Отговори
# 615
Звездичковa, Честито бебче! Дано да е здраво, много спокойно и послушно и пожелавам много щастие на цялото Ви семейство!
Знам как си се почувствала! Аз също четири часа се мъчих на системи, като раждането беше изцяло предизвикано, нямах никакви контракции преди системата и накрая като ми казаха секцио си умрях на мъка. Точно от това ме е страх, че може и следващото раждане пак така да стане, а не ми се иска пак да го преживявам това разочарование! Но все пак още дори не съм решила за второ дете ( мъжът ми не иска ) и имам време да го мисля, пък и да се прецени дали може.

# 616
Случайно попаднах на темата и реших да споделя опит.Имам три дъщери.Първата се роди чрез секцио,поради медицински показатели-седалищно предлежание и тесен таз.Втората се роди нормално с индукция (на докторката не и се чакаше, а нейната практика е такава с всички) ,а третата се роди по най-естествен път. С две ръце подкрепям естественото раждане!

# 617
  • Пловдив
tanitka, и аз се чувствам по същия начин (въпреки че при мен има още време). Моите близки също не ме подкрепят и само ми повтарят, че отговарям за n на брой животи. Да, но не знам защо всички са решили, че секциото е по-безопасния начин? Особено рискът при ресекцио и нормално раждане след секцио май почти се изравнява (от това, което чета по статиите).
Вече си минала пътя, чула си какво ли не. Абстрахирай се и остани насаме с бебето си. Говори му, съзнателно го подканвай да тръгва да се ражда само. Бъди спокойна и със съзнанието си действай на съзнанието на бебето. Защо пък при теб да не се получи едно лесно и бързо раждане? Такова май се получава при жените, които много много не му мислят.
Важното е да не си напрегната и вътрешно да си убедена, че каквото и да стане, то ще е най-доброто за теб и за бебчо. Но ако си спокойна, всичко тръгне нормално и дори отидеш с разкритие в болницата....кой ще се дърпа срещу природата. Тя си знае работата. Важно е да изхитрим съзнанието си и вътрешно да се убедим, че можем да се справим с най-естественото нещо, останало на този свят-раждането!
Желая ти успех и късмет и ще стискам палци!!!

(лелеееее, как само успокоявам  Embarassed след 8 седмици ще се върна на поста си и ще го прочета, за да успокоя себе си Simple Smile )

# 618
Ашли, преди да прочета последното ти изречение как ще си препрочиташ поста, си помислих точно същото - как трябва някъде да го запазя, за да си го препрочитам и аз Wink. Щото и мен ме налягат подобни мисли, въпреки че в момента са мнооого мъгляви и неориентирани - все пак аз тепърва почвам да вървя по пътя и не се знае към края дали пак няма да има по-сериозна предпоставка за секцио, ама вече се тормозя  Crazy Та, ще си запазя и аз поста ти  Laughing  Hug

# 619
  • ул. "Мечтание"
Момичета!  Hug  bouquet

Вярвайте в себе си! Вие ИМАТЕ силата!  Hug Hug Hug
Важно е вие какво мислите и чувствате, важни сте вие и бебето!
Докторите ги е страх, докторите не се интересуват персонално от вас, когато отидете на консултация те не говорят на вас, те просто си говорят. Често пъти не могат да подкрепят твърденията си с друго, освен с опитите си да ви наплашат. Повечето не знаят как да контактуват с пациентка, която иска да им е равна в смисъла да вземат решения заедно, да обсъждат нещата и заедно да стигат до оптималния вариант. Повечето са свикнали, че те са шефовете и нещата стават само така както те кажат. Имат си удобни начини да стигнат до крайната цел и често пъти не се интересуват от алтернативите. А ако им противоречим, стават зверове... Но това са просто формалности!
Ние сме тези които раждат и ние сме тези, които определят правилата! Просто не им се връзвайте! Вярвайте на инстинктите си и на бебетата си, те често пъти знаят много повече и много по-добре от лекарите!

Hug Hug Hug

# 620
Tanitka, ако искаш, винаги можеш да смениш лекаря. Мога да ти препоръчам такъв, който няма да те подведе - изпращала съм различни жени и никога не съм съжалявала. Не се притеснявай, че си на финала, това не е причина да те върне. Пиши ми на лични, ако искаш.

# 621
# 622
  • София
Вери, благодаря за линка, много се разчувствах пак, особено на кадрите от филмчето!
Зози, приятно е човек да те види на екрана,може някой ден да се запознаем и на живо!

Усмивче, аз на ехографските снимки трудно различавам бебето, а какво остава за белег да видя - единствено д-р Марков досега го е гледал и то като бях в 20 седмица и тогава каза,че е 2 мм, но това не е определящо  за назначаване на секцио.

Честно казано, изобщо не мисля за руптура, а само как да помогна бебето да се роди по- бързо когат о тръгне да излиза Simple Smile
Да се похваля и тук - сдобих се с доплер, който да засича ДСТ и така по-спокойно ще си стоя в къщи до последно!

# 623

Вярвайте в себе си! Вие ИМАТЕ силата!  Hug Hug Hug
Важно е вие какво мислите и чувствате, важни сте вие и бебето!

Нощни очи, (с теб се знаем и от друг форум) евала за твоята смелост, но не всеки я има. И е хубаво в един такъв момент да те подкрепи човек, който се предполага, че е по-компетентен.

Аз без подкрепата на док едва ли бих стояла вкъщи до последно, за да родя нормално след 1во секцио. Когато накрая му благодарих, че ми се е навил на акъла, той ми отговори, че ако е мислил, че има риск в подобно начинание, никога не би се впуснал в това.

Успех на всички   bouquet!

# 624
  • ул. "Мечтание"
Аз вярвам, че всеки има смелост в себе си и тя му стига толкова, колкото му е нужно!  Hug
Всеки има нужда от опора в такива моменти, но тя е различна за всеки. За мен беше една, за други - друга.
Но все пак, не се оставяйте да ви манипулират. Имате право да получите това, което желаете!  Peace
Докторите нямат интерес да се променят, ако никой не го иска от тях!  Hug  bouquet Вярвам, че имате способността да прецените кое е добре за вас и бебето ви и кой риск е приемливия за вас.  Peace

# 625
Обаче за жалост всички покрай мен са се шашнали , особено покрай последните новини по телевизията и постоянно ми казват да слушам док и да не се дърпам за секцио.

При мен имаше същото медийно стечение на обстоятелствата - протести пред майчин дом и т.н... и майка ми от шаш и паника ми намери доктор, който директно ме сряза, без да има някакви обективни показания за това. И аз съвсем неподготвена за такава ситуация... и без подкрепа от никого... Имай предвид, че веднъж приемат ли те в болница, ще започнат силно да те пресират за секцио... Не им се давай, изчакай бебето само да реши кога е готово да се срещнете!
А на близките им обясни най-хладнокръвно рисковете от ресекцио. Да са наясно.
Стискам палци!   bouquet

# 626
  • WA, USA
Аз не бих влязала в болница без медицински показатели. Всеки знае себе си естествено. Руптурата не се случва изведнъж и рязко. Освен това няма научни изследвания, които да доказват че руптури се случват по-често след 38 седмици. Ти тъкмо си влязла в 9 мсесец за Бога! Какво значи родоразрешение толкова рано??? Мисля че е абсурдно да се мисли за раждане толкова рано и после да се праща детето в кувьоз, че не са му развити дробовете добре Close Ох, тези лекари!!!
Ако бях на твое място бих си сменила лекаря незабавно. Дано всичко се развие благоприятно и за двама ви с бебе! Hug

# 627
  bouquet Зози, Много силно участие в предаването. Прекрасно е това, което правите. Благодарение на това, установените практики в болниците стават по-човечни с всеки изминал ден.  Hug

# 628
Благодаря ви, момичета!  Blush За съжаление не можах да кажа почти нищо от това, което си бях намислила, но и това не е малко. Хареса ми факта, че не се търсеше конфронтация, времето не беше недостатъчно, имаше и диалог с докторката. 

# 629
zozima , нощни очи Hug
Знам , че ресекциото крие големи рискове, логично е трето такова да утроява риска.  
Няма да забравя как един доктор ми каза, ти нали не мислиш да раждаш вече, изобщо не е желателно!Удари ме с мокър парцал!
С мъжа ми искаме и трето детенце, и не съм загубила вяра, че може и да успея да родя нормално след два броя секцио.
От няколко месеца се запознах с Новата германска медицина(в подписа ми), която обяснява всичко , всяко състояние , което не е нормално за тялото ни, вдъхна ми много кураж и увереност!

Общи условия

Активация на акаунт