Отговори
# 645
Съгласна съм че веднъж месечно само да ти измерят кг, и кръвното не е достатъчно. Това, което на мен ми правят веднъж месечно до края ана 8-ми месец е
- кръвна захар - моментно изследване на място
- изследване на урина - (забравила съм какво показва, но беше важно) - също моментно изследване на място, резултатите излизат веднага (всъщност аз сама си правя теста с едни лентички, които се оцветяват в определен цвят).
- кръвно - много важно, тк ако е високо, е много опасно - но това, ако човек има апаратче вкъщи, може и сам да го мери
- измерване на корема - ама не обиколка, ами измерване на матката по специален начин - те си знаят как чрез напипване да измерят дължината на матката, и по това съдиат за размерите на бебето
- слушане на тоновете

Допълненително - разширено разпитване как се чувстваш, не само физически, но и психически, съвети как да преодоляваш страховете си, ако имаш такива, как да живееш здравословно и тн. Обикновено една консултация е около 1h, в която физическия преглед е може би около 30-40 мин, а самият разговор е 20-тина минути.
В крайните седмици говорим много и за план за раждането - как искаш да е, с упойка, без упойка, водно, на колене, надолу с главата, ако искас Simple Smile) - въобще всичко в най-големи подробности, което се документира в картона ти, и лекарят който присъства на раждането е длъжен да изпълнява, освен ако аз не си пормения мнението, или се налагат интервенции по спешност (но пак обстойно обсъждат с мен промените).

Специално за мен, това ми е достатъчно, и винаги съм се чувствала спокойна и доволна от лекарското отношение. Достатъчно внимание ми обръщат, но без да се натрапват, и определено показват, че моето мнение и съгласие е абсолютно необходимо. Затова всичко се обяснява много подробно, за да има информирано съгласие.

В БГ е различно, просто нещата не са толкова унифицирани, и има много разлики между различните доктори - хубавото е че има избор, и всеки може да избере доктор, който му пасва на светоусещането Simple Smile

Извинявам се за дългия и сериозен пост, но тази тема ми е присърце Simple Smile. Приятан вечер с по-малко оплаквания и здрав сън!

# 646
snowwhite,за какво светоусещане говорим  Laughing Тук ,ако си в по малък град нямаш избор и започваш да търсиш в съседни по големи градове знайни и незнайни псевдо специалисти.Ако си в София обикаляш всички светила до припадък ,четеш форуми ,психираш се и  накрая вече започваш да разчиташ на приятелки и познати за съвети.След дългогодишно лутане попадаш на лекар ,който не работи със ЗК    Mr. Green
 Аз съм на 34 и сигурно съм посетила на 20 АГ специалисти,вече всякакъв усет ме е напуснал Laughing

# 647
  • София
    Именно, това е важното, да намериш лекаря, при който се чувстваш спокойна и сигурна.

А колкото до броя наехографийте в БГ, както с мойта лекарка коментирахме-всичко е въпрос на преценка на лекаря, тя дотук ме е гледала вече 2 пъти.

Хубав ден   Hug

# 648
Добро утро на всички Simple Smile

По въпроса с ехографа..аз съм ходила 2 пъти вече и двата пъти са ме гледали на ехо..днес ще ми е 3ти път Simple Smile..но все пак става въпрос за частен кабинет.. като се запиша на ЖК едва ли ще е така..

# 649
 Добро утро  момичета  ! 
 Мен  са ме гледали  до  сег а 2 пъти  !   Peace
 Искам и  аз паролка за албумчето  ! Моляяя !! Praynig Praynig Praynig Hug

# 650
Здравейте мами. Аз също си мисля, че 2 УЗИ са твърде малко. След 20 г.с. какво следва ? Само мерки и теглилки и нищо повече. Аз ще се чувствам по- спокойна ако ме гледат поне 1 път в месеца  Peace
До момента са ме гледали общо 4 пъти (2 от тях поради факта, че имаше отлепяне и кървене).
Имам въпрос към вас: Чувствате ли се по- разсеяни и забравяте ли повече от нормалното ? Имам чувството, че бременността ми изпи мозъка. Не помня и две секунди (доказателство, че забравих какво исках да пиша  Laughing ). Много странно наистина, но изобщо не се чувствам в час  Crazy
И още веднъж: Моля за паролката за албумчето  Praynig

# 651
snowwhite, ти живееш в държава, известна с отличните си медицински условия и като цяло с добра социална политика. При нас за съжаление положението е както го е описала diana_val4eva. Моят опит с касата и лекарите в България дори не е свързан пряко с бременността ми, а с друг случай в семейството, когато буквално се борехме за живота на майка ми, а отвсякъде срещахме безхаберие, некомпетентност и алчност.

На първия ми преглед за установяване на бременността отидох в Шейново, при едно от "светилата", което ме погледна за 2 минути, не ме попита нищо, но в следващите 3 успя да ми изтананика колко ще ми струва да ми води консултацията, последващото раждане и да ми вземе 50лв за 2-минутния преглед. Еми как да имаш вяра в този лекар и да се оставиш в ръцето му?

Но както и да е, сигурна съм че можем да плюем Здравната Каса цял ден, а няма смисъл. В крайна сметка въпросът е единствено да попаднеш на лекар, което е трудно, но не и невъзможно.

Момичета, при вас вали ли сняг? Тук се опитват да прехвърчат някакви снежинки, но засега не се задържат. Малко ми е разочароващо след хубавото време миналата седмица.

Sunny777, аз имам чувството, че главата ми е празна Simple Smile Милото ме бъзика, че мисля с половин мозък, другият изтичал в бебето  Joy Ама и аз съм така - забравям, разсеяна съм, мислите ми хвърчат хаотично нагоре-надолу... Пълен цирк Simple Smile

# 652
Разгледах  албума ... коя  е мамата с голямата  пупа  .... ? newsm78
 Много  сте   готини  всички  !   bouquet  bouquet  bouquet Flutter Flutter Flutter
Качих и  свои  3 снимки  !  Heart Eyes

# 653
Stels-bels, с червена коса си много хубава Simple Smile

# 654
абе момичета извинявам се много ама използвате думата пупа-какво означаво това .

# 655
Stels-bels, с червена коса си много хубава Simple Smile
Mерсиии  Embarassed Embarassed Embarassed  Никога не съм  била  червена -  аз съм  си  светлокестенява  от  дете  но от  17  -18 г  се изрусявам  допълнително  ... Ми омръзна ми  все в русата  гама  да  бъда  -  кардинално  минах  към  червенокосите  !  hahaha

# 656
абе момичета извинявам се много ама използвате думата пупа-какво означаво това .
Корем .....  bowuu bowuu

# 657
ох божеееееее при нас тука тая дума съм я чувала но означава другичко

# 658
Момичета, ама много сте сладки всички  Heart Eyes И какви сте слабичкиии Срам ме е да си кача снимка  Embarassed но ще го направя през уикенда  Peace
Дамата с огромната пупа направо ме разби (и малко ме уплаши) Как се носи такъв корем ?  Shocked

# 659
Привет от мен! Simple Smile Много хубави снимки момичета,като напомпим тумбаците ще е още по интересно да  си ги покажем,а пък ако си организираме и Пловдивска среща ще ми  е много приятно да се запознаем! Аз засега съм добре,дано вече да нямам прокървявания заради отлепването,надявам се инжекцийте да помогнат!   Stels-belsчервеното ти отива,струва ми се че сме се засичали някъде,аз живея в кичука.         Хубав ден на всики

Общи условия

Активация на акаунт