Съветите на вътрешния дизайнер

• 195 819
  • 705
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравей Нивиана и всички момичета с идеи.Това ми е кухнятаhttp://ditzve.snimka.bg/other/ditzve.571681.22442864
Помещението е холо-кухня.Долу горе се справих с кухнята без столовете,защото още нищо не съм харесала.Сега ще трябва да измисля и обзавеждане за холната част.Размерите са 3.70/3м.Мисля да сложа Г-образен диван.Обаче за секцията се чудя,дали да я направя същите цветове като кухнята-нали са в едно общо помещение или да е в коренно различни цветове.Дайте някакви идеи,съвети.

# 691
Niviana Благодаря ти

Извинявай, че не бях по - конкретна, аз имах предвид гланца на шкафовете. Как ти се струва цялата спалня да е с гланцови мебели. Незнам този цвят как се води - крем ли  newsm78

Ами не виждам нищо лошо да е стъклена или гланцова спалнята. После внимавайте със завесите и покривката на леглото, защото ако и те са сатен или нещо бляскаво, няма да се открояват мебелите. Търсете баланса. И  се пазете от остри ръбове и опасни повърхности, ако има стъкла.

# 692
http://rossypm.snimka.bg/architecture/dom.582713.22942655
Това  са снимки на кухнята и всекидневната . Във всекидневната пропуснах да отбележа ,че ще има стълба (която още се прави - метал и дървени стъпала) Подът в кухнята  е бежов , дали няма да е добре и всекидневната да я направя в нещо бежово (или както ме посъветва бяло , но примерно да сложа бели тапети по-интересни , че само бяла стена нещо не ми харесва ) и някакъв фототапет примерно с нещо зелено (като тези - http://domko.com/images/Imagine-26.jpg   http://domko.com/images/Imagine-37.jpg   ) , подът - http://domko.com/images/1723_MF4291_CLASSIC_frontal_540x332px1.jpg      https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png       http://domko.com/images/1701_laminat_13231.jpg      , а мебелите по-тъмни? На едната стена  ще има модули , тв шкаф в цветовете на кухнята...Ел уредите ще са инокс .
Благодаря!  Hug

Този под е по добрия, другите стоят малко евтино, защото са бук и чам.
Хубави са тези фототапети, но отблизо аз мисля че са на пиксели, тоест  не е добър печата.
По скоро нещо по поръчка. На Стройко имаше хубава фирма за декори, печата върху всичко , и върху тапети. Само момент да им намеря сайта.

http://www.neo-decor.eu/categories/print-wallpapers

Да , мебелите тъмни е добре. Останете в бяло, кафяво и зелено. И после другите неща могатда са цветни. А тапети има безкрайно количество релефни и какви ли не интересни, били и то само бели.
Маалко е хладно зеленото от снимката, може малко да го постоплите  в другата част.

# 693
Здравей Нивиана и всички момичета с идеи.Това ми е кухнятаhttp://ditzve.snimka.bg/other/ditzve.571681.22442864
Помещението е холо-кухня.Долу горе се справих с кухнята без столовете,защото още нищо не съм харесала.Сега ще трябва да измисля и обзавеждане за холната част.Размерите са 3.70/3м.Мисля да сложа Г-образен диван.Обаче за секцията се чудя,дали да я направя същите цветове като кухнята-нали са в едно общо помещение или да е в коренно различни цветове.Дайте някакви идеи,съвети.

Доколкото виждам, кухнята ви е лак, постформинг маслина.  Така отивате  в малко ретро излъчване на 60 те, което обаче се връща като стилистика.
Спокойно може да продължите с лакираните мебели. Малко по-тъмно - с цел по луксозно за дневната. Сменете дизайнера на кухнята с по-млад човек.

# 694
Niviana  Hug Hug Благодаря ти   bouquet

# 695
Niviana, Heart Eyes

какво стана с ваканцията ти!? Wink
Така се раздаваш тук... Hug

Новата тема - пак така да си се казва под № 2,
ако питаш мен, де.
Blush

# 696
Имах концепция за едната стая,поради което я боядисахме "небесно" зелено /бледа резеда/ и изведнаж се наложи /дълго е за обяснение защо / да минем на мебели цвят череша-тъмна.Тя всъщност не е толкова тъмна.Сега се притеснявам как ще си паснат двата цвята. А ако заговоря за пребоядисване ще ме  #2gunfire
Баба ми имаше една приказка,че зелено отива на всичко-нали листата и стеблата на цветята са зелени,но това въобще не ме успокоява.
Ако някой има картинка такава или има нещо подобно-нека покаже.И Нивиана,ако не е започнала отпуската вече.

# 697
Имах концепция за едната стая,поради което я боядисахме "небесно" зелено /бледа резеда/ и изведнаж се наложи /дълго е за обяснение защо / да минем на мебели цвят череша-тъмна.Тя всъщност не е толкова тъмна.Сега се притеснявам как ще си паснат двата цвята. А ако заговоря за пребоядисване ще ме  #2gunfire
Баба ми имаше една приказка,че зелено отива на всичко-нали листата и стеблата на цветята са зелени,но това въобще не ме успокоява.
Ако някой има картинка такава или има нещо подобно-нека покаже.И Нивиана,ако не е започнала отпуската вече.

-  това е от интернет, но като цяло комбинацията череша - резеда си е утвърдена отдавна ( друг е въпроса дали е  актуална сега ) Според мен няма място за притеснение - преди сме правили кухни  с лице резеда в профили череша -  даже много въвяха като комбинация.

# 698
За съжаление, е добре зеленото да остава в листата на растенията.
Залепете тъмнокафяви тапети на едната стена, или цокъл от такива по всички стени, или облицовайте цяла стена с някакво тъмнокафяво дърво. Смисълът е да избутате зеленото на втори  план, да не се чете  първо, да се степенува, и да не е активно то.

,,,
Наясно съм, че  показаното зелено от мен не е резеда.
Има и вариант да кажете на този, дето не иска да пребоядисва, да ми се обади. Много съм убедителна
.

envia,    ей сега затварям сергията   clean
и пускам персонала да мете.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 21:15 от Niviana

# 699
Момичета,много благодаря за отговорите за цвета на завесите  bouquet
Сега имам друга питанка.Днес идва майстора,който ще ми прави кухнята.Избрах си бяло за горните шкафове,а черно за долните.Цветовете са матови със почти невидими релефни цветя.Ще има и бар-плот,за който оставих мъжа ми да избира цвета.Той се спря на черен гръб и червен цвят за самия плот.Това червено ми обърка концепцията тотално.Както писах и преди,на всички етажи помещенията са едно цяло без преградни стени.В случая кухнята и хола са едно помещение,като бар-плота играе ролята на разделител.Дивана и секцията са черни,а цвета на дюшемето също е черен.Та,питанката-какъв цвят на стените на хола и кухнята?Мислех си кухнята да я оставя в бяло,защото така или иначе,от стените се вижда съсвсем малко,но няма ли да се слее със шкафовете.В кухнята пода ще е с плочки,но не знам какъв цвят newsm78

# 700
Моята спалня е точно в такива цветове и не съжалявам въобще!!!!!! Grinning

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 22:07 от havi

# 701
Нивиана, страхотна снимка е тази последната със зелените стени, масата, столовете и черната мебел ... Точно по мой вкус Simple Smile

# 702
  • София
Niviana  Hug Hug Благодаря ти   bouquet
Здлавей Нивиана и благодаря,дизайнера на кухнята е моя милост.Какво да правя като съм си малко ретро и аз-докато избирах цветове за кухнята гледах,гледах и все семпли цветове си харесвах.Аз малко си падам по зеленото,но като реших и кухнята да е зелена вече получих яростен отпор.Та да кажа за хола-стените са светло зелени,а пода е светъл-нещо като череша-вече му забравих името.И за перде изобщо нямам никаква идея.А бе то това да обзавеждаш апартамент си било сложна задача Rolling Eyes

# 703
Хубава е кухнята. Нямах предвид цвета. Модела е ретро. Похвати, които се използваха преди години. Сега просто звучат по-модерно. МНого добре , че не е зелена. Стигнете до завесите, те сами ще си покажат. Избират се накрая и дават финален акорд.

Местим се в

НОВАТА ТЕМА

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 10:09 от Niviana

# 704
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Обръщам се към вас, тъй като нещо не мога да реша в себе си как да постъпя. Проблемът е следния:
Купихме си апартамент, който е старо строителство с много тесен кухненски бокс, който е с врата към дневната и от дневната към хола е с портална врата.
Първоначално мислехме да избием стеничките от порталната врата и да преградим между дневната и хола, като влезем навътре малко в хола, тъй като  смятаме да го правим детска стая и не е необходимо да е толкова голяма стаята. Но се оказа, че стените на порталната врата са носещи, има някакви колони, а има и комин и не могат да се махнат. Остава да махнем порталната врата и да сложим стена, но пък дневния тракт ще стане не много голям, а детската ще си остане голяма. В дневният тракт ще е кухнята (едноредова), кът за хранене и кът за почивка (холов ъгъл).
Та въпросът ми е за евентуална плъзгаща се врата - има ли вариант, тази преходност между стаите да е с портална врата, която да не изглежда като стъклена балконска врата, да изолира звуково и топлинно при затворено помещение? И в случай, че стане така и вратата стои отворена, детската мебелировка, рисунките по стените май няма  да се вързват с дневната?

Общи условия

Активация на акаунт