничко се включвам в този форум но се надявам да наваксам Simple Smile
Успех на всички мами и леко раждане и на края за финал много здрави и сладки бебчета Simple Smile

Честито на мамите които вече са родили Simple Smile Да са ви живи и здрави бебчовците и много да ви радват Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт