Отговори
# 195
здравейте  Hug
гардения,браво!8-мо зъб4е! Shocked вие  до 1 година ще ги имате половината  Laughing
Хъни-бъни,и аз като ме4о Пух давам 2-3 пъти води4ка през денят,когато иска пие Ивето.Но си мсиля да и давам от 4ашките за малки деца,които,стига с това шише!А за бибероните не ми се мисли,кога ще ги махаме  Crazy все си ги търси,особено преди заспиване Thinking
аз пък не съм водила ивет на ортопед,никой не ми е казвал...трябва да попитам ? Peace
Днес излизахме,направихме една разходка ,Ивето спа в коли4ката ,и сега си играе ,неиска да спи още.И забелязвам напоследък 4е си разреди сънят Peace Спи по обед(11.30-12 ч) около 30 мин ,и ве4е в по-късният следобед към 16 ч.до кък 18 ч. и ве4ер към 21.30-22 я слагам да спи за цяла нощ,като спи до към 7 сутринта ,пийва мляко и пак заспива до 8.30-9 ч.
ее,утре е ред на 2-рата Рожденни4ка Сузи  Hug Laughing
това е засега от нас,целувки!

# 196
tini-mini, с кой край на тази четка миете зъбките?  newsm78

за бибата да споделя - ние май без да искаме отказахме нашата  Rolling Eyes... онзи ден затрихме и последната биба, излязохме да търсим нова, ама нъцки - нито в аптеката, нито в бебешкия магазин имаше. преди лягане го накърмих малкия, той се отдръпна нахранен и зачака биба...после се разрева - дадох пак, той посука, отдръпна се и, за мое очудване, заспа! вчера следобеда видя малко повече зор и дадох шишенце със сок и вода (той вода засега ми отказва, въпреки, че не се кърмим между 9 и 15) и си заспа. вечерта се насука и захърка, а днес повторих номера със шишето. сега ги намерих и 2те ни биби и се чудя дали да не ги изхвърля докле е време Simple Smile

# 197
  • София
milli_vanilli, прегледите при ортопед не са задължителни, но както се казва - желателни, препоръчителни и то през първите 2 до 3 месеца от живота на детето. Ако има някакъв проблем - дисплазия, луксация, някаква травма на вратлето и т.н., получени например при по-травматично раждане, и това се открие навреме, може много лесно, с доста безобидни и елементарни методи, да бъде коригиран във възрастта до една година. След това нещата винаги стават по-сложни и трудни. Хубаво е да се направи и един контролен преглед около годината на детето, когато проходи, за да се види дали в двигателно отношение всичко се развива нормално.

tini-mini, по принцип не е добре водата да се дава по време на храненията, то това важи и за възрастните, но Али си иска вода по време на хранене и аз нали отчасти се водя по системата на Рапли - "захранване, водено от детето" и съответно давам  Mr. Green Тя, разбира се, не пие големи количества и затова не го правя на проблем.

Относно едросмляната храна - ние нямаме такъв проблем, но както вече писах, аз от самото начало възприех друг начин на захранване, не стандартния с пюрета и не съм давала на Али пасирана храна. Винаги е била или надробена на малки парченца, ако давам с лъжица, или на парче, подходящо тя да го държи в ръка и да гризка.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 00:03 от froh

# 198
Глори,браво на проходилия Алекс Heart EyesМного е готино като виждаш ,че някоие дете прохожда,като ходещи кукли са ми в началото Heart Eyes
Относно по-едро смляната храна и ние виждаме малко зор,но трябва да свиква.Днес видях една майка ,която храни с храна от кухнята 8 месечното си дете и сухара в манджата го слагаше на едри парчета,като залчета.А аз го слагам на прах почти Rolling EyesДали не греша Rolling EyesНо ми е странно да започне да сдъвква първо точно сухар Rolling EyesВие как го давате Rolling Eyes
Днес детенцето ми е странно послушно ,даже заспа преди малко и ще използвам времето да си направя маска за на лицето и да видя в кои дрехи ще се вмъкна ,че утре сме на рожден ден на едно детенце ooooh!Още от сега се подготвям психически за лудница ,викове,рев ooooh!
Днес ми е плодов ден и геройски издържах FlutterСега ще пия един чай и дано да ми се приспи ,че да не се изкуша с нещо мазно и тлъсто Sick

# 199
  • София
Здравейте мами Hug
аз може да се каже, че съм нова, защото не съм се включвала откакто бях бременна макар редовно да чета темите, защото винаги има какво да научиш от тук Simple Smile
Имам въпросче относно детската кухня, дали тук има майки, които взимат от пункта в света троица бл.145, за да изкажат мнения? Дали се чака много за там, че за други знам, че чакат дори по няколко месеца...поредният абсурд в нашата държавица, но това е друга тема. Благодаря предварително  Peace

# 200
  • последна надежда
Отдавна давам едри парчета, даже Марк ги предпочита пред пюретата.

Отслабнала съм много. Галя, Ели-мели и всички много отслабнали споделете инфо. Кога по колко и какво хапвате. Дънки XS са ми широки. Уж се старая да хапвам често и калорично, но продължавам да отслабвам.

Вода предлагам рядко. Имаме чаша с мек накрайник с клапа. Като е жаден сам си я търси и пие. Понякога като ме вида да пия вадичка иска и пие от мойта чаша. Но по няколко глътки на ден и то не всеки ден.

гардения Браво, Марк има 6.

# 201
Ето ме и мен  Grinning приспах децата сега   food002 wash остава само да  hang 1ironing и да лягам и аз .Ох много ми тежат почивните дни ама какво да се прави ,и госпожите имат нужда от почивка.
Малкото ми момче вече е тризъбо,то третия с колко рев и накрая си доразби венеца в кошарата да подскача...
Не пропускаме разходка сутрин в 8 водим баткото на градина,после се прибираме и към 12 отново сме навън ,понякога се прибираме за час към 15ч. и отново да приберем баткото и в 18 ч се затваряме в къщи и полудяват,то не е гоненица,състезание кой от двамата повече играчки ще пръсне ,е за беда само единия събира ама няма как,нали за това са батковците.
За едро смляната храна аз от месец вече не пасирам,а попарата никога не съм пасирала,намачквам с вилицата картоф,морков(ако не е настърган),тиквичките са ми на малки кубчета замразени,единствено месото пасирам.Днес беше на заешко с ориз и грах за обяд и зеленчукова супа за вечеря.

# 202
Честито на всички ново-озъбени сладури Simple Smile
Браво на Ники на Тини -мини и  Praynig
При нас нещо ново - от вчера Дани започва да танцува - лудо мята глава насам-натам и се клати като чуе някоя песен или ме види мен да танцувам Simple Smile С Криси харесахме стила и се включваме към него - луда работа.
Ивета, ами ям бисквити, бонбони и разни неполезности много. Хляб, ядки..Абе ефект голям няма, ама за сега съм закрепила.

# 203
4ЕСТИТ 1-ВИ РОЖДЕН ДЕН НА СУЗИ НА NURII!!!!!!!!
Пожелаваме й да е здрава ,много щастлива , все така засмяна и винаги борбена в живота!
Весел празник на малката принцеска!

А ето нещо и за мама нурий!

# 204
Честита първа годинка на малката Сузи Grinning Много усмивки да носи на мама и безгрижно детство й пожелаваме Hug

Ели Мели ме подсети за танцуването JoyТази седмица водих една майка с едно 6 годишно момиченце да я запише на народни танце в състава ,в който аз съм танцувала като дете.Нямаше кой да гледа Петьо и го взех с мен,Мислех ,че много ще мрънка,но като видя толкова много деца ,като засвири музиката ,като взе да скача онова ми ти дете ShockedСеднал на краката ми и скача в ритъм и размахва ръце,много се смяхме JoyПосле и на крака опита да танцува ,но нали трябва да го държа за ръцете ,а той мрази.Иначе голямо танцуване му удари за около половин час ,даже със звуци обогатяваше "програмата" hahaha

# 205
Честит първи рожден ден на малката Сузи, да бъде здрава, да има безгрижно детство и много усмивки да греят на лицето и, да бъде гордост за мама и тати.

# 206
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, малка пораснала Сузи! Бъди здравичка, усмихната и много щастлива! Весел празник на цялото семейство, Nuriii!!!

# 207
Честит рожден ден Сузи!

# 208
  • В сърцето на един мъж
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН СУЗИ!!!!! ПОЖЕЛАВАМ ТИ УСМИВКАТА ВИНАГИ ДА Е НА ЛИЦЕТО ТИ!!!!! bouquet

МАЛКИЯ  ДНЕС СТАВА НА 10 МЕСЕЦА

ДНЕС ЩЕ Е ЕДИН ПРЕКРАСЕН ДЕН ЗА РАЗХОДКИ. ДАНО УСПЕЕМ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ, ЧЕ СМЕ С ДВЕ ВЪЗПАЛЕНИ УШИЧКИ СЛЕД ГРИПА. КАПКИТЕ УЖ ПОМАГАТ АМА АКО ЗНАЕТЕ НЕЩО ДРУГО МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ

# 209
  • Sofia
Честит Рожден ден на малката голяма Сузи!!!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт