Бебешка близнашка тема ХХ

• 34 230
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Не е покачвал повече от 38,4.Като повиши темп. му давам панадол.Откъде го хвана този вирус само това не ми стана ясно Thinking. Дано поне и другото да не започне да качва.
И на мен не ми беше ясно къде го хванахме.Тогава не излизахме по разходки.Домашните бяхме здрави и никой не беше идвал.Но се случи.При нас другото не вдигна температура, но по съвет на Джипито бях дала Осцилококцинум и вит.С Дано всичко ви се размине бързо Peace

# 181
Здравейте,включвам се и аз в темата да я следя и с въпросче
Искам да попитам кога започнаха да се изправят в леглата хванати за решетките?При нас единия,който е по-щтуричкия Кристиян сега се опитва и за момента стои само на колена хванат за решетките и сигурно след няколко дни ще се усети какво трябва да направи,но притесненията са ми за другия,който въобще не си прави труда да направи някакво усилие да се хване и поисзправи.Двамата имат адкси голяма разлика в това отношение,но се чудя дали Алекс да не го водя на някакви гимнастики малко да го подпомогнат....

Честит празник   bouquet

# 182
Честит празник на всички мами!!!!!!!!!!!

Нуник, ние също изкарахме нещо подобно по Нова година, но минахме само с панадол, от който обаче детето се изризна и се наложи да й дам и панадол.

# 183
Честит празник мили дами!
Бъдете здрави, усмихнати и много обичани мами и съпруги   bouquet

ekaterina visokaliyska , разбирам притеснението ти за разликата в двигателната активност при децата. При нас също е така и сигурно е нормално, те са отделни индивиди. Ники не се спира и за 5 минути. Започна да се изправя на колене сам в леглото си в края на 6 месец  #Crazy. В седмия вече се наложи да свалим леглото му на най-долното равнище, защото се страхувах да не се метне вече. В същото време, Габри даже не се опитваше да се обърне от грЪб по корем  Thinking. Тя си е по-спокойна натура, разбира се това и се отрази и на килограмките  baby_neutral. Сега са много смешна гледка, Ники лази на колене по цялата къща, изправя се сам където може да се хване за нещо, а тя милата от две седмици, пълзи като гъсеничка около него и чак сега започна да се изправя в леглото ,но само от седнало положение...
За гимнастика и упражнения знам ,че има добри специалисти в Токуда, но все пак поговори и с педиатърката на децата. Тя би трябвало да забележи ако има някакъв проблем или Алекс просто е по- мързеливичък .

# 184
  • София
Здравейте,включвам се и аз в темата да я следя и с въпросче
Искам да попитам кога започнаха да се изправят в леглата хванати за решетките?При нас единия,който е по-щтуричкия Кристиян сега се опитва и за момента стои само на колена хванат за решетките и сигурно след няколко дни ще се усети какво трябва да направи,но притесненията са ми за другия,който въобще не си прави труда да направи някакво усилие да се хване и поисзправи.Двамата имат адкси голяма разлика в това отношение,но се чудя дали Алекс да не го водя на някакви гимнастики малко да го подпомогнат....

Честит празник   bouquet

Здравей,
И аз имам двама сина Александър и Кристиян Simple Smile, които са абсолютно различни и намирам това за нормално.Бяха ни наплашили,че изостават с двигателните умения и аз ги заведох на физиотерапия + гимнастика за седмица, но още по време на процедурите и упражненията всички изказаха мнение, че децата са си ОК.Сега дори единия иска да ходи непрекъснато, стабилен е и стои сам, но не се изправя от седнало положение, а другия по-едричкия е като кашкавален Simple Smile,но вече не се притеснявам както преди, дори и домашната гимнастика съм занемарила.Днес четох в една книга, че това със ставането е възможно да се случи към края на 9-тия месец, а при по-рано родени деца както е нашият случай и по- късно, така че се наслаждавай на малките слънца и не му мисли толкова.

# 185
ekaterina visokaliyska , нормално е да имат разлики, нали са две различни деца  Simple Smile Не помня точно кога са се изправили, но помня ясно как едната пълзеше, а другата ръмжеше от яд, че не може дори да се обърне като хората  Mr. Green Но пък от зор и завист пролази много бързо след това  Joy

# 186
Благодаря за отговорите,да знам,че са съвсем отделни индивиди,но все пак като виждам едното как не спира,а другото само си си седи и ми става малко мъчно.Педито каза,че всичко си е ок.Водила съм ги и на физиотерапия,но беше към 5-тия месец при д-р Тонев,но при него не е кой знае какво.Оф,докато проходят и проговорят ще си го има мъничкото притеснение.

Иначе и двамата в проходилките са много щтури,вчера извадиха вратичката на шкафа от пантите  Laughing Представям си какво предстои нататък.Да са ни живи и здрави пък ще се оправяме  Simple Smile

# 187
  • София
  Елеос радвам се че се разписа, сигурно сте много пораснали.
  Моите двете също имаха голяма разлика помежду си. Забавното беше, че до шести месец Ваня беше по-активната вдигаше първа главичка, въртеше се, опитваше да се изправи, но крачетата и бяха като кашкавалени. Николета само лежеше и гледаше. Докато един ден набързо се изправи и то много по-стабилно от Ваня, пропълзя и проходи над месец по-рано. Ваня и досега имам чувство, че няма стави и сухожилия и е страшно гъвкава, но и много спъната, докато Николета няма подобна еластичност, но е по-стабилна и по-страхлива Simple Smile

# 188
И моите никога не са еднакви, но аз пък друга забелязах - единият започва да прави нещо (бавно, неумело), а другият набързо го задминава. И са така за почти всичко. От вдигането на главата, обръщането, изправянето, лазенето, ходенето... Който почне пръв се нуждае от повече време, за да се научи добре да го прави.

# 189
  • София
Аз ви чета,но все не ми остава време за писане.Не знам как другите все успяват SadКато чета за майки с по пет деца косите ми се изправят.Аз  вече почти 9 месеца и все не смогвам.Пораснали сме много.Този,който по цял ден ходи е малкият ни батко, с чието кърмене имахме проблеми Simple SmileОще ми е по-мъничък,но запази разликата в кг. от старта, а брат му бих казала,че дори е дебел Simple SmileАз ги кърмих до 8 месеца и малко,но вече се отказах. Това е при нас,чакаме пролетта и дългите разходки, а надявам се и да можем да попътуваме малко - нали вече сме големи Simple Smile

# 190
eleos , пътувайте сега, че е най-лесно.  Simple Smile Поне по мои наблюдения после нещата се усложняват  Crazy Може след една определена възраст пак да става добре, но засега тя при нас не е настъпила  Mr. Green

# 191
Моите не са различни, направо са противоположни  Shocked Едната е нервна, врещяща и кльощава, но спи повече. Когато не реве, все си "приказва". Другата е спокойна и пухкавичка , обажда се по веднъж на ден и си живее в бънджито. Нямат си и идея да се изправят, но си стоят стабилно на краката, като ги придържам. Протестират, ако се опитам да правим гимнастика и общо взето съм ги оставила на самотек. Да седят стабилно се научиха буквално за един ден, предполагам и с изправянето ще е така  newsm78

# 192
  • София
Момичета, знам че някъде беше обсъдено , ама като нямам време да ровяяяя... ooooh!
..та исках да питам, понеже моите мадами са в едно легло, колко време ще могат да изкарат така...?
..и още...сега едната като плаче, другата не я отразява, кога ще секне тази моя екстра и ще почнат да се будят, стряскат и тн....?? newsm78

# 193
  • София
При нас пък девойката първа се сеща да опитва нови умения, а младежът я наблюдава и обикновено се справя по- рано от нея.

Вещер, може и да не започнат да се будят- в нашият случай девойката се буди нощем и врещи така, че сигурно и съседите се будят,но на младежа не му прави впечатление. Peace

# 194
и моите не се будеха една друга.

Общи условия

Активация на акаунт