Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 923
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • София
благодаря на всички за компл. за иван. елч, голям, голям.. колко да е голям  Mr. Green  факт е, че се роди толкова, колкото беше кака му на 1 месец  Blush

за залъгалките
  с яна бях много скептична към даването на залъгалка и известно време умишлено не й давах, но идва един моемтн, когато ти писва да ползват зърната ти за залъгалка, да ти спят в сутиена и да те дъвчат, смучат и лигавят просто за кеф, а не от глад...  а като почна да си лапа и ръцете, реших, че по-лесно ще я отуча от залъгалка един ден, отколкото от смукане на палеца, защото ако едното може да го вземеш и да кажеш, че го е изяло кучето или каквато друга глупоост ти хрумне, то другото си е част от нейното тяло и винаги е под ръка (уста).и тогава ми беше много трудно да намеря залагалката, която ще се хареса на 2 мес бебе, свикнало без такава. купувах всякакви - и скъпи и евтини. накрая се влюбихме в каучукова, ортодонтска на бейби нова. препоръчвам горещо, а и са само по 2-3лв, та може да се сменят редовно, което при каучука е задължително.
и иван хареса от същите  Peace  на него му я взех буквално дни след изписването и започнах да му я давам веднага.

яна така и не се привърза особено към залъгалката. смучеше, когато й се спи или е кисела, но често я плюеше и трябваше пак да й я подавам. успявах да й я пробутам и в полусънно състояние като бързо извадя гърдата си и мушна бибата. на 8 месеца си я хвърли сама и това беше залъгалческата ни кариера..
иван също не е привързан към залъгалката засега. предполагам, че ще е като сестра си.
имам си теория, че кърмените бебета винаги си поставят на първо място гърдата  Mr. Green

# 271
Към ЕВРЕДИК@

Евредика, благодаря ти за отговора и за времето. На въпросите ти,малко не подредени:
-да, суче активно,но не всеки път и не всеки път продължително.често усещам че не гълта и се опитвам да го накарам да лапе по-добре зърното и ареолата,както трябва, но не....
-да, чувам цъкане понякога и усещам че не дърпа мляко;
-зърната ми видимо не са разранени и зачервени. всъщност едното ми е леко болезнено на допир. мажа се с лансинох когато се сетя,горе долу 3-4 пъти в денонощие
-компресия на гърдата правя, иднес правих,но той сука точно 15мин,през които май повече спеше и компресията май не свърши работа(ако съм я приложила правилно); притиснах гърдата отгоре  и отдолу леко,докато е захапал, и после пак;
-ако ми е много твърда гърдата,или ми прокапа мляко докато той спи,се изцеждам малко. ако е преди сучене за да омекне. често се и изцеждам по малко след кърмене,хем да не остава много мляко в мен, хем да се образува повече мляко. незнам дали ми е правилен подхода;
- да, само на кърма е, на поискване. с шише му даваха в болницата кърма и АМ, но няма проблем в къщи, сучеше от едната гърда със силик. зърно, но от другата нещо не ми суче добре.от вчера не слагам силик. зърно, и успява да суче без него. с шише му давах вчера капки с малко кърма и посел кърмех,и днес така направих. Опитах да му давам залъгалка предните нощи- плюе я, аз му я тикам, придържам, пак я маха. не го кеги че не пуска мляко,явно просто е бил гладен;

И въпреки всичко често заспива, и като го побутвам почне пак да дърпа няколко пъти, пак спре, и виждам че е е захапал както трябва, махам го, пак му слагам гърдата и пак същото сучене.  по един и същ начин го слагам и на двете гърди, но от дясната от 2 дена не суче активно,а зърното ми е по-изпъкнало на нея.  Като гледам и сравнявам със снимки по сайтове и брошури -слагам правилно бебето на гърдата, но той зашо не захапва както трябва всеки път? използвам позата седнала люлка. кърмила съм и легнала,но предимно нощем. Как моа да го накарам да суче активно и ефективно всеки път?
 Уринира около 5 пъти и има около 4 пъти мръсни пелени. От два дена му давам Био гая.

Току що го накърмих,около 20 мин, от които към 10-15 сучеше сравнително добре и гърдата поомекна.Но зърното го усещам по-болезнено.Следващия път ще сложа силиок. зърно Май бебето просто всеки път различно суче. Спа 4 часа следобед, яде и сега пак заспа.
Видях поста ти към Добро утро и гледам позите

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 19:43 от chopi

# 272
а като почна да си лапа и ръцете, реших, че по-лесно ще я отуча от залъгалка един ден, отколкото от смукане на палеца, защото ако едното може да го вземеш и да кажеш, че го е изяло кучето или каквато друга глупоост ти хрумне, то другото си е част от нейното тяло и винаги е под ръка (уста).

точно това бяха и моите съображения вчера да запозная Дара с биберона залъгалка и съм шашната от резултата. дребосъчката ми има завидно силен сукателен рефлекс и непрестанно си яде ръцете. след като от 2 дни непрестанно я виждам как си смуче палеца реших, че не мога да допусна това да й стане навик. а и знам, че изкривяването на зъбите е много по-вероятно при смукане на палеца, отколкото при биберон залъгалка. иначе хич не ми се щеше да го давам, но виждам, че няма как да минем без. да не говорим, че имам чувството, че е магически - давам й го и той става център на вселената й, гък не казва Simple Smile))

# 273
Въпрос към ЛЛЛ
Първо искам да ви благодаря за търпението и времето които отделята към въпросите! За мен вашите отговори са много полезни ,а съветите които съм приложила са определено много ефективни. Hug
При нас ситуацията е следната : Храним се на поискване не по малко от 9-10 пъти в денонощието, всички памперси  поне 7-8 в денонощието са наакани и напишкани, не давам вода или чай,защото бебчо не иска!.... Но от два дни бебчо недоволства като захапва и пуска гърдата, пак тръгва да захапва и пак я пуска много е изнервящо..Не мога да разбера криви устенце като да иска да се кърмим , а като го сложа на гърда и се пъне и мрънкоти. Кърма си има защотот виждам как си капе след като бебо е засмукал и я е пуснал...Та въпроса ми е това някаква кърмаческа стачка ли е, позата в която го кърмя ли не му харесва, храната която поемам аз ли му се отразява???Разбирам, че бебетат не всеко път изяждат еднакво количество на всяко хранене, както може да стои 5 минути и да суче активно така може и 30 не го ограничавам, но това пънене не мога да го разбера гладен ли е, протестира ли нещо, колики ли са, или предпочитание към гърда ?
Предварително благодаря за отговора Евредика! Hug

Добро Утро, здравей!

Чудесно е, че се водиш по бебето си и се съобразяваш с неговите нужди! Благодаря ти и за позитивната обратна връзка!
Ще ти предложа някои идеи за справяне със ситуацията, така че да „придумаш” Ники да се храни по-концентрирано и активно.
Ако желаеш, опитай кърмене кожа-до-кожа, в биологичната поза. Можеш също да пробваш да кърмиш в затъмнено и тихо помещение, да няма разсейващи звуци, шумове и предмети около теб и Ники. Ако е вариант за теб, можеш да опиташ и носене в слинг, така че Ники да е непрекъснато близо до теб и да се усеща сигурен и на напълно достъпно разстояние до гърдата, т.е. да може да си посуква винаги, когато пожелае.
Действително е възможно Ники да изпитва и някакъв дискомфорт, например да иска да се оригне или да пръцне. Можеш да му дадеш такава възможност, след което отново да предложиш гърда, тъй като е възможно той да желае да си продължи кърменето.
Ако е вариант за теб, можеш да опиташ и смяна на позиции за кърмене. Възможно е Ники да си хареса нова, неопитвана досега поза, в която да се чувства добре.
Прилагам снимки на различни позиции.
Ако имаш възможност, можеш да прочетеш и тази изчерпателна статия, където също има различни идеи за справяне с бебе, което суче неспокойно или плаче на гърдата.

За твоята храна – възможно е нещо, което ти приемаш, да му е раздразнило стомахчето. Може би е добре да помислиш дали не си консумирала някакви храни/подправки или напитки, които да са имали негативно отражение върху бебчо. Ако регистрираш такава храна/питие, опитай да го изключиш от менюто си за поне седмица, за да провериш дали има промяна и да се увериш, че е точно от конкретната храна/напитка.

Пиши ми дали какво е развитието на ситуацията!

# 274
  • ул. "Мечтание"
Ехе, Чопи, честито миличка! Пропуснала съм новината!  Hug  bouquet
Радвам се, че малкия вече е добре.

Емили, аз бях писала, че ще зачезна за известно време... май!  Rolling Eyes Добре сме, не ни мислете. Оправяме се вече много по-добре с кърменето. Само нощем давам да си хапва изцедена кърма, още не мога да се престраша да го кърмя нощно време.  Embarassed

Чери  Hug

Искрен почти никога не се оригва. Аз и не се опитвам да го оригна. Оригваше се отначало като гълташе лакомо от капкомера и гърташе и въздух. Сега уплътни вакуума, научи се по-добре да суче и не гълта въздух и съответно не се оригва.
Биба не давам, нямам и намерение. За сега биха ми били само в минус докато се научи да суче както трябва, а после ще си намери ръцете (той вече ги намери де  Wink), така че няма намерение да си вкарвам автогол с биберон-залъгалка.  Naughty Предпочитам да се научи да се самоуспокоява. Пък ако не се получи работата вече ще го мисля в движиние.

Мен ме мъчи някакъв запек. Sad Цяла бременност нямах, сега ме хвана. Оправям го криво ляво, ама е неприятно.

Честити месечинки на всички бебоци! Да са живи и здрави и много да слушкат и папкат!

# 275
  • Пловдив
ооооофффф тия биберони- незнам да давам ли!
На Вива дадох, защото се приспиваше с палеца и аз като Сакси реших че по-добре да е биберон и след време да се отучваме, НО все още е с него и незнам какво да я правя- като е крива и и се спи си иска "наня-та". Не си я дава на бебето, на кученца и т.н . Смятам да и я отрежа, но изчаквам още месец-два, да видя бебчо дали ще ползва че ще иска неговото.

# 276
  • София
Здравейте, Мацки  Hug

Благодаря на всички за хубавите пожелания   bouquet
Честито на всички мами, които съм пропуснала, да са ви живи и здрави дечицата  Hug

Ние сме още в болницата, гледкаме се и се мъчим да се кърмим. Нямам никакъв опит, но много четох по въпроса, а и съм на мнение, че все пак имам вроден инстинкт, така че се надявам да се справим  Peace

Шана, стискам палци мила всичко да мине ок  Hug Опитай се да бъдеш спокойна и си мисли за щастието, което ще те сполети след това  Crazy

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 20:05 от klechoo

# 277
tuty1 много благодаря   bouquet.
Купих го и започвам дано мине бързо това,че направо като го гледам малчо ми става жално.Дано наистина да не боли.
Биберона за сега избягвам да давам но съм купила да има.

# 278
Момичета, благодаря ви за отговорите за белите точици, дано да се махнат скоро.
Лактогонен чай ми взеха днес, ще изчакам няколко дена преди да го почна.

Първия път когато сложих биба в устата на малкия щях да се разплача- скри му половината личице и един такъв неестествен изглеждаше. добре че не я иска и не може да суче от нея,поне засега. Моя си смуче пръстите и палеца само когато е гладен. май  Thinking

Оригването- май писах, не помня, моя не се оригва, много рядко, и почти не го държа  ида го чакам. като заспи го слагам да си спи. Но пък често си пръцка повреме на сучене. Ако това му помага да няма колики и да му е по-леко,супер.

Често Хълца- ако не му дам да суче,може и 30мин да хълца. Вие какво правите да му спрете хълцането?

Нощни очи
, я кажи сега кой позна името на Искрен? Преди време имаше доста предположения.... За запека- ти си знаеш- круши, компот от дренки май.......

Да питам майките на момченца- като слагате памперс- на къде насочвате пишлето на бебето-нагоре или надолу? В болницата ми казаха на долу и така го слагам. други хора ми казват нагоре. Вие?

И да споделя нещо с вас,което открих преди 12 дена:

ДА СЪМ МАЙКА, ДА ГЛЕДАМ,ДА ГУШКАМ, ДА ГАЛЯ, ДА ЦЕЛУВАМ, ДА ХРАНЯ И ДА СЕ ГРИЖА ЗА ДЕТЕТО СИ, Е НАЙ-ПРЕКРАСНОТО ЧУВСТВО, КОЕТО НЯКОГА СЪМ ИЗПИТВАЛА!!! ТАКОВА ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 279
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, я кажи сега кой позна името на Искрен?

Мисля, че Мила Иванова първа даде това предположение.  Peace

Иначе за другото, което си писала накрая на публикацията си....  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 280
  • София
.....
ДА СЪМ МАЙКА, ДА ГЛЕДАМ,ДА ГУШКАМ, ДА ГАЛЯ, ДА ЦЕЛУВАМ, ДА ХРАНЯ И ДА СЕ ГРИЖА ЗА ДЕТЕТО СИ, Е НАЙ-ПРЕКРАСНОТО ЧУВСТВО, КОЕТО НЯКОГА СЪМ ИЗПИТВАЛА!!! ТАКОВА ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

добре дошла в отбора. нусетно ще откриеш как целия ти свят е е преобърнал и ти никога повече няма да си същата и нещата, които преди са били особено важни изведнъж рязко остават на заден план, а на първа позиция е само то - детето ти... и ще плачеш с крокодилски сълзи за първото зъбче, първото мама, дори да е някое изкривено "мммаааамм", което само ти можеш да разпознаеш... и за първата крачка, и особено много през първата нощ, когато ще заспиш без да го целунеш, просто защото е останало при някоя баба за ден или два... яна е остаала вече безброй пъти и при все това всеки път ми е мъчно, душа пижамката й, слагам любимия мечо в леглото й, пожелавам й мислено сладки сънища...

за пишлето - не го намествам. оставям си го, както си е и просто зарварям памперса, обикновено е надолу.

# 281
Леприкон и Бенджи - честити ви малки момиченца - да са живи и здрави, много да спинкат, папкат и растат.

Нямам време да пиша повече, че Рая се дере и сърце не ми дава да я оставя  smile3518

# 282
Вчера тръгнах да храня малката към 9 и до 12 съм я държала на гърда, наяде се , спре, заспи, сложа я в кошарката и пак иска да суче, поне 4 серии папкане направихме.
И ние сме в същата одисея,не издържам вече,схваната съм тотално,като инвалид съм.Цял ден в една и съща поза....Предадох се.Цедя и давам в шише.Знам че е грешка,но наистина не се оправяме иначе.
Честити бебенца на леприкон и Бенджи!
Добре дошла на Пате.
Леле,от два дни не мога да стигна до компа,даже не успявам да го включа Crazy

# 283
Честити бебоци на Леприкон и Бенджи!Много щастливи моменти с дечицата!
Сакси,този Иван наистина е прекрасен!Много е готин!Каката също!
Мацки,вие давате ли вит.Д?Аз поръчах да ми го пратят от Германия,но кога ще пристигне-никой не знае/изпратен е във вторник/.Дара утре става на 30 дни и се чудя дали не закъсняваме много с този Вигантол.Моля ви,споделете мнение!
Ох,иде ми да си бия камшиците от тая скапана държава!

# 284
  • София
Ейприл, на нас ни изписаха витамин Д от 25ия  ден, така че не си закъсняла много, няма страшно  Wink

Общи условия

Активация на акаунт