Съветите на вътрешния дизайнер

• 195 820
  • 705
  •   1
Отговори
# 75
Дано дизайнерката ни не се откаже   bouquet
Започвам да се замислям newsm78 Ставам вече на пълен работен ден почти !
....
Аз обожавам www.salon.ru

И аз мисля, че няма да си ентусиазирана много дълго Wink Тук има огромно търсене за безплатна помощ от специалист.
А "Салон" ми е другото любимо списание, но четейки го вдигам един грузински тост с една студена вода "Искам да си купя кола, но нямам възможност. Имам възможност да си купя колело, но нямам желание. Да пием за това нашите желания да съвпаднат с нашите възможности" Laughing Laughing Но един ден като си направим къща, определено ще взаимствам доста идеи от там!

# 76
  • Стара Загора
Здравейте
и аз тук  Simple Smile
в друга тема вече зададох въпроса си,но не бях обеснила всички елементи
ориентирахме се към този интериор http://img46.imageshack.us/img46/3254/rain11.jpg
(като цветова гама ,светла маслина полиглос ,черен полиглос ,черен лакобел ,в тази тоналност ще е кухнята .ТВ шаф в всекидневнатой ми се иска да е само маслина или с съвсем малко черно,но може и изцяло светла маслина ),двете маси холна и трап. ще бъдат светла маслина полиглос ,диван черна кожа ,столове метал и черна кожа .http://img840.imageshack.us/img840/2853/raaks2.jpg
та мнного се колебая за ламинат ,на снимка е показан тъмен ламинат ,но се притеснявам че стаята е само 18 кв ,и с черна мекка мебел да незахлюпим помещението.не ми се иска да става съвсем тъмно.
стените мислех да боядисваме нещо като към нежно кремаво по скоро цвят лен ,,килим който ще е под хол.масичка ще е пак цвят лен .
другият въпрос е свързан с осветително тяло,нещо от този род ,дали ще е подходящо?
http://img337.imageshack.us/img337/535/1500k.jpg,може и без тези висулки Laughing

Благодаря предварително  bouquet
(ето и разположение на стаята......)
http://img442.imageshack.us/img442/2314/97494711.jpg

kokovi4, аз отговарях наистина някъде, ама сега взе да става все по тъмно и черно:)
Осветителното тяло е добре за този интериор. Малко...търсейки лукса....да не стане къщата на Мортиша. Вече абсолютно задължително пода да е светъл - равното светло от маслината. И не прекалявайте с тази маслина, тази шарка е модерна, но омръзва.
Черната мека мебел е добре, тя  оптически изглежда малка. Помислете за кафява все пак. Черното е доста категорично.
Този цвят за стените  ще помогне предполагам:
http://www.dulux.co.uk/colour/dutch_gold_3

И остана да измислим пода... Например някакъв спокоен дъб. Движа се близо до вашите желания, зашото имате доста напреднала концепция. Завесите  - пясъчна тафта, много моля.

,,

Благодаря за съветите ,безкрайно съм благодарна за помоща.  bouquet
концепцията ни е напреднала ,но приемаме всякакви нови идеи ,съвети ,имаме още време,след месец започваме с преустройство,къртене и така.....
И аз не иска да се получи  къщата на Мортиша Laughing,именно поради тази причина се съветвам,защото имам колебания дали това е правилен избор  newsm78
цялата идеа за този интериор тръгна от черна кожена мекка мебел .,после попаднахме на тази куня на прего и се върза добре с кожената мебел .
Залагам повече на маслина ,защото черното много трудно се поддържа ,за това ми се иска повече неща да са маслина   Grinning,но незная дали е правилно ....

още се колебая за избора си ,понякога се замисля дали не е по добре да направим комбинация от 3 цвята ,но дали няма да стане много шарено?
нещо като това http://img546.imageshack.us/g/indexpng.png/

харесва ми пода който си показала ,другата седмица ще взема парче от маслина и него ще отида да погледна ламинат .по късно ще покажа към какви маси и столове съм се ориентирала да си кажете мнението.
Благодаря за търпение.  bouquet

# 77
Niviana, благодаря за съветите Hug
 И аз си мислех за зеленото но не бях сигурна как ще изглежда в комбинация с крем гланц. Сега вече спокойно мога да го сложа.
А за цвета на стените в коридора, той е същия като в кухнята или като снимката с оранжевия диван , която ми показа ( просто апарата, с който е сниман е кофти). Това зеленото го харесах като един весел елемент на фона на монотонните  и скучни Rolling Eyes цветове у дома, но мога да разгледам и нещо не толкова крещящо...

# 78
kokovi4, , в показаните снимки има доста бяло. Сложи върху масите бели стъкла. Или поне само върху ниската, ще  отрази, ще  контрастира,  лесно се почиства. Ако не ти харесва - винаги можеш да го махнеш, или пък да сложиш черно.
Не черното е проблема, а тигровата  шарка на маслината.
 Не ми се връзвай на сравненията за Мортиша, понякога нарочно драматизирам Simple Smile

# 79
Здравей Niviana,

От много време мисля цветовете на кухнята, която ще бъде в едно помещение с дневната.
Смених си концепцията многократно, но в крайна сметка се спрях на следните цветове.
Стаята е със западно изложение.
Подът ще е в светъл корк(на сминката най-отдолу), за долният ред шкафове съм решила да е от плоскости на Egger с цвят черно-червен дъб. Гърбът е бяла стъклокерамична мозайка, а най-горният ред е бял лак.

Много ще се радвам, ако чуя мнението ти, защото определено се колебая и съм несигурна в избора си. Simple Smile

Благодаря ти!

# 80
Като стана въпрос за корк- удачен ли е за под на кухня?

# 81
  • Стара Загора
kokovi4, , в показаните снимки има доста бяло. Сложи върху масите бели стъкла. Или поне само върху ниската, ще  отрази, ще  контрастира,  лесно се почиства. Ако не ти харесва - винаги можеш да го махнеш, или пък да сложиш черно.
Не черното е проблема, а тигровата  шарка на маслината.
 Не ми се връзвай на сравненията за Мортиша, понякога нарочно драматизирам Simple Smile

така и така стана реч за масите,харесваме маси в 2 различни стила,но се чудим кои ще са по-дачни  за този интериор ,моля за мнение
мъжа ми харесва от този вид

аз харесвам тези ......

# 82
  • София
niviana, поздравления за темата и благодарности за положения труд.   bouquet

# 83
  • София
Полезна тема   bouquet

Може ли да се комбинират плочки с ламинат  newsm78

Антрето ми е Г-образно.Може ли при входната врата да е с плочки, а другата му част и кухнята да са с ламинат  Embarassed

Моите вкъщи така искат - било по- практично.
Как ли ще изглеждат едно до друго и каква ли лайсна трябва да се сложи между тях   bouquet

Не ме щадете с мненията си  Mr. Green

# 84
Може ли да ми посочите магазини или поне сайтове за декорация. По-точно ми липсват последните завършващи щрихи на дома - декоративни предмети, подложки за маса, купи, вази. Предварително благодаря.

# 85
С нетърпение ще чакам  твоя отговор   Heart Eyes
 Светло сиво и ли тъмно, имаш предвид ?И за да не бездействам, намерих ето тези нимки
http://www.zimmerschau.de/room/22670/wohnzimmer
http://www.zimmerschau.de/room/20475/das-neue-wohnzimmer
Здравейте , тези снимки са достаа...червени. Червеното е добро за офисна среда - където доста  хора трябва да стоят нащрек, за акценти, за рекламни агенции, но трябва да си доста силна натура  за да сложиш толкова много у дома. Особено където има малки деца.

За такова сиво  говоря, за някои стаи.
,
Ако решите  гамата ви да бъде  - сиво, бяло червено - с черни елементи - и не толкова остро графично, ами  по убито домашно.
Аз одобрявам бял мрамор за кухнята, но после трябва да мине и на други места, за да  не стoи самотен и  като самоцел. Може да е облицовка на някоя стена, или колона, рамка на огледало  в антрето.
,
И това имам предвид като гама - сиво бяло червено.
Вече имате  червен под, сложете сиви стени, бели врати, сив диван. Светлият файнлайн   от вашите примери също  ще си отива.
Сив диван е много интелигентна комбинация с доста  неща, независимо дали е кожа или дамаска.
Продължавай да трупаш снимки на две купчинки  - с ДА и НЕ.
Така на всички ще име  по лесно накрая.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 22:26 от niviana

# 86
niviana няма кой да накарам. Това лято преправих една стара масичка и стана много добре, за това мисля, че и с това ще се справя Simple Smile

# 87
  • Sofia
Темата е чудесна и мисля, че го дължим на авторката й!!!!   bouquet

На мен ми оставя да довърша един ремонт вкъщи - става дума само за обзавеждането на хола и се интересувам дали за нещо толкова малко ще мога да ангажирам архитект или мебелист да изготви проект.... съответно да се намери изпълнител..... определено не мога да взема сама решение и ми трябва помощ..... Моля, кажете как е най-добре да се постъпи само за едно холно обзавеждане.... също така ми трябва консултация.... дали е добра идея да опитаме малко "вентидж"... не зная дали правилно го изписвам, но имам предвид да съчетая един стар скрин със съвсем съвременни други мебели.

# 88
  • Някъде на път....
................Истината може би  винаги е някъде по средата.

Аууууу, страхотна е тази маса просто!   Peace

alegra, и за едно малко шкафче можеш да ангажираш проектант (дизайнер) да ти направи проект! Че нали това им е работата!  Peace
При нас постоянно се налага да правим допълнения на клиентите към вече съществуващи мебели или пък на стари клиенти да правим допълнения...
Няма значение - малка или голяма - поръчката си е поръчка, клиентът си е клиент!  Peace

# 89
http://zanna.snimka.bg/friends/moi.547343.22307726.big
Тава трябва да обзавеждаме:) Още обмисляме ,къде,какво.
Това е мансарда,без наклон,височината е 1,50.Ще се използва като дневна и кухненски бокс,който ще е в нишата до банята.Чудно ми е как ще се сложат кухненски шкафове,вероятно в такива случаи са само долни.Прозорците са тип френски и са в двете страни под наклон,също се чудя ,какво ще се сложи,пердета или щори ,но на наклонен прозорец,как се слагат?
Ако някой даде идеи ще съм много благодарна  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт