Съветите на вътрешния дизайнер

• 195 820
  • 705
  •   1
Отговори
# 105
Вторият вариант изглежда най-оригинален.

# 106
  • Стара Загора
niviana, благодаря!!!  bouquet

cikoni и аз съм за 2 вариант ,в първия някак ми идва повече лилаво,втория е много свеж,третият не е лош ,но втория е най-интересен.

# 107
niviana   bouquet браво на теб  Hug чудесно е когато виждаш някой да помага безкористно  Peace

# 108

niviana   bouquet

Страхотна тема!!! Даже и да не ми предстоеше ремонт, пак щях да я следя с удоволствие.

Кой от трите варианта ви допада най много:

http://prikachi.com/images/667/2946667H.jpg
http://prikachi.com/images/664/2946664Y.jpg
http://prikachi.com/images/665/2946665y.jpg

Предварително ви благодаря
И аз да кажа моето мнение - чисто лилавия първи вариант за мен е най- откровен. Другото са комбинации насила, колкото да се покажат варианти. Ама аз вече съм сигурно с професионално извратен вкус;)
Поискайте да ви представят първия вариант с дневно осветление.
Дори аз бих направила цялата кухня лилава, и гърба, а стената  бяла.

# 109
niviana Благодаря ти за съветите!! Страхотна си   bouquet       

# 110
Niviana,
а това не се ли отнася до повечето комбинации от цветове!?
Или зависи от комбинацията...

Аз лично, пред избор като горния,
винаги избирам едноцветното.
Т.е. допадат ми комбинации, но между отделните елементи в обзавеждането -
напр. шкафове в един цвят, диван в друг, столове в трети, пердета отделно, под, стени,
а не шарени шкафове, микс от пердета и пр
.

Thinking

# 111
Niviana,радвам се че открих такава тема,в момента много ме вълнува.Въпроса ми е според теб в момента кои са модерните цветове в обзавеждането? (за модерна визия на хол и кухня в едно   неголямо помещение ,  за  бани с тоалетна пак в едно,за спални),какви цветове за кухнята,дивана,плочките във баните ...?    bouquet (питам за семейно жилище,с деца)
Сега се сетих и друго-според теб  гранитогреса на пода (напр. в коридор) лъскав или матов трябва да бъде?Аз харесвам на-лъскавите,като гледам списания,съшо е такъв,а  майсторите казват,че трябва да е матов.  bouquet

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 16:36 от giga b

# 112
Оф,и аз с тия цветове...Знаех си,че има нещо притеснително в червените (бордо) стени...Идеята ми беше холът,който е най-първата ми стая за влизане,дори е без коридор,да бъде в бяло,черно и червено,но имах притеснения,че като влизам в стаята,нещо все ще ме "блъска" в очите...
Niviana ,осъзнаваш лш колко си полезна?    bouquet

# 113
Niviana,
а това не се ли отнася до повечето комбинации от цветове!?
Или зависи от комбинацията...

Аз лично, пред избор като горния,
винаги избирам едноцветното.
Т.е. допадат ми комбинации, но между отделните елементи в обзавеждането -
напр. шкафове в един цвят, диван в друг, столове в трети, пердета отделно, под, стени,
а не шарени шкафове, микс от пердета и пр
.

Thinking

envia,Няма правило. Единственото правило е на хармония, внимание  в конкретния случай и според конкретния човек. Да...можеш да се движиш по един модел, който аз наричам хотелски - един такъв бежовичък, безгрешен, всичко му е на мястото.. а някак си няма душа. За всички е, не  е личен. Зависи какво искаш да постигнеш. Представяй си го точно като модата.. все едно да отиваш на спорт и да казваш..аз обаче пък харесвам високи черни токчета и тесни поли. За мен е хубаво да има обединяващ елемент, който да свързва всички елементи. Дълго съм мислила какво означава - ейй, тука му личи че е правено от дизайнер. Изводът ми беше, че  освен че няма случайни , като наследени неща, ами и всички си взаимодействат, в хармония са.
Затова искам да ме питате  конкретно. Дори аз не си почвам  проектите, докато не си опозная клиентите,веднъж живях с едно семейство 20 дни в чужбина, за да разбера стила им на живот и навиците им. А пък правилата..там съм ги научила така, че да знам и кога да  ги нарушавам.

Niviana,радвам се че открих такава тема,в момента много ме вълнува.Въпроса ми е според теб в момента кои са модерните цветове в обзавеждането? (за модерна визия на хол и кухня в едно   неголямо помещение ,  за  бани с тоалетна пак в едно,за спални),какви цветове за кухнята,дивана,плочките във баните ...?    bouquet (питам за семейно жилище,с деца)
Сега се сетих и друго-според теб  гранитогреса на пода (напр. в коридор) лъскав или матов трябва да бъде?Аз харесвам на-лъскавите,като гледам списания,съшо е такъв,а  майсторите казват,че трябва да е матов.  bouquet

giga_b,Кои са модерните в момента ще ви кажа като се върна от Милано след изложението, значи към 20 ти април. Много е силна еко тенденцията в момента. Тоест по скоро не конкретен цвят, а конкретен принцип. Върнаха се 60 -те години  с ново преосмисляне , кухните стават все по технологични и изчистени, дори има лек наклон към това кухнята отново да бъде отделно помещение. Не ги слушай майсторите, слагай си лъскав, ако толкова те притеснява - има едни смесени - полулъскави.
Не мога да ви кажа цветове, без да ви познавам. Мога да кажа лилаво и кафяво, но пък може съпруга ти да не понася лилаво. Отбелязвай картинки които ти  лепнат, и сама ще се доведеш до цветовете които са за вас. Слагай в една папка две седмици картинки..и после ги прегледай наведнъж. Ако няма червено например - значи  не е твоя цвят. За да е модерно използвай повече естествени материали в чистия им вид, ако това питаш.
За дивана първо си определи модел и дали дамаска или кожа, габарити, производител, цветът е лесен.

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 19:11 от Niviana

# 114
Имам въпрос относно кухнята - исках мивка под плот и по случая плотът ще е гранитен. Като цяло ми харесват дървените кухни, но се чудех дали има опция да се сложи гранитен плот и на друг материал (МДФ ил ПДЧ)? Или по-точно дали ще е красиво или по-скоро смешно?
Също се чудех, при положение, че подът ще е светъл (мъжът ми категорически отказа тъмен под), какъв да е цветът на кухнята и на гранитения плот, за да не е много захлупващо и налагащо се на едно общо помещение кухня/хол/трапезария 25м2 Thinking
http://www.frasierhomes.com/photos/5Kitchens/Kitchen.jpg?
http://www.hometrendesign.com/wp-content/uploads/2010/11/white-g … -wood-kitchen.jpg
тези двете определено ми харесват, но се притеснявам дали няма да захлупват помещението с това тъмно дърво.. Има ли по-светъл орех, примерно? Мисля и масата със столовете, и гарнитурата в хола да са от същото дърво (каквото и да избера)
Тези са по-светли, но по-малко ми хатесват...
http://www.michiganshelf.com/images/UNILAND%20NORTHVL%20MODEL%20 … ITE%20KITCHEN.JPG
http://countertopsdallas.net/images/granite_countertops2.jpg

# 115
  • sofia
Niviana, мислех да не те тормозя и аз с въпрос, но все пак ще се радвам да прочета и твоята гледна точка.  bouquet
Казусът е следния - кухненски бокс + дневна са едно помещение. В дневната преобладаващите цветове са сиво, бяло, беж, шоколадов паркет, но не е завършена още - ще има декорация в розово или лилаво, или нещо пъстро, за да стопли неутралната гама, която нарочно избрах. По принцип рисувам и от малка много се интересувам от изобразително изкуство и искам в интериора да добавям цвят чрез текстил и artwork. Peace
Въпроса ми е за бокса - кухнята стъпва върху паркета; долен ред шкафове графит, горен - бяло, всичко е гланц и ...умишлено  монохромно. Simple Smile Имам една стена в боксчето, която остава свободна. Въпроса ми е за нея - чудя се какъв цвят да я боядисам - все пак искам да има цвят там..мисля си за лилаво, но не съм сигурна. Другата ми идея е тапет, но не пейзажен някакъв, а по-скоро графичен, като абстрактна картина на цялата стена (поп-арт Heart Eyes или нещо тип Кандински или Ротко), но незнам предварително как ще изглежда на цяла стена и дали няма да ми омръзне. Трети вариант - картина, пак в тази стилистика. И понеже в нета не намерих моя случай, те моля, ако имаш илюстрация на нещо подобно под ръка, да постнеш или съвет, разбира се! Hug
Много благодарш предварително!

# 116
Niviana, мислех да не те тормозя и аз с въпрос, но все пак ще се радвам да прочета и твоята гледна точка.  bouquet
Казусът е следния - кухненски бокс + дневна са едно помещение. В дневната преобладаващите цветове са сиво, бяло, беж, шоколадов паркет, но не е завършена още - ще има декорация в розово или лилаво, или нещо пъстро, за да стопли неутралната гама, която нарочно избрах. По принцип рисувам и от малка много се интересувам от изобразително изкуство и искам в интериора да добавям цвят чрез текстил и artwork. Peace
Въпроса ми е за бокса - кухнята стъпва върху паркета; долен ред шкафове графит, горен - бяло, всичко е гланц и ...умишлено  монохромно. Simple Smile Имам една стена в боксчето, която остава свободна. Въпроса ми е за нея - чудя се какъв цвят да я боядисам - все пак искам да има цвят там..мисля си за лилаво, но не съм сигурна. Другата ми идея е тапет, но не пейзажен някакъв, а по-скоро графичен, като абстрактна картина на цялата стена (поп-арт Heart Eyes или нещо тип Кандински или Ротко), но незнам предварително как ще изглежда на цяла стена и дали няма да ми омръзне. Трети вариант - картина, пак в тази стилистика. И понеже в нета не намерих моя случай, те моля, ако имаш илюстрация на нещо подобно под ръка, да постнеш или съвет, разбира се! Hug
Много благодарш предварително!

Silence, спокойно можеш да си сложиш разни принтове, Атиа принтират на какво ли не. Има печат върху пдч, с което можеш да си облечеш стената. Може  фолио върху стъкло, тоест зад стъкло, след като ще сме гланцови. Ако ти  омръзне, пък какво толкова. Мина времето когато не сменяхме интериори по 30 години. За една стена- можеш и за подарък да си поискаш смяната. Има вариант да напечаташ и на  тапет каквото и да е било. Аз ще сложа картинки, които са малко силни може би, но подкрепят тезата ти. Няма нищо по хубаво оттова, това да е твой проект, или картина. Аз имам сериозна теория за персонализация на средата, така че дерзай.

http://arlina.dibla.com/index.php?option=com_content&view=ar … =53&Itemid=56

,

Това последното го взех от Икеа:

# 117
Здравейте Нивиана, бих искала да ви попитам следното. Имаме помещение дълго 9 метра и широко 4, което ще обединява кухня, маса за хранене и част с мека мебел, камина и телевизор. Мислим на първи хрумвания цветовете да са тъмно дърво( абанос) за дюшемето и бели стени. Искам да има обаче някакви цветни акценти(освен разпилените навсякъде играчки на дъщеря ми), които да стоплят хотелската обстановка .Мислих си за тухлени колони, за фототапет или някакви цветни завеси, възглавници итн., но какво и колко ще е достатъчно. Мъжа ми е доста консервативен по отношение на цветовете и колкото и да му обяснявам,че цитрусови столове ще стоят модерно(примерно), няма да разбере. Ще предпочете шоколадови възглавнички и завеси и достатъчно! Иска ми се да добавя някакъв цвят на няколко места, който би му се харесал, да не е много агресивен и биещ на око Thinking Моляпомогнете с някаква идея освен за цвят и за изпълнението му. абсолютен лаик съмв областта, извинете ако не съм се изразила съвсем ясно. Благодаря предварително!  bouquet

# 118
здравейте Simple Smile

Поздравления за темата - много е полезна  Wink
В момента съм в процес на обзавеждане на апартамент. Сега се опитвам да завърша спалнята. От един месец разглеждам всякакви каталози, магазини и т.н. за осветителни тела, но така и не мога да си избера подходящо за спалнята ми  Confused Също така се опитвам да избера пердета и килим. Ще се радвам, ако ми дадете идеи - http://img84.imageshack.us/i/img5824n.jpg/, http://img94.imageshack.us/i/img5820p.jpg/ (втората снимка е доста тъмна, но на нея най-добре се вижда скосението на тавана)
иска ми се да сложа и някаква мека мебел, нещо за сядане в тази част на стаята (където е облегната картината) - http://img837.imageshack.us/i/img5822i.jpg/, приемам идеи  Wink

# 119
Искам при вас! Много е хубава темата!

Общи условия

Активация на акаунт