Отговори
# 105
Привет Hug
Набързо, че намалението е малко при нас и може мрънкането да стартира и след 5 минути hahaha
За документите за майчинството ето тук може да направите справка
https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … pvRQEw4&pli=1 - от темата Майчинството Счетоводно
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554895.0
Данчеее сестрице по събда по отношение на ревливи бебета HugКато запишеш за Петранчо и все едно моето диване описваш.
Wave съветите към Данчето за приспиването на Петранчо звучат супер ама дали ще ми даде сърце да го оставя да реве.Както е писала Данчето и ние сме доста гръмогласни.Като ревнем нямаме равни hahaha
За къпането-въобще не къпя всеки ден.Правилото е през ден при нас сега зимата но ако съвсем ми е взел силиците може и да не го огрее.Иначе кърпички много рядко ползвам и дупето се мие на всяка смяна на памперса.
Марини ако може и на мен за бенките на ЛС Praynig

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 00:07 от Хъни - Бъни

# 106
Звездичка, с напоен памук със спирт /какъвто имаш, може и 90 %, може и по-слаб/ правиш ивици по тялото на детето. През 2-3 см правиш ивици със същата ширина. Спиртът веднага се изпарява, така че няма опасност да прегори кожата или нещо такова. Важно е детето да остане голо и да не се разтрива, за да не се загрява.
Или, не сме ходили при хомеопат в София.

Дами, изпратете ми, моля, летни оферти, които ви хванат окото. Много ще съм благодарна!

Лека нощ!

# 107
добро утро милички.

днес съм много щастлива, вече съм на 5-ти ден от 90-дневната диета и съм -3кг. супер се чувствам. мислех си, че вчера, понеже ми е плодовия ден ще освирепея от глад, но не беше така. дори все още не съм гладна.
дано така да продължа да свалям килцата. коремчето ми видимо спихна. вече дори съм махнала колана. сега ще увелича колкото мога повече упражненията и коремните.

цунки и лек ден

# 108
Здравейте момичета.Бих искала и аз да се включа при вас,изглеждате ми много готини Simple SmileМоето слънчице е родено на 19.03.2010 и сме от град Пловдив кв.Тракия.Ако може и да ви попитам нещо-давали ли сте кисело мляко на вашите мъници,че аз не съм и се чудя.Хайде весел ден от мен Simple Smile

# 109
Пинзи, отпуската за 2010 трябва да я вземеш до края на 2012. Кога да си я вземеш решаваш ти.  Peace

# 110
Здравейте момичета.Бих искала и аз да се включа при вас,изглеждате ми много готини Simple SmileМоето слънчице е родено на 19.03.2010 и сме от град Пловдив кв.Тракия.Ако може и да ви попитам нещо-давали ли сте кисело мляко на вашите мъници,че аз не съм и се чудя.Хайде весел ден от мен Simple Smile

привет и добре дошла! Hug

давала съм млечните десерти на Хумана, както и всякакви видове йогурт(от тези в бурканчетата). Кисело мляко само една лъжичка съм давала да куса - не беше очарова от вкуса, де   bouquet

# 111
Цоп и аз в новата темичка!
Данче, Хъни-Бъни, присъединявам се към вашите маймунковци. И нашата не спи и реве, по цели нощи и изобщо (за разлика от вас, може би) досега не съм имала една нощ в която да спя, винаги се става по много пъти. Тия дни й расте пети зъб (горен) и нямам думи направо!  ooooh!
Камбанчо, аз днес дадох за пръв път кисело мляко Хармоника 3,6% 140мл + 2 бисквитки Плазмон - изяде всичко. Мислех че ще й дойде кисело, но не би. Да отбележа, че в Плазмона никъде не видях да пише че има яйца или нещо подобно. Някой беше споменал, че има...

Имам въпросче - през нощта температурата в стаята дето спим е 19-20градуса, ръцете на Вики се вледеняват, при вас така ли е, много ми е притеснено това. Аз не търпя да са ми ледени ръцете, даже не бих могла така да спя. А при нея?

За детската кухня - тези които дават вече кажете дали могат ли да се вземат 2 вместо 3 ястия, ако видя че 3-тото е гадно? И какво значи да заменя ястие с друго (чувала съм го от мами)?

По въпроса за болестите - педито препоръчва Осцилококцинум и Стеримар за нослето и казва че при 70-80% от случаите така детенцето се излекува, освен ако не се е задълбочило естествено. Аз винаги когато има нужда съм давала Осцилококцинум.

Мислите ли да правите покани за РД на малчовците? Какви искате да бъдат, моля, ако някой иска да сподели когато реши каква ще е поканата на детенце? Аз искам да ги направя сама, днес ще ходим на Слънчогледа да видя какви м-ли има и да помисля какво да сътворя, много се вълнувам!  Joy

Днес деня обещава да е топъл - дано да е и усмихнат!  Hug

# 112
  • Sofia
Kamban4o, добре дошла  Hug Аз дадох няколко пъти кисело мляко. Хареса му и с лъжичка и от шише с малко вода разредено. Като цяло все още си се кърмим, особено сега както сме болни. Мисля да се отбиваме лятото, да попреминат болестите, защото на него това му е главното "лекарство". Иначе с каката към годинка плавно заменихме кърмата с кисело мляко от шише и изобщо не е пила адапте. Май и с Емо така ще процедирам. Купувам и аз киселото 3,6 на Хармоника. За нас взимах Пършевица и мисля, че е хубаво. Предимството му пред Хармониката е, че е по БДС, което значи че трябва да има достатъчно от Лактобацилус булгарикус, а не предимно от другата сладка бактерия - Стрептококус термофилус. В Хармониката не знам как е подквасата и дали не слагат повече от сладката. Някой ако има инфо да сподели  Thinking За мен е важно млякото, че е био (надявам се) и няма антибиотици и пестициди...

# 113
Ние правим вече само млечни закуски - кис. мляко със сухари, пюре ябълка/грозде/йогурт, попара със сирене и т.н.
На детска кухня е малкият от седмица, но частна. Мислех и аз да питам дали може да поръчвам без десерт (аз си ги хапвам с кеф де Simple Smile ).

# 114
Момичета,в Пазарджик има само частна кухня и може да поръчваш каквото си поискаш ,само супа ,или само готвено...десерт не съм даавала още ,че са с прясно мляко.
Днес за втора поред събота давах малкия у майка ми през деня.Е,как става това не разбирам - спал сутринта час и половина,ял манджа от кухнята ,играл си ,смееше се всеки път като се обадя,после тиква ял...а при мен рев и мрънкане ,тръшкане в количката и т.н. ShockedЯвно нещо го изнервям детето Rolling EyesИначе си ми е хубаво от 8 до 15 да го няма,изчистих си на спокойствие ,гледах си сериал,ходих на гости...не бях го правила откакто се е родил Rolling Eyes
Утре сме при свекитата ,дано и те да изявят желание да го разходят поне ,че да мога да отдъхна още един час ooooh!
Сутринта Петьо пак в 6 се надигна ,но се направих ,че не го виждам и пак заспа.
Щях да питам ,някой знае ли какво става с Tanya  ThinkingНе е писала много време.Дано да са добре с Карина Praynig
Относно киселото мляко ,иска от мойто ,а аз не ям по БДС LaughingТой започна от всичко да си иска ,но само колкото да опита.
Браво на Моли Б за диетата.Аз не мога ,толкова съм обезверена,че няма накъде.От 3 седмици съм без хляб,сладко и газирано,бях свалила 2 кила и пак съм си качила едното сега ConfusedКакво ще правя не знам,72 кила съм ,срам голям Tired

# 115
момичета днес ако не се побъркам ,значи няма да е скоро.Двете ми момчета станаха в 7 ч. играха,караха се( баткото на малкия заради играчките) ,излизахме ама много духаше и бързо се прибрахме и като стана време за сън  Shocked Shocked и вамата,батито бързо го сложих да лежи ама това малкото не ще и не ще,то е пълзене,преобръщане катерене,откъде токова енергия не зная,а на мен батериите ми се изтощиха и резултата е една нервна мама и две бодри за бели момчета,не зная как ще е прз нощта но дневен сън имаме 10 мин.

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 18:10 от J_M_M

# 116
Здравейте, момичета!
Как сте в този приятен съботен следобед?
Да ви кажа - свеки е купила "Деавит", но прочетох в листовката, че съдържал фъстъчено масло! Как да го давам това на бебе? Някоя от вас давала ли е "Деавит"? Ние имаме "Вигантол" с изтекъл срок на годност, но от читавите партиди и си мисля да давам на Тулумба от него - педи каза, че ако има реакция ще е най-много разстройство.
За кухнята - в нашия квартал много сложна процедура: един ден се купуват купони, друг - се заверяват и чак след седмица можеш да взимаш манджи вече. Когато съм взимала за Сашко /но във Враца/ можеше да избирам дали да взема по две от някои от манджите: т.е. две втори, две супи или два десерта, но естествено не повече от три бурканчета. Тук не знам как ще е...
Данче, твоя Петьо отсега си е избрал къде ще слуша! Laughing Нашия батко е същия: решил е, че ще е послушен при свеки и там яде, спи следобед, слуша...въобще злато, а у нас - яде основно, ако сме му пуснали да гледа филмче, не помня откога не е спал след обяд, само се разправяме...друго дете! Close Ние не къпем Теа всеки ден - през ден-два...
WinnieThePooh, не се притеснявай отсега-всичко ще е наред с Нико! Hug
Или_, бързо оздравяване на цялата фамилия! Praynig
Камбанчо, добре дошла!  Hug Ние даваме на Теа от време на време кисело мляко, ей така, без нищо и се облизва с голям апетит. Мисля от другата седмица сутрешното мляко да го заменя с кисело с бисквити, кус-кус или ще видим какво!
Диетите - и аз напредвам. Simple Smile Вече си закопчавам и "най-слабите" дънки от преди, но все пак обиколките още не са намалели достатъчно, иначе кг са -4.
Днес наш'те са тук, за да вземат баткото една седмица при тях, та ми е пълна къщата! Wink

# 117
  • София
Баси фермана изписах и го изтрих .. любимо ми е .  ooooh!
Купихме столове на Леа.  Доста стабилни изглеждат, с метална рамка отдолу, високи, монтират се и в двете посоки. И парите са добри 250 лв в Джъбмо. Chicco cosmo, май беше модела, ама не намирам снимки в нета. Група 0+/1 от 0 до 18 кила.
Марини,аз давам Деавит (от дъжд на вятър  Confused), по съвет на педиатръката. Не е имала проблем, но не значи, че друго бебе няма да има, макар че дозите са минимални. Ако не е много изтекъл Вигантола , аз бих давала него. Браво за килата и кльощавите дънки !!!
Уини, къде се затри бе жена. Липсваш ни!  Hug
Камбанчо, добре дошли.  Hug
В нашата кухня са проволинейни - първо, второ и трето. Инцидентно може и да дадат нещо да се смени, но да стане практика - не вярвам, ама за 0.65 лв. за три манджи хич няма да се циганя, а имаме и други деца, и баба  Grinning
Днес дадох кисело мляко ( 3.6%, био на Хармоника). Викам то е кисело няма да се приеме добре. Да, даааа опрахосмука - 1/3 от кофичката, че и више с 3 б-ти плазмон. Ще я накажа с по-малко АМ преди сън. Егати апетита й се е отворил. Плаша се.  Rolling Eyes В Балев раздаваха играчки на децата и Цвети награби 3 броя. Embarassed Та връщахме двете, че срам. Момичетта паднаха от смях. И то червени, рогати дяволчета беше избрала. Явно яко я тресе Валентинската вълна. Crazy
Къпем всички, всеки ден. Големите се оправят сами, а Леа се кефи. Плацика се по 30-40 мин. та затова, иначе няма да кирляса, ако пропуснем.
Покани за р.д. - в Джъмбо имаше едни като кутийки от картон отгоре с личице цвете  Heart Eyes  6 бр за 1 левче и купих 2 опаковки. Ще напиша текста на оризова хартия и ще го навя на руло, със сатенена панделка и ще го напъхам вътре.  Grinning
JMM,съчувствам ти. Днес у нас никой не спа, онези си кротят в стаята, ама Леа рева като за световно. Напънал я е втори зъб, ама като я извадя от кошарата - млъква. Баща й вика ще се обеся култово на терасата. Whistling Сега аз пиша, а те я влачат по пода. Хванали са й краката и тя на ръце се влачи и крещи от кеффф. После й показаха как се лиже огледало и сега лижат трите на различна височина. Утре като дойде майка ми и види мацаниците ще стигне до фалцет и горно до.
 Бебето вече не се вади от чувала, ама има нова програма. Вади си ръката от бодито и се явява като римска богиня с голо рамо и ръка, умряла от студ и само по презрамка от чувал, сутрин към 7.30, за да се обозначи, че е гладнааа. Ръцете често са й студени. Не й пречи май. така е от новородена.
Айде, че пак се разприказвах.  Whistling

# 118
Марини аз не давам Деавит точно заради фъстъченото масло, но нас ни набедиха за по-чувствителни и та затова Rolling Eyes
Биби като каза стол за кола та и ние ще трябва да се огледаме.Стария отдавна е малък .
hahaha
Покажете какви са тези бисквити на Плазмон без яйца моля.
В справочника за бисквити и сухари са все неподходящи за нас-с мляко, яйца.
Има ли такива без тези продукти Rolling Eyesкакво е млякото в Плазмон-АМ или краве newsm78
Камбанчо добре дошла Hug
Искам да ви питам вие след плодовете, зеленчуци и месо какво давахте
жълтък
сирене
кисело мляко
масло newsm78 newsm78 newsm78 - кое след кое се дава newsm78 newsm78 newsm78

# 119
Витамин Д не давам вече.
биби, ако ти се занимава, може ли да снимаш тия покани от Джъмбо да ги видя....  Blush

Мойта мома от 1 седмица ако знаете как заспива и денем и нощем - единствено и само седейки на краката ми, гледа ТВ,а аз и тананикам "Мила моя мамо". По друг начин се гъне, върти и не ще да  спи! Naughty

Хъни-Бъни, ето това са Плазмон,в които не пише да има яйца, но мляко има, сухо.

Бишкоти за гризкане над 8 мес., 720гр.
В една кутия има 12 опаковки от 60 гр. (8 бишкоти) в цветно фолио.
Състав: Царевично брашно, захар, обезмаслено мляко на прах, растително масло, хранителна фибра (инулин), мая (карбонатно амониева киселина, карбонатно натриева киселина, монокалиев татрат), овесено нишесте, зехтин, добавка Плазмон (млечни протеини), минерални соли, натурални аромати, витамини.
Съдържа глутен, млечни протеини и захар.
Начин на употреба - Подходящи за гризкане, когато никнат зъбките или между храненията.
Ориентировъчна цена - 1,50лв. на пакетче.

Аз дадох първо жълтък, после сирене и масло и накрая кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт