Отговори
# 630
Здравейте мами!Аз от работа не мога да вляза да почина Laughing Гледам питате за бройката на УЗ ами всеки лекар преценява . Мен едно време Клисурски ме гледа сигурно над 20 пъти .През седмица ехо LaughingНе ги питайте правете се на гръмнати и така  LaughingЕ до после Hug
На новите мами,леко бременеене  bouquet

# 631
Леле, пак сте изписали 3 страници от сутринта.
Искам да питам коя е мамата с голямата пупа в албумчето .. искам да я поздравя..това си е чисто геройство!

Аз да си кажа, утре най-после съм на преглед..нямам търпение да видя бебо как е... добре ли е , колко е пораснал и най-вече в коя седмица съм..че предният път докторката ме върна в изходна позиция...Sad

Пожелавам ви много щастлива вечер с най-обичаните от вас хора Simple Smile

# 632
Кокетка, еми това е положението. На мен чак смешно ми стана, като четох, особено като знам колко пари ми удържат всеки месец за осигуровки. Направо си е подигравка това, ама нейсе - цялата ни работа е такава. Те и затова повечето лекари не искат да водят ЖК по ЗК - то реално касата не покрива почти нищо. Поради факта, че имаш само 2 ехографа, затова викат и на частно - то ако не те гледа на ехограф какво да те прави - да те мери колко кг си и колко ти е голям корема със сантиметъра... Глупости колкото искаш.
diana_val4eva и ти си права, но много зависи от лекаря, има такива, които всеки път гледат на ехограф, нищо че касата няма да им го покрие, но повечето искат да си платиш. И то дори не можем да им се сърдим за това, в крайна сметка такава ни е системата  #Cussing out

# 633
Това наистина е подигравка, обаче не само с това е така, за съжаление. Мен обаче и при първата бременност ме гледаха всеки път, и сега също. Вече втори път лекарката ме гледа на ехограф, аз даже днес бях готова да си платя, но не ми поискаха нищо. Но и аз, ако не съм видяла бебето, все едно не съм била на лекар, за мен това е много важно, така че ще си ги правя всеки път и ако се наложи ще плащам.
п.п. Само аз още не съм влязла в албумчето да ви видя. Не съм качила и снимка моя, но не мога да се похваля още с корем, поне не бременски. Моля някой да ми прати паролата на лични.

# 634
Ние нямаме домашни любимци и поне докато не си купим къща тук, не мисля да си вземаме. Така че нямам какво повече да добавя по темата Wink

За УЗ какво да кажа, тук се полагат само 2, освен ако не е рискова бременност или не се появят усложнения, тогава ехографите не се пестят изобщо, доколкото съм чувала Peace Ние с бебчето още не сме се виждали, но си потвърдих срещата за 4 март и чакам датата с най-голямо нетърпение. Та jaded значи е достатъчно само да те мерят, теглят и да ти правят кръвни изследвания при прегледите  Peace

# 635
dyndla ами незнам каква ви е била случката, но аз останах с много добро впечатление от него всичко ми разказа на дълго и широко. Миналата ми бременност я проследи една тотално заблудена женица, която дори в 9ти месец неможа да разбере пола на детето ми и въпреки това добре че всичко беше наред, защото на дали е можела да диагностицира каквото и да е. Вярно, че аз си ходих платено на други места за важните изследвания ама все пак толкова да си зле. Този д-р ми препоръча д-ра при който родих д-р Иван Диков, който тогава работеше в Токуда, а сега е в Шейново.
Честно казано, всичко каквото исках да чуя той ми го каза без да се налага да задавам каквито и да било въпроси и понеже имам опит мисля, че много добре мина. А по принцип не съм го ползвала друг път, но сестра ми му е пациентка и е доволна.
Но и това е много индивидуално, така, че съвети се опитвам да не давам, само споделям мойто впечатление.
Хубава вечер и хубав празник на всички! Peace

# 636
Ние нямаме домашни любимци и поне докато не си купим къща тук, не мисля да си вземаме. Така че нямам какво повече да добавя по темата Wink

За УЗ какво да кажа, тук се полагат само 2, освен ако не е рискова бременност или не се появят усложнения, тогава ехографите не се пестят изобщо, доколкото съм чувала Peace Ние с бебчето още не сме се виждали, но си потвърдих срещата за 4 март и чакам датата с най-голямо нетърпение. Та jaded значи е достатъчно само да те мерят, теглят и да ти правят кръвни изследвания при прегледите  Peace

Да!И тук са 3 най-мн 4 мисля и ние още не сме виждали бебето ( днес само чухме сърцето   Heart thumbsup ) ,но не съм се притеснила изобщо...дори съм мн спокойна и доволна от лекарите  обстановката отношението и т.н. И така до следващия преглед..дано всичко е ок..всичко с времето си Simple Smile

# 637
Честит празник на всички Heart Eyes 1dating Heart Eyes
Аз да ви се оплача имам всички неразположения за бремена жена-гадене,повръщане,киселини,сърцебиене,отпадналост,сънливост,безсъние,запек и т.н. #Cussing out
С голямо нетърпение очаквам да отминат,че вече едвам издържам Confused
Иначе утре съм на преглед да носа резултатите от изследванията и да ми прави картон доктора и термин ще ми определя,надявам се всичко да мине добре Praynig

# 638
  • varna
Здравейте и от мен!!!Честит празник на всички,бъдете много обичани!
Аз също знам,че ехографиите са две за цялата бременност,а изследвания се пускат три пъти(ако бременността е нормална де),което и за мен е пълен абсурд.Аз лично ще си доплащам за изследвания и ехо всеки месец!При мен ФМ ще е на 28.02 и след това на следващият ден ще е  БХС!     Наздраве на всички(половин чаша червено вино е позволено) newsm24

# 639
Здравейте всички, имам един въпрос ако някой може да ми помогне: Тази седмица ще ходя на БХС в майчин дом , но никъде не можах да разбера трябва ли предварително да си записвам час и къде е ехографията там? newsm78.Благодаря предварително  bouquetЛека вечер

# 640
Колко много сте изписали  Laughing! Аз днес се записах на ранна фм-в 10 г.с.  и 5 дни се падам тогава, а утре ще ми правят картон и изследвания, дано всичко е наред. Като ви чета всички имате болезнени гърди, а моите са съвсем леко чувствителни и изобщо не са пораснали както уж би трябвало да е.

# 641
Дани,няма нужда от час.Прави се ехо в 216 кабинет .Това е в ниската сграда.И с тази снимка се качваш горе да ти вземат кръв и да попълниш формуляра.Само дето се плаща ехо  30 лв и БХС З0 лв Успех Hug

# 642

За УЗ какво да кажа, тук се полагат само 2, освен ако не е рискова бременност или не се появят усложнения, тогава ехографите не се пестят изобщо, доколкото съм чувала Peace Ние с бебчето още не сме се виждали, но си потвърдих срещата за 4 март и чакам датата с най-голямо нетърпение. Та jaded значи е достатъчно само да те мерят, теглят и да ти правят кръвни изследвания при прегледите  Peace

Да!И тук са 3 най-мн 4 мисля и ние още не сме виждали бебето ( днес само чухме сърцето   Heart thumbsup ) ,но не съм се притеснила изобщо...дори съм мн спокойна и доволна от лекарите  обстановката отношението и т.н. И така до следващия преглед..дано всичко е ок..всичко с времето си Simple Smile

В Западна Европа (и може би в US) е така - ако бремеността е нормална, няма нужда от толкова много прегледи. По принцип бременните не се възприемат като болни, а това е едно нормално състояние, което не изисква ежеседмично лекарско наблюдение.

Аз също се чувствам спокойна, въпреки че ще имам \"само\" 3 ехографски прегледа...Лекарите достатъчно могат да преценят колко бебето е нараснало от нарасналите размери на матката.

Но е хубаво и човек да има избор - щом има търсене, има и предлагане Simple Smile. В БГ е лесно - един преглед е 30 лв, доколкото разбирам Simple Smile. В Sweden допълнителен преглед на ултразвук, ако няма медицинска причина, струва доста - около 100 евро. Не мисля че си заслиява, при положение че лекарите, ако има нужда наистина те пращат. (при първата ми бременност имаа съмнение за бавен растеж на бебето и ме гледаха по-често). Това, което на мен  ми харесва тук, е че няма такава комерсиализация на наблюдението на бременните и повсеместно взимане на пари....

И все пак важното е човек да е спокоен Simple Smile)! Пък лекарското наблюдение е само част от осигуряването на спокойствието!

P.С. Между другото, не че искам да ви плаша, но тук има изследвания че честото използване на ултразвук води до стрес за бебето, тк се затопля мястото...дали е вярно, или е само като обосновка защо тук не го правят по-често, не знам Simple Smile. Аз не го приемам съвсем, пък и не мисля че има единодушно мнение по въпроса, но е интересно как намират \"доводи\" Simple Smile)

# 643
Мами,Вие където сте в чужбина Ви завиждам благородно  bouquetНие тук като сме тръгнали по лекари от първия ден, та до последния.Чудят се какви прегледи да ни предлагат ,на какъв ли стрес не ни подлагат .Замислям се колко го правят заради Хипократ  и колко заради  финикийските знаци newsm78

# 644
В никакъв случай не съм от жените, които тръпнат да тичат по доктори или умирам за ехограф. За мен даже и веднъж месечно ходене ми идва много, пък като добавим ходенето при двама по веднъж в месеца и съвсем ми се отщява. Просто си мисля, че след първия триместър веднъж месечно ехограф не е излишен, тъй като дава по-ясна представа за развитието на бебето. Не че иначе няма всичко да е наред, майка ми на нито един ехограф не е отишла, пък ей ни на със сестра ми сме вече дърти магарици...
Но за мен е безсмислено да ме карат да се разхождам до поликлиниката веднъж месечно, за да ми кажат колко килограма съм, колко ми е обиколката на корема и какво ми е кръвното. Тези неща мога да си ги измеря и вкъщи. А стандартната женска консултация тук това включва. И това покрива касата. Като добавим и морала на повечето лекари, направо ми настръхва косата.
И се възмущавам най-много от това, че всеки месец ми удържат доста пари от заплата (защото ме осигуряват на това, което получвам реално), а в замяна Здравната Каса не ми предлага нищо за парите ми. Не само че не ми предлага нищо, ами цялата система е толкова сложна и тромава, че в повечето случай просто решавам да отида някъде и да си плащам на частно, за да си спестя нервите и времето. Но както и да е, не искам да ви натоварвам с такива неща точно днес, на този хубав празник. Ние с милото имахме ужасно тежък ден и не можахме да сме много романтични, но живот и здраве - догодина дано е по-добре. Лягам си сега, че ме е налегнала умора. Гушки на всички и много нежни сънища ви пожелавам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт