Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 943
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • София, Лагера
Добрутро!

Честито обебване на Леприкон и на Бенджи!!!    Hug
Шана, още малко, мацке, нема де да одиш  Wink  Heart Eyes

Тервел отново си е моето момченце - спящо и спокойно, а покрай него и аз съм бяла и добра Wink и като резултат - щастлива! Душ, тишина, сутрешно кафе, бгмама - какво му трябва на човек!  Party

Гледах ви снимките вчера - много са ни сладки бебоченцата! Heart Eyes

Да споделя - вчера козметичката ме пита каква козметика използвам за бебето, а аз: ...  Embarassed "Стела Артоа"  Joy исках са кажа "Себамед". Пие ми се. Cry hahaha

ВаллТ, на Тервел ЕГНто му завършва на 6363 (а ние живеем в апартамент 63), на Пресиян - 6500. Напълно случайно.  Wink

Чопиspoko

Ейприл, и аз нямам намерение да водя Тервел в Токуда повече. Не че не съм доволна, просто ми е далече, а си имам страхотен доктор още от баткото.

Агентке, бързо оздравяване на фамилията! Praynig

# 226
  • ул. "Мечтание"
Шана, не остана много!  Hug  bouquet  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Ние сме добре. Дала съм си малко компютърна почивка, че много ме изморява нещо висенето пред компа.

# 227
Добро утро на всички!
Успях да се наспя тази нощ. От 12 вечерта до 5, и от 5.30 до 9.30ч. Малкия още спи,след малко ще го будя...или пък не. Кърмя си го на поискване.

Сакси,   махат ли се от само себе си? И като се махнат ще се появяват ли пак?

Малкия има и червено петно отзад на тила, излезе му на 2 ден селд раждането май. Още е там. Изчезва ли само и кога?

Ние под матрака сложихме одеяло и напавихме лек наклон откъм главата.
Вашите бебчета всеки път ли се оригват след хранене? Моя не. Много рядко, но и не го чакам по 10мин, а ако е заспал на гърдата хич. И не ми повръща, понякога се стича една две капки мляко,които не е преглътнал.

Шана, хайде дано да е по-скоро и да мине леко и бързо раждането. Моето мина за около 2ч и нещо , а ми се сториха много повече.Контракциите и болките вкъщи не го броя като време.

Пате, съжалявам, но не съм ти прочела съобщението и се наложи да търся алтернативи. Дано скоро да се включиш.

Нощни
, май те преварих  Hug

# 228
Въпрос към ЛЛЛ Нужно ли е след всяко кърмене да се доизцеждам?

# 229
Здравейте Simple Smile
leprikon честита дъщеричка Рая!!!Много да ви радва!
Бенджи честита на теб принцеса!!Да расте  здрава и много послушна!

Момичета имам въпрос към вас,дано някой може да ми отговори.
На Божидар му се появи нещо  бяло по езичето  и вътрешната страна на бузките.Кажете какво е това и как мога да го махна?

Shanna, като гледам ти ще спечелиш приза за изтърсаче,стискам палчета да е скоро.

# 230
  • Пловдив
Бебешондел - черните капки много изсушават, еуфорбиума е много ефективен (поне за Вива, за бебета не знам трябва да видим в листовката може ли) . Аз още не съм пръскала, но ще слагам стеримар.
Етомира - Виолета се заигра с зрънкалките в количката точно на 3 месеца - почна да маха с ръчички към тях да ги пипа. Но тя беше много кекава, сравнявайкия сег с бебо. Той си вдига главата и се върти, а тя го правеше на 2 месеца. Той много риташе в корема, а тя въобще само се връткаше много леко.

# 231
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ЛЕПРИКОРН И БЕНДЖИ newsm32 newsm32 newsm32
Сенедра да не би да има млечница бебчето то?
И аз нямам търпение Симонка да почне да се занимава с играчки,но е мноооого рано още и винаги ми е било тъпо като видя на някой игра(ки че пише от 0 месеца ooooh!Сега виждам как не я свърта наникъде,но и нищо не може да прави,носим се наляво,носим се надясно,напред,назад,малко по корем,по гръбче и скоро почва да не може да си намери място и да не знае накъде иска,мрънка и само се чудим каква поза да заемем...Ама така е първите месеци.

# 232
Бебешондел - черните капки много изсушават, еуфорбиума е много ефективен (поне за Вива, за бебета не знам трябва да видим в листовката може ли) . Аз още не съм пръскала, но ще слагам стеримар.
Етомира - Виолета се заигра с зрънкалките в количката точно на 3 месеца - почна да маха с ръчички към тях да ги пипа. Но тя беше много кекава, сравнявайкия сег с бебо. Той си вдига главата и се върти, а тя го правеше на 2 месеца. Той много риташе в корема, а тя въобще само се връткаше много леко.

Точно това щях да пиша и аз, баткото беше много кекав, на месец още не си държеше главата, не следеше с поглед, не се обръщаше, а Тея ги прави тея неща от сега.

Гледах листовката и пише че става за кърмачета. Звънях на педи, каза нищо освен тетрисал  newsm78 и чак след седмица на консултация newsm78 сега сме били и ние вече в грипна епидемия  Tired

# 233
  • Пазарджик
...
 Момичета от ЛЛЛ, имам един въпрос към вас - Често пъти, Ивайла суче неспокойно от едната гърда, пуска , захапва, пуска, захапва поема много въздух, следствие на което съответно връща,  понякога повече от един път. Отдавам всичко това на бързия приток на мляко, но какви са начините за справяне с този проблем. Забравих да кажа, че когато се храни от другата гърда, суче спокойно, а и я предпочита. Кърмим се на поискване, като не се изцеждам, и давам една гърда в продължение на 3часа, след което процедирам така и с другата. Благодаря ви много.
...

Здравей адис,

това е нерядка ситуация, особено в началото, когато бебчетата са малки и им е трудно да се справят със силната струя. Казваш, че според теб това е заради бързия приток на мляко, т.е. силната струя пречи на Ивайла?

В такива ситуации има няколко неща, които могат да се опитат:
- когато започне да тече силната струя, бебето внимателно да се свали от гърдата и да се остави кърмата да изтече - дали в чашка, дали върху хавлиена кърпа. Някои майки избират да подпомогнат това да стане по-бързо като леко изцеждат, за да не се изнервят бебчетата от по-дългото чакане.
- може да се опита със смяна на пози - например удачен вариант е полегналата назад поза, когато бебето е върху майката - така естествено гравитацията намалява налягането. Това всъщност е позата за биологично кърмене. Някои майки пък откриват, че кърменето в легнала поза им е много удобно в такива ситуации. В повечето случаи се препоръчва да се опитат няколко пози, за да се открие най-удобната. Като цяло се смята, че позите, при които главата на бебчето е над зърното, са по-удачни.
- по-честото оригване също се смята, че помага, особено при поемане на повече въздух.

Другите неща, които се препоръчват, ти ги правиш - кърмене от една гърда и по-често кърмене (на поискване). По принцип кърменето от една гърда в продължение на няколко часа се препоръчва след установяване на добра лактация.

Тъй като нямаш линийка, дали може да попитам Ивайла на каква възраст е? И също за пеленките - колко мокри пеленки за еднократна употреба сменяш за 24 часа и колко изхождания има?

Не е необичайно едната гърда да се "държи" по по-различен начин от другата. Ивайла разбираемо предпочита другата, щом не ѝ създава дискомфорт при сученето. Все пак с установяване на лактацията и с порастването, вероятно нещата ще си дойдат на мястото.  Hug

# 234
  • София
Bebeshondel, ти си знаеш лекарката и не искам да кажа нищо лошо за нея или за някой друг, или да обиждам някого по някакъв начин, но веднъж като бяхме в дград яна се разболя по-сериозно и веднага с лека ръка и предписаха антибиотик, панадол за темп. и не знам си какво още от детското отделение. Обадих се на мойта лична и тя каза нищо друго, освен 2 вида гранулки на боарон и след 24 ч се подобри значително, след още 2 дни детето се оправи.
На опаковката на еуфорбиума, сега я погледнах, пише, че става за кърмачета, а тетрисал аз не бих слагала. Не те навивам да слагаш еуфорбиум, все пак става дума за бебе, а аз не съм лекар. Просто те съветвам да поискаш от личната някое разумно обяснение защо едното е по-добро от другото и защо не бива да го сменяш.  Peace

Чопи, такива пъпки имахме около нослето много и сравнително малки и една голяма баш на върха на носа. Малките поизчезнаха, а тази още не е. Но все пак ми се стува, че някак си е понамаляла или спатъхнала, знам ли... и се надявам да изчезне, а ако не, радвам се, че е мъж Simple Smile Питах в родилния и ми казаха, че ще се махнат сами. Кога - не знам. Трябва да чакаме. Предупредиха ме да не ги пипам и третирам с каквото и да е.
Червени петна нямаме. Но като беше яна бебе, едно друго юлско момиченце се роди с петна. бяха повече от едно и главно по лицето. майката беше доста притеснена, въпреки че всички я уверяваха, че ще изчезнат. е, наистина изчезнаха, но чак към годинката май. важното е, че сега момиченцето е с чисто лице и е много чаровна и сладка. така че не се тревожи.

за оригването: в повече от половината случаи ние не се оригваме. той заспива обикновено и не виждам смисъл да го вдигам и будя, още повече, че после пак ще иска да суче, за да се приспи отново.
когато не заспи,  винаги го вдигам, за да се оригне и пак не винаги успява да го направи.
и яна не се оригваше. не ме притеснява това.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 11:27 от saxophone

# 235
Хей, най-сетне да успея и аз да седна малко да отморя...Първо, супер новини - ЧЕСТИТИ ДЪЩЕРИЧКИ НА Леприкон и на Бенджолина! Много да са здрави, умни и красиви!

Тази нощ Сами не спа много и аз съм доста изморена, сега спи и мислех да полегна, но не мога да не прочета какво сте писали...просто не мога без вас. Hug
Белите точици по лицето и моето момче ги има, но изчезват от само себе си.
В нослето капкам физиологичен разтвор и после чистя със салфетка, леко я промушвам навита на фитилче - така ме научиха в болницата. newsm78
Пепита - чудесни снимки - прекрасни момиченца си имаш.
И моят не се уригва след всяко хранене, особено ако заспи докато суче, изобщо не го мъча...Понякога го прави много яко  Simple Smile и бързо...Но не повръща, съвсем малко връща на моменти.
Шана - ти остана, стискам палци да е най-лекото и бързо раждане, че си отчака... Praynig Hug

Нощни очи - и аз се притесних, че те няма - липсваш определено тук!  bouquet

# 236
Белите пъпчици мисля, че се водят бебешко акне. И първият ми син имаше, сега и бебо. Изчезват си сами Peace

# 237
Гггъбка  незнам какво е  newsm78.За това питам по опитните мами.Когато храня малкия винаги след това му плакна устичката.Цялото му езиче е млечно бяло

# 238
Сенедра, както го описваш - прилича ми на млечница. Лекува се с Дактарин май, но според мен е добре да го види лекар. Мислиш ли, че го боли като яде? Доколкото знам, млечницата е болезнена.

# 239
Момичето, колко време след домашното посещение педиатъра ви вика на консултация?

Общи условия

Активация на акаунт