Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои съвети за кърмене, които се споделят във форума?
Какво представлява компресията при кърмене?
Какво представлява рефлуксът при кърмене и как да се намали повръщането при бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои съвети за кърмене, които се споделят във форума?
-
Какво представлява компресията при кърмене?
-
Какво представлява рефлуксът при кърмене и как да се намали повръщането при бебета?
Рефлуксът при кърмене е често срещано състояние, което обикновено се подобрява до 6-месечна възраст. За намаляване на повръщането при бебета може да се поддържа изправено по време на хранене, главата му да се повдигне по време на сън и да се използва техника за компресия за стимулиране на потока кърма и улесняване на сученето.
-
Какви са някои методи за поддържане на интереса на бебето към кърменето?
-
Как можем да определим колко трябва да яде едно бебе на хранене?
СноЩи спах беz да се пробудя, днес ми е по леко от вчера,бебка помръдна zа секунди и това беШе , даже ме притеснява малко ,че не толкова актовна като последните дни.Почнах да чистя ,да се пораzмърдам малко ,сега съм в пауzа.Имам чувството ,че никога няма да тръгне сама да иzлиzа.

- държах Иво буден с мен. Започнах да усещам контракции по-начесто, но нищо не му казах защото да не го панирвам напразно. Най-накрая към 3.30ч ми падна тапата и реших да му кажа. Започнах да си глася багажчето, като не си давах много зор, защото все си мислех че ще отшумят нещата. Легнах пак към 4.30ч, но уви неможех изобщо да си намеря мястото в леглото. В 5.30ч вече влязох в родилното - приеха ме, включиха ме на тонове в 6ч, преглед ( 2-3 см разкритие, 80% изглаждане ) . Селед тоновете станах да се разхождам, защото легнала определено не ми беше комфортно. В 6.30ч ми изтекоха малко от водите и пак ме включиха да слушат бебето. След час и нещо пак станах разходих се - след прегледа вече имах 5-6 см разкритие, но неизтекли околоплодни води. Д-ра им помогна и тогава към 8:30ч се започна вече истинския филм. До тогава все си мислех, защо неизчаках в нас и да дойда направо в 8ч, ами тръгнах по нощите